دانشمندان استرالیایی موفق به تولید لنز فوق نازکی شدند که دو هزار برابر نازکتر از یک تار موی انسان است.
این لنز 6.3 ناتومتری توسط محققان دانشگاه ملی استرالیا (ANU) ساخته شده و می تواند آغازگر انقلابی بزرگ در زمینه تولید انواع محصولات دارویی و همچنین نمایشگرهای انعطاف پذیر و دوربین های مینیاتوری در آینده باشد.
اگر بخواهیم این دستاورد را با لنزهای فوق باریک پیشین مقایسه کنیم باید بگوییم که پیشتر باریکترین و نازکترین لنز جهان از ضخامت 50 نانومتری برخوردار بود که در این محصول، این میزان به 6.3 نانومتر تقلیل یافته است.
در ساخت این لنز از دی سولفید مولیبدن استفاده شده که گونه ای منحصر به فرد از کریستال محسوب می شود. در این جا، با استفاده از اشعه یونی متمرکز، اتم ها را یکی پس از دیگری از سطح لایه ها برداشته تا در نهایت لنزی گنبدی شکل به دست آید.
دکتر Yuerui Lu که رهبری این تیم تحقیقاتی را بر عهده داشت در این خصوص عنوان کرد:"این ماده می تواند به عنوان بهترین کاندیدا برای ساخت نمایشگرهای انعظاف پذیر نسل بعد مورد استفاده قرار گیرد. همچنین با کمک این لنز و قرار دادن آرایشی از آن ها در کنار هم، چشم های مرکب حشرات را شبیه سازی کرد."
وی در ادامه در خصوص ویژگی های دی سولفید مولیبدن عنوان می کند:"این ماده از مقاومت بالایی در برابر دماهای بالا برخوردار است و از آن می توان به عنوان یک نیمه هادی ایده آل در بسیاری از دستگاهها استفاده کرد."
به گفته این محققان، هر لایه از دی سلوفید مولیبدن که ضخامت آن به 0.7 ناومتر می رسد، از خواص نوری قابل توجهی برخودار است و مقیاس ضریب شکست 5.5 آن نیز می تواند در نوع خود جالب توجه باشد. برای درک بهتر این عدد باید بگوییم که ضریب شکست نوری در الماس 2.4 و در آب 1.3 است.