به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

10 درسی که می توان از شکست مدیرعامل یاهو در هدایت این کمپانی گرفت

این روزها، خبرهای خوشی از کمپانی یاهو به گوش نمی رسد و شواهد از وضع نابسامان کمپانی تحت مدیریت خانم مریسا مایر حکایت دارند.

 

مایر که سابقه مدیریتی 13 ساله در کمپانی گوگل را در کارنامه دارد، در سال 2012 و در شرایطی به یاهو پیوست که این کمپانی در سراشیبی سقوط گام بر می داشت و مشخص نبود که مایر با چه راهکاری می خواهد به این روند پایان دهد.

 

حتی قبل‌تر از مایر نیز، برخی از بزرگ ترین مدیران عامل جهان تصمیم به احیای دوباره یاهو گرفتند که متاسفانه هیچ کدام موفق عمل نکرده و تنها چیزی که عایدشان شد، از دست دادن شهرت و اعتباری بود که طی سال های موفق مدیریتی خود کسب کرده بودند.

 

بقیه در ادامه مطلب...

مایر نیز در این مدت زمان 4 ساله، موفق نشده کار خاصی را برای یاهو انجام دهد و اکنون به نظر می رسد که عمر یاهو و همچنین مدیرعاملی وی، به روزهای پایانی خود نزدیک شده است. به هر حال، چنین شرایطی ممکن است برای هر شرکتی پیش بیاید، اما آن چه که امروز همه به آن پی بردند، اشتباهیست که مریسا مایر در قبول سمت مدیرعاملی یاهو انجام داده است.

 

از این رو، در ادامه قصد داریم تا به برخی درس هایی که می توان از این انتخاب ناموفق خانم مایر و همچنین اقدامات وی برای سرپا نگه داشتن این کمپانی گرفت اشاره کنیم. با تک شات همراه باشید.

 

1. تغییر فرهنگ یک کمپانی امری بسیار دشوار است

زمانی که شما به سابقه مدیریتی خود در شرکت های بزرگی همچون گوگل (13 سال) می نازید، این باور در ذهنتان بوجود می آید که می توانید از پس انجام هر کاری برآیید. اینجاست که شرایط و حال روز کنونی شرکت را نادیده می گیرید و فکر می کنید که تمامی کارهایی که انجام می دهید و تصمیماتی که می گیرد، به موفقیت ختم خواهد شد. مایر بدون در نظر گرفتن اوضاع یاهو، تصمیماتی گرفت که به هیچ عنوان نسخه شفابخشی برای این کمپانی نبود.

 


2. یاد بگیرید که چه زمانی "نه" بگویید

هیچ کس در توانایی ها، مهارت، تخصص و سایر ویژگی های متمایز کننده مایر تردیدی ندارد. وی همواره با دنبال یافتن موقعیت هایی بود که بتواند از این مهارت ها به بهترین شکل استفاده کند اما یاهو محل مناسبی برای نمایش توانایی های او نبود. مشکل اینجاست که هیچ کدام از تجربیات شغلی مایر، وی را برای پذیرفتن و مواجهه با چنین شرایط دشواری آماده نکرده بودند. بنابراین، "آری" گفتن به این شغل، وی را به چنین دردسر بزرگی انداخت.

 


3. قبل از قبول مسئولیت، نقاط ضعف و قوت کمپانی را بشناسید

زمانی که مریسا مایر بر صندلی مدیرعاملی یاهو تکیه زد، تصمیم گرفت تا یاهو را به یکی از بزرگ ترین کمپانی های موبایلی جهان تبدیل کند که متاسفانه در تحقق این هدف شکست خورد. دلیل این شکست نیز نداشتن تیمی متخصص و حرفه ای بود که بتوانند وی را در این امر یاری کنند. اکنون ارزش یاهو از قبل هم پایین تر آمده و انگشت اتهام به سمت یکی از مشهورترین مدیران سابق کمپانی گوگل یعنی خانم مایر است. به عقیده بسیاری از تحلیلگران، وی نتوانست به این موضوع پی ببرد که یاهو بیشتر از آن که بخواهد یک شرکت فعال در دنیای تکنولوژی باشد، یک کمپانی رسانه ایست و همین امر وی را در انتخاب راهکاری برای برون رفت از این بحران دچار سردرگمی کرده بود.

 


4. مدیرعامل به تنهایی نمی تواند تمامی کارها را انجام دهد

اگرچه مریسا مایر از قدرت تصمیم گیری و نبوغ بالایی در مدیریت برخوردار بود، اما برای بیرون آوردن یک کمپانی از باتلاقی که در آن گیر کرده است، به تنهایی نمی توان کاری کرد. وی اعتقاد چندانی به قدرت همکاری و کار تیمی در یاهو نداشت و همین موضوع باعث شد که استفاده از سرمایه های انسانی و مالی موجود در یاهو را نادیده بگیرد.

 

 

5. از یک استراتژی نمی توان برای نجات تمامی کسب و کارها استفاده کرد

شما نمی توانید نسخه ای را که برای نجات جان یک کمپانی پیچیده اید، برای سایر کمپانی های نیز بپیچید. خانم مایر نیز که سابقه چندین سال مدیریت در گوگل را در کارنامه داشت، چنین تصور می کرد که می تواند قوانین و راهکارهای مدیریتی خود در این شرکت را در یاهو نیز استفاده کند که متاسفانه نتیجه ای را در بر نداشت.

 

 

6. اجازه ندهید که سرویس های کمپانی‌تان از رده خارج شود

در دنیای امروز، دیگر دلیلی برای ماندن یاهو در میان کمپانی های بزرگ دنیا وجود ندارد. زمانی این شرکت به عنوان صفحه اول اینترنت در صفحه کامپیوتر کاربران به نمایش درمی آمد، اما امروزه دیگر اینترنت نیازی به صفحه اول و یا همان فرانت پیج ندارد و اگر هم نیازی داشته باشد، فیس بوک می تواند این کار را به خوبی انجام دهد.

 

 

7. به صداهای مزاحم اطرافتان گوش ندهید

جسارت و شهامت مریسا مایر در قبول چنین مسئولیت سنگینی مثال زدنی است اما اگر یک مدیر می خواهد شرکت خود را از حال روزی شبیه به این روزهای یاهو، خلاص کند می بایست تمرکز خود را بر روی هدف اصلی خود معطوف کند و به هیچ عنوان، به صداهای مزاحمی که از اطراف به سمت وی هجوم می برند، گوش ندهد.

 


8. نوآوری و مدیریت دو مقوله کاملاً متفاوت با یکدیگرند

یاهو در این برهه از زمان به فردی نیاز داشت که بتواند بیشتر از خلاقیت و نوآوری در کار خود بهره گیرد تا دانش مدیریتی. مریسا مایر نیز بیشتر در لباس یک مهندس در این شرکت ایفای نقش می کرد تا یک کارآفرین. 
وی سالها در گوگل مدیریت کرد اما همانطور که اشاره کردیم، مدیریت جدای از نوآوریست. در کارآفرینی و نوآوری فرد می بایست به دنبال راه هایی باشد که چرخ کمپانی را به سمت رسیدن به اهداف مدنظر حرکت دهد.

 


9. می بایست بیش از پیش بر مشتریان تمرکز کرد

اگر توانستید این کار را انجام دهید، آن ها به سمت شما جذب خواهند شد. شما می بایست در مرحله اول، به دنبال راهکارهایی برای جذب مشتری باشید، سپس آن ها را متقاعد کنید که دوستان خود را نیز به این سمت بکشانند و در نهایت می بایست با ارایه خدماتی متنوع، آن ها را حفظ کنید.

 


10. از اشتباهات مدیران عامل قبلی درس بگیرید

اگر روزی به جایگاهی رسیدید که خواستید جایگزین مدیر قبلی شرکتی شوید، سعی کنید تا از شکست های وی درس بگیرید و آن ها را تکرار کنید. این روزها، بسیاری از مدیران، اشتباهات مدیران قبلی را به اصطلاح کپی و پیست می کنند که متاسفانه منجر به وخامت بیشتر اوضاع خواهد شد. به یاد داشته باشید که همواره به دنبال یافتن راهکار برای چالش های پیش رو باشید و این امر می تواند رمز موفقیت شما باشد.

ادامه مطلب
دوشنبه 13 اردیبهشت 1395  - 9:47 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6182007
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی