به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ابرهای محاسباتی و افزایش روز افزون حجم اطلاعات جاری در شبکه چند سالی است که به یک موضوع مورد بحث تبدیل شده است. این بررسیها طیف وسیعی از موضوعات مختلف از مصرف انرژی اینترنت و آلودگی محیط زیست تا خطر نقض حریم شخصی و امنیت را در بر می گیرند.

 مهر، موتورهای جستجو و شبکه های اجتماعی احتمالا بیشترین اطلاعات کاربران را بر روی وب می سازند. هر روز بر تعداد دوستیها، عکسها، فیلمها و نظرات کوتاه روزمره ای که بر روی شبکه های اجتماعی و وبلاگها قرار می گیرند افزوده می شود به طوری که این اطلاعات می توانند با یکدیگر نیز در ارتباط قرارگیرند و به چند روش مختلف شرح داده شوند.

در کنار این اطلاعات می توان داده های مالی، اطلاعات حاصل از دستگاههای موبایل، داده های مربوط به وسایل حمل و نقل، مدیریت دولتی و ... را اضافه کرد که همه و همه حجم وسیعی از اطلاعاتی را تشکیل می دهند که در هر روز در تمام نقاط دنیا ایجاد شده و در جامعه جهانی آنلاین مبادله می شوند.

این جریان عظیم انتقال داده ها به فناوریها و مدلهای جدیدی برای تشکیل نیاز دارند که تحت عنوان "ابرهای محاسباتی" معرفی می شوند.

"ابرهای محاسباتی" فناوری است که برای رسیدن به یک توان و توانایی بسیار بالای محاسبه به جای یک ابررایانه واحد از تعداد وسیعی از رایانه های ساده استفاده می کند.

این ابر وسیع، برپایه نیاز و به روشی ارتجاعی می تواند اطلاعات را ایجاد کند و با بازده بالاتری نسبت به سیستمهای دیگر، این اطلاعات را محاسبه کند.

تکامل اینترنت و ابرهای محاسباتی موضوعاتی هستند که به تازگی در کنفرانس "اینترنت 2" در واشنگتن مورد بحث قرار گرفتند.

ابرهای محاسباتی در مرکز تکامل شبکه امروز قرار دارند. این ابرها پایه های رسانه های اجتماعی، برنامه های جانبی روی وب (از گوگل تا آی- تیونز)، دستگاههای موبایل (از تلفنهای همراه تا آی- پد) را می سازند. این ابرها در حقیقت اجازه می دهند تا جریانهای اطلاعاتی به روشی جدید و بسیار موثر شکل گیرند.

با وجود تمام مزایای ابرهای محاسباتی در توسعه جریانهای اطلاعات، این فناوری نقاط منفی و نگران کننده ای نیز دارد به طوری که برای معرفی این فناوری به روشی ساده می توان گفت که اگر پیامهای پست الکترونیک گوگل از بین بروند، این بیتهای از دست رفته می توانند در مراکز دیگر محاسباتی روی سیاره زمین پیدا شوند. واضح است که در اینجا مسائل جدیدی مثل امنیت و حریم شخصی مطرح می شوند.

همچنین مسئله مهم دیگری که همزمان با توسعه ابرهای محاسباتی نگرانی جهانی را برانگیخته است تاثیرات مخرب این فناوری بر محیط زیست است. به طوری که شرکت امنیت انفورماتیک "مک- آفی" در تازه ترین بررسیهای خود ارزیابی کرده است که میزان برق مصرفی برای ارسال میلیاردها ایمیل در هر سال می تواند برای تامین انرژی حدود دو و نیم میلیون ساکن آمریکا کافی باشد و میزان گاز گلخانه ای تولید شده از ارسال این ایمیلها برابر با گاز گلخانه ای تولید شده توسط سه میلیون خودرو است.

همچنین تحقیق دیگری که سازمان جهانی صلح سبز انجام داده است نشان می دهد که برق مصرفی ابرهای محاسباتی از 632 میلیارد کیلووات بر ساعت در سال 2007 به هزار و 963 میلیارد کیلووات بر ساعت در سال 2020 خواهد رسید که این میزان مصرف انرژی برابر با هزار و 34 تن دی اکسید کربن است.

در این میان پیشنهاد می شود که سرورهای میزبان این ابرهای محاسباتی از روشهای زیستی برای تامین انرژی خود استفاده کنند. برای مثال دو سرور بزرگ گوگل برای انرژی خود تنها از آب بازیافت شده استفاده می کنند و تا پایان سال جاری 80 درصد از سرورهای این شرکت بزرگ از آب بازیافت شده انرژی به دست می آورند.

به گزارش مهر، آلودگی محیط زیست می تواند تنها وابسته به سرورها نباشد بلکه می تواند از رایانه های معمولی کاربران نیز تولید شود. به طوری که بنیاد "نجات دهندگان محاسباتی آب و هوا" (Csc) که در سال 2007 توسط شرکتهای مایکروسافت، اچ. پی، دل، اینتل و گوگل تاسیس شد در تلاش است تا پایان سال 2010 با ایجاد فناوریها و مواد نوآورانه در مصرف رایانه های شخصی جدید، پنج و نیم میلیارد دلار انرژی صرفه جویی کنند.

بنابراین می توان نتیجه گرفت در دورانی که از آن با عنوان "عصر ارتباطات" یاد می شود باید هر دو روی سکه جریان خروشان حجم وسیعی از داده ها را پذیرفت و تلاش کرد تا از عوارض روی زشت آن کاست و طرف زیبای آن را توسعه داد.

 
ادامه مطلب
سه شنبه 21 اردیبهشت 1389  - 10:14 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5842817
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی