هیچ چیز مثل تمرین مداوم نمیتواند مهارتی را در ما نهادینه کند. حتی خیلی از مهارتها که در گذشته ذاتی محسوب میشدند امروزه با تمرین امکانپذیر شدهاند. در ادامه به معرفی مهارتهایی خواهیم پرداخت که در زندگی بسیار کاربردی هستند ضمن این که لازم نیست برای یادگیری آنها در دورهی خاصی ثبت نام و متحمل هزینه شوید.
۱. در جمع صحبت کنید
وقتی از "وارن بافت" خواسته شد که به دانشجویان فارغالتحصیل توصیهای داشته باشد، گفت: "مهارت خود را در برقراری ارتباط با دیگران تقویت کنید. توانایی صحبت در جمع یکی از مهارتهای باارزشی است که میتوانید آن را توسعه دهید.
برای بسیاری از ما فرصتهای منظم برای صحبت در جمع فراهم نیست اما میتوانید با تمریناتی این مهارت را در خود تقویت کنید.
بقیه در ادامه مطلب...
۲. امور مالی خود را مدیریت کنید
هر چند که این مهارت ضروری به نظر میرسد اما خیلی از مردم هنوز آن را یاد نگرفته اند. به خاطر داشته باشید که خرج شما باید از میزان درآمدتان کم تر باشد ضمن این که مقداری پسانداز برای خود ذخیره کنید و تخصیص بودجه را به درستی انجام دهید.
در این زمینه کتاب معروف "رامیت ستی" با عنوان "به شما یاد میدهم که چگونه ثروتمند شوید" پیشنهاد میشود. اپلیکشین رایگانی هم به نام Mint.com .جود دارد که به صورت خودکار عملیات مربوط به حساب بانکی شما را کنترل و تحلیل میکند تا درک بهتری از شرایط مالی خود داشته باشید.
۳.به فکر سرمایهگذاری باشید
پس از کنترل امور مالی نوبت به سرمایهگذاری میرسد. هیچ یک از ما نمیتواند بدون سرمایهگذاری به ثروت برسد. حتی اگر نمیدانید که در کدام عرصه (مانند سهام، اوراق قرضه، املاک و مستغلات یا غیره) سرمایهگذاری کنید، وقتی به آن اختصاص دهید و زمانی را صرف یادگیری در این خصوص کنید.
۴. یک زبان خارجی یاد بگیرید
در برههای از زمان هستیم که به سمت یکپارچهسازی فرهنگ، تجارت و مردم در حال حرکت است. یادگیری یک زبان خارجی در خیلی از زمینهها میتواند شما را رو به جلو سوق دهد.
از طرفی یادگیری زبان جدید امروزه نسبت به گذشته خلی سادهتر شده است و فضاهای آنلاین زیادی وجود دارد که به صورت رایگان به شما در این خصوص کمک میکنند. چنانچه مثل اکثر افراد وقت آزاد محدودی دارید برنامههایی مثلDuolingo و Rype میتواند مفید باشد.
۵. توسعهی وب و اپلیکیشن را بیاموزید
ممکن است شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که ایدهی بزرگی در ذهن دارند اما راهی برای عملی کردنش نمیدانند. برنامهنویسی فضایی است که به شما کمک میکند خیلی از ایدههای خود را محقق کنید.
وبسایتهایی مثل Codeacademy این امکان را فراهم میکنند که برنامهنویسی را گام به گام یاد بگیرید.
۶. تندخوانی را در خود تقویت کنید
کتابهایی که میخوانیم نقش کلیدی در زندگی شخصی و حرفهای ما دارند. آنها چکیدههایی از دانستههای متخصصان و رهبران فکری هستند که میتوانند کیفیت زندگی ما را به شکل چشمگیری بهبود بخشند. مشکلی که اینجا وجود دارد این است که کتاب خواندن نیاز به زمان دارد و گاهی مشغلههای ما اجازه نمیدهد که وقت قابل توجهی به آن اختصاص دهیم.
یکی از راهکارهای غلبه بر این مشکل افزایش سرعت کتابخوانی است. طبیعتا هر چه سریعتر بتواند مطالعه کنید، کتابهای بیشتری در زمان کمتر خواهید خواند.
۷. مدیتیشن را در برنامهی روزانه خود قرار دهید
به طور علمی ثابت شده است که مدیتیشن باعث افزایش سطح شادی و کارآیی در انسان میشود.ضمن این که استرس او را هم کاهش میدهد. هر چند که در گذشته مدیتیشن چندان مرسوم نبود اما امروزه با استقبال گسترده تری مواجه شده است.
همهی ما به ۱۰ دقیقه مدیتیشن در روز نیاز داریم تا آن را جزو عادتهای روزمرهی خود قرار دهیم.