پایگاههای اینترنتی یا وب سایتها امروزه فضاهای نامحدودی برای موزههای جهان فراهم کردهاند که آنان را قادر ساخته است با حداقل هزینه و در کمترین فرصت، اشیای بینظیر تاریخی خود را با کیفیت بسیار عالی در اختیار علاقمندان قرار دهند.
اهمیت و کارآیی وب سایتها زمانی آشکار میشود که توجه کنیم موزهها به ندرت قادر به برگزاری نمایشگاهی هستند که بیش از یک بعد از اشیایی را که در اختیاردارند به تماشاگران نشان دهند و حتی در بهترین حالت و با بهترین کارکنان خود نیز اغلب ناگزیرند این اشیا را از پشت شیشهها و یا در میان انبوه حاضران و گروههای بازدید کننده دراختیار علاقمندان بگذارند.
اما چنین مشکلاتی درموزههای مجازی وجود ندارد و علاقمندان میتوانند بدون هیچ محدودیتی از نزدیک اشیای موجود درموزههای جهان را ببینند.
مجله تایمز در همین راستا ده وب سایت مهم از بهترینهای موزههای جهان معرفی کرده است که وب سایت موزه لوور پاریس در بالاترین مرتبه این جدول قرار دارد.
louvre.fr بنا به همین گزارش موزه لوور که به عنوان بزرگترین موزه جهان نیز شناخته شده بیناد فرهنگ فرانسه محسوب میشود که وب سایت آن نیز در خور چنین جایگاهی است. این سایت از نظر اندازه متغیر است و درعین حال دارای امکانات بازدید مجازی آسان نیز هست که میتوانید درمسیر خود حین بازدید از نمایشگاههای این موزه روی آثار مورد نظر کلیک کنید. دیدار از راهروهای این موزه که به نحو دلپذیری آراسته شدهاند نیز امکاناتی است که نباید از دست داد. بازدید از این وب سایت با این نشانی قابل دسترس است. همچنین با استفاده از موتور جستجوی این سایت دسترسی به قسمت ایران و آثار ایرانی در این سایت نیز امکانپذیر است.
hermitagemuseum.org دومین وب سایت برتر موزههای جهان در تایمز به
موزه هرمیتاژ روسیه تعلق دارد که با سه میلیون اثر هنری از سرتاسر جهان در
کاخ سنت پطرزبورگ واقع است.
وب سایت موزه هرمیتاژ هرچند به اندازه موزه لوور تاجهای گران بها درخود
ندارد اما از نظر نمایش آثار با استفاده از امکانات چند رسانهای اقدامی
جامع و سریع برای معرفی این موزه انجام داده است.
vam.ac.uk موزه ویکتویا و آلبرت در لندن سومین وب سایت برتر موزههای جهان معرفی شده است که درعین حال از زیباترین موزههای بریتانیا نیز هست. این موزه علاوه بر صفحات بیشماری از اطلاعات درباره گنجینهها و مجموعههای هنری آن دارای انواع فیلم و کلیپهای ویدیویی و آثار شنیداری است.
rijksmuseum.nl موزه آمستردام چهارمین وب سایت برتر جهان را دارد که دربردارنده مجموعهای از آثار هنری و نقاشی از هنرمندان بزرگی چون رامبراند است. این وب سایت انگلیسی این موزه دارای ۱۰۰۰ اثر هنری است که همه آن ها با کیفیتی عالی قابل مشاهده از نزدیک هستند.
پنجمین وب سایت برتر جهان موزه تاریخ طبیعی آکسفورد است که با نشانی mhs.ox.ac.uk قابل دسترسی است و مجموعه بینظیری از انواع آثار علمی از راه حلهای ریاضی گرفته تا انواع میکروسکوپ است.
culture24.org.uk موزه فرهنگ ۲۴ بریتانیا ششمین رتبه جهان را از نظر بهترین وب سایتهای جهان بدست آورده است. این وب سیات تنها موزه آن لاین جهان است که فاقد هرگونه ساختمان و مکان غیر مجازی است و هیچ مجموعه و شی واثری نیز در آن نیست. این وب سایت انگلیسی تنها به گونهای هوشمندانه بهترین اثار واشیا تاریخی و هنری را از تمام موزههای جهان یک جا گردآورده و زیر سقف واحد مجازی به علاقمندان نمایش میدهد.
موزه اسمیت سونیان نیز هفتمین وب سایت برتر موزههای جهان را عرضه کرده است. این موزه که موسسهای متشکل از ۱۹ موزه و خانه موزهای است دارای ۱۳۶ اثر وشی تاریخی و هنری است. وب سایت این موزه دروازهای برای مشاهده بسیاری از این آثار است شامل موزه ملی فضا و هواپیمایی ملی نیز هست.
nationalarchives.gov.uk موزه آرشیو ملی بریتانیا متعلق به دولت این کشور نیز هشتمین وب سایت برتر موزههای جهان را داراست. این موزه در واقع موزه یا آرشیو رسمی دولت بریتانیاست که بیننده را قادر میسازد انواع اسناد و مدارک و نامههای رسمی و غیر رسمی را از دورههای مختلف تاریخ این کشور دیدار کرد.
museumstuff.com این وب سایت نیز درواقع یک موتور کاوشگر اینترنتی است که دسترسی آسان به هزاران موزه از جهان را برای محققان و علاقمندان امکان پذیر میکند. این وب سایت تنها یکی از چندین سایتهای گوگل است.
sciencemuseum.org.uk دهمین وب سایت برتر جهان موزه علوم بریتانیاست که به عنوان یک منبع بزرگ سویه شما را قادر میکند اولا نگاه سریع و لذتبخشی به محیط خارجی این موزه آجرها و تزیینات قرینه آن در کنسیگتون واقع در غرب لندن بیندازید. مراجعه به این وب سایت به ویژه برای جوانان و علاقمندان جوان به موزه ها و آثار تاریخی و هنری توصیه شده است.