به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

شب از نیمه گذشته است و خمیازه‌ها امان نمی‌دهد اما با چنان لذت و شور و شعفی به سرعت نور یکدیگر را از عقایدشان باخبر می‌کنند؛ انگار قرار است همین فردا با یکدیگر ازدواج کنند، آن هم از نوع ازدواج اینترنتی!

شبکه ایران- زینب صناعی:این روزها شوق ورود جوانان به چت‌روم‌ها به حدی بالاست که آنان از خیر درس و مشق و رفت و آمد با فامیل و حتی همراهی خانواده در مسافرت‌ها و گردش‌های دسته‌جمعی می‌گذرند و تنها به صفحه چت در مانیتور خیره می‌شوند که با دوستی که در فضای مجازی اتاق‌های گفتگو پیداکرده‌اند، چت کنند و شاید نداشته‌های خود را به رخ طرف مقابل بکشند و یا برای آنکه از ظرفیت عاطفی یکدیگر استفاده کنند، خود را به صورت یک زخم‌خورده عاطفی نشان دهند.

افزایش ازدواج‌های اینترنتی در کشور
ازدواج اینترنتی، یکی از تبعات ورود اینترنت به کشور است که براساس آمار اکثر موارد آن ناموفق بوده است و شاید در این بین کمتر کسی اثرات مخرب چت‌روم‌ها را انکار کند.
براساس آمار2درصد ازدواج‌ها در کشور اینترنتی شده است یعنی از هر 100 مورد ازدواج، 2 ازدواج اینترنتی رخ می‌دهد که به مرور زمان این آمار در حال افزایش است.
این درحالیست که اکثر کارشناسان و روانشناسان اجتماعی نظر مثبتی در خصوص ازدواج‌های اینترنتی و آشنایی با فرد مورد نظر از طریق محیط چت را ندارند و بر این باورند که اینگونه ازدواج‌ها به دلایل گوناگونی مانند هویت پنهان طرف مقابل و اعتیاد طرفین به چت‌کردن چالش‌های مختلفی را پیش روی خود دارد.

85 درصد ازدواج‌های اینترنتی منجر به طلاق می‌شود
مجید ابهری روانشناس و متخصص علوم رفتاری و آسیب‌شناسی اجتماعی معتقد است؛ چت‌روم‌ها در کنار سرگرمی و وقت‌گذرانی اغلب به باتلاق هولناک عاطفی برای نوجوانان و جوانان تبدیل می‌شود در غیر این صورت ما با اینترنت، پیامک و  ابزار فناوری‌های دیگر مخالف نیستیم.
وی به شبکه ایران می‌گوید: در یک پژوهش اعلام شده که ایرانیان در چت‌کردن مقام نخست را در آسیا دارند که این خود نمی‌تواند آثار مفیدی به دنبال داشته باشد.
ابهری ادامه می‌دهد: 85 درصد ازدواج‌های خودگزین و اینترنتی در 3 سال نخست زندگی منجر به طلاق می‌شود و از نظر آسیب‌شناسی‌های رفتاری 69 درصد از کاربران اینترنت و پیامک اعتیاد روانی بر این فرایندها پیداکرده‌اند که بی‌شباهت به اعتیاد مواد مخدر نیست و ویرانگری‌های عاطفی، اخلاقی و رفتاری را برایشان به دنبال دارد.

 هویت پنهان
یک روانشناس به شبکه ایران می‌گوید: انسان‌ها هنگامی که به سن بلوغ می‌رسند به دلیل تغییرات هورمونی در بدن‌‌شان نیاز به برقراری ارتباط با جنس مخالف را دارند و این موضوع سبب می‌شود به طور ناخواسته درگیر جریانات فکری به ویژه در فضای چت‌روم‌ها شوند.
نادر قلمبر با اشاره به اینکه در چت‌کردن دو نفر ناخودآگاه ارتباطاتی شکل می‌گیرد که شاید درست نباشد، اظهار می‌کند: این ارتباط‌ها مشکلات روحی، روانی و عاطفی را برای طرفین به وجود می‌آورد زیرا افراد ماهیت اصلی خود را پنهان کرده‌اند و در این مدت به دنبال پیداکردن ضعف‌هایشان نیستند.
این روانشناس معتقد است؛ هنگامی که افراد با یکدیگر دوست می‌شوند اگر تحت کنترل خانواده باشند ضعف‌ها به راحتی شناسایی می‌شود و علاوه بر زوجین خانواده‌ها نیز در جهت زندگی بهتر تلاش می‌کنند اما در دوستی‌های اینترنتی شناخت از راه دور ممکن نیست.

سطحی‌نگری در ازدواج‌های اینترنتی
قلمبر بر این باور است که در ارتباط‌های از طریق چت به دلیل آنکه افراد مدت زمان بسیاری را با یکدیگر می‌گذرانند، علاقه و وابستگی ذهنی و روانی ایجاد می‌شود که حتی اگر منجر به ازدواج هم نشود به روابط نامناسب اخلاقی کشیده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شناخت ضعف‌ها باعث شکست در اینگونه ارتباط‌ها می‌شود، عنوان می‌کند:
جوانان ما آموزش‌های لازم جنسی را ندیده‌اند و کنترل روابط عاطفی و جنسی‌شان در اتاق‌های گفتگو منجر به شکل‌دهی اتفاقات ناگواری می‌شود.
این روانشناس بیان می‌کند: براساس آمار اکثر طلاق‌ها در کشور برای زوجینی است که کمتر از یک سال با هم زندگی کرده‌اند و این امر نشان می‌دهد که اکثر ازدواج‌ها سطحی شده است و افراد فشارهای زندگی و ضعف‌ها را درک نکرده‌اند و نمی‌خواهند تجربه کنند.

محله دوست‌یابی
همچنین آمارها نشان می‌دهد، 47 درصد از کسانی که وارد چت‌روم‌ها می‌شوند دوست‌ پیدا می‌کنند و از این تعداد 35 درصد افراد قرار ملاقات حضوری با یکدیگر می‌گذارند.
روانشناسان و کارشناسان اجتماعی براین باورند در آشنایی‌های اینترنتی بعید است که افراد بتوانند شناخت پیدا کنند و فرد شخصیت خود را هرگونه که تمایل داشته باشد به دیگری عرضه می‌کند؛ معمولاً در ابتدا با یکدیگر آشنا می‌شوند و قول و قرارها گذاشته می‌شود و بعد از آن برای پیدا‌کردن شناخت اقدام می‌کنند در حالیکه در گذشته حضور خانواده‌ها و معرف‌ها پررنگ بود و معمولاً افرادی که دختر یا پسری را معرفی می‌کردند سعی داشتند تا خانواده‌ها نیز یکدیگر را کاملاً بشناسند.

سوء‌استفاده از چت‌روم‌ها
سیدجواد آرامی روانشناس مرکز درمان بیماری‌های رفتاری به شبکه ایران می‌گوید: سوء استفاده‌های بسیاری از اتاق‌های چت می‌شود زیرا اکثر کسانی که در چت‌روم‌ها وارد می‌شوند نوجوان یا جوان هستند و معمولا افرادی از جامعه هستند که جزء نیروهای فعال اجتماعی به حساب نمی‌آیند و بازده اقتصادی ندارند.
وی معتقد است؛ این افراد اوقات فراغت بسیاری دارند که با ورود در اتاق‌های چت فرصت‌هایی را برای خود فراهم می‌کنند و در حقیقت سرگرم می‌شوند.
این روانشناس تاکید می‌کند: کسانی که چت می‌کنند با توجه به سن پایینی که دارند، دانش و آگاهی چندانی به خصوص با جنس مخالف نداشته و نمی‌توانند ارتباط را براساس اصول مشخصی برقرار کنند و بر مبنای آن پیش روند زیرا اطلاعات و مهارت کافی را ندارند.
آرامی بیان می‌کند: هنگامی که شخص ارتباطی را در چت برقرار می‌کند، فرد مقابل در آغاز ارتباط حس می کند که این برقراری ارتباط به زودی قطع می‌شود و تنها برای وقت‌گذرانی است اما پس از مدتی آغاز این ارتباط شکل می‌گیرد و ابراز احساساتی که بعدا ممکن است از سوی دو طرف شود و دلبستگی هایی را به وجود آورد که این دلبستگی‌ها در درازمدت عوارضی مانند مسئله دختران فراری یا سوء‌استفاده‌های جسمی و جنسی را به دنبال دارد.

مسئولان فرهنگی کشور زودتر دست به کار شوند
به نظر می‌رسد مسئولان و کارشناسان فرهنگی کشور، رسانه‌های جمعی و مطبوعات باید زودتر دست به کار شوند و برنامه‌های مدون و ارزشمندی را در خصوص آگاهی بخشی به خانواده‌ها به خصوص نوجوانان و جوانان تهیه و تدارک ببینند.
از صدا و سیما نیز توقع می‌رود تا با ساخت برنامه‌های آموزشی جذاب و موردعلاقه جوانان گامی در جهت ارتقای سطح فرهنگ عمومی جامعه در مسئله سوء‌استفاده‌ از چت‌روم‌ها و مضرات و فواید آن بردارد.

 
ادامه مطلب
پنج شنبه 30 اردیبهشت 1389  - 12:15 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6007995
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی