هر روز به تعداد سايتها و وبلاگها افزوده ميشود؛ سايتهاي مختلف با طراحيهاي مختلف که هر يک در نوع خود داراي ويژگيهاي خاصي است.
در طراحي وب، هنر گرافيک بهعنوان يکي از مهمترين و اساسيترين مقولاتي که حتي گاهي اولويت آن از محتوا نيز بالاتر ميرود شناخته شده است.
شايد مصداق ضربالمثل "عقل مردم به چشم و گوششان است" را بتوان در اين زمينه نيز بهکار برد.
اين موضوع باعث شده است که طراحان وب به نوع نگارش فونتهاي قابل استفاده در وب توجه بيشتري داشته باشند.
استفاده از نرمافزارهاي گرافيکي همچون فتوشاپ، فلش و فريهند از جمله اقداماتي است که طراحان براي زيباترسازي محيط وب انجام ميدهند.
اگر از کساني که در زمينه طراحي وب فعاليت ميکنند پرسوجو کنيد متوجه خواهيد شد که استفاده از فونتهاي مختلف بهعنوان يکي از محدوديتهاي کاري آنها بهشمارميآيد. اين موضوع باعث ميشود تا بسياري از آنها دامنه فونتهاي مورد استفاده خود را محدود کرده و يا کاربران خود را به دانلود و نصب فونت مورد نظر تشويق کنند.
اين محدوديت در نگارش فارسي بسيار بيشتر از نگارش لاتين به چشم ميخورد.
اغلب سايتهاي فارسي با استفاده از فونتهاي Arial و يا Tahoma که در مجموعه فونتهاي پيشفرض تمامي ويندوزها وجود دارد طراحي ميشوند.
ممکن است از نظر بسياري از کاربران اين محدوديت داراي اهميت بالايي نباشد اما طراحان وب از ميزان تاثيرگذاري و ارزش اين موضوع آگاهي کافي دارند.
امروزه صحبت از يک فناوري جديد در صنعت تايپوگرافي آنلاين به ميان آمده است.
کارشناسان اظهار داشتهاند که سال 2010 سالي براي درخشش اين صنعت خواهد بود.
جاناتان اسنوک يکي از طراحان شرکت ياهو اينگونه بيان ميکند که در حال حاضر صنعت تايپوگرافي تحت وب داراي محدوديتهاي بسياري است که مهمترين آن ضرورت وجود فونتهاي ميزبان در رايانه شخصي کاربران است.
وي ميافزايد، برخي فناوريهاي جديد مانند استفاده از جاوااسکريپت جهت تبديل فونتها به وکتورهاي گرافيکي تا حدودي باعث پيشرفت اين صنعت شده است اما بهزودي تحولات عمدهتري در اين عرصه روي خواهد داد.
براساس اطلاعات منتشر شده در اين زمينه، بهزودي تاپيوگرافي آنلاين بهعنوان يک سرويس اينترنتي قابل استفاده در تمامي مرورگرها ارائه خواهد شد که محدوديت طراحان براي فعاليت در اين زمينه را از بين خواهد برد.
منبع : بايت