به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

مرورگرهاي اينترنتي در جهان امروز که کاملا وابسته به شبکه جهاني اينترنت است از اهميت بسياري برخوردار است.

در بازه‌هاي زماني بسيار کوتاه مرورگرهاي قدرتمندي مانند اکسپلورر، سافاري و فايرفاکس به‌روز مي‌شوند و نسخه‌هاي جديد و قدرتمندتر خود را به بازار مرورگرها عرضه مي‌کنند و همچنين در اين اواخر شاهد تولد مرورگرهاي جديدي از سمت شرکت‌هاي بزرگ جهان چون مايکروسافت و گوگل بوديم.

اين تغيير و تحولات گسترده نشان از وجود رقابتي شديد در اين حوزه دارد.

طبق آمار موجود در حال حاضر بيش از 90 درصد از کاربران رايانه از ويندوز مايکروسافت استفاده مي‌کنند و وجود اين مالکيت کاربر براي مايکروسافت بسيار خوشايند است در نتيجه تمام سعي خود را بر اين گذاشته تا در اين فضاي رقابتي، قدرت قديمي اينترنت‌اکسپلورر را حفظ کند.

همان‌طور که مي‌دانيد اکسپلورر هنوز هم از نظر پراستفاده‌ترين مرورگر در صدر قرار دارد که مطمئنا مهم‌ترين عامل اين موفقيت محبوبيت ويندوز است نه کارايي بالاي اکسپلورر.

وجود مرورگرهاي جديد توانست برخي از عيوب اکسپلورر را بيشتر نمايان کند.

امنيت، سرعت، امکانات و راحتي استفاده از عواملي هستند که با آن مي‌توان قدرتمند بودن و کارايي يک مرورگر را بررسي کرد.

شايد در ابتداي کار که مي‌خواهيد مرورگرهاي متن‌باز را از اينترنت دانلود کنيد کمي از نظر صرف وقت و دانلود اذيت شويد اما مطمئن باشيد که با اين مرورگرها روزگار بهتري را در جهان وب سپري خواهيد کرد.

ما در اين شماره مي‌خواهيم دو مرورگر متن‌باز را که در حال حاضر مدعي هستند که در اين دو عامل نسبت به اکسپلورر از برتري نسبي برخوردارند را با هم مقايسه‌کنيم تا هرکسي که به نوعي با متن‌باز ميانه خوبي دارد بتواند مرورگر دل‌خواه خود را انتخاب کند.

فايرفاکس و کروم، فرزندان جامعه متن‌باز

سخن درباره مرورگر کروم را با شکايت آغاز مي‌کنيم زيرا شرکت گوگل، مرورگر اينترنتي خود را با ادعاي متن‌باز ‌بودن وارد بازار کرده است اما در عمل، هدف خود را فراموش کرده و برخي از کشورها از جمله ايران را به‌دلايل کاملا سياسي تحريم کرده است و آن‌را در اختيار کاربران ايراني قرار نمي‌دهد.

مرورگر گوگل با تمام ويژگي‌هاي مثبت خود رسالتش را زير پا گذاشته است و باز بودن سورس منبع را محدود به کاربراني کرده که دوستشان دارد!

در مورد امنيت مي‌توان روي هر دوي اين مرورگرها حساب کرد زيرا با توجه به متن‌باز بودنشان، اميد هست که هر روز گامي در جهت پيشرفت و حل مشکلات آن‌ها برداشته شود.

اگر سري به سايت‌هاي رسمي اين دو مرورگر بزنيد خواهيد ديد که هر روز باگ‌ها و حفره‌هاي امنيتي جديدي در آن‌ها گزارش شده و در نتيجه متخصصان جامعه متن‌باز همه سعي خود را بر حل اين مشکلات مي‌گذارند.

گوگل کروم با استفاده از يک رابط برنامه‌نويسي با نام google safe browsing API يک فهرست سياه از سايت‌هايي که ممکن است به رايانه شما آسيب برساند تهيه‌کرده که اين امر به شما کمک مي‌کند تا هنگام ورود به يک وب‌سايت ناشناخته و مشکوک با اخطارهاي درست اين مرورگر از امنيت بيشتري برخوردار شويد. همچنين گوگل اين قابليت را روي مرورگر خود قرار داده تا براي هر صفحه‌اي که باز مي‌شود يک پردازش جداگانه صورت بگيرد تا مشکل يک پنجره روي ديگري تاثيرگذار نباشد.

نکته جالب ديگر درباره گوگل کروم تعيين جايزه نقدي براي کساني است که باگ‌هاي آن‌را پيدا کنند. گوگل اعلام کرده که براي کشف هر باگ 500 تا 1337 دلار جايزه مي‌دهد!

فايرفاکس متن‌باز نيز با توجه به باتجربه‌تر بودنش نسبت به کروم هم طرفداران بيشتري را دارد و هم تا به‌حال باگ‌هاي بيشتري را کشف و حل کرده است؛ اگر چه هنوز هم بدون اشکال نيست.

اين مرورگر نيز از دو نرم‌افزار Sandbox security model و bug bounty براي امنيت بيشتر کاربرانش در مقابل بدافزارهاي اينترنتي و نيز پيدا کردن باگ‌هاي جديد استفاده مي‌کند.

طبق آمار منتشر شده از سايت wakoopa، فايرفاکس در بين کاربران حرفه‌اي و نيمه‌حرفه‌اي از بيشترين محبوبيت برخوردار است و از نظر استفاده در بين اين کاربران مقام اول را دارد و بعد از آن کروم در مقام دوم و سپس سافاري و اپرا قرار دارند.

در نهايت شما به‌عنوان يک کاربر آزاد مي‌توانيد يک مرورگر را براي خود انتخاب کنيد اما با توجه به آمار موجود مي‌توان اين اطمينان را داد که استفاده از اين دو مرورگر تا حدي خيال شما را از نظر امنيت راحت مي‌کند.

اين نکته نيز قابل توجه است که نبايد در مورد اکسپلورر بي‌انصافي کرد زيرا اين مرورگر انحصارطلب در نسخه‌هاي جديد خود توانست عامل امنيت و سرعت را به‌طرز چشمگيري بالا ببرد.

هانيه تندهوش

 
ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 8:11 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6044057
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی