گوشی هایی با دو دوربین پدیده جدیدی نیستند گوشی HTC Evo 3D اولین گوشی بود که دارای دو دوربین مجزا بر روی خود بود ولی با رونمایی از آیفون ۷ پلاس و وجود دو دوربین در آن، مجدداً این موضوع شدهاست.
کلیک- آیفون ۷ پلاس دارای دو دوربین مجزاست، این خبر باعث برگشت این بحث به صدر اخبار شدهاست که چرا گوشی های هوشمند با دو دوربین بهتر از گوشی هوشمند با یک دوربین است؟ در حالی که هنوز تلاش سازندگان اسمارت فون ها برای تولید لنزی که تصاویر با کیفیت تری در اختیار کاربر قراردهد ادامه دارد، گوشیهای دو دوربینه دارند به باز کردن راه خود ادامه میدهند.به نظر میرسد که در آینده مردم بیشتر جذب گوشیهای دو دوربینه خواهندشد. دلایل این موضوع را با هم مرور می کنیم .
ساختار گوشیهای دو دوربینه بسیار جالب است ما در گوشی های دو دوربینه معمولا با دو سنسور سر و کار داریم. کاربرد سنسور اول برای تصویر اصلی و سنسور دوم برای ارائه جزییات در این گوشی ها است و این دلیلی است که گوشی های هوشمند دو دوربینه معمولا سنسورهای یکسانی ندارند. چیزی که بیشتر از سایر موارد در مورد گوشی های هوشمند دو دوربینه باعث جذابیت میشود این است که روش جهانی برای استفاده از آنها وجود ندارد، و هرکس بسته به نرمافزاری که برای آنها تعبیه میکند میتواند کارکرد آنها را تعیین کند.
در مورد گوشی های هوشمندی که دارای لنز ثانویه برای گرفتن اطلاعات بیشتر و دقیق تر هستند این موضوع فرق می کند. بیشتر گوشی هایی که دارای دو دوربین هستند هرگز دو لنز ندارند که شبیه یکدیگر باشد. لنز اصلی معمولا با لنز ثانویه همراه می شود تا اطلاعات بهتر و بیشتری حاصل شود. دوربین ثانویه می تواند تصاویر متفاوت تری را بگیرد و این تصاویر معمولا از زوایای مختلف گرفته می شود. نرم افزار گوشی هوشمند می تواند تصویر نهایی را از این تصاویر ایجاد کند.
تاریخچه گوشیهای دو دوربینه
در مورد تاریخچه این نوع گوشیها باید بگوییم که چند سال پیش شرکت HTC گوشی وان ام ۸(One M8 ) خود را روانه بازار کرد که دارای دو دوربین مجزا بود. این گوشی دارای سنسور ۴ مگا پیکسلی در پشت و دوربین ثانویه ای بود که می توانست اطلاعات عمیق تر و دقیق تری از تصاویر به دست آورد. این مورد به کاربران اجازه می داد از نرم افزارهای مختلف برای اضافه کردن افکت تصویری مورد علاقه خود به تصویر استفاده کنند و از اشیای مختلف در پشت و جلوی تصویر بهره مند شوند.
گوشی های دو دوربینه پدیده جدید و نوظهوری نیستند. این گوشی دارای دو دوربین مجزا در پشت خود بود که می توانست تصاویر را از زوایای مختلف بگیرد و آنها را به صورت تصویر سه بعدی با هم ترکیب سازد. اگرچه این تصاویر سه بعدی دوام زیادی نداشت اما پنج سال قبل سازندگان از این گزینه برای افزودن قابلیت های جذاب به گوشی های هوشمند خود استفاده می کردند.
در مورد گوشیهایی که دو دوربینه هستند باید بگوییم که بازار چندان قابل توجهی هم اکنون در بازار ندارند هم اکنون دو گوشی بزرگ در بازار وجود دارد که این قابلیت را داراست: گوشی ال جی جی۵(LG G5) و Huawei P9. و جالب است که بدانید هر دو شرکت قبل از ارائه گوشی های دو دوربینه خود، در ساخت آخرین نسخه از گوشی هوشمند نکسوس با گوگل همکاری می کردند.
مشخصات گوشی هوشمند ال جی جی ۵
ال جی جی ۵ دارای دوربین ثانویه با لنز بسیار گسترده است،ال جی جی۵ دارای یک دوربین ۱۶ مگا پیکسلی با یک میدان دید معمولی است اما دوربین ثانویه آن یک لنز با زوایه گسترده ۱۳۵ درجه دارد که به شما اجازه می دهد تصاویر گسترده بسیار عالی بگیرید. شما می توانید بین یک میدان دید استاندارد و لنزی با زاویه گسترده یکی را به دلخواه انتخاب کنید. دو دوربینی که در این گوشی هوشمند تعبیه شدهاست دقیقا برای ایجاد یک تصویر با هم کار نمی کنند اما بسته به شرایط و موقعیت های موجود میتوان یکی از آنها را انتخاب کرد و این یک گزینه عالی محسوب می شود.
مشخصات گوشی هوشمند Huawei P9
سنسور ثانویه Huawei P9 یک سنسور تک رنگ محسوب می شود. این موضوع بدین معناست که همانند دوربین های سیاه و سفید است اما از آنجایی که اطلاعات رنگی کمتری نیاز است، دوربین ثانویه بیشتر بر روی جزییات و شارپ بودن تصاویر تمرکز دارد. تصاویر RGB و سیاه سفید،در کنار یکدیگر قرار می گیرد تا تصویر نهایی حاصل شود.
آینده گوشی های هوشمند دو دوربینه
کارشناسان معتقدند که به زودی همانند پردازنده های دو هسته ای رایج خواهد شد، علت مشخص و یکسانی برای استفاده از گوشی های دو دوربینه وجود ندارد. می توان به خاطر قابلیت های عجیب و باورنکردنی از این گوشی ها استفاده کرد اما هدف نهایی گرفتن تصاویر و عکس های با کیفیت تر است. در سال های پیشرو استفاده از گوشی های هوشمندی که دو دوربین مجزا دارند بسیار رایج تر خواهد شد. اولین قدم برای این تغییر، توسط شرکت اپل در ساخت آیفون ۷ پلاس برداشته شده است.