حسام ابوالفتحی از مخترع نیمکت هوشمند گفت:نیمکت خورشیدی به نام GREEN USB SOLAR برای اولین بار در ایران و خاورمیانه ساخته شد.با توجه به موقعیت اقلیمی کشور از لحاظ جذب مناسب انرژی خورشیدی،این طرح قابل اجرا در مکان های عمومی چون پارک ،پیاده رو ها و ایستگاه های اتوبوس است.
وی ادامه داد:این نیمکت ها برای شارژ تلفن همراه،تبلت و ایجاد روشنایی در پارک ها کاربرد دارد و می توان آن را در هر طرحی بسته به نوع سفارش ساخت.
ابوالفتحی ابراز داشت:نیمکت های هوشمند خورشیدی قابلیت استفاده در ارتفاع و مجهز شدن به سیستم Wifi را نیز دارند.
وی تصریح کرد:ساخت سریع و تحول فوری،قیمت پایین،هزینه نگهداری بسیار کم و تبدیل برق مستقیم DC به برق 220 ولت متناوب شهری AC از مزایای این نیمکت ها است.
ابوالفتحی نیمکت های هوشمند را دارای تنوع بسیار زیادی از لحاظ شکلی و نوع مواد به کار رفته دانست و بیان داشت:پروفیل،کربن،پلی پروپلیینP.P.P ،چوب و یا حتی ترکیبی از هر کدام در ساختار این نیمکت ها کاربرد داشته و در نهایت شکل و اندازه های متفاوتی را ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: انرژی خورشید همانند سایر انرژی ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم می تواند به دیگر اشکال انرژی همانند گرما و الکتریسیته تبدیل شود. اما موانعی چون؛ضعف علمی و تکنیکی در تبدیل به علت کمبود دانش و تجربه میدانی،متغیر بودن مقدار انرژی به دلیل تغییرات جوی،فصول سال و جهت تابش و محدوده توزیع بسیار وسیع، موجب شده تا استفاده کمی از این انرژی صورت گیرد.
ابوالفتحی افزود:در عصر حاضر از انرژِی خورشیدی توسط سیستم های مختلف استفاده می شود که عبارتند از:
1-استفاده از انرژی حرارتی خورشید برای مصارف خانگی ،صنعتی و نیروگاهی
2-تبدیل مستقیم پرتوهای خورشید به الکتریسیته به وسیله تجهیزاتی به نام فتوولتائیک.
وی یادآور شد:نیروگا های خورشیدی به وسیله سلول های خورشیدی برای تامین نیروی داخلی شهری ،در نمای ساختمانها،پارک ها و ایستگاه های اتوبوس استفاده می شود و از این روش میتوان بخش عظیمی از نیروی شهری را با هزینه بسیار اندک و قابل جبران تامین نمود و مازاد برق تولیدی را به شبکه برقی وصل کرد.