هشت ماه پس از انتخابات رياست جمهوري ، با حضور كم سابقه مردم در جشن ملي
22 بهمن، جريان فتنه زمين گير شد. متعاقب اين حضور رهبر انقلاب در ديدار با
اعضاي مجلس خبرگان فتنه گران را فاقد صلاحيت حضور در نظام دانستند.
بقيه در ادامه
" آن كسانى كه اين نقشهى كلى را كه متبلور است در قانون اساسى و حكميت قانون و داورى قانون، قبول دارند، جزو مجموعهى نظام اسلامى هستند. آن كسانى كه اينها را رد ميكنند، كسانىاند كه خودشان به دست خودشان صلاحيت حضور در نظام اسلامى را دارند از دست ميدهند و صلاحيت ندارند. كسانى كه حاضر نيستند قانون را تحمل كنند، كسانى كه حاضر نيستند اكثريت را قبول كنند كسانى كه آن انتخابات عظيم چهل ميليونىِ مايهى افتخار را زير سؤال ميبرند، يك نقطهى قوّت را براى نظام ميخواهند تبديل كنند به يك نقطهى ضعف، اينها در واقع دارند خودشان، خودشان را از اين كشتى نجات - كه نظام اسلامى است - بيرون مىاندازند؛ والّا هيچ كس نميخواهد كسى را از كشتى نجات بيرون بيندازد. "
اين سخنان دو هفته پس از راهپيمايي 22 بهمن ايراد شد.در طي اين دو هفته سران فتنه يا سكوت پيشه كردند و يا حضور مردمي را انكار كردند. اما چه روندي طي شد تا رسما رهبر انقلاب سران فتنه را در دايره اخراج شدگان از نظام معرفي نمودند؟ بررسي صبر و مدارا و هشدارها وانذارهاي رهبر انقلاب در ماه هاي منتهي به انتخابات و هشت ماه پس از برگزاري آن تبيين كننده ديدگاه معظم له درباره جذب و دفع نخبگان است.
سرآغاز سال 1388 ، رهبر انقلاب در اولين تذكرات در باب انتخابات پيش رو، با تيز بيني كساني كه تا آن لحظه هنوز به صورت رسمي كانديداي انتخابات نشده بودند را از طرح شبهه تقلب در انتخابات بر حذر داشتند.گذشت زمان، تحليل دقيق رهبر انقلاب از آنچه در كمين نظام بود را روشن كرد "من مىبينم بعضىها در انتخاباتى كه دو سه ماه ديگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع كردهاند به خدشه كردن. اين چه منطقى است؟ اين چه فكرى است؟ اين چه انصافى است؟ اين همه انتخابات در طول اين سى سال انجام گرفته است - در حدود سى انتخابات - مسئولان وقت در هر دورهاى رسماً متعهد شدهاند و صحت انتخابات را تضمين كردهاند، و انتخابات صحيح بوده است؛ چرا بيخود خدشه ميكنند، مردم را متزلزل ميكنند، ترديد ايجاد ميكنند؟ "
يك ماه بعد رهبر انقلاب بار ديگر تفصيلا به شبهه افكني ها در سلامت انتخابات پاسخ گفتند.
"چرا دروغ ميگويند؟ چرا بىانصافى ميكنند؟ چرا خلاف واقع ميگويند؟ چرا اين همه زحماتى را كه اين ملت و مسئولين در طول اين سالهاى متمادى متحمل شدند، نديده ميگيرند؟ چرا؟ چرا ناسپاسى ميكنند؟ " مخاطب اين سوالات و سخنان صريح تر رهبر انقلاب در آستانه روز معلم كساني بودندكه در شيپور تقلب در انتخابات مي دميدند. اصلاح طلبان افكار عمومي را به گونه اي جهت مي دادند تا در زمان نياز با عدم پذيرش نتايج انتخابات آتش فتنه را شعله ور سازند: "از دشمن ... چه انتظاري هست؟ بىتوقعى از دوستان است. بىتوقعى از كسانى است كه جزو اين ملتند؛ واقعيات را دارند مىبينند؛ مىبينند كه اين انتخابات چگونه سالم و متقن انجام ميگيرد، در عين حال، همان حرفى را كه دشمن ميزند، اينها هم ميزنند! ... اينها ديگر عليه ملت ايران حرف نزنند و انتخابات ملت ايران را زير سؤال نبرند. "
گر چه شبهه در سلامت انتخابات هاي پيشين ديگر به روال ثابت جرياني درآمده بود كه با عنوان اصلاح طلب شناخته مي شد اما فضاسازي هدفمند و مداوم بر موضوع سلامت انتخابات آن هم سه ماه قبل از انتخابات، دلسوزان نظام را پيرامون آنچه در پيش است، به يقين قطعي رسانده بود.
رهبر انقلاب اين موضوع را از مدت ها پيش درك كرده بودند و در اولين سخنراني خود درباره انتخابات آينده به آن واكنش نشان دادند هر چند اصلاح طلبان كه مخاطب اصلي سخنان رهبري بودند راه ديگري را پيمودند. اواخر ارديبهشت ماه طرح تشكيل كميته "صيانت از آرا " از سوي دو كانديداي اصلاح طلب در دستور كار قرار گرفت.
نامه بدون سلام هاشمي رفسنجاني و نامه موسوي به رهبر معظم انقلاب اهم اتفاقاتي بود كه در چند روز منتهي به انتخابات رخ داد. سياست تبليغاتي ستاد موسوي چنان بود كه او پيروز قطعي انتخابات است و در غير اين صورت سلامت انتخابات خدشه دار است. برخي حتي پا را از اين فراتر نهادند و نظام را در صورت عدم پيروزي موسوي تهديد به حضور مردم در خيابان ها كردند.
يك روز پيش از انتخابات شايعه پاسخ رهبر انقلاب به نامه هاشمي رفسنجاني از طريق برخي سايت ها و پيامك ها منتشر شد. نامه تهديدآميز هاشمي به رهبر انقلاب، او و نامزد مورد حمايت وي را تحت فشار افكار عمومي و دوستداران نظام قرار داده بود. به همين جهت برخي محافل با انگيزه تغيير نتايج و جنگ رواني اقدام به انتشار شايعه نمودند. اقدامي كه واكنش سريع دفتر مقام معظم رهبري و شخص ايشان در روز انتخابات را به دنبال داشت.
صبح روز انتخابات رهبر انقلاب در اولين ساعات پاي صندوق راي حاضر شدند. ايشان در مصاحبه با خبرنگار واحد مركزي خبر موضوع "امنيت انتخابات " را مورد توجه قرار دادند همچنانكه پيش تر نيز در حرم امام خميني(ره) به حفظ آرامش مردم در حين تبليغات و حضورهاي شبانگاهي در خيابان هاي تهران اشاره اي داشتند. " امروز هم من اميدوارم و از مردم خواهش ميكنم كه توجه كنند، همين امنيت، همين آرامش و همين متانت و سكينهي روحي لازم، در آنها وجود داشته باشد. ممكن است بدخواهاني بخواهند در مراكز رأي تشنج ايجاد كنند ... اگر كساني خواستند چنين تشنجي ايجاد كنند، خود مردم نگذارند و با متانت، با صبر و با حلم و وقار خودشان، مانع بشوند از اينكه خواستهي بدخواهان اين ملت عملي بشود. "
با اين وجود آنگونه كه بارها گفته شده، در شام انتخابات موسوي خود را رئيس جمهور آينده ايران دانست و بدين ترتيب ادعاي تقلب در انتخابات سرآغاز فتنه اي شد كه هشت ماه بعد رسما به اخراج سران فتنه از دايره نظام انجاميد.
توصيه رهبر انقلاب به "مهرباني و بردباري " در پيام تبريك "شنبه پس از انتخابات " هم خطاب به كانديدا و هواداران نامزد منتخب بود و هم خطاب به كانديداهاي ديگر. اين در حالي بود كه اقدامات تحريك كننده از شب قبل از آن آغاز شده بود. رهبر انقلاب در جاي ديگر رقيبان ديروز را به حمايت از نامزد پيروز فراخواندند و آن را "امتحاني الهي " براي آنان دانستند.
اما با فاصله يك روز پس از پايان راي گيري،از عصر شنبه تجمعات غير قانوني به سمت اغتشاش كشيده شد. شامگاه 23 خرداد مردم تهران شاهد تخريب گسترده اموال عمومي در برخي خيابان هاي مناطق مركزي و شمالي تهران بود.
25 خرداد ماه خبري از ديدار رهبر معظم انقلاب با ميرحسين موسوي منتشر شد. تلاش رهبر انقلاب در ديدار با موسوي اين بود تا او را براي رسيدگي به شكايات خود از طرق قانوني و در چارچوب نظام سوق دهند.رهبر انقلاب در ديدار خود با نامزد ناكام انتخابات از تحريكات دشمن و طراحي هاي پشت صحنه براي آشوبگري در خيابان ها خبر دادند و "جنس موسوي " را با اغتشاشگران متفاوت دانستند. بعد از ظهر همان روز پيش بيني رهبر انقلاب رنگ تحقق گرفت. تجمع غير قانوني كه در حوالي ميدان آزادي برگزار مي شد با حمله عده اي از تظاهر كنندگان به يك پايگاه نظامي به خشونت كشيده شد.
عليرغم آنكه نشاني از تغيير در عملكرد معترضان ديده نمي شد، رهبر انقلاب يك روز بعد نمايندگان كانديداهاي انتخاباتي را به حضور پذيرفتند. پس از سخنان نمايندگان ستادهاي انتخاباتي و طرح بي پرده بسياري از شبهات و سوال ها رهبر انقلاب سخن را آغاز كردند. مخاطب سخنان 26 خرداد رهبر معظم انقلاب تمامي كانديداها –چه كانديداهاي شكست خورده و چه رئيس جمهور منتخب- بودند و آنگونه كه خود فرمودند "حرف اصلي " ايشان بر مراقبه دو طرف قضايا براي جلوگيري از انشقاق و حركت به سمت "يكپارچگي و وحدت " بود.
رهبر معظم انقلاب در بخشي از سخنان خود به قولي از موسوي اشاره كردند كه بطن آن توصيه اي بود به كانديداهاي انتخاباتي: " آقاى مهندس موسوى براى من نقل ميكردند كه توى يك خيابانى كه ايشان ميرفته، ماشينى با ماشين ايشان همراه ميشوند. آنها شروع ميكنند حرفى و شعارى را كه عليه آقاى موسوى بوده، با خنده گفتن، آقاى موسوى گفت من هم خنديدم و به آنها دست تكان دادم اينجورى و عبور كردم. خوب، اين فضا خيلى فضاى خوبى است. اين فضا بعد از انتخابات نبايد تبديل بشود به فضاى خصومت و تقابل "
با وجود آنكه طرح شبهه تقلب بستر اصلي را براي اغتشاشات خياباني فراهم آورده بود اما فرض رهبري آن بود كه جريان شكست خورده در انتخابات از افراطي گري ها و اغتشاشات دوري خواهد جست. لذا از نامزدهاي انتخاباتي خواستند صراحتا از اغتشاشگران تبري جويند؛ فرصتي كه راه را بر باقي ماندن آنها در مجموعه انقلاب هموارتر مي كرد. "همه بايد در مقابل اين خرابكارىها بايستند، اعلام موضع كنند. همه بايستى بگويند اين تخريبهائى كه انجام ميگيرد، اين كارهاى زشتى كه انجام ميگيرد، بعضاً جناياتى كه واقع ميشود، مربوط به هيچكدام از اين اطراف قضيه نيست؛ اين مربوط به مردم نيست، مربوط به نامزدها نيست؛ مربوط به خرابكارهاست، مربوط به اخلالگرهاست. نبادا كسى توهم كند و تصور بكند كه اين مربوط به اين است كه اينها طرفدار فلان نامزدند. "
تا زماني كه تاييد نهايي نتايج انتخابات از سوي نهادهاي مسئول انجام نگرفته بود، رهبر انقلاب ضمن به رسميت شناختن شبهاتي كه ممكن است براي كانديداهاي انتخاباتي وجود داشته باشد بر حل تمامي اين شبهات از مسير قانوني تا انتها وهمكاري كامل نهادهاي انتخاباتي – شواري نگهبان و وزارت كشور- تاكيد مي نمودند. پيشنهاد بازشماري تصادفي صندوق ها اولين بار از سوي شخص ايشان در ديدار با نمايندگان كانيداها مطرح شد. "ممكن است كسانى ... اشكالات و اعتراضاتى را بر مجارى گوناگون امور در انتخابات ثبت كرده باشند و اعتراض داشته باشند ... رسيدگى به اينها حتماً بايد انجام بگيرد. "
با پايان مهلت شوراي نگهبان براي رسيدگي به شكايات، با آنكه معترضان تا آن لحظه از پذيرش مجاري قانوني سرباز زده بودند، رهبر بزرگوار انقلاب در پاسخ به نامه دبير شوراي نگهبان براي تمديد پنج روزه مهلت رسيدگي به شكايات موافقت نمودند. رهبر انقلاب مصمم بودند تا همه راه هاي قانوني و ممكن براي شبهه زدايي را عملي نمايند. شايد معترضان در مسير قانون و اصلاح قرار گيرند.
همچنان كه اتمام حجت رهبر بزرگوار امت در جمعه تاريخي 29خرداد، فتنه گران را از تحميل خواسته هاي فراقانوني نااميد كرد، نصايح دلسوازنه ايشان و انذار از آنچه در آينده رخ خواهد داد راهي گشود تا معارضان مسيري را كه به سقوط كامل منجر مي شد ،اصلاح نمايند: "به اين برادران عرض ميكنم، به مسئوليت پيش خداى متعال فكر كنيد: پيش خدا مسئوليد، از شما سؤال خواهد شد. آخرين وصاياى امام را به ياد بياوريد؛ قانون، فصلالخطاب است؛ قانون را فصلالخطاب بدانيد. "، "من به همهى اين آقايان، اين دوستان قديمى، اين برادران توصيه ميكنم بر خودتان مسلط باشيد؛ سعهى صدر داشته باشيد؛ دستهاى دشمن را ببينيد. "
دقت در برخي جملات خطبه هاي 29 خرداد عمق تيز بيني و ژرف انديشي رهبر فرزانه انقلاب را نشان مي دهد. در بخشي از خطبه دوم ايشان نخبگان سياسي را به "مراقبت شديد از گفتار خويش " توجه دادند. "اگر آنها -نخبگان سياسي- كمى افراطىگرى كنند، دامنهى اين افراطىگرى در بدنهى مردم به جاهاى بسيار حساس و خطرناكى خواهد رسيد كه گاهى خود آنها ديگر نميتوانند آن را جمع كنند. " طرح اين نكته از جانب رهبر معظم انقلاب مسئوليت بسياري از رسوايي ها در جريان حوادث روزقدس، سيزده آبان و روز عاشورا را مستقيما بر عهده سران فتنه نهاد. چند ماه بعدتر در ديدار رهبري با نخبگان، ايشان از پيغام خصوصي خود به صحنه گردانان حوادث پس از انتخابات خبر دادند اما چون اثري مشاهده نشده بود علنا در نماز جمعه تذكر داده بودند.
نكته ديگر هشدار رهبر انقلاب به حمايت هاي خارجي است كه از جريان فتنه گر صورت مي گرفت. " دستهاى دشمن را ببينيد ... گرگهاى گرسنهى كمينكرده را كه امروز ديگر نقاب ديپلماسى را يواش يواش دارند از چهرههايشان برميدارند و چهرهى حقيقى خودشان را نشان ميدهند، ببينيد؛ از اينها غفلت نكنيد. " پس از اين، موضوع حمايت هاي خارجي بارها مورد توجه رهبر انقلاب قرارگرفت. تاكيد ايشان در هر مرتبه بر لزوم هوشياري تمام جريان هاي داخلي و مرزبندي و موضع گيري برعليه دشمن هاي مستكبر بود.
نيمه تيرماه، در سخنراني عمومي در سالروز ولادت امير المومنين، رهبر انقلاب بزرگوارانه حمايت خارجي ها از جريان هاي داخلي را در راستاي اختلاف افكني تفسير كردند "اسم بعضىها را مىآورند به عنوان اينكه ما مدافع آنها هستيم؛ دروغ ميگويند؛ مدافع آنها هم نيستند؛ قصدشان ايجاد اختلاف است. " با اين وجود و عليرغم هشدارهاي آتي پيرامون حمايت هاي خارجي، سران فتنه نه تنها به عملكرد خويش ادامه دادند بلكه با سكوت در قبال سران آمريكا و اروپا و توجيه حمايت هاي اينچنيني دلخوشي خود را نسبت به اينگونه حمايت ها نشان دادند.
در اين شرايط سخنان رهبر معظم انقلاب خصوصا پس از 29 خرداد، عمدتا نخبگان سياسي را مخاطب خود قرار داده بود. چرايي اين موضوع در مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري مشخص شده است. ايشان مردم را در آزمون پس از انتخابات سربلند دانستند، در عين آنكه برخي نخبگان را در رديف "مردودين " اين انتخابات دانستند. "امتحانهائى هم در اين انتخابات پيش آمد. يك امتحان، امتحان آحاد مردم بود. به نظر من مردم در اين امتحان برنده شدند؛ نمرهى قبولى گرفتند ... بسيارى از آحاد مردم، از جريانهاى سياسى، طبق وظيفهشان عمل كردند. بعضى از خواص هم البته مردود شدند. اين انتخابات بعضىها را مردود كرد. " پيشتر از اين هم رهبر انقلاب در سالروز عيد مبعث نخبگان را در معرض "امتحان عظيم " دانسته بودند و دغدغه هاي خود را درباره سقوط نخبگان ابراز نمودند؛ "نخبگان سر جلسهى امتحانند؛ امتحان عظيمى است. در اين امتحان، مردود شدن، رفوزه شدن، فقط اين نيست كه ما يك سال عقب بيفتيم؛ سقوط است. "
بروال سال هاي گذشته رهبر انقلاب در ماه رمضان نماز جمعه تهران را اقامه نمودند. خطبه هاي جمعه 21 رمضان، مشي سياسي رهبر فرزانه انقلاب در مواجهه با مردودين را بوضوح مشخص نمود. امام امت در بخشي از خطبه اول به سيره حكومت علوي در مواجهه با معارضان و مخالفان پرداختند تا بر اساس آن در خطبه دوم روش نظام را "جذب حداكثري و دفع حداقلي " معرفي نمايند. بر اين مبنا حد و مرز تحمل نظام را آنجايي دانستند كه افراد در "چارچوب اصول " رفتار كنند، از "برهم زدن امنيت جامعه " و از "دروغ پراكني " و "شايعه پراكني " برحذر باشند.
خطبه هاي 21 رمضان حاوي هشدارهاي قاطع رهبر انقلاب به فتنه گران بود " اگر كسى با مبانى نظام معارضه كند، با امنيت مردم مخالفت كند، نظام مجبور است در مقابل او بايستد. " در واقع اين هشدارها پس از شكست پروژه هاي خياباني جريان فتنه و سلسله دروغ پراكني ها به منظور تحريك افكار عمومي رخ مي داد.
يك هفته بعد، راهپيمايي قدس 88 عليرغم هشدارهاي رهبري درباره وحدت و پرهيز از تفرقه برگزار شد.ما حصل زمينه چيني فتنه گران به ايجاد يك فضاي اقليت-اكثريت در تهران انجاميد. تهراني ها در روز قدس شاهد شعارهاي ساختارشكنانه و ضد ارمان فلسطين از سوي اقليت حامي سران فتنه بودند. در مقابل سران فتنه نه تنها در مقابل شعارهاي انحرافي سكوت كردند كه از حاميان خود تقدير نمودند. از اين پس شيب نزول جريان فتنه با شدت بيشتري طي شد.
در روزهاي پس از روز قدس، بار ديگر "هوشياري نخبگان نسبت به دشمنان خارجي " اصلي ترين موضوع هشدارهاي رهبري به نخبگان كشور بود. امام خامنه اي چه در ديدار با اعضاي مجلس خبرگان و چه در ديدار عمومي با مردم چالوس و نوشهر به اين موضوع تاكيد داشتند. اين در حالي بود كه پس از انتخابات 22 خرداد و خصوصا 29 خرداد تاكيد ايشان بر مرزبندي تمامي جريان هاي سياسي با دشمنان خارجي بود. با اين حال رئوس فتنه همچنان از موضع حداقلي نسبت به دشمنان خارجي پرهيز داشتند.
در آستانه 13 آبان، "دشمني هاي آمريكا با ملت ايران پس از انقلاب " موضوع سخنان رهبر انقلاب در ديدار با دانش اموزان بود. چند روز پيش از آن موسوي با صدور بيانيه اي به استقبال 13 آبان رفته بود. بيانيه اي كه در آن همه چيز آمده بود جز ضديت با آمريكا و استكبار جهاني. در پاسخ رهبر انقلاب ضمن پرهيز از قضاوت درباره نيت حقيقي فتنه گران قاطعانه سخن گفتند " اينها نميتوانند براى آمريكا در كشور ما فرش قرمز پهن كنند؛ اين را بدانند: ملت ايران ايستاده است. " با اين حال اقليت فتنه گر در تجمعات انحرافي 13 آبان "مرگ بر آمريكا " را به حاشيه بردند هر چند كه شانيت 13 آبان به ضديت با آمريكا بود.
يك ماه پس از سيزدهم آبان ماه نوبت به روز دانشجو رسيد. اين بار تصاوير پخش شده از هتك حرمت امام راحل واكنش وسيع مردمي را در پي داشت. سخنان رهبر انقلاب در آستانه ماه محرم صراحت ديگري داشت. پس از جمعه 29 خرداد، صريح ترين سخنان ايشان خطاب به معارضان داخلي در 22 آذرماه ايراد شد. اين سخنان آخرين تلاش هاي ايشان براي هوشياري جرياني بود كه زماني در چارچوب انقلاب تعريف مي شد. ايشان با اشاره به اتفاقات تلخي كه در جريان 6 ماه گذشته رخ داده بود "برادران سابق " خود را مورد سوال قرار دادند كه چرا در قبال اين انحرافات سكوت كردند و موضع نگرفتند؛ " چرا متنبه نميشوند؟ وقتى شنفتند كه از اصلىترين شعار جمهورى اسلامى - «استقلال، آزادى، جمهورى اسلامى» - اسلامش حذف ميشود، بايد به خود بيايند؛ بايد بفهمند كه دارند راه را غلط ميروند، اشتباه ميكنند؛ بايد تبرى كنند. وقتى مىبينند در روز قدس كه براى دفاع از فلسطين و عليه رژيم غاصب صهيونيست است، به نفع رژيم غاصب صهيونيست و عليه فلسطين شعار داده ميشود، بايد متنبه بشوند، بايد خودشان را بكشند كنار، بگويند نه نه، ما با اين جريان نيستيم. وقتى مىبينند سران ظلم و استكبار عالم از اينها حمايت ميكنند، رؤساى آمريكا و فرانسه و انگليس و اينهائى كه مظهر ظلمند - هم در زمان كنونى، هم در دورهى تاريخىِ صد سال و دويست سالهى تا حالا - دارند از اينها حمايت ميكنند، بايد بفهمند يك جاى كارشان عيب دارد؛ بايد متنبه بشوند. وقتى مىبينند همهى آدمهاى فاسد، سلطنتطلب، از اينها حمايت ميكند، تودهاى از اينها حمايت ميكند، رقاص و مطرب فرارى از كشور از اينها حمايت ميكند، بايد متنبه بشوند، بايد چشمشان باز بشود، بايد بفهمند؛ بفهمند كه كارشان يك عيبى دارد؛ بلافاصله برگردند بگويند نه، ما نميخواهيم حمايت شما را. چرا رودربايستى ميكنند؟ "
امام بزرگوار امت جريان فتنه پس از انتخابات را به "اختلاط كلمه حق و كلمه باطل " تعبير كردند و به همين منظور طلاب و مبلغان علوم ديني را در آستانه ماه محرم به روشنگري از جريان هاي داخلي فراخواندند.
"كأنه خودشان اصرار دارند بر اينكه از نظام فاصله بگيرند. يك اختلاف درون خانوادگى را، درون نظام را - كه مبارزات انتخاباتى بود - يك عدهاى تبديل كردند به مبارزهى با نظام ". رهبر انقلاب ادامه دادند " اينها اقليتند، كوچكند؛ در مقابل عظمت ملت ايران صفرند ... اين كسانى كه در مقابل شما قرار دارند، اينها كسانى نيستند كه ريشهاى داشته باشند، بتوانند بمانند، بتوانند در مقابل عظمت اين ملت و عظمت اين انقلاب، مقاومت كنند؛ نه... انشاءاللَّه اين درخت- انقلاب اسلامي- روزبهروز ريشهدارتر خواهد شد و خواهيد ديد كه اين مخالفان، اين كسانى كه با اين بنا، با اين حق و حقيقت مخالفت ميكنند، «فيذهب جفاء»؛ اينها در مقابل چشم شما انشاءاللَّه نابود خواهند بود. " زمان چنداني از پيش بيني هاي رهبر انقلاب نگذشت تا نشانه هاي تحقق پيش بيني ايشان به عيان ديده شد. جريان فتنه در نهم دي و 22 بهمن پاسخ ملت ايران را دريافت كرد. در 22 بهمن عليرغم برنامه ريزي هايي گسترده مخالفان آنچه ديده نشد حضور جريان هاي معارض بود.
حضور مردمي گسترده در راهپيمايي سالگرد انقلاب همچون نهم دي حجت را بر همه تمام كرد تبعات حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن ماه زمينه اي شد تا رهبر انقلاب دو هفته پس از 22 بهمن كساني را داراي صلاحيت حضور در نظام معرفي كنند كه از "قانون " و "راي اكثريت " تبعيت كنند. "كسانى كه آن انتخابات عظيم چهل ميليونىِ مايهى افتخار را زير سؤال ميبرند، يك نقطهى قوّت را براى نظام ميخواهند تبديل كنند به يك نقطهى ضعف، اينها در واقع دارند خودشان، خودشان را از اين كشتى نجات - كه نظام اسلامى است - بيرون مىاندازند " اين سخنان در واقع نقطه پايان هشت ماه معارضه و رودررويي با نظام اسلامي بود.
*****
مرور سيره عملي رهبر انقلاب در مواجهه با سران معارض داخلي، هشت ماه مداراي ايشان - از انتخابات 22 خرداد تا سخنراني ايشان پس از 22 بهمن- و تلاش و فرصت سازي براي بازگشت خروج يافتگان به "كشتي نجات " نظام اسلامي را برجسته مي كند. سوالي كه در رابطه با اين همه روشنگري و انذار ايشان پيرامون حوادث پس از انتخابات مطرح است را معظم له در بخشي از سخنان خود كه در جمع سپاه ولي امر در مرداد ماه ايراد فرمودند، به نحوي پاسخ گفته اند. ايشان در تبيين اهميت نقش نخبگان براي روشنگري خصوصا در شرايط فتنه به مشي سيد الشهدا(ع) در صحراي كربلا اشاره مي كنند "در خود عرصهى كربلا حضرت اهل تبيين بودند، ميرفتند، صحبت ميكردند. حالا ميدان جنگ است، منتظرند خون هم را بريزند، اما از هر فرصتى اين بزرگوار استفاده ميكردند كه بروند با آنها صحبت بكنند، بلكه بتوانند آنها را بيدار كنند. البته بعضى خواب بودند، بيدار شدند؛ بعضى خودشان را به خواب زده بودند و آخر هم بيدار نشدند. آنهائى كه خودشان را به خواب ميزنند، بيدار كردن آنها مشكل است، گاهى اوقات غير ممكن است. "
رهبر انقلاب درجاي ديگر ، درخطبه هاي نماز جمعه 21 رمضان نيز به مدارا در مشي سياسي امير مومنان (ع) و امام روح الله پرداختند. "مدارا تا حد ممكن و در صورت عدم چاره قاطعيت "، اين چكيده توصيفات رهبر انقلاب از سيره حكومتداري علوي بود: "اميرالمونين تا حد ممكن با مخالفان خودش، حتّى با دشمنان خودش مدارا كرد. اينى كه مىبينيد اميرالمؤمنين سه جنگ را در دوران حدود پنج سالِ حكومت خود مجبور شد و تحمل كرد، بعد از اين بود كه همهى مداراهاى لازم انجام گرفته بود. اميرالمؤمنين كسى نبود كه بدون رعايت مداراهاى لازم با مخالفان، اول دست به شمشير ببرد. " در بخش ديگر اين خطبه ها رهبر انقلاب سيره عملي امام خميني در مواجهه با معارضان را تبيين كردند "همين طور كه در روش اميرالمؤمنين عرض كرديم، روش امام (رضوان اللَّه عليه) هم همين جور بود؛ يعنى اول با مدارا، با نصيحت؛ ليكن آن وقتى كه اقتضاء كرد، برخورد كرد. "
در شرايطي كه خصوصا حرمت شكني هاي روز عاشورا واكنش هاي گسترده مردمي را در پي داشت، رهبر انقلاب در اولين سخنراني خود پس از حوادث روز عاشورا بار ديگر از "صبر " و "ملاحظه " خود گفتند " اينجا جوانها تلفن ميكنند - ميفهمم من، ميخوانم، غالباً تلفنها و نامه ها را خلاصه ميكنند، هر روز مى آورند، من نگاه ميكنم - مى بينم همين طور جوانها گلهمند، ناراحت و عصبانى؛ گاهى هم از بنده گله ميكنند كه چرا فلانى صبر ميكند؟ چرا فلانى ملاحظه ميكند؟ من عرض ميكنم؛ در شرائطى كه دشمن با همهى وجود، با همهى امكاناتِ خود درصدد طراحى يك فتنه است و ميخواهد يك بازى خطرناكى را شروع كند، بايد مراقبت كرد او را در آن بازى كمك نكرد. خيلى بايد با احتياط و تدبير و در وقت خودش با قاطعيت وارد شد. "
والسلام
منبع: رجا ادامه مطلب
بقيه در ادامه
" آن كسانى كه اين نقشهى كلى را كه متبلور است در قانون اساسى و حكميت قانون و داورى قانون، قبول دارند، جزو مجموعهى نظام اسلامى هستند. آن كسانى كه اينها را رد ميكنند، كسانىاند كه خودشان به دست خودشان صلاحيت حضور در نظام اسلامى را دارند از دست ميدهند و صلاحيت ندارند. كسانى كه حاضر نيستند قانون را تحمل كنند، كسانى كه حاضر نيستند اكثريت را قبول كنند كسانى كه آن انتخابات عظيم چهل ميليونىِ مايهى افتخار را زير سؤال ميبرند، يك نقطهى قوّت را براى نظام ميخواهند تبديل كنند به يك نقطهى ضعف، اينها در واقع دارند خودشان، خودشان را از اين كشتى نجات - كه نظام اسلامى است - بيرون مىاندازند؛ والّا هيچ كس نميخواهد كسى را از كشتى نجات بيرون بيندازد. "
اين سخنان دو هفته پس از راهپيمايي 22 بهمن ايراد شد.در طي اين دو هفته سران فتنه يا سكوت پيشه كردند و يا حضور مردمي را انكار كردند. اما چه روندي طي شد تا رسما رهبر انقلاب سران فتنه را در دايره اخراج شدگان از نظام معرفي نمودند؟ بررسي صبر و مدارا و هشدارها وانذارهاي رهبر انقلاب در ماه هاي منتهي به انتخابات و هشت ماه پس از برگزاري آن تبيين كننده ديدگاه معظم له درباره جذب و دفع نخبگان است.
سرآغاز سال 1388 ، رهبر انقلاب در اولين تذكرات در باب انتخابات پيش رو، با تيز بيني كساني كه تا آن لحظه هنوز به صورت رسمي كانديداي انتخابات نشده بودند را از طرح شبهه تقلب در انتخابات بر حذر داشتند.گذشت زمان، تحليل دقيق رهبر انقلاب از آنچه در كمين نظام بود را روشن كرد "من مىبينم بعضىها در انتخاباتى كه دو سه ماه ديگر انجام خواهد گرفت، از حالا شروع كردهاند به خدشه كردن. اين چه منطقى است؟ اين چه فكرى است؟ اين چه انصافى است؟ اين همه انتخابات در طول اين سى سال انجام گرفته است - در حدود سى انتخابات - مسئولان وقت در هر دورهاى رسماً متعهد شدهاند و صحت انتخابات را تضمين كردهاند، و انتخابات صحيح بوده است؛ چرا بيخود خدشه ميكنند، مردم را متزلزل ميكنند، ترديد ايجاد ميكنند؟ "
يك ماه بعد رهبر انقلاب بار ديگر تفصيلا به شبهه افكني ها در سلامت انتخابات پاسخ گفتند.
"چرا دروغ ميگويند؟ چرا بىانصافى ميكنند؟ چرا خلاف واقع ميگويند؟ چرا اين همه زحماتى را كه اين ملت و مسئولين در طول اين سالهاى متمادى متحمل شدند، نديده ميگيرند؟ چرا؟ چرا ناسپاسى ميكنند؟ " مخاطب اين سوالات و سخنان صريح تر رهبر انقلاب در آستانه روز معلم كساني بودندكه در شيپور تقلب در انتخابات مي دميدند. اصلاح طلبان افكار عمومي را به گونه اي جهت مي دادند تا در زمان نياز با عدم پذيرش نتايج انتخابات آتش فتنه را شعله ور سازند: "از دشمن ... چه انتظاري هست؟ بىتوقعى از دوستان است. بىتوقعى از كسانى است كه جزو اين ملتند؛ واقعيات را دارند مىبينند؛ مىبينند كه اين انتخابات چگونه سالم و متقن انجام ميگيرد، در عين حال، همان حرفى را كه دشمن ميزند، اينها هم ميزنند! ... اينها ديگر عليه ملت ايران حرف نزنند و انتخابات ملت ايران را زير سؤال نبرند. "
گر چه شبهه در سلامت انتخابات هاي پيشين ديگر به روال ثابت جرياني درآمده بود كه با عنوان اصلاح طلب شناخته مي شد اما فضاسازي هدفمند و مداوم بر موضوع سلامت انتخابات آن هم سه ماه قبل از انتخابات، دلسوزان نظام را پيرامون آنچه در پيش است، به يقين قطعي رسانده بود.
رهبر انقلاب اين موضوع را از مدت ها پيش درك كرده بودند و در اولين سخنراني خود درباره انتخابات آينده به آن واكنش نشان دادند هر چند اصلاح طلبان كه مخاطب اصلي سخنان رهبري بودند راه ديگري را پيمودند. اواخر ارديبهشت ماه طرح تشكيل كميته "صيانت از آرا " از سوي دو كانديداي اصلاح طلب در دستور كار قرار گرفت.
نامه بدون سلام هاشمي رفسنجاني و نامه موسوي به رهبر معظم انقلاب اهم اتفاقاتي بود كه در چند روز منتهي به انتخابات رخ داد. سياست تبليغاتي ستاد موسوي چنان بود كه او پيروز قطعي انتخابات است و در غير اين صورت سلامت انتخابات خدشه دار است. برخي حتي پا را از اين فراتر نهادند و نظام را در صورت عدم پيروزي موسوي تهديد به حضور مردم در خيابان ها كردند.
يك روز پيش از انتخابات شايعه پاسخ رهبر انقلاب به نامه هاشمي رفسنجاني از طريق برخي سايت ها و پيامك ها منتشر شد. نامه تهديدآميز هاشمي به رهبر انقلاب، او و نامزد مورد حمايت وي را تحت فشار افكار عمومي و دوستداران نظام قرار داده بود. به همين جهت برخي محافل با انگيزه تغيير نتايج و جنگ رواني اقدام به انتشار شايعه نمودند. اقدامي كه واكنش سريع دفتر مقام معظم رهبري و شخص ايشان در روز انتخابات را به دنبال داشت.
صبح روز انتخابات رهبر انقلاب در اولين ساعات پاي صندوق راي حاضر شدند. ايشان در مصاحبه با خبرنگار واحد مركزي خبر موضوع "امنيت انتخابات " را مورد توجه قرار دادند همچنانكه پيش تر نيز در حرم امام خميني(ره) به حفظ آرامش مردم در حين تبليغات و حضورهاي شبانگاهي در خيابان هاي تهران اشاره اي داشتند. " امروز هم من اميدوارم و از مردم خواهش ميكنم كه توجه كنند، همين امنيت، همين آرامش و همين متانت و سكينهي روحي لازم، در آنها وجود داشته باشد. ممكن است بدخواهاني بخواهند در مراكز رأي تشنج ايجاد كنند ... اگر كساني خواستند چنين تشنجي ايجاد كنند، خود مردم نگذارند و با متانت، با صبر و با حلم و وقار خودشان، مانع بشوند از اينكه خواستهي بدخواهان اين ملت عملي بشود. "
با اين وجود آنگونه كه بارها گفته شده، در شام انتخابات موسوي خود را رئيس جمهور آينده ايران دانست و بدين ترتيب ادعاي تقلب در انتخابات سرآغاز فتنه اي شد كه هشت ماه بعد رسما به اخراج سران فتنه از دايره نظام انجاميد.
توصيه رهبر انقلاب به "مهرباني و بردباري " در پيام تبريك "شنبه پس از انتخابات " هم خطاب به كانديدا و هواداران نامزد منتخب بود و هم خطاب به كانديداهاي ديگر. اين در حالي بود كه اقدامات تحريك كننده از شب قبل از آن آغاز شده بود. رهبر انقلاب در جاي ديگر رقيبان ديروز را به حمايت از نامزد پيروز فراخواندند و آن را "امتحاني الهي " براي آنان دانستند.
اما با فاصله يك روز پس از پايان راي گيري،از عصر شنبه تجمعات غير قانوني به سمت اغتشاش كشيده شد. شامگاه 23 خرداد مردم تهران شاهد تخريب گسترده اموال عمومي در برخي خيابان هاي مناطق مركزي و شمالي تهران بود.
25 خرداد ماه خبري از ديدار رهبر معظم انقلاب با ميرحسين موسوي منتشر شد. تلاش رهبر انقلاب در ديدار با موسوي اين بود تا او را براي رسيدگي به شكايات خود از طرق قانوني و در چارچوب نظام سوق دهند.رهبر انقلاب در ديدار خود با نامزد ناكام انتخابات از تحريكات دشمن و طراحي هاي پشت صحنه براي آشوبگري در خيابان ها خبر دادند و "جنس موسوي " را با اغتشاشگران متفاوت دانستند. بعد از ظهر همان روز پيش بيني رهبر انقلاب رنگ تحقق گرفت. تجمع غير قانوني كه در حوالي ميدان آزادي برگزار مي شد با حمله عده اي از تظاهر كنندگان به يك پايگاه نظامي به خشونت كشيده شد.
عليرغم آنكه نشاني از تغيير در عملكرد معترضان ديده نمي شد، رهبر انقلاب يك روز بعد نمايندگان كانديداهاي انتخاباتي را به حضور پذيرفتند. پس از سخنان نمايندگان ستادهاي انتخاباتي و طرح بي پرده بسياري از شبهات و سوال ها رهبر انقلاب سخن را آغاز كردند. مخاطب سخنان 26 خرداد رهبر معظم انقلاب تمامي كانديداها –چه كانديداهاي شكست خورده و چه رئيس جمهور منتخب- بودند و آنگونه كه خود فرمودند "حرف اصلي " ايشان بر مراقبه دو طرف قضايا براي جلوگيري از انشقاق و حركت به سمت "يكپارچگي و وحدت " بود.
رهبر معظم انقلاب در بخشي از سخنان خود به قولي از موسوي اشاره كردند كه بطن آن توصيه اي بود به كانديداهاي انتخاباتي: " آقاى مهندس موسوى براى من نقل ميكردند كه توى يك خيابانى كه ايشان ميرفته، ماشينى با ماشين ايشان همراه ميشوند. آنها شروع ميكنند حرفى و شعارى را كه عليه آقاى موسوى بوده، با خنده گفتن، آقاى موسوى گفت من هم خنديدم و به آنها دست تكان دادم اينجورى و عبور كردم. خوب، اين فضا خيلى فضاى خوبى است. اين فضا بعد از انتخابات نبايد تبديل بشود به فضاى خصومت و تقابل "
با وجود آنكه طرح شبهه تقلب بستر اصلي را براي اغتشاشات خياباني فراهم آورده بود اما فرض رهبري آن بود كه جريان شكست خورده در انتخابات از افراطي گري ها و اغتشاشات دوري خواهد جست. لذا از نامزدهاي انتخاباتي خواستند صراحتا از اغتشاشگران تبري جويند؛ فرصتي كه راه را بر باقي ماندن آنها در مجموعه انقلاب هموارتر مي كرد. "همه بايد در مقابل اين خرابكارىها بايستند، اعلام موضع كنند. همه بايستى بگويند اين تخريبهائى كه انجام ميگيرد، اين كارهاى زشتى كه انجام ميگيرد، بعضاً جناياتى كه واقع ميشود، مربوط به هيچكدام از اين اطراف قضيه نيست؛ اين مربوط به مردم نيست، مربوط به نامزدها نيست؛ مربوط به خرابكارهاست، مربوط به اخلالگرهاست. نبادا كسى توهم كند و تصور بكند كه اين مربوط به اين است كه اينها طرفدار فلان نامزدند. "
تا زماني كه تاييد نهايي نتايج انتخابات از سوي نهادهاي مسئول انجام نگرفته بود، رهبر انقلاب ضمن به رسميت شناختن شبهاتي كه ممكن است براي كانديداهاي انتخاباتي وجود داشته باشد بر حل تمامي اين شبهات از مسير قانوني تا انتها وهمكاري كامل نهادهاي انتخاباتي – شواري نگهبان و وزارت كشور- تاكيد مي نمودند. پيشنهاد بازشماري تصادفي صندوق ها اولين بار از سوي شخص ايشان در ديدار با نمايندگان كانيداها مطرح شد. "ممكن است كسانى ... اشكالات و اعتراضاتى را بر مجارى گوناگون امور در انتخابات ثبت كرده باشند و اعتراض داشته باشند ... رسيدگى به اينها حتماً بايد انجام بگيرد. "
با پايان مهلت شوراي نگهبان براي رسيدگي به شكايات، با آنكه معترضان تا آن لحظه از پذيرش مجاري قانوني سرباز زده بودند، رهبر بزرگوار انقلاب در پاسخ به نامه دبير شوراي نگهبان براي تمديد پنج روزه مهلت رسيدگي به شكايات موافقت نمودند. رهبر انقلاب مصمم بودند تا همه راه هاي قانوني و ممكن براي شبهه زدايي را عملي نمايند. شايد معترضان در مسير قانون و اصلاح قرار گيرند.
همچنان كه اتمام حجت رهبر بزرگوار امت در جمعه تاريخي 29خرداد، فتنه گران را از تحميل خواسته هاي فراقانوني نااميد كرد، نصايح دلسوازنه ايشان و انذار از آنچه در آينده رخ خواهد داد راهي گشود تا معارضان مسيري را كه به سقوط كامل منجر مي شد ،اصلاح نمايند: "به اين برادران عرض ميكنم، به مسئوليت پيش خداى متعال فكر كنيد: پيش خدا مسئوليد، از شما سؤال خواهد شد. آخرين وصاياى امام را به ياد بياوريد؛ قانون، فصلالخطاب است؛ قانون را فصلالخطاب بدانيد. "، "من به همهى اين آقايان، اين دوستان قديمى، اين برادران توصيه ميكنم بر خودتان مسلط باشيد؛ سعهى صدر داشته باشيد؛ دستهاى دشمن را ببينيد. "
دقت در برخي جملات خطبه هاي 29 خرداد عمق تيز بيني و ژرف انديشي رهبر فرزانه انقلاب را نشان مي دهد. در بخشي از خطبه دوم ايشان نخبگان سياسي را به "مراقبت شديد از گفتار خويش " توجه دادند. "اگر آنها -نخبگان سياسي- كمى افراطىگرى كنند، دامنهى اين افراطىگرى در بدنهى مردم به جاهاى بسيار حساس و خطرناكى خواهد رسيد كه گاهى خود آنها ديگر نميتوانند آن را جمع كنند. " طرح اين نكته از جانب رهبر معظم انقلاب مسئوليت بسياري از رسوايي ها در جريان حوادث روزقدس، سيزده آبان و روز عاشورا را مستقيما بر عهده سران فتنه نهاد. چند ماه بعدتر در ديدار رهبري با نخبگان، ايشان از پيغام خصوصي خود به صحنه گردانان حوادث پس از انتخابات خبر دادند اما چون اثري مشاهده نشده بود علنا در نماز جمعه تذكر داده بودند.
نكته ديگر هشدار رهبر انقلاب به حمايت هاي خارجي است كه از جريان فتنه گر صورت مي گرفت. " دستهاى دشمن را ببينيد ... گرگهاى گرسنهى كمينكرده را كه امروز ديگر نقاب ديپلماسى را يواش يواش دارند از چهرههايشان برميدارند و چهرهى حقيقى خودشان را نشان ميدهند، ببينيد؛ از اينها غفلت نكنيد. " پس از اين، موضوع حمايت هاي خارجي بارها مورد توجه رهبر انقلاب قرارگرفت. تاكيد ايشان در هر مرتبه بر لزوم هوشياري تمام جريان هاي داخلي و مرزبندي و موضع گيري برعليه دشمن هاي مستكبر بود.
نيمه تيرماه، در سخنراني عمومي در سالروز ولادت امير المومنين، رهبر انقلاب بزرگوارانه حمايت خارجي ها از جريان هاي داخلي را در راستاي اختلاف افكني تفسير كردند "اسم بعضىها را مىآورند به عنوان اينكه ما مدافع آنها هستيم؛ دروغ ميگويند؛ مدافع آنها هم نيستند؛ قصدشان ايجاد اختلاف است. " با اين وجود و عليرغم هشدارهاي آتي پيرامون حمايت هاي خارجي، سران فتنه نه تنها به عملكرد خويش ادامه دادند بلكه با سكوت در قبال سران آمريكا و اروپا و توجيه حمايت هاي اينچنيني دلخوشي خود را نسبت به اينگونه حمايت ها نشان دادند.
در اين شرايط سخنان رهبر معظم انقلاب خصوصا پس از 29 خرداد، عمدتا نخبگان سياسي را مخاطب خود قرار داده بود. چرايي اين موضوع در مراسم تنفيذ حكم رياست جمهوري مشخص شده است. ايشان مردم را در آزمون پس از انتخابات سربلند دانستند، در عين آنكه برخي نخبگان را در رديف "مردودين " اين انتخابات دانستند. "امتحانهائى هم در اين انتخابات پيش آمد. يك امتحان، امتحان آحاد مردم بود. به نظر من مردم در اين امتحان برنده شدند؛ نمرهى قبولى گرفتند ... بسيارى از آحاد مردم، از جريانهاى سياسى، طبق وظيفهشان عمل كردند. بعضى از خواص هم البته مردود شدند. اين انتخابات بعضىها را مردود كرد. " پيشتر از اين هم رهبر انقلاب در سالروز عيد مبعث نخبگان را در معرض "امتحان عظيم " دانسته بودند و دغدغه هاي خود را درباره سقوط نخبگان ابراز نمودند؛ "نخبگان سر جلسهى امتحانند؛ امتحان عظيمى است. در اين امتحان، مردود شدن، رفوزه شدن، فقط اين نيست كه ما يك سال عقب بيفتيم؛ سقوط است. "
بروال سال هاي گذشته رهبر انقلاب در ماه رمضان نماز جمعه تهران را اقامه نمودند. خطبه هاي جمعه 21 رمضان، مشي سياسي رهبر فرزانه انقلاب در مواجهه با مردودين را بوضوح مشخص نمود. امام امت در بخشي از خطبه اول به سيره حكومت علوي در مواجهه با معارضان و مخالفان پرداختند تا بر اساس آن در خطبه دوم روش نظام را "جذب حداكثري و دفع حداقلي " معرفي نمايند. بر اين مبنا حد و مرز تحمل نظام را آنجايي دانستند كه افراد در "چارچوب اصول " رفتار كنند، از "برهم زدن امنيت جامعه " و از "دروغ پراكني " و "شايعه پراكني " برحذر باشند.
خطبه هاي 21 رمضان حاوي هشدارهاي قاطع رهبر انقلاب به فتنه گران بود " اگر كسى با مبانى نظام معارضه كند، با امنيت مردم مخالفت كند، نظام مجبور است در مقابل او بايستد. " در واقع اين هشدارها پس از شكست پروژه هاي خياباني جريان فتنه و سلسله دروغ پراكني ها به منظور تحريك افكار عمومي رخ مي داد.
يك هفته بعد، راهپيمايي قدس 88 عليرغم هشدارهاي رهبري درباره وحدت و پرهيز از تفرقه برگزار شد.ما حصل زمينه چيني فتنه گران به ايجاد يك فضاي اقليت-اكثريت در تهران انجاميد. تهراني ها در روز قدس شاهد شعارهاي ساختارشكنانه و ضد ارمان فلسطين از سوي اقليت حامي سران فتنه بودند. در مقابل سران فتنه نه تنها در مقابل شعارهاي انحرافي سكوت كردند كه از حاميان خود تقدير نمودند. از اين پس شيب نزول جريان فتنه با شدت بيشتري طي شد.
در روزهاي پس از روز قدس، بار ديگر "هوشياري نخبگان نسبت به دشمنان خارجي " اصلي ترين موضوع هشدارهاي رهبري به نخبگان كشور بود. امام خامنه اي چه در ديدار با اعضاي مجلس خبرگان و چه در ديدار عمومي با مردم چالوس و نوشهر به اين موضوع تاكيد داشتند. اين در حالي بود كه پس از انتخابات 22 خرداد و خصوصا 29 خرداد تاكيد ايشان بر مرزبندي تمامي جريان هاي سياسي با دشمنان خارجي بود. با اين حال رئوس فتنه همچنان از موضع حداقلي نسبت به دشمنان خارجي پرهيز داشتند.
در آستانه 13 آبان، "دشمني هاي آمريكا با ملت ايران پس از انقلاب " موضوع سخنان رهبر انقلاب در ديدار با دانش اموزان بود. چند روز پيش از آن موسوي با صدور بيانيه اي به استقبال 13 آبان رفته بود. بيانيه اي كه در آن همه چيز آمده بود جز ضديت با آمريكا و استكبار جهاني. در پاسخ رهبر انقلاب ضمن پرهيز از قضاوت درباره نيت حقيقي فتنه گران قاطعانه سخن گفتند " اينها نميتوانند براى آمريكا در كشور ما فرش قرمز پهن كنند؛ اين را بدانند: ملت ايران ايستاده است. " با اين حال اقليت فتنه گر در تجمعات انحرافي 13 آبان "مرگ بر آمريكا " را به حاشيه بردند هر چند كه شانيت 13 آبان به ضديت با آمريكا بود.
يك ماه پس از سيزدهم آبان ماه نوبت به روز دانشجو رسيد. اين بار تصاوير پخش شده از هتك حرمت امام راحل واكنش وسيع مردمي را در پي داشت. سخنان رهبر انقلاب در آستانه ماه محرم صراحت ديگري داشت. پس از جمعه 29 خرداد، صريح ترين سخنان ايشان خطاب به معارضان داخلي در 22 آذرماه ايراد شد. اين سخنان آخرين تلاش هاي ايشان براي هوشياري جرياني بود كه زماني در چارچوب انقلاب تعريف مي شد. ايشان با اشاره به اتفاقات تلخي كه در جريان 6 ماه گذشته رخ داده بود "برادران سابق " خود را مورد سوال قرار دادند كه چرا در قبال اين انحرافات سكوت كردند و موضع نگرفتند؛ " چرا متنبه نميشوند؟ وقتى شنفتند كه از اصلىترين شعار جمهورى اسلامى - «استقلال، آزادى، جمهورى اسلامى» - اسلامش حذف ميشود، بايد به خود بيايند؛ بايد بفهمند كه دارند راه را غلط ميروند، اشتباه ميكنند؛ بايد تبرى كنند. وقتى مىبينند در روز قدس كه براى دفاع از فلسطين و عليه رژيم غاصب صهيونيست است، به نفع رژيم غاصب صهيونيست و عليه فلسطين شعار داده ميشود، بايد متنبه بشوند، بايد خودشان را بكشند كنار، بگويند نه نه، ما با اين جريان نيستيم. وقتى مىبينند سران ظلم و استكبار عالم از اينها حمايت ميكنند، رؤساى آمريكا و فرانسه و انگليس و اينهائى كه مظهر ظلمند - هم در زمان كنونى، هم در دورهى تاريخىِ صد سال و دويست سالهى تا حالا - دارند از اينها حمايت ميكنند، بايد بفهمند يك جاى كارشان عيب دارد؛ بايد متنبه بشوند. وقتى مىبينند همهى آدمهاى فاسد، سلطنتطلب، از اينها حمايت ميكند، تودهاى از اينها حمايت ميكند، رقاص و مطرب فرارى از كشور از اينها حمايت ميكند، بايد متنبه بشوند، بايد چشمشان باز بشود، بايد بفهمند؛ بفهمند كه كارشان يك عيبى دارد؛ بلافاصله برگردند بگويند نه، ما نميخواهيم حمايت شما را. چرا رودربايستى ميكنند؟ "
امام بزرگوار امت جريان فتنه پس از انتخابات را به "اختلاط كلمه حق و كلمه باطل " تعبير كردند و به همين منظور طلاب و مبلغان علوم ديني را در آستانه ماه محرم به روشنگري از جريان هاي داخلي فراخواندند.
"كأنه خودشان اصرار دارند بر اينكه از نظام فاصله بگيرند. يك اختلاف درون خانوادگى را، درون نظام را - كه مبارزات انتخاباتى بود - يك عدهاى تبديل كردند به مبارزهى با نظام ". رهبر انقلاب ادامه دادند " اينها اقليتند، كوچكند؛ در مقابل عظمت ملت ايران صفرند ... اين كسانى كه در مقابل شما قرار دارند، اينها كسانى نيستند كه ريشهاى داشته باشند، بتوانند بمانند، بتوانند در مقابل عظمت اين ملت و عظمت اين انقلاب، مقاومت كنند؛ نه... انشاءاللَّه اين درخت- انقلاب اسلامي- روزبهروز ريشهدارتر خواهد شد و خواهيد ديد كه اين مخالفان، اين كسانى كه با اين بنا، با اين حق و حقيقت مخالفت ميكنند، «فيذهب جفاء»؛ اينها در مقابل چشم شما انشاءاللَّه نابود خواهند بود. " زمان چنداني از پيش بيني هاي رهبر انقلاب نگذشت تا نشانه هاي تحقق پيش بيني ايشان به عيان ديده شد. جريان فتنه در نهم دي و 22 بهمن پاسخ ملت ايران را دريافت كرد. در 22 بهمن عليرغم برنامه ريزي هايي گسترده مخالفان آنچه ديده نشد حضور جريان هاي معارض بود.
حضور مردمي گسترده در راهپيمايي سالگرد انقلاب همچون نهم دي حجت را بر همه تمام كرد تبعات حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن ماه زمينه اي شد تا رهبر انقلاب دو هفته پس از 22 بهمن كساني را داراي صلاحيت حضور در نظام معرفي كنند كه از "قانون " و "راي اكثريت " تبعيت كنند. "كسانى كه آن انتخابات عظيم چهل ميليونىِ مايهى افتخار را زير سؤال ميبرند، يك نقطهى قوّت را براى نظام ميخواهند تبديل كنند به يك نقطهى ضعف، اينها در واقع دارند خودشان، خودشان را از اين كشتى نجات - كه نظام اسلامى است - بيرون مىاندازند " اين سخنان در واقع نقطه پايان هشت ماه معارضه و رودررويي با نظام اسلامي بود.
*****
مرور سيره عملي رهبر انقلاب در مواجهه با سران معارض داخلي، هشت ماه مداراي ايشان - از انتخابات 22 خرداد تا سخنراني ايشان پس از 22 بهمن- و تلاش و فرصت سازي براي بازگشت خروج يافتگان به "كشتي نجات " نظام اسلامي را برجسته مي كند. سوالي كه در رابطه با اين همه روشنگري و انذار ايشان پيرامون حوادث پس از انتخابات مطرح است را معظم له در بخشي از سخنان خود كه در جمع سپاه ولي امر در مرداد ماه ايراد فرمودند، به نحوي پاسخ گفته اند. ايشان در تبيين اهميت نقش نخبگان براي روشنگري خصوصا در شرايط فتنه به مشي سيد الشهدا(ع) در صحراي كربلا اشاره مي كنند "در خود عرصهى كربلا حضرت اهل تبيين بودند، ميرفتند، صحبت ميكردند. حالا ميدان جنگ است، منتظرند خون هم را بريزند، اما از هر فرصتى اين بزرگوار استفاده ميكردند كه بروند با آنها صحبت بكنند، بلكه بتوانند آنها را بيدار كنند. البته بعضى خواب بودند، بيدار شدند؛ بعضى خودشان را به خواب زده بودند و آخر هم بيدار نشدند. آنهائى كه خودشان را به خواب ميزنند، بيدار كردن آنها مشكل است، گاهى اوقات غير ممكن است. "
رهبر انقلاب درجاي ديگر ، درخطبه هاي نماز جمعه 21 رمضان نيز به مدارا در مشي سياسي امير مومنان (ع) و امام روح الله پرداختند. "مدارا تا حد ممكن و در صورت عدم چاره قاطعيت "، اين چكيده توصيفات رهبر انقلاب از سيره حكومتداري علوي بود: "اميرالمونين تا حد ممكن با مخالفان خودش، حتّى با دشمنان خودش مدارا كرد. اينى كه مىبينيد اميرالمؤمنين سه جنگ را در دوران حدود پنج سالِ حكومت خود مجبور شد و تحمل كرد، بعد از اين بود كه همهى مداراهاى لازم انجام گرفته بود. اميرالمؤمنين كسى نبود كه بدون رعايت مداراهاى لازم با مخالفان، اول دست به شمشير ببرد. " در بخش ديگر اين خطبه ها رهبر انقلاب سيره عملي امام خميني در مواجهه با معارضان را تبيين كردند "همين طور كه در روش اميرالمؤمنين عرض كرديم، روش امام (رضوان اللَّه عليه) هم همين جور بود؛ يعنى اول با مدارا، با نصيحت؛ ليكن آن وقتى كه اقتضاء كرد، برخورد كرد. "
در شرايطي كه خصوصا حرمت شكني هاي روز عاشورا واكنش هاي گسترده مردمي را در پي داشت، رهبر انقلاب در اولين سخنراني خود پس از حوادث روز عاشورا بار ديگر از "صبر " و "ملاحظه " خود گفتند " اينجا جوانها تلفن ميكنند - ميفهمم من، ميخوانم، غالباً تلفنها و نامه ها را خلاصه ميكنند، هر روز مى آورند، من نگاه ميكنم - مى بينم همين طور جوانها گلهمند، ناراحت و عصبانى؛ گاهى هم از بنده گله ميكنند كه چرا فلانى صبر ميكند؟ چرا فلانى ملاحظه ميكند؟ من عرض ميكنم؛ در شرائطى كه دشمن با همهى وجود، با همهى امكاناتِ خود درصدد طراحى يك فتنه است و ميخواهد يك بازى خطرناكى را شروع كند، بايد مراقبت كرد او را در آن بازى كمك نكرد. خيلى بايد با احتياط و تدبير و در وقت خودش با قاطعيت وارد شد. "
والسلام
منبع: رجا