به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

در حال حاضر نرم‌افزارها بسيار آسان‌تر از آن‌چه که ما فکر مي‌کنيم نوشته مي‌شوند و مي‌توان گفت که تقريبا همه‌چيز به‌صورتي کاملا آماده وجود دارد و در بيشتر مواقع کافي است که شما از کامپوننت‌هايي که به‌صورت آماده وجود دارد استفاده کنيد اما زبان‌هاي برنامه‌نويسي از ابتدا به اين شکل نبوده‌اند و مدت زمان بسياري طول کشيده است تا برنامه‌نويسي به شکل آسان امروزي دربيايد.

يکي از زبان‌هاي برنامه‌نويسي که از قديمي‌ترين زبان‌هاي موجود هم است، زبان پايتون مي‌باشد.

زبان برنامه‌نويسي پايتون براي اولين‌بار در سال 1990 ميلادي توسط فردي با نام گيدو ون اختراع شد.

اين زبان نتيجه پروژه فارغ‌التحصيلي گيدو ون بوده و او در يک موسسه تحقيقاتي رياضي و رايانه روي توليد اين زبان کار کرده است.

اين زبان جزو زبان‌هاي برنامه‌نويسي سطح بالا و تفسيري است و به‌صورت شيء‌گرا مي‌باشد.

از نظر ويژگي‌هاي ظاهري بيشتر به زبان‌هايي مانند پرل، رابي، اسمال‌تاک، تي‌سي‌ال و اسکيم شباهت دارد و جالب است که بدانيد اين زبان، حافظه را به‌صورتي خودکار مديريت مي‌کند.

پايتون در ابتداي کارش در قالب پروژه‌اي متن‌باز گسترش پيدا کرد و بنياد نرم‌افزار آزاد پايتون هم در سال 2005 شکل گرفت.

نويسنده اين زبان برنامه‌نويسي يعني آقاي گيدو ون به يک برنامه کمدي انگليسي به‌نام مونتي‌پايتون علاقه داشته و به همين خاطر نام اين زبان را از آن برنامه گرفته و پايتون گذاشته است.

در حال حاضر سازمان‌هاي بسيار بزرگي در جهان از اين زبان براي انجام کارهاي خود استفاده مي‌کنند و از اين ميان مي‌توان به شرکت‌هاي بزرگ گوگل، ياهو، ناسا و سرن و همچنين آي‌تي‌اي اشاره کرد.

از پايتون در سيستم‌هاي حفظ امنيت اطلاعات استفاده مي‌شود و در حال حاضر اين زبان در بسياري از سيستم‌هاي عملياتي موجود به‌صورت يک استاندارد مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

از پايتون مي‌توان براي توسعه ماژول‌ها و کاربردهاي موجود که به يک برنامه واسط به‌عنوان برنامه‌ريز احتياج دارد استفاده کرد.

سايت computerworld.com مصاحبه‌اي را با گيدو ون، سازنده اين زبان انجام داده است که در ادامه مي‌خوانيم.

بهترين جايي‌که تا به‌حال از پايتون استفاده کرده‌ايد کجا بوده است؟

در زماني که داشتم روي توزيع جديدي از يک سيستم‌عامل با نام آموبا فعاليت مي‌کردم سعي کردم که زبان پايتون را به‌صورت کاربردي طراحي کنم و به‌نظرم محصولي که در آن زمان طراحي کردم بسيار مفيد و پراستفاده بود.

جالب است که بدانيد گوگل هم‌اکنون از آن محصول در توليدات خود استفاده مي‌کند.

به‌نظر شما ويژگي اصلي زبان پايتون نسبت به ديگر زبان‌ها در چيست؟

به‌نظر من پايتون مزيت‌هاي زيادي نسبت به ديگر زبان‌هاي برنامه‌نويسي دارد و اگر شما دوست داريد که با تمامي آن‌ها به‌طور کامل آشنايي پيدا کنيد بهتر است که سري به سايت python.org بزنند اما من به‌عنوان چند ويژگي برتر که در پايتون وجود دارد معتقدم که برنامه‌نويسي با آن بسيار ساده‌تر از زبان‌هاي ديگر است و همچنين اين نکته که اين زبان مي‌تواند بر حافظه مديريت کند از مزيت‌هاي بزرگ آن است.

فلسفه نام‌گذاري آن فقط به‌دليل برنامه کمدي مورد علاقه شما بود؟

يکي از دلايل آن، برنامه کمدي دل‌خواه من بود اما من دوست داشتم که زباني که اختراع مي‌کنم در ضمن اين‌که آسان است و به کاربران آرامش مي‌دهد، از قدرت بسيار زيادي هم بهره ببرد به همين دليل مار پايتون با دهاني بزرگ و دندان‌هايي تيز در ذهنم شکل گرفت و حالتي آرام اما محکم و جسورانه در تصورم داشتم.

براي من زبان پايتون بيشتر به همان افعي شباهت داشت که در تصوراتم شکل گرفته بود.

مبتديان چگونه مي‌توانند اين زبان را ياد بگيرند و به‌نظر شما از کجا شروع کنند؟

براي مبتديان، انجام کارهاي گرافيکي بايد لذت داشته باشد و من به آن‌ها پيشنهاد مي‌کنم که PyGame را که يک تولکيت ساده براي ساخت برنامه‌هاي گرافيکي دانلود کرده و از طريق راهنمايي که در سايت زير وجود دارد، کار خود را براي يادگيري پايتون آغاز کنند:

www.python.org/moin/introductoryBooks

بايت

 
ادامه مطلب
پنج شنبه 27 خرداد 1389  - 7:06 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6036468
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی