به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

در گذشته باور عمومي بر اين بود كه دندان‌هاي شيري به دليل اين‌كه موقتي هستند نياز به رسيدگي و مراقبت زيادي ندارند، اما امروزه مشخص شده پوسيدگي دندان‌هاي شيري نقش قابل ملاحظه‌اي در خرابي دندان‌هاي ثابت بعدي دارند.

متخصصان بر اين باورند كه بهتر است دندان‌هاي كودك از سال دوم زندگي با آب و گاز استريل يا حتي با پنبه تميز شود.

 

از پايان سال دوم توصيه مي‌شود به كودك كمك شود تا بتواند با در دست گرفتن مسواك دندان‌هايش را بشويد، اما استفاده از خمير دندان‌ها و دهان‌شويه‌هاي حاوي فلورايد تا 6 سالگي توصيه نمي‌شود.

در صورتي كه دهان‌شويه‌هاي حاوي فلورايد توسط كودك بلعيده شود موجب مسموميت خفيف شده و به ميناي دندان‌هاي اصلي آسيب مي‌رساند.

دهان‌شويه حاوي فلورايد بايد بلافاصله بعد از چرخاندن در دهان، خارج شود و به دليل اين‌كه كودكان نمي‌توانند بعد از مدتي چرخاندن دهان‌شويه در دهان آن را به طور كامل خارج كنند نبايد از آن استفاده كنند. اين‌گونه مواد در صورت بلعيده شدن ايجاد حالت تهوع و مسموميت خفيف كرده و در برخي موارد هم توليد حساسيت خواهد كرد.

با توجه به اين‌كه ميزان فلورايد موجود در آب مناطق مختلف با مقدار فلورايد موجود در دهان‌شويه‌ها سنجيده نمي‌شود به طور حتم در مناطقي كه فلورايد موجود در آب بيشتر باشد كودكان در صورت استفاده از دهان‌شويه‌هاي داراي فلورايد دچار مشكلات بيشتري مي‌شوند و دندان‌ها جلا و شفافيت خود را از دست خواهند داد.

نكته ديگر در مراقبت‌هاي دنداني نيز عدم مصرف زياد برخي مواد شيرين و شكلات و مصرف زياد انواع پاستيل‌هاست.

چسبندگي ژلاتين به دندان‌هاي كودكان و عدم شستن سريع بلافاصله پس از مصرف منجر به تخريب دندان‌هاي شيري مي‌شود.

البته مصرف پاستيل به نوبه خود با وجود افزودن برخي ويتامين‌ها به آن در سال‌هاي اخير مضر نيست و كودكان نيز تمايل زيادي به استفاده از آنها دارند.

لازم به ذكر است كه ژلاتين به آساني در بدن جذب مي‌شود و حتي به هضم ساير مواد غذايي نيز كمك مي‌كند و به طور معمول ژلاتين حاوي 80 درصد پروتئين، 13 درصد آب و 2 درصد مواد غذايي است. اما با چسبيدن سريع به سطح و داخل دندان‌ها استفاده طولاني‌مدت و زياد از آنها پوسيدگي دندان‌ها را تسريع مي‌كند.

ساييدن دندان‌ها و به عبارتي دندان قروچه نيز در دوران كودكي زياد ديده مي‌شود و بهتر است مورد توجه والدين قرار گيرد.ساييده شدن دندان‌ها كه عموما هنگام خواب رخ مي‌دهد با وجود اين‌كه در اكثر موارد منجر به خرابي دندان‌ها نمي‌شود، اما از آنجا كه به دليل استرس يا برخي مشكلات ديگر اتفاق مي‌افتد بايد مورد توجه قرار گيرد.

در بسياري كودكاني كه دندان قروچه مي‌كنند ممكن است سردرد يا گوش‌درد رخ دهد. ازجمله نشانه‌هاي هشداردهنده وجود دندان‌ قروچه در فرزندتان موارد زير است:

ـ هنگام خواب كودكتان ممكن است صداي ساييده‌ شدن دندان به گوش برسد.

ـ فك و صورت كودك در صبح روز بعد دردناك است.

ـ كودك شست يا ناخن‌هايش را مي‌مكد و مي‌جود.

ـ نشانه‌هايي از گاز گرفتن داخل گونه‌اش دارد.

ـ وي به طور مكرر تمايل به جويدن اسباب‌بازي يا مدادهايش دارد.

سحر كمالي نفر

 
ادامه مطلب
جمعه 25 تیر 1389  - 8:31 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5843817
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی