به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

حرفه‌اي‌هاي وب، براي فهميدن نيازهاي مشتري‌، هم بايد منعطف باشند و هم خلاق که البته اين صفات، اغلب بايد برتر از روند طراحي و توسعه باشد. هر انساني براي کار خود يک هدف مشخص دارد. اهداف خاص و روش‌هايي که هر کدام از ما داريم، براي داشتن وب‌سايتي زيبا و قابل استفاده، تصويري ذهني درست مي‌کند که شايسته بررسي است.

يک فرد خلاق، با بيش از يکي از اين ديدگاه‌‌ها فعاليت مي‌کند، درحالي‌که بيشتر ما در يکي از آنها قوي هستيم. اين ديدگاه‌ها مشخص مي‌کنند هرکس براي چه ‌کاري ساخته شده است و نشان مي‌دهند كه چگونه به اهداف خود خواهيم رسيد.

هنرمند

نشستن در يک استوديوي خانگي، ور رفتن با فتوشاپ، فکر کردن درباره قدرت شکل‌ها و رنگ‌ها، از كاربر، شخصي متفاوت با بقيه مي‌سازد! هنرمند، پرورش‌يافته دست قدرتمند خلاقيت است. کسي که هنگام مشاهده نيازهاي مشتري، زيبايي‌ها را اطراف خود مي‌بيند و سعي مي‌کند آنها را در کار خود بگنجاند. شايد هنرمند نتواند قاتل بعدي گوگل را بنويسد، ولي هرچيزي که تهيه مي‌کند الهام‌گرفته از توجه و چشم تيزبين اوست.

 

بهترين تعريف از هنرمند: هنرمندان افرادي هستند که بيش از آن‌كه بخواهند ساختار را نشان دهند مي‌خواهند خودشان را نشان دهند. هنرمندان گرافيک، طراحان وب، نويسندگان محتوا و دارندگان پادکست‌ها، معمولا در اين دسته قرار مي‌گيرند.

زندگي در دنياي خيالي و زيبايي که طراحي زيبا را توليد مي‌کند، تنها ويژگي زندگي هنرمند نيست، بازديدکنندگان در کار هنرمند غرق مي‌شوند و يک ارتباط عاطفي با آن برقرار مي‌کنند. با وجود ابزارهاي متنوع، هنرمند احساس را در يک طراحي حرفه‌اي و زيبا هدايت مي‌کند.

دانشمند

يک فنجان چاي و مقداري خوراكي پخش شده روي ميز. نيمه شب است و يک نفر به‌سرعت چيزي را در کامپيوترش تايپ مي‌کند. او براي به‌وجود آوردن يک شبکه بزرگ اجتماعي يك‌ريز مي‌نويسد!

دانشمند، زندگي‌دهنده است و زمان بيشتري نسبت به بقيه انسان‌ها کار مي‌کند. او توانايي رندر كردن هزاران خط php در يک چشم به‌هم زدن، ذهن محرک و پروژه‌هايي پر از توابع و پيچيدگي دارد. توسعه‌‌دهندگان وب، به‌خوبي با کارکردن تا نيمه‌هاي شب و ساعت‌هاي طولاني آشنا هستند. آنها مي‌توانند براي افتادن کلاه هم کد بنويسند. درست است که اين عادت‌ها کمي زيان‌آور به‌‌نظر مي‌رسند، ولي دانشمند با حل معما راضي مي‌شود. قدرت زياد حافظه و قابليت‌هايش در حل مسائل، از او يک فرد متفاوت مي‌سازد، ولي کماکان در دنياي تکنولوژيک و محل کار خلاق است. بهترين تعريف از دانشمند: دوستدار کد است! به‌کار انداختن و تمايل به ساختن ساختار، بالاترين اولويت را براي او دارد. برنامه‌نويسان، توسعه‌گران و طراحان پايگاه ‌داده از اين دسته هستند. ممکن است تصاوير يک کد ديوانه‌کننده جلوي چشمتان بيايد، ولي به‌‌ياد داشته باشيد كه به نوشتن کد ‌همان اندازه نياز است که خلاقيت نياز است؛ دقيقا مثل کار هنرمند و فيلسوف.

فيلسوف

فيلسوف در قطار نشسته است و براي ديدار از يک شرکت مي‌رود. لپ‌تاپش باز است و طرح کسب‌وکار را مطالعه مي‌کند (يا حداقل اين‌طور نشان مي‌دهد!). چرخ‌هاي قطار مي‌چرخند و او به ‌فکر يک راه انقلابي براي کمک به پيشرفت کسب‌وکار است. فيلسوف يک نژاد خاص از يک موجود دو پاست که کارهاي هنرمند و دانشمند را زماني‌که روي ميز و جلوي خود مي‌بيند، به‌هم متصل مي‌کند! سرگرم‌کننده و دوست‌داشتني است و همدلي مي‌کند. فيلسوف‌ها، رسمي و غيررسمي، مشاورند. در دفاع از عقيده خود ماهرند و توانايي هماهنگ و همسو کردن هنرمندان و دانشمندان را دارند. معلم‌هاي هميشه در دسترس، مشاوران UX و IA، برنامه‌ريزهاي SEO و معمارهاي اطلاعات، از جمله فيلسوف‌ها هستند. در صنعت ما کساني که طراحي مي‌کنند و وب‌سايت مي‌سازند، بيشتر در چشم هستند و فيلسوف مي‌داند که اگر کار خود را خوب انجام دهد کسي او را نمي‌بيند! کار او بايد کاملا با کار همکارانش يکپارچه شود. او کسي است که آزمون‌هاي UX و قابليت استفاده را انجام مي‌دهد، به وب‌سايت‌ها رسيدگي مي‌کند و از کاربر نهايي حمايت مي‌کند.

شما کدام‌ هستيد؟

دنيا پر از عناوين شغلي است که كار و نقش‌ افراد را تعريف و تعيين مي‌کنند. وقتي که يک عنوان، مجموعه مهارت‌هاي يک فرد را مشخص مي‌کند، به ‌اين معنا نيست که چقدر حرفه‌اي است يا در يک جامعه چه جايگاهي دارد. سوالي که اغلب بي‌جواب مي‌ماند اين‌است که چه ‌چيزي، سبک و ديدگاه يک شخص را منحصربه‌فرد مي‌کند؟!

در شرايط درست، هرکدام از ما بايد هم هنرمند باشيم، هم دانشمند و هم فيلسوف! حرفه‌اي بودن در وب، نيازمند داشتن مهارت‌هاي مساوي از هنر و طراحي، توسعه و تئوري است. ولي به‌‌ياد داشته باشيد که تفکيک اين‌ سه از همديگر، خود يک تمرين براي حرفه‌اي شدن در توسعه است. در مجموع هيچکدام بهتر از ديگري نيست و ما به همه آنها به‌اندازه مساوي نياز داريم.

محمدحسين کردوني

 
ادامه مطلب
دوشنبه 28 تیر 1389  - 7:21 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5838065
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی