حال اگر شما هم يك روز براي انتخاب و خريد يک تلويزيون السيدي به بازار رفتيد و در آنجا با تلويزيونهاي الئيدي هم مواجه شديد و از زبان فروشنده درباره مزايا و محاسن و بهويژه کيفيت بالاي تصويري آنها شنيديد، بههيچوجه نبايد تصور کنيد صحبتهاي فروشنده درباره آنها تنها تبليغات و بازارگرمي است زيرا السيديها و الئيديها داراي وجوه مشترک زيادي هستند و البته تفاوتهايي نيز دارند. بهاستثناي تلويزيونهاي غولپيکر نصب شده در استاديومهاي ورزشي، تلويزيونهايي که در اصطلاح الئيدي ناميده ميشوند، در واقع همان تلويزيونهاي السيدي هستند با اين تفاوت که مدلهاي الئيدي براي نوردهي پسزمينه بهجاي لامپهاي فلورسنت که در تلويزيونهاي السيدي بهکار برده ميشود، از لامپهاي الئيدي براي نوردهي پسزمينه صفحه نمايش خود استفاده ميکنند و همين باعث ايجاد تفاوتهاي اساسي بين آنها ميشود. بهعنوان مثال تلويزيونهاي الئيدي روشنايي، رنگ و همسنجي(کنتراست) بهتري را ايجاد و عرضه کرده و در مقايسه با السيديها عملکرد کارآمدتري دارند. يکي ديگر از نکات ظريفي که آنها را يک سروگردن بالاتر از تلويزيونهاي اچدي ديگر قرار ميدهد، اين است که بهخاطر مزيت فناوري نوردهي پسزمينهاي که دارند، بسيار باريکتر از بيشتر تلويزيونهاي صفحه تخت اچدي که پيشتر ديدهايد، هستند.
کالبدشکافي تلويزيونهاي LED
دو گروه اصلي از تلويزيونهاي الئيدي در بازار وجود دارند كه در صورت تمايل به خريد، بهتر است ابتدا مختصر آشنايي با آنها داشته باشيد.
1ـ الئيدي داراي فناوري نوردهي از کنارهها
تلويزيونهاي LED با فناوري نوردهي پسزمينه از کناره، از يک رديف الئيدي در کناره لبههاي پنل صفحه نمايش براي نوردهي پسزمينه استفاده ميکنند. نور اين لامپهاي الئيدي براي ايجاد يک منبع نور يکنواخت در پشت صفحه (پنل) السيدي بر يک پنل منتشرکننده چندلايهاي تابيده و نورافشاني ميکند. بهعلت اينکه اجزاي نوردهنده بهجاي پشت صفحه نمايش در پيرامون آن قرار دارند، اين فناوري امکان توليد تلويزيونهاي اچدي بسيار لاغر و باريکي را براي توليد کنندگان فراهم ميآورد.
2ـ LED ماتريكس كامل
تلويزيونهاي الئيدي ماتريس كامل (Full-matrix LED) از رديفهاي كاملي از عناصر نوردهي الئيدي در سرتاسر قسمت پشتي صفحه نمايش تلويزيون اچدي بهره ميبرند. آنها همچنين از يك پنل انتشار براي يكنواختي نور پسزمينه استفاده ميكنند. بسياري از مدلهاي الئيدي ماتريس كامل (اما نه همه آنها) از ويژگي تاريكسازي محلي برخوردارند كه به عناصر نوردهي مشخصي اجازه ميدهد در زمانيكه برخي نواحي از روشنايي كاملي برخوردارند با قطع كامل يا تار كردن عناصر نوردهي آنها نيازهاي نوردهي (تيرگي و روشنايي در محلهاي مختلف) صفحه نمايش را بنابر نياز محتواي تصوير رسانه پخششده، برآورده سازد. نتيجه بهدست آمده نهايي كنتراست تصويري خوبي است كه موجب ميشود مشكل و ضعف عمومي و سنتي تلويزيونهاي السيدي در ارتباط با فقر سراسر سطوح سياهي در آنها، برطرف شود. مهم است كه بدانيم همه تلويزيونهاي الئيدي ماتريس كامل از مزيت تاريكسازي محلي برخوردار نيستند و خيلي از توليد كنندگان هم اين فناوري را با روش و ميل خود نامگذاري ميكنند. مثلا شركت ويزيو نام مستعار تارسازي هوشمند (Smart Dimming) را بر آن نهاده و توشيبا فناوري خاص خود را فوكالايت (FokaLight) ميخواند. سامسونگ نيز قابليت تاريكسازي محلي خاص خود را كه روي تلويزيونهاي نوردهي از كنارهها ارائه ميدهد، تاريكسازي دقيق (Precision Dimming) نامگذاري كرده است. البته انواع نوردهي پسزمينه نيز از نظر قابليت و كارايي با هم تفاوتهايي دارند. براي اينكه بهتر بدانيد بهدنبال چه نوعي از تلويزيونهاي الئيدي هستيد و همچنين دستيابي و دانستن نكات جالب و ظرايفي درباره آنها منتظر تلويزيونهاي جديد الئيدي كه در نيمه دوم سال2010 و اوايل سال 2011 به بازار عرضه خواهند شد، باشيد. عرضه اين تلويزيونها همراه با اطلاعات كاملتري از سوي شركتهاي سازنده خواهد بود.كليك