به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

پاكت‌پي‌سي يا رايانه هاي جيبي يكي ديگر از انواع رايانه ها هستند كه سخت افزارشان به گونه اي طراحي شده كه در ابعادي كوچك نصب و قابل استفاده باشد.
http://chickymoves.com/wp-content/uploads/2009/07/hp-ipaq-pocket-pc-hx2790-pda.jpg
 پاكت پي سي ها يا رايانه هاي جيبي مجهز به سيستم عامل ويندوز موبايل هستند و البته در سال هاي اخير تنوع سيستم عامل هاي آنها نيز بيشتر شده است.
از جمله سيستم عامل هايي كه فعلاً بر روي اين رايانه ها نصب مي شود مي توان به نت بي اس دي و لينوكس اشاره كرد. پاكت پي سي ها به مرور زمان پيشرفت قابل ملاحظه اي كرده اند و امروزه كار به جايي رسيده است كه برخي از آنها از نظر سرعت، قدرت و توان پردازش با رايانه هاي روميزي عادي رقابت مي كنند.
امروزه دهها هزار برنامه كاربردي براي رايانه هاي جيبي طراحي شده و در دسترس قرار گرفته اند كه بسياري از آنها هم از نوع نرم افزارهاي رايگان يا فري وير هستند. برخي از اين برنامه ها هم بر روي تلفن هاي همراه قابل استفاده هستند. پاكت پي سي هاي مورد پشتيباني مايكروسافت داراي دهها امكانات متنوع و جالب ديگر هم هستند كه از جمله آنها مي توان به گيرنده هاي جي پي اس، سرويس هاي قرائت باركد، سيستم هاي RFID، دوربين ديجيتال اشاره كرد.
در سال 2006 و همزمان با عرضه ويندوز موبايل 2006 مايكروسافت تغييراتي را در شيوه نامگذاري اين گوشي ها ايجاد كرد و برروي برخي از پاكت پي سي ها هم ويندوز موبايل كلاسيك را نصب كرد كه نسخه اي تغييريافته از ويندوز موبايل بود. براي پاكت پي سي هايي هم كه مجهز به نمايشگر لمسي و ديگر امكانات بودند از سيستم عامل ديگري به نام ويندوز موبايل حرفه اي استفاده شد.
يكي ديگر از بخش هاي رايانه ها كه در گذر زمان دستخوش تحولات متنوع و متعددي بوده سخت افزار مورد استفاده در آنهاست. سخت افزارهاي رايانه ها در چند دهه اخير به شدت متحول شده و از محصولاتي بسيار ساده و نه چندان پيچيده به سيستم هايي به شدت پيچيده و توانمند مبدل شده است. امروزه يك رايانه روميزي عادي متشكل از دهها مولفه مختلف است كه در كنار يكديگر مجموعه يك كامپيوتر را شكل مي دهند. كيس رايانه، منبع تامين برق، مادربرد، هارد ديسك و ديسك نوري از جمله مولفه هاي عادي رايانه هاي امروزي هستند.
وظيفه مادربرد متصل كردن تمامي اجزاي پردازشگر، حافظه و ديگر ابزار جانبي رايانه هاست. كارت هاي حافظه، گرافيك و پردازنده همگي به طور مستقيم به مادربرد متصل مي شوند. يكي از بخش هاي رايانه ها كه شاهد تحولات شگرفي بوده، هارد ديسك است. بر اساس يك بررسي جديد، در صورتي كه هاردديسك ها با اين روند به پيشرفت ادامه دهند، در سال 2020 يك ديسك درايو 2.5 اينچي دو ديسكه قادر به ذخيره بيش از 14 ترابايت اطلاعات بوده و حدود 40 دلار قيمت خواهد داشت، در صورتي كه هم اكنون يك هارد درايو 500 گيگابايتي حدود 100 دلار قيمت دارد.
اگرچه حافظه هاي فلش با مزايايي مانند مصرف برق كمتر، زمان دسترسي سريع تر به منظور خواندن اطلاعات و قابليت اطمينان نسبت به هاردديسك ها محبوبيت يافته است اما قيمت حافظه هاي فلش به ازاي هر گيگابايت حدود ده برابر هارد ديسك ها است. به علاوه فناوري حافظه فلش به محدوديت هاي فني خواهد رسيد كه مانع ادامه گسترش آن قبل از سال 2020 و جايگزين شدن با هاردديسك مي شود. محققان عرصه آي تي معتقدند بيش تر فناوري ها به جز دو فناوري احتمالي pcram و sttram احتمالا تا يك دهه ديگر نمي توانند با هاردديسك يا حافظه هاي فلش رقابت كنند.
فناوري حافظه pcram با اندازه سلولي كوچك قادر است، بيت هاي متعددي را به ازاي هر سلول ذخيره كند و توان عرضه تراكم بالاتر و داشتن قيمت قابل رقابت با هاردديسك را دارد، اما بزرگ ترين ايراد آن مصرف انرژي بالاتر نسبت به فناوري هاي ديگر است. اين حافظه هم اكنون توسط چند شركت تبليغ مي شود و نسبت به sttram به تحقق عملي نزديك است.
حافظه sttram در مقايسه با pcram در ميان مزاياي متعدد خود ميزان مصرف برق بهينه اي دارد و بنابر پيش‌بيني، در صورتي كه بتواند بهبود يافته و ذخيره بيت‌هاي آن به ازاي هر سلول افزايش يابد، مي تواند آن را گزينه اي مناسب براي جانشيني با حافظه فلش و احتمالا هاردديسك ها مبدل كند.
ديگر فناوري هاي حافظه غيرفرار هر يك ويژگي هايي مثبتي دارند،اما همچنان با چالش هاي كارآمدي قابل توجهي طي دهه هاي آينده مواجه هستند. به عنوان مثال حافظه هولوگرافيك تراكم بالايي دارد و ارزان است اما تنها يك بار رايت شده و به دفعات متعدد خوانده مي شود و با عمر ذخيره سازي 50 ساله، ممكن است براي استفاده در بازار آرشيو اسناد مناسب باشد.
محققان همچنين به مفهوم عجيب و در عين حال جالب حافظه الكترون تك اشاره كرده اند كه در آن اطلاعات مي تواند در چيزي به كوچكي يك الكترون ذخيره شود اما پيش بيني كرده اند كه اين فناوري تا بعد از سال 2020 كاربردي نخواهد شد.
 
ادامه مطلب
چهارشنبه 30 تیر 1389  - 6:39 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5827384
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی