به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

http://dvice.com/pics/Telescope-eye-implant.jpg

دانشمندان آمريکايي تکنولوژي جديدي به بازار عرضه کرده‌اند که مي‌تواند جلوي نابينا شدن در سنين پيري را بگيرد....

 اين تکنولوژي در واقع تلسکوپ بسيار کوچکي است که در چشم کاشته مي‌شود. شايع‌ترين علت از دست دادن بينايي در سنين کهنسالي بيماري ARMD (تخريب ماکولا وابسته به سن) است. در اين بيماري ديد مرکزي چشم کم‌کم از بين مي‌رود. در ابتدا فرد قادر به خواندن نيست. پس از مدتي تماشاي تلويزيون سخت مي‌شود و درنهايت حتي تشخيص صورت ديگران براي فرد مبتلا غيرممکن خواهد شد. مراحل انتهايي اين بيماري تاکنون جزو امراض غيرقابل درمان طبقه‌بندي مي‌شدند و مبتلايان به ARMD درنهايت محکوم به نابينايي بودند. اما پس از اين يک تلسکوپ مينياتوري همه مشکلات را حل خواهد کرد. ولي اين وسيله کوچک چطور کار مي‌کند؟ درواقع تلسکوپ به وسيله جراحي وارد يکي از چشم‌ها مي‌شود و ديد مرکزي بهتري براي آن چشم ايجاد مي‌شود، سپس پيام‌هاي بينايي مربوط به ديد مرکزي از چشمي که تلسکوپ دارد و پيام‌هاي مربوط به ديد محيطي از چشم ديگر فرد به سمت مغز مي‌روند. مغز اين 2 پيام را با هم مخلوط مي‌کند و درنهايت فرد مبتلا ديد خوبي از يک شيء خواهد داشت. دکتر مالونيا ايدل‌من، مدير بخش قطعات بينايي در سازمان غذا و داروي آمريکا مي‌گويد: «در حال حاضر تنها وسايلي که اندکي به بيماران ARMD کمک مي‌کنند، تلسکوپ‌هاي دستي يا تلسکوپ‌هايي هستند که روي عينک سوار مي‌شوند. اما اين تلسکوپ مينياتوري جديد که سايزي برابر با يک نخود دارد زندگي بيماران را به طور کلي متحول خواهد کرد. البته فردي که جراحي روي او انجام مي‌شود بايد به دقت و پس از انجام معاينه‌هاي کامل چشمي انتخاب شود.»
انتخاب افرادي که کانديداي انجام اين عمل جراحي باشند، شرايط ويژه‌اي دارد. سن اين بيماران بايد بيش از 75 سال و کاهش ديد آنها اثبات شده باشد. در ضمن اين افراد علاوه بر اين مشکل بايد نياز به عمل کاتاراکت هم داشته باشند. درواقع شرايط اين بيماران بايد به گونه‌اي باشد که انجام اين عمل به تمام عوارض و ريسک‌هايش بيارزد. مثلا ممکن است هنگام جراحي، قرنيه پاره شده و وضعيت بينايي از قبل هم بدتر شود. طبق آمار سازمان غذا و داروي آمريکا، پس از يک تحقيق اوليه قدرت بينايي 90 درصد بيماران حداقل 2 درجه بهبود پيدا کرده است. لازم به ذکر است که در حال حاضر اين تلسکوپ مينياتوري 15‌هزار دلار آمريکا قيمت دارد. منبع: FDA.gov
گريه با صورت تازه

دکتر لارنت لانيتري، جراح معروف فرانسوي باز هم شگفتي ديگري آفريد. يک ماه پيش دکتر لانيتري صورت جديدي به يک مرد 35 ساله که مبتلا به نوعي بيماري ژنتيکي خاص بود، پيوند زد. البته اصولا شهرت اين جراح به دليل پيوندهاي صورتي است که انجام داده اما اين بار يک تفاوت اساسي وجود داشت. اين صورت جديد همراه با مجاري اشکي به بيمار پيوند زده شد. اين بيمار 35 ساله امروز با صورت جديد خود گريه مي‌کند و اشک مي‌ريزد. پيوند اعصاب اينقدر دقيق انجام شده که حتي روي چانه جديد اين مرد ته‌ريش هم روييده است. دکتر لانيتري مي‌گويد: «بيمار 35 ساله من که جروم نام دارد در حال حاضر خيلي خوشحال و راضي به نظر مي‌رسد. حال جسمي او هم کاملا خوب است. البته هدف تيم جراحي ما فقط ساختن صورت‌هاي زيبا نيست بلکه بازگشت به جامعه و شروع يک زندگي عادي هدف نهايي اين جراحي‌ها به حساب مي‌آيد.» اين جراحي دوازدهمين پيوند صورت در دنيا است. اولين پيوند در سال 2005 ميلادي و روي زني که صورت او را سگ گاز گرفته بود انجام شد. در آن زمان بيني، چانه و دهان جديدي به اين زن پيوند زده شد. به عقيده ساير جراحان، پيوند مجاري اشکي و پلک‌ها اعجاب‌انگيزترين بخش اين پيوند است. چون اعصاب منطقه بايد دوباره در محل مناسب رشد کنند. علاوه بر آن پلک‌ها بايد اينقدر مقاوم باشند که از چشم‌ها محافظت کنند و در عين حال بايد عصب‌رساني فوق‌العاده‌اي داشته باشند تا بتوانند در چند‌صدم ثانيه پلک بزنند. خطر پس زدن پيوند در اين گونه جراحي‌ها هم مثل هر پيوند ديگري وجود دارد. بنابراين، اين بيماران هم مثل ساير پيوندي‌ها، بايد داروهاي سرکوب‌گر ايمني مصرف کنند. پيوند صورت همراه مجاري اشکي و پلک‌ها بسيار سخت‌تر از پيوند صورت به تنهايي است. به هر حال جراحان معروف سراسر دنيا به دکتر لانيتري تبريک گفته‌اند و منتظر نوآوري‌هاي ديگر اين جراح بزرگ هستند.

منبع: AP

 
ادامه مطلب
پنج شنبه 31 تیر 1389  - 10:46 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5824444
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی