سرپرست ارشد تيم امنيتي هسته سيستمعامل ويندوز، هموطن ايراني ما آقاي بن فتحي است که رهبري تمامي فناوريهاي امنيتي هسته سيستمعاملهاي مايکروسافت را برعهده دارد
در حدود 35 سال از زمان تاسيس شرکت مايکروسافت ميگذرد و ميتوان گفت مايکروسافت بنيانگذار صنعت توليد نرمافزار در جهان بوده است.
اين شرکت با فاصله زيادي در مقايسه با ديگر شرکتها در زمينه توليد سيستمعامل فعاليت کرده است و تا چند سال گذشته هيچ کاربري حاضر نبود که بهجز ويندوز از سيستمعامل ديگري استفاده کند.
هنوز هم طبق آمارهاي منتشر شده، مايکروسافت همچنان با اقتدار در صدر ايستاده است و تعداد کاربران ويندوز بيشتر از ديگر سيستمعاملها مانند لينوکس يا مکينتاش است. همين موضوع هم باعث شده که بيشتر نرمافزارهاي توليد شده با اين سيستمعامل سازگار باشند و اين محصول مايکروسافت بهصورت انحصاري در ميدان توليد سيستمعاملها يکهتاز باشد.
اولين نسخه سيستمعامل ويندوز در 20 نوامبر سال 1985 در اختيار کاربران قرار گرفت و تا بهحال بيش از 23 نسخه متفاوت از اين سيستمعامل بدون درنظر گرفتن نسخههاي آزمايشي آن به بازار ارائه شده است.
از بين نسخههاي متفاوتي که توليد شده، سري ويندوز XP بيش از ديگر سريها اعتماد کاربران را به خود جلب کرد و ارائه ويندوز ويستا يک شکست براي شرکت مايکروسافت به حساب ميآمد. ويستا از نظر امنيتي مشکلات بسياري داشت و به همين خاطر نتوانست مانند سريهاي قبلي ويندوز موفق عمل کند و اين موضوع باعث شد که مايکروسافت قبل از توليد ويندوز 7، به فکر ايجاد تغيير در تيم امنيتي خود بيفتد.
بهطور حتم کار کردن در شرکت مايکروسافت آرزوي هر فردي است که در زمينه آيتي حرفي براي گفتن دارد.
در حال حاضر سرپرست تيم امنيتي هسته سيستمعامل ويندوز، هموطن ايراني ما آقاي بن فتحي است که رهبري تمامي فناوريهاي امنيتي هسته سيستمعاملهاي مايکروسافت را برعهده داشته و مديرکل بخش امنيتي نيز مايکروسافت ميباشد.
وي معاون ارشد شرکت سيسکو در بخش شبکه نرمافزارها و سيستمهاي فناوري گروهي هم بوده و توسعه معماري نرمافزار IOS شرکت سيسکو را برعهده دارد.
فتحي با بيش از 30 سال تجربه در صنعت رايانه، حرفهاي زيادي براي گفتن دارد و بسياري از شرکتهاي بزرگ براي بهکار گرفتن اين نيروي متخصص تلاش ميکنند.
سايت pcworld.com مصاحبهاي را با وي در مورد امنيت ويستا و ويندوز 7 داشته است که در ادامه ميخوانيم.
فکر ميکنيد مسئوليتي که در مايکروسافت داريد تا چه حد ممکن است که براي شما دردسرساز شود؟
شايد بتوان گفت که در هر شرکتي مسئوليتي که بهعهده بخش امنيتي است، بسيار سنگينتر از ديگر بخشهاست.
ما هميشه در مايکروسافت با نامهها و ايميلهاي تهديدآميز هکرها روبهرو هستيم و پس از مشکلاتي که براي ويستا بهوجود آمد، ما بايد حس اعتماد کاربران را در مواردي مانند به اشتراکگذاري فايلهايشان جلب ميکرديم.
برخي از کارشناسان گفته بودند که بهدليل مشکلات امنيتي زيادي که ويستا دارد اين سيستمعامل غير قابل استفاده است اما باز هم مايکروسافت اين سيستمعامل را عرضه کرد. نظرتان در اين مورد چيست؟
نسخه بتاي ويستا داراي مشکلات بسياري بود اما اين مشکلات امنيتي در نسخه اصلي برطرف شده بودند اما من نميخواهم از مشکلاتي که داشت دفاع کنم و ويستا بهخاطر همين مشکلات امنيتي شکست خورد.
در مورد ويندوز 7 چه نظري داريد؟
ويندوز 7 يک اينترفيس جديد را به کاربران ارائه کرده است و از نظر من کار کردن با اين ويندوز بسيار آسانتر از ديگر نسخههاي ارائه شده ميباشد.
از نظر شما ويندوز و لينوکس، کدام برتر است؟
من در حدود چند ماه گذشته مقالهاي با عنوان "آيا پنگوئن ميتواند پنجره را بشکند؟" نوشتم و در اين مقاله به اين نکته اشاره کردم که بسياري از کاربران از Configکردن لينوکس لذت ميبرند ولي چون ويندوز همه چيزش آماده است نميتوانند اين لذت را در آن تجربه کنند. اين حرف از نظر من درست است اما گاهي لازم است که ما به سرعت در انجام کارها اهميت بيشتري بدهيم.
ويژگي مثبت ويندوز 7 چيست؟
رابط گرافيکي اين سيستمعامل فرق بسياري با بقيه نسخهها دارد و شما در آن احتياجي به نصب درايور نداريد و بهنظر من ويندوز 7 بسيار کاربردي است.بايت