اگر جزو آن دسته از افراد هستيد که به انيميشن علاقه دارند، بهطور حتم توجه خاصي به جلوههاي تصويري که در آنها استفاده شده است داشتهايد.
صنعت فيلم و انيميشنسازي به نسبت گذشته تغييرات بسياري داشته و ما در حال حاضر شاهد پيشرفت قابل توجهي در اين زمينه هستيم.
در زماني که شما ميتوانيد حرکت پوست يا موهاي بدن يک شخصيت کارتوني را ببينيد بهراحتي ميتوانيد اين موضوع را درک کنيد که گام بزرگي در جهت پيشرفت جلوههاي تصويري برداشته شده است اما اگر بخواهيم بهشکلي حرفهايتر به اين موضوع نگاه کنيم، به اين نتيجه خواهيم رسيد که علاوه بر جلوههاي تصويري، در زمينه جلوههاي صوتي هم ميتوان به پيشرفتي مشابه دست پيدا کرد.
بهتازگي در سيگراف 2010 طرحهاي جديدي براي خلق جلوههاي صوتي براي فيلمها و انيميشنها ارائه شده و در اين ميان دو نرمافزار براي اينکار رونمايي شده که توجه بسياري از کارشناسان را به خود جلب کرده است.
اين دو نرمافزار قابليتهاي ويژهاي دارند که از ميان آنها ميتوان به شبيهسازي صداهاي مختلف اشاره کرد. بهطور مثال با کمک اين نرمافزارها به آساني ميتوانيد صداي جريان آب يا صدايي مانند خرد شدن و شکستن شيشهها را شبيهسازي کنيد.
کارشناسان اعتقاد دارند که وقتي ما ميتوانيم به آساني از نرمافزارهاي مختلف براي توليد تصويرها و جلوههاي ويژه انيميشني استفاده کنيم چرا در مورد توليد جلوههاي صوتي از نرمافزارها کمک نگيريم.
اين ايده باعث شده است که در کنفرانس گرافيک رايانهاي و فناوريهاي تعاملي، توجه خاصي به اين موضوع شود و دو گروه از شرکتکنندگان اين کنفرانس، نمونه کارهاي خود را در اين رابطه ارائه کردهاند.
اين نرمافزارها در ساختار خود براي خلق صداهاي مختلف از قوانين فيزيک استفاده ميکنند و سازندگان آنها ادعا کردهاند که اگر شرکتهاي انيميشنسازي از اين نرمافزارها براي توليد صداهاي خود استفاده کنند، هزينههاي توليد آنها بهشکل چشمگيري کاهش پيدا خواهد کرد.
در حال حاضر دو گروه مختلف در زمينه توليد اين نرمافزارها فعاليت دارند.
در گروه اول، ويليام موس از دانشگاه کاروليناي شمالي روي ايجاد سيستمي براي توليد صداي حاصل از جريان مايعات و همچنين صداهاي توليد شده بر اثر سقوط يک جسم جامد درون مايعاتي چون آب کار ميکنند.
مدير اين پروژه ميگويد: صدايي که از افتادن يک سنگ درون آب يا برخورد امواج با صخرهها توليد ميشود بسيار حيرتانگيز است و با ترکيب بسامدهاي مختلف ميتوان صدايي مشابه با آنرا توسط نرمافزار توليد کرد.
نرمافزار اين گروه Bubbles Alive نام دارد که براي توليد صداهايي مانند برخورد و پاشيدن آب به اطراف بهکار خواهد رفت.
در گروه دوم هم داگلاس جيمز از دانشگاه کرنل فعاليت ميکند.
اين تيم، صداهاي حاصل از شکستن ظروف مختلف مانند ظرفهاي شيشهاي يا سفالي را شبيهسازي خواهند کرد. آنها براي اينکار از فرمولهاي بسياري استفاده کرده و فرآيند محاسباتي پيچيدهاي براي توليد خردهريزهها دارند.
آنها ادعا ميکنند که در آينده شما نميتوانيد تفاوتي ميان صداهاي توليد شده و صداهاي واقعي پيدا کنيد.بايت