به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

امروزه نرم افزارهاي كلاينت زيادي براي دسترسي به چت IRC وجود دارند كه با سيستم عامل هاي متعددي هم سازگار هستند.

 از جمله كلاينت هاي محبوب سازگار با ويندوز مي توان به mIRC، Miranda IM، Trillian، Pidginو XChatاشاره كرد. كلاينت هاي محبوب سازگار با يونيكس و لينوكس هم عبارتند از BitchX، irssi، XChat، Konversationو ircII و نسخه هاي متعدد مبتني بر آن.
در مورد سيستم عامل مك پركاربردترين و محبوب ترين كلاينت ها عبارتند از Snak، Ircle و Colloquy. اجراي اكثر فرامين يونيكس IRC بر روي رايانه هاي مك هم ممكن است. از جمله كلاينت هاي تحت وب هم مي توان به Mibbit و WebIRC اشاره كرد.
طي سال هاي اخير برخي مرورگرهاي وب كه مجهز به كلاينت هاي IRC هستند هم از راه رسيده اند. به عنوان مثال مي توان به مرورگر اپرا اشاره كرد كه داراي يك كلاينت IRC است. شركت موزيلا هم در مورد مرورگر فايرفاكس دست به اقدام مشابهي زده ولي يك افزونه را براي اين كار طراحي كرده كه دسترسي به IRC را از طريق محيط مرورگر ممكن مي كند. اين افزونه چت زيلا نام دارد.
بد نيست بدانيد كه استفاده از IRC براي گفت‌وگو ميان كاربران بازي هاي مختلف آنلاين بسيار متداول است. به عنوان مثال مي توان به بازي هاي Unreal Tournament ، Uplink، Zdaemon اشاره كرد.
در كنار نرم افزارها و افزونه هاي مختلف براي اين كار كلاينت هاي خودكاري هم وجود دارند كه بوت ناميده مي شوند. بوت ها در طول زمان متحول شده و به يكي از روش هاي متداول براي تبادل اطلاعات مبدل شده اند. سرعت عمل اين بوت ها در مقايسه با انسان ها از جمله مزاياي مهم آنها محسوب مي شود.
بوت ها به زبان هاي مختلف برنامه نويسي نوشته مي شوند و كاربردها و استفاده هاي گوناگوني دارند. اكثر سرويس هاي امروزي IRC داراي رابط هاي كاربري هستند كه شبيه به محيط بوت هستند. كاربران از اين طريق قادر به برقراري ارتباط و كنترل كاركردهاي مختلف محيط گفت‌وگو خواهند بود.
IRC ها طي چند سال اخير بسيار مدرن شده اند و برخي نرم افزارهاي سرور جديد كه به آنها اضافه شده قابليت هاي آنها را بهبود بخشيده است. از جمله اين تحولات مي توان به موارد زير اشاره كرد:
1- بوت هاي تحت كنترل شبكه كه ثبت اسامي مستعار در مجاري گفت‌وگو را تسهيل مي كنند و پيام هاي مورد نظر را براي كاربران و حتي كاربران آفلاين به راحتي ارسال مي كنند. از اين طريق برقراري ارتباط با اپراتورهاي شبكه هم ساده مي شود.
2- دسترسي به حالات و استانداردهاي جديد هم ثمره ارتقاي كيفيت سرويس هاي IRC است. در حالي كه سيستم IRC در ابتدا از مجموعه اي از استانداردهاي خاص براي كاربران و مجاري گفت‌وگو استفاده مي كرد، سرورهاي جديد حالات و استانداردهاي زيادي را همراه با ويژگي هاي مختلف به همراه دارند كه با استفاده از آنها مي توان محيط گرافيكي گفت‌وگو و فرامين موجود در آن را متحول كرد.
3- شناسايي پروكسي ها فايده ديگر استفاده از محيط هاي مدرن IRC است. اكثر سرورهاي مدرن قادر به شناسايي كاربراني هستند كه تلاش مي كنند از طريق پروكسي سرورهاي ناايمن به يك سرويس دهنده IRC متصل شوند. در صورت وجود آسيب پذيري يا مشكل امنيتي در اين سرورها از برقراري ارتباط و تداوم آن جلوگيري به عمل مي آيد.
4- امكان صدور فرامين جديد ديگر فايده استفاده از IRC هاي مدرن است. اين فرامين براي كوتاه كردن برخي فرامين قديمي و همين طور دسترسي به قابليت هاي تازه قابل استفاده هستند. اين فرامين برقراري ارتباط با سرويس دهنده، اپراتور شبكه را ممكن مي كنند.
5- رمزگذاري اطلاعات ارسالي از كلاينت به سرور هم در سيستم هاي جديد ممكن است. در همين راستا از پروتكل SSL استفاده مي شود كه از استاندارد امنيتي خوبي برخوردار است. براي ارتباطات ميان دو كلاينت هم مي توان از پروتكل SDCC استفاده كرد.
6- اگر چه استفاده از كانال هاي IRC با استفاده از پروتكل اينترنتي IPv4 صورت مي گيرد، اما انتظار مي رود در آينده IRC با پروتكل جديد IPv6 هم سازگار شود.
7- نكته آخر اينكه با استفاده از پروتكل جديد IRC موسوم به IRCwx ثبت حساب كاربري و نمايه شخصي با استفاده از خود مرورگرها هم ممكن شده است.
 
ادامه مطلب
شنبه 23 مرداد 1389  - 3:30 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6181834
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی