به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ماه رمضان كه فرا مي‌رسد، گويي همه چيز رنگ و بوي ديگري مي‌گيرد. زندگي متحول مي‌شود و همين تغيير روال عادي زندگي، اين ماه را با بقيه ماه‌هاي سال متفاوت مي‌كند. در اين ماه همه روزه‌داران مي‌كوشند در مسير بهبود روحيات و خلقيات خود تلاش كنند، چرا كه رمضان، علاوه بر ماه خودسازي، فرصتي است براي افزايش دوستي‌ها، زماني براي بيشتر با هم بودن، دغدغه ديگران را داشتن و بي‌دريغ مهر ورزيدن.
 
بقيه در ادامه
 

 

 

شايد كساني هنوز هم معتقد باشند كه رمضان ماهي است براي دعا و عبادت و لب فرو‌بستن از خوردن و آشاميدن. اما اين ماه علاوه بر همه اين فوايد و خوبي‌ها، فرصتي است براي بيشتر باهم بودن و زماني را كنار هم سپري كردن.

در دوراني كه هر كدام از اعضاي خانواده در زماني خاص و جدا از يكديگر به خانه بر مي‌گردند، روزهاي ماه مبارك رمضان‌ فرصتي بي‌بديل است، چون كه همه براي افطار خود را به خانه مي‌رسانند تا هنگام اذان مغرب كنار هم و در خانه باشند. در اين يك ماه تمام اعضاي خانواده ساعتي دور هم جمع مي‌شوند. از سوي ديگر چون اين زمان هر چند اندك، با لذت معنوي و معنادار روزه و عبادت همراه شده، بسيار مفيد و موثر است.

اهل فن و متخصصان تعليم و تربيت معتقدند، مهم زماني نيست كه ما با اهل خانه و بويژه كودكان‌مان مي‌گذرانيم بلكه مهم كيفيت رابطه‌اي است كه در آن زمان ايجاد مي‌شود. پس اين فرصت استثنايي و اين روزها و شب‌هاي خاص را از دست ندهيم.

البته اين نكته به اين معنا نيست كه فرصتي يك‌ماهه مي‌تواند جايگزين ارتباط‌هاي تمام سال شود بلكه اين مي‌تواند آغاز و تمريني باشد براي بيشتر و بهتر با هم بودن. پس در اين فرصت يك‌ماهه كه براي افطار به خانه برمي‌گرديد و دور هم هستيد، زمان بيشتري به خانواده اختصاص بدهيد.

از سوي ديگر، بر اساس آموخته‌هاي ديني در ماه مبارك رمضان، مسلمانان علاقه‌مند به افطاري دادن هستند. در حقيقت غروب و هنگام افطار، زماني براي دور هم جمع شدن خانواده‌هاست. همين دور هم جمع شدن‌ها و با هم بودن‌ها، به استحكام پيوند‌هاي خانوادگي و اجتماعات درون جامعه مي‌انجامد. اين فرصت را هم غنيمت بدانيم و به تقويت اين بنيان‌هاي اجتماعي بيشتر بينديشيم.

اما در اين فرصت كوتاه اشاره‌اي هم مي‌كنيم به آدابي كه هنگام افطار در برخي كشورها انجام مي‌شود.

بنگلادش

در بنگلادش زنان خانه‌دار هنگام افطار، غذاها، ميوه‌ها و شيريني‌هاي لذيذي را آماده مي‌كنند. مردم اين كشور به طور معمول دوست دارند در خانه و دور هم غذاي مخصوص افطار را صرف كنند و مصرف غذاهاي آماده و حضور در رستوران‌ها خيلي مشتري ندارد.

برگزاري مسابقات قرآن خانوادگي نيز در بنگلادش از مراسم ثابت ماه رمضان است. به اين معنا كه تمام افراد فاميل در اين مسابقات شركت مي‌كنند و پس از داوري توسط روحاني محل به برندگان بويژه كودكان هدايايي داده مي‌شود.

تركيه

در تركيه مردم با شادي و سرور به استقبال اين ماه مي‌روند. افطار و شام نيز نقش مهمي‌ در اين شادي و دور هم جمع شدن‌ها دارد. در شهرهاي بزرگ مانند استانبول تمام رستوران‌ها منوهاي مخصوص افطار دارند. بيشتر اين منوها شامل سوپ، نان مخصوصي كه مردم تركيه در اين ماه تهيه و مصرف مي‌كنند، پنير، زيتون، خرما و شيريني‌هاي مختلف است.

از آنجا كه رمضان ماه صدقه دادن و كمك به نيازمندان هم هست، بسياري از مردم سفره‌هاي افطاري براي نيازمندان، غريبه‌ها و فقرا پهن مي‌كنند.

اين سفره‌ها محلي است براي سير شدن گرسنه‌ها، دعا و شاد شدن بسياري در شب‌هاي ماه رمضان.

سريلانكا

با اين‌كه اغلب مردم سريلانكا بودايي هستند، اما جمعيت مسلمانان نيز قابل توجه است. آنها تنقلات ويژه‌اي را پيش از فرا رسيدن ماه رمضان آماده مي‌كنند. اين تنقلات، باعث مي‌شود سفره افطار رنگين‌تر شود و مردم براي افطار در خانه‌ها جمع شوند. سريلانكايي‌ها معمولا افطار را در كنار خانواده و با هم صرف مي‌كنند.

پاكستان

پاكستاني‌ها مردمي‌مذهبي هستند و وقايع و مناسبت‌هاي مذهبي و فرهنگي برايشان بسيار مهم است. در اين كشور نيز مانند بسياري از كشورهاي ديگر مسلمان، شور و حال خاصي هنگام افطار در ميان مردم ديده مي‌شود. برگزاري مسابقات مختلف و دادن جايزه به كودكاني كه براي اولين بار روزه مي‌گيرند، از مراسم بعد از افطار پاكستاني‌هاست كه معمولا در بوستان‌هاي شهر بر‌پا مي‌شود.

مالزي

مطابق معمول مسلمانان در مالزي ترجيح مي‌دهند روزه خود را با خرما باز كنند. مواد غذايي متنوعي نيز براي افطار وجود دارد. در مالزي رستوران‌ها و هتل‌هاي متعددي وجود دارد كه هنگام افطار آماده پذيرايي از مردم هستند؛ افرادي كه ترجيح مي دهند با خانواده و دوستان خود بيرون از خانه باشند. بعلاوه اغلب مساجد نيز پس از نماز مغرب، افطاري‌هاي رايگان براي مردم فراهم مي‌كنند.

در ماه رمضان گردش‌هاي شبانه در مراكز تفريحي شهر‌ها نيز طرفداران زيادي دارد.

در كوالالامپور اغلب مردم بعد از افطار به شب‌نشيني مي‌روند و غذاي سحر ر ا در كنار يكديگر ميل مي‌كنند.

نيلوفر اسعدي‌بيگي

ادامه مطلب
شنبه 30 مرداد 1389  - 5:50 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5900001
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی