به نقل از رجا از کمیته ملی اطلاعرسانی قانون هدفمند کردن یارانهها، عدهای آن را به عنوان یک "شایعه" برای آشفته کردن افکارعمومی در آستانه اجرای برنامه هدفمند کردن یارانه ها مطرح کردند و برخی دیگر ناخواسته دچار نوعی "بدفهمی" در زمینه اهداف آینده طرح شدند.
این در حالی است که مسئولان به صراحت اعلام کردهاند دیدگاه دولت در طرح هدفمندسازی یارانهها به هیچوجه حذف یارانهها نیست بلکه دولتمردان براساس مطالعات صورت گرفته و با استناد به دو دلیل روشن اجتماعی یعنی "نابرابری در پرداخت یکسان یارانهها به خانوارهای فقیر و ثروتمند" و "اتلاف بودجه کلان بخشهای عمرانی و تولیدی در پرداخت یارانههای حاملهای انرژی" به اجرای این طرح مبادرت کردهاند.
سیاستگذاران دولت برای هر دو مورد مذکور مصداقهای روشن ارائه کردهاند. بطور مثال چند گزارش، مراجع معتبر اقتصادی کشور با زبان آمار اعلام کردند که از دو سوم یارانهها قشرها و طبقات بالای جامعه استفاده میکنند یا در گزارش دیگری پیرامون میزان مصرف بنزین توسط اقشار اجتماعی مشخص شده است که یارانه مصرف بنزین دهک دهم (قشر ثروتمند جامعه) بیش از 30 برابر دهک اول (قشر محروم جامعه)است.
بنابراین نه تنها حذف یارانهها در طرح دولت مطرح نیست بلکه طبق قانون دولت دو حرکت مهم و ساختاری به انجام خواهد رساند: اولا یارانهها را از مصرف به سمت تولید سوق می دهد و دوم با شناسایی اقشار آسیبپذیر نسبت به زیر پوشش قراردادن آنها در قالب یارانه نقدی و غیرنقدی مبادرت میورزد.
سهم بخش تولید از طرح هدفمندسازی یارانهها چه میزان است و اینکه گفته میشود قریب 30 درصد از منابع یارانه برای حمایت بخشهای تولیدی در نظر گرفته شده چگونه اجرا خواهد شد؟
اساساً در همه کشورها یک هدف عمده اصلاح نظام یارانهها، به حرکت در آوردن چرخ تولید است. اجرای طرحهای عمرانی و ساختن زیربنای یک اقتصاد نیرومند نیازمند اختصاص اعتبار مالی بالا است و در صورتی که این اعتبارات برای مصرف روزانه هزینه شود به خودی خود بخش تولید دچار رکود خواهد شد. برهمین اساس اغلب کارشناسان اقتصادی معتقدند که غایت هدفمندسازی یارانهها، رونق بازار کسب و کار و شتاب گرفتن بخش تولید است. با همین هدف گذاری دولت در ماده 8 قانون هدفمندسازی یارانهها خود را مکلف کرده است سی درصد خالص وجوه حاصل از اجرای این قانون را برای پرداخت کمکهای بلاعوض، یا یارانه سود تسهیلات و یا وجوه اداره شده برای اجرای مواردی نظیر اصلاح ساختار فناوری واحدهای تولیدی در جهت افزایش بهرهوری انرژی، آب و توسعه تولید برق از منابع تجدیدپذیر، حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی و صنعتی، حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و نظایر آن صرف کند.
به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .