به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

درحالي‌که مايکروسافت آفيس به نرم‌افزارهاي اداري حکمراني مي‌کند، دو مدعي آنلاين نيز براي تصاحب اين عنوان به‌ميدان آمده‌اند. ولي آيا گوگل يا زوهو مي‌توانند با آفيس رقابت کنند؟

بقيه در ادامه
 


مايکروسافت به عنوان استانداردي طلايي براي محصولات اداري مطرح شده است؛ يك مجموعه نرم‌افزاري که توسط بسياري از ما در کسب‌وکار روزانه و فعاليت‌هاي شخصي استفاده مي‌شود. درحالي‌که تعدادي نرم‌افزار تجاري (مثل کورل، وردپرفكت و آفيس) و رايگان (مانند اوپن آفيس) در بازار وجود دارند، هم‌اكنون بيشترين صحبت حول نرم‌افزارهاي جديد آنلاين مي‌چرخند.

ايده جايگزيني کامل نرم‌افزارهاي آنلاين به‌جاي نرم‌افزارهاي نصبي روميزي، دست‌کم در حال حاضر غيرعملي است. در واقع تا پيش از آن‌که بيشتر کاربران کامپيوتر، به اتصال‌هاي با پهناي باند بالا منتقل نشوند، اين ايده بي‌استفاده خواهد بود. اگر کسي فقط چند ساعت از روز آنلاين باشد، نمي‌تواند فعاليت‌هاي واژه‌پرداز خود را در آن ساعت‌ها محدود کند.

در سال‌هاي اخير شرايط کمي فرق کرده است. بسياري از ما بيشتر وقت‌ها آنلاين هستيم و مطمئنا در محيط کار و منزل به اينترنت دسترسي داريم. در نتيجه استفاده از يک واژه‌پرداز آنلاين يا نرم‌افزار تقويم، نسبت به گذشته راحت‌تر به‌نظر مي‌رسد. برخي چيزها نيز در نرم‌افزارهاي فعلي وجود دارد که باعث مي‌شوند نرم‌افزارهاي آنلاين بهتر به‌نظر برسند (مثل به‌اشتراک گذاشتن فايل‌ها براي کارهاي مشترک).

درست است که در حال حاضر اينترنت در خانه‌ها و ادارات همواره دردسترس است، ولي آنلاين شدن در قطار يا زماني که منتظر فرزندتان هستيد تا از کلاس بيرون بيايد، سناريوي ديگري را براي ما رقم مي‌زنند. البته اختلالاتي در سرويس‌هاي با پهناي باند بالا به‌ويژه در حوزه‌هاي ريموت که به سرويس ماهواره وابسته است، وجود دارد که ممکن است زمان‌هايي نتوانيم به واژه‌پرداز يا صفحه‌گسترده (spreadsheet) دسترسي پيدا کنيم. اين مساله هرچند به‌طور موقت، ما را کمي نگران مي‌کند ولي اگر دوست داريد کمي ريسک کنيد 2 سرويس وب وجود دارد که هدايت نرم‌افزارهاي آنلاين را برعهده گرفته‌اند و پتانسيل اين را دارند که روزي مايکروسافت آفيس را از جايگاه كنوني به پايين بکشند.

معرفي گوگل

گوگل کم‌کم با خريد نرم‌افزارهاي آنلاين جالب و يکپارچه کردن آنها به‌عنوان محصولات خود به جمع مدعيان «شرکتي با فناوري پيشرفته که جهان را تسخير خواهد کرد» پيوست. تا پيش از ورود گوگل، مايکروسافت و اپل مدعيان اين عنوان بودند. اين کار محدوده نرم‌افزارهايي مثل واژه‌پردازها، ايميل، آلبوم عکس، توسعه‌دهنده ساده وب‌سايت، نرم‌افزار بلاگ‌سازي و غيره را سرعت بخشيد.

اولين چيزي که باعث شد گوگل در اين رقابت وارد شود، نرم‌افزار گوگل‌داکز (Google Docs) است که يک واژه‌پرداز، نرم‌افزار صفحه گسترده و يک بسته ارايه را در خود جمع کرده است. ولي نرم‌افزارهاي جيميل و تقويم که اصولا انتظار مي‌رفت بخشي از يک مجموعه محصول باشند، جدا ارائه شدند. البته مي‌توان توسط صفحه اصلي گوگل برخي از اين بخش‌ها را در يک صفحه جمع کرد ولي به کارايي مايکروسافت نخواهد رسيد.

معرفي زوهو

شعار تجاري زوهو «آنلاين کار کنيد» است و هدف آن ارائه جايگزين‌هاي پرتابل براي بسياري از برنامه‌هايي است که انتظار داريد آنها را نصب شده روي کامپيوتر خود ببينيد. مقايسه عاميانه در استفاده از زوهو، تلفن ثابت در برابر تلفن همراه است. شما مي‌توانيد تلفن همراه خود را هرجايي که مي‌خواهيد ببريد و علاوه بر امکانات تلفن ثابت، خدمات بيشتري نيز دريافت كنيد.

باوجود اين‌که زوهو به‌تازگي به بازي وارد شده، ولي بطور مداوم، قابليت‌ها و نرم‌افزارهاي جديدي به مجموعه آفيس آنلاين خود مي‌افزايد. براي مثال به‌تازگي ايميل نيز به اين مجموعه اضافه شده است. همچنين زوهو نرم‌افزارهايي مثل سازنده پايگاه داده دارد که بسياري از بسته‌هاي نرم‌افزاري وابسته به ديسک سخت از آن برخوردار نيستند.

راي زوهو

از آنجاييکه زوهو يک نرم‌افزار آنلاين است، محدود به دو چيز است: اتصال و ظرفيت‌هاي يک مرورگر وب. اين مطلب مي‌گويد که سازندگان مجموعه زوهو کارهاي زيادي براي بهبود هر دو اين فاکتورها انجام داده‌اند.

اولين مشکل که اتصال است، نه تنها روي دسترسي به اطلاعات تاثير مي‌گذارد بلکه قابليت کاربر در استفاده از نرم‌افزار را نيز تحت تاثير قرار مي‌دهد. براي مقابله با اين مشکل مي‌توان نسخه روميزي برخي از نرم‌افزارهاي زوهو را نصب کرد که به‌وسيله آنها مي‌توان درصورت نياز به مستندات روي سرور زوهو دسترسي پيدا کرد. نسخه‌هاي محلي نرم‌افزارها از ابزار روميزي‌سازي (Desktopize) براي اجراي محلي برنامه‌ها استفاده مي‌کند. البته اگر مي‌خواهيد آنها را کاملا به‌طور آفلاين استفاده کنيد بايد افزونه مرورگر Google Gears را نصب کنيد. يکي ديگر از قابليت‌هاي سازگاري، پلاگ‌ايني براي مايکروسافت آفيس است که به‌وسيله آن ورد و اکسل مي‌توانند اسنادي که توسط زوهو ايجاد شده‌اند را اجرا و ذخيره کنند.

موضوع ظرفيت مرورگر مشکل‌سازتر است و شامل برخوردهاي ثابت بين رفتارهايي که از نرم‌افزار روميزي انتظار مي‌رود و رفتارهايي که يک وب‌سايت بايد داشته باشد، مي‌شود. بعنوان مثال آيکن فعاليت «بارگذاري صفحه» در فايرفاکس بعضي وقت‌ها شروع به حرکت مي‌کند و کاربر را از اين مساله مي‌ترساند که هر لحظه ممکن است فايرفاکس صفحه را پاک و ريفرش کند! اعلام خطرهاي اشتباه اينچنيني باعث مي‌شوند کاربر براي چند ثانيه دست از کار بکشد. همچنين راست کليک هميشه نتايج قابل پيش‌بيني نمي‌دهد. کاربر انتظار دارد اگر روي محتوا راست کليک کند منوي محتوا باز شود ولي در برخي موارد رخداد مربوط به راست کليک روي مرورگر اجرا مي‌شود نه رخداد راست کليک مربوط به نرم‌افزار درون مرورگر.

تا زمانيکه گرفتار اين محدوديت‌ها نمي‌شويد، مي‌توانيد کار خود را انجام دهيد. ولي در نهايت و در حال حاضر هنوز چيزهايي وجود دارند که بسياري را به‌سمت نرم‌افزارهاي روميزي بکشاند.

راي گوگل

گوگل تلاش بسياري براي جمع کردن محدوده وسيع نرم‌افزارهاي خود در يکم نظم بخصوص، انجام داده ولي نتوانسته است همه آنها را به اين نظم بکشاند، زيرا فقط تعدادي از آنها مي‌توانند باهم کار کنند. هر نرم‌افزاري بايد در جاي خود بررسي شود.

به‌علاوه گوگل هنوز آمادگي مقايسه نرم‌افزارهايش در مقابل نرم‌افزارهاي روميزي مثل چيزهايي که مايکروسافت آفيس ارايه مي‌دهد را ندارد و واژه‌پرداز، صفحه‌گسترده و بسته ارائه گوگل، فعلا فقط براي استفاده‌هاي پايه‌اي خوب هستند. ولي جيميل از آنجا که کاملا متفاوت از هم‌نوعان خود عمل مي‌کند، مي‌تواند به‌عنوان يک راه موثر و خلاقانه براي کار با ايميل مطرح شود.

گوگل و زوهو فوايد متفاوتي دارند که نشاندهنده اين واقعيت است که آنها برپايه وب‌اند. فوايدي مثل همکاري راحت با ديگر کاربران يا گروهي از کاربران، دسترسي به اسناد بدون توجه به اين مساله که از چه کامپيوتري استفاده مي‌کنيد و اضافه کردن سريع اپلت‌هاي شخص سوم. به‌علاوه نسخه موبايل نرم‌افزار گوگل يک نقطه مثبت بزرگ است.

اگر يک کاربر حرفه‌اي از منابع آنلاين هستيد، ايده بدي نيست که با نرم‌افزارهاي گوگل هم آشنا شويد. اين نرم‌افزارها شانس خوبي دارند تا در آينده‌اي نزديک براي استفاده‌هاي بزرگ‌تر آماده شوند.

محمدحسين کردوني

ادامه مطلب
شنبه 27 شهریور 1389  - 8:17 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6075167
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی