هشتم شوال، مصادف با هشتاد و هفتمين سال فاجعه تخريب حرم مطهر ائمه مظلوم بقيع عليهمالسلام است. پيشينه تاريخي بقيع به دوران قبل از اسلام ميرسد اما در كتب تاريخي به روشني قدمت آن مشخص نشدهاست.
پس از هجرت مسلمانان به مدينه، بقيع تنها قبرستان مسلمانان شد. مردم مدينه قبل از آمدن مسلمانان به آنجا اجساد مردگان خود را در دو گورستان بنيحرام و بنيسالم و گاهي نيز در منازل و خانههايشان دفن ميكردند و در واقع بقيع نخستين مدفن و مزاري است كه به دستور پيامبر اسلام(ص) توسط مسلمين صدر اسلام به وجود آمدهاست.
رسول اكرم(ص) برخي از شهداي احد و نيز فرزندش ابراهيم، را در آنجا دفن كرد و به اين ترتيب بر شرافت آن افزود. بعدها كه عثمان پسر عفان در قبرستان يهوديهاي مدينه به اسم حس كوكب دفن شد، معاويه بقيع را به قدري گسترده ساخت كه قبر عثمان در بقيع قرار گيرد.
بقيع هماينك مدفن چهار امام شيعه امام حسن مجتبي(ع) ، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است.
همچنين قبر بيشتر زنان پيامبر و نيز عباس عموي پيامبر(ص) و فاطمه بنت اسد مادر حضرت علي (ع) و برخي ديگر از بزرگان در اين قبرستان قرار دارد. بقيع قبرستاني است مورد احترام همه فرقههاي اسلامي و در چند قدمي حرم پيامبر(ص) قرار دارد.
قبور مطهر ائمه و برخي از نزديكان رسول الله (ص) دربقيع در گذشته داراي گنبدو بارگاه بوده كه با روي كار آمدن وهابيون تخريب شد.
وهابيون بدنبال قدرت يابي در 8 شوال سال 1343 هجري قمري قبور ائمه بقيع را ويران كردند. از مجموع تصاوير و مكتوبات و سفرنامه ها روشن و مسلم است كه تا آن زمان بر روي قبور پيشوايان و ساير بزرگان اسلام كه در مدينه مدفون بودند، گنبدها و بناهايي قرار داشت.
ائمه بقيع در بقعه بزرگي كه به طور هشت ضلعي ساخته شده بود و اندرون و گنبد آن سفيدكاري شده بود مدفون بودند. پس از تسلط وهابيون بر مدينه آنها ضمن تخريب قبور آثاري كه بر روي قبور قرار داشت را نيز از بين بردند. در جريان اين واقعه بارگاه امام حسن مجتبي(ع) ، امام سجاد(ع) ، امام محمد باقر(ع) و امام جعفر صادق (ع) نيز ويران شد.
اين حركت وهابيان اعتراضاتي در پي داشت. علاوه بر ويراني قبور امامان شيعه، مزار عبدالله بن عبدالمطلب و آمنه پدر و مادر پيامبر اسلام، عباس عموي پيامبر و اسماعيل از فرزندان امام جعفر صادق نيز به طور كامل ويران شد.
وهابيان از حدود 200 سال پيش به وجود آمدند .آنها باورها و عقايد خاصي دارند كه با پيروان اغلب مذاهب اسلامي در مغايرت است.
اكثر مورخان كه به معرفي قبه و ضريح ائمه بقيع پرداخته و گاهي به بعضي از جزئيـات آنـها اشـاره اي دارنـد. متـاسفـانـه در مـورد چـگونگي قبـر منتـسب به فاطمه (س) سكوت اختيار كرده اند ، فقط در آثار چندتن از نويسندگان است كه بعضي مطالب و جزئيات در اين زمينه منعكس گرديده است و ذكر همين مطالب داراي ارزش تاريخي و گره گشاي نقاط مبهم، پس از گذشت هفتاد سال از انهدام اين حرم و ساير آثار در بقيع و خارج آن است.