گروهي از محققان با استفاده از نانوذرات موفق به كنترل سلولها از راه دور شدند.

آنها ضمايم فلورسنت حساس به دما متصل به ذرات دماي نانوذرات را اندازه گرفتند كه اين امر نشان داد كه رفتار كرمك ها زماني كه ذرات به دماي 34 درجه سانتيگراد (دمايي كه در آن حيوانات براي محافظت خود از گرما تغيير رفتار ميدهند) ميرسيدند، تغيير ميكرد.
محققان نانوذرات را به پروتئينهاي غشاهاي سلولهاي اعصاب بهوسيله تغيير ژنتيكي پروتئينها براي اتصال به ذرات متصل كردند. غشاها حاوي كانال يوني حساس به دما شد كه با باز و بسته شدن آن به يونها اجازه ميدهد تا از فضا بگذرند، اين كانال ها زماني كه نانوذرات از طريق ميدان مغناطيسي گرم مي شوند فعال ميشوند كه فعاليت الكتريكي سلولهاي اعصاب را تحريك ميكند.
آرند پرال، رئيس تيم تحقيق، گفت: اهميت روش ما به اين دليل است كه امكان ميدهد تا تنها غشاي سلولي گرم شود. ما نميخواهيم سلول را از بين ببريم در حالي كه غشاري خارج سلول تنها گرم ميشود لذا هيچ تغيير دمايي در سلول اتفاق نميافتد.
جان دوبسون از دانشگاه كيل در انگلستان كته در استفاده از نانوذرات مغناطيسي در بيوپزشكي تخصص دارد گفت: اين مطالعه از اين جهت جالب است كه در آن فعاليت كانالهاي يوني سلولي از راه دور با كمك نانوذرات مغناطيسي و بهكارگيري ميدانهاي مغناطيسي كنترل ميشود. يكي از مزاياي اصلي اين روش اين است كه ميدان در تماس فيزيكي بخش هدف نيست. اين مثالي خوبي از تركيب ژنتيك با ميدان نانومغناطيسي است و نشان ميدهد كه امكان هدفگيري و فعاليت سازي سلولهاي تغيير يافته بهصورت ژنتيكي و منفرد در ارگان يا محيط كشت بزرگتر سلولي وجود دارد.