براي نخستين بار نورولوژيست هاي ايتاليايي قسمت هايي از مغز را که مسئول پردازش احساس گناه و تقصير در افراد است، کشف کردند.
به نقل از نشريه تايمز، براي نخستين بار دانشمندان بنياد سانتا لوچيا در رم با مطالعه بر روي 72 داوطلب 21 تا 38 ساله، قسمت هايي از مغز را که مسئول پردازش احساس گناه و تقصير در افراد است، کشف کردند.
در جريان اين تحقيق به شرکت کنندگان يک سري تصاوير مفهومي تحريک کننده حس گناه و تقصير از نوع عرفي (مربوط به تخلف از عرف جامعه) و از نوع همدردي (مربوط به عادل نبودن درقبال ديگران) نشان داده و همزمان از مغز آنها با رزونانس مغناطيسي تصويربرداري شد که اين امر موجب شناسايي اين قسمت ها نيز گرديد.
سپس همين آزمايش بر روي 22 داوطلب ديگر با همين سن انجام شد با اين تفاوت که اين افراد مي بايست براي شناسايي هويت احساسي خود کاري انجام مي دادند.
بر اين اساس، رزونانس مغناطيسي شرکت کنندگان گروه اول دو فضاي مغزي مربوط به حس گناه و تقصير را مشخص کرد که اين دو فضا از فضاهاي مربوط به حس خشم و غم متفاوت هستند.
نتايج آزمايش شرکت کنندگان گروه دوم نيز علاوه بر شناسايي فضاهاي مربوط به دو نوع مختلف حس گناه نشان داد که ماهيت احساس تقصير و گناه عرفي، ناحيه اي از مغز را که با احساس نفرت در ارتباط است فعال مي کند درحالي که احساس تقصير همدردي، ناحيه اي را با فعاليت هاي اجتماعي، درک حالات روحي و رفتارهاي همنوع خواهي مرتبط است، فعال مي کند.
نتايج اين تحقيق در مجله «نگاشت مغز انسان» به چاپ رسيده است