هزینههای بیماریهای مغزی مانند آلزایمر تقریبا معادل با یک درصد از تولید ناخالص ملی جهان است.
محققان با محاسبه هزینههایی مانند مراقبتهای اجتماعی، خدمات اقوام مبتلایان به بیماریهای مغزی که در قبال کمکهای خود پولی دریافت نمیکنند و هزینههای درمانی، متوجه شدند این بیماریها هر سال 338 میلیارد پوند هزینه به جهان وارد میکنند.
در گزارش آلزایمر جهان پیشبینی شده است این آمار به سرعت در طی سالهای آینده افزایش پیدا کند و این در حالی است که هنوز بسیاری از کشورهای جهان خود را برای مواجه با این بحران آماده نکردهاند.
کارشناسان در موسسه کارولینسکا در سوئد و کالج لندن در انگلستان هزینههای مرتبط با بیماریهای مغزی را محاسبه کردند و متوجه شدند اگر این هزینهها در یک کشور سرمایهگذاری میشد، آن کشور هجدهمین اقتصاد بزرگ جهانی را دارا بود و اگر این هزینهها مربوط به یک شرکت بود عنوان پردرآمدترین شرکت جهان را از آن خود میکرد.
بسیاری از کارشناسان از قبل هم هشدار داده بودند هزینه مراقبتها از افراد مبتلا به بیماریهای مغزی به سرعت در حال افزایش است که مهمترین دلیل آن نیز افزایش طول عمر مردم جهان و افزایش تعداد سالمندان جهان است. همچنین پیشبینی میشود تعداد مبتلایان به بیماریهای مغزی تا سال 2030 دو برابر شده و تا سال 2050 تعداد آنها به سه برابر میزان فعلی برسد.
در حال حاضر 35.6 میلیون نفر در جهان به بیماریهای مغزی دچار هستند و پیشبینی میشود تعداد آنها تا سال 2030 به 65.7 میلیون و تا سال 2050 به 115.4 میلیون برسد.
اما مطالعات نشان میدهد هزینههای این بیماری بسیار سریعتر از میزان شیوع آن در جهان افزایش پیدا خواهد کرد و تا سال 2030 ، 85 درصد افزایش پیدا خواهد کرد. هماکنون جامعه آلزایمر انگلستان پیشبینی میکند هزینههای این بیماری در این کشور سالانه نزدیک به 20 میلیون پوند است. این گزارش همزمان با فرا رسیدن روز جهانی آلزایمر منتشر شده است.
دکتر دیسی آکوستا از سازمان بینالمللی آلزایمر در این باره گفت: این آمارها میتواند زنگ هشداری در مورد بیماری آلزایمر و دیگر بیماریهای مغزی در جهان باشد. به نظر میرسد این بیماریها تاثیر بسیار زیادی در سلامت انسانها در قرن 21 داشته باشند.
این در حالی است که هنوز بسیاری از کشورهای جهان خود را برای مواجهه با این بیماری و اثرات اجتماعی و اقتصادی آن آماده نکردهاند.
پروفسور مارتین پرینس از موسسه روانشناسی در کالج کینگ لندن و یکی از افرادی که در تهیه این گزارش شرکت داشته است در این باره گفت: مراقبت از بیماران مغزی نه تنها یک مسئله مرتبط با سلامت است، بلکه ارتباط بسیار زیادی نیز با فاکتورهای اجتماعی دارد.
فراهم نبودن تمهیدات کافی برای مواجهه با این بیماری خصوصا در کشورهای کمدرآمد و دارای درآمد متوسط به طور قابل توجهی به چشم میخورد و باید از هماکنون در این مورد فکری کرد. این گزارش به دولتهای جهان توصیه میکند در مورد بیماریهای مغزی برنامههای طولانیمدتی بیندیشند تا در آینده دچار بحران نشوند.
بودجههای پیشبینی شده در این مورد هم باید به دقت اختصاص داده شده و هزینه شود تا بهترین استفاده از حداقل امکانات موجود به عمل بیاید.
روث سادرلند از جامعه آلزایمر در این باره گفت: این آمارهای نگران کننده نشان میدهد نمیتواند در مورد بحران جهانی آلزایمر بیتفاوت بود. نتایج این گزارش نشان میدهد نه تنها آلزایمر و دیگر بیماریهای مغزی بار سنگینی روی اقتصاد جهانی باقی میگذارند، بلکه زندگی بسیاری را با مشکلات عدیده روبه رو خواهند کرد.
در حال حاضر 750 هزار نفر در انگلستان به بیماریهای مغزی دچار هستند و پیشبینی میشود همراه با نسل بعدی تعداد آنها به بیش از یک میلیون نفر برسد.