آیا تعداد شبکههای وای فای حاضر در پیرامون محل زندگی شما از شمارش بسیار زیادی برخوردار بوده و یا برخی از افراد عناوین نامناسبی را به نقاط دسترسی خود نسبت دادهاند؟
همانطور که مستحضر هستید سیستمعامل ویندوز بهصورت خودکار فهرستی از تمامی شبکههای وای فای موجود در محدوده تحت پوشش رایانه شخصی را در قالب پنجره به خصوصی هنگام اتصال به اینترنت نمایان میسازد. این مهم اگرچه بهمنظور شناسایی تعدادنقاط دسترسی پیرامون فرد و همچنین تدارک برخی از اقدامات نظیر مشاهده میزان استقامت بر اساس مسافت و ... در نوع خود میتواند بسیار مفید واقع شود، اما هنگامیکه شمارش تعداد شبکهها از حدی فراتر رفته و فرآیند جستجوی یک نقطه اتصال ویژه با سختیهای گوناگونی همراه گردد، آزار و اذیتهای ایجاد شده از جانب آن برای فرد نسبت به مزیتهای مکانیسم ارجحیت بیشتری پیدا میکنند.
خوشبختانه سیستمعامل ویندوز قابلیت پنهانسازی عنوان شبکههای وای فای مزاحم و غیرقابل استفاده از قالب فهرست نقاط دسترسی را با عنایت بهفرمان ویژهای از طریق پایانه اجرای دستورات CMD بهراحتی فراهم آورده است. در این صورت رایانه شخصی از نمایش تمامی شبکههای موجود در اطراف فرد جلوگیری به عمل آورده و تنها اتصالات دارای مجوز را نمایان میسازد.
برای این منظور ابتدا کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + Esc را فشرده و پس از نمایان گشتن پنجره مدیریت وظایف سیستمعامل، بر روی منوی File یک مرتبه کلیک کرده و سپس گزینه Run new task را انتخاب نمایید.
در پنجره کوچک جدید نمایان گشته، ابتدا گزینه Create this task with administrative privileges را فعال کرده و پس از تایپ عبارت "CMD" در قالب کادر Open، کلید اینترنت را بفشارید؛ مشاهده میکنید که پایانه فرامین سیستمعامل با قابلیت دسترسی به فایلهای ریشهای به اجرا در میآید.
حال بهمنظور پنهانسازی شبکه وای فای مورد نظر از فهرست نقاط دسترسی حاضر در محیط اطراف، دستور زیر را در پایانه به اجرا در آمده تایپ کرده و سپس کلید اینترنت را بفشارید. این نکته را نیز توجه داشته باشید که عبارت "Name" موجود در قالب دستور باید با عنوان شناسه شبکه مربوطه (SSID) جایگزین گردد.
netsh wlan add filter permission=block ssid="NAME" networktype=infrastructure
از اجرای موفقیتآمیز دستور، مشاهده مینمایید که شبکه از بطن فهرست نقاط دسترسی ناپدید گشته و اتصال به آن از طریق رایانه شخصی فعلی نیز دیگر برخلاف قبل میسر نمیباشد. ذکر این نکته نیز ضروری است که ازآنجاییکه پالایه اجرایی فوق با عنایت به شناسه شبکه وای فای اقدام به پنهانسازی آن مینماید، درصورتیکه فرد مدیر عنوان نقطه دسترسی را آینده تغییر دهید، شبکه مجدداً در قالب لیست به نمایش در میآید.
اکنون کافی است تا بهمنظور پنهانسازی دیگر شبکههای مورد نظر، مراحل فوق را مجدداً تکرار کرده و با تایپ دستور ذکر شده و جایگزین نمودن عنوان شناسه نقطه دسترسی مربوطه، شبکه را از میان فهرست ناپدید سازید.
درصورتیکه قصد دارید تا تغییرات انجام پذیرفته را معکوس ساخته و یک شبکه را از قالب فهرست سیاه خارج کنید، میتوانید با تایپ دستور زیر در پنجره پایانه اجرای فرامین سیستمعامل، این مهم را به انجام رسانید (عبارت "Name" را مجدداً با شناسه شبکه مربوطه جایگزین کنید).
netsh wlan delete filter permission=block ssid="NAME" networktype=infrastructure
راهکار دیگری که در خصوص اجرای دستورالعمل فوق میتواند مورد استفاده قرار گیرد افزودن تعداد یک و یا چندین شبکه وای فای به قالب فهرست مجاز و سپس انسداد تمامی دیگر نقاط دسترسی موجود در محدوده تحت پوشش میباشد. این روش اگرچه در صورت وجود تعداد فراوان شبکههای موجود در اطراف میتواند مفید واقع شود، اما اگر دستگاه از قابلیت حمل برخوردار باشد، انتقال آن به دیگر مکانها از نمایش نقاط دسترسی (بهعنوان مثال شبکه وای فای منزل دوست خود) موجود نیز جلوگیری به عمل میآورد. بنابراین دقت به این نکته را پیش اقدام به دستورالعمل مدنظر داشته باشید.
برای این منظور ابتدا دستور زیر را جهت افزودن شبکه وای فای مورد نظر خود به بطن لیست مجاز تایپ کنید:
netsh wlan add filter permission=allow ssid="NAME" networktype=infrastructure
پس از تایپ چندین باره دستور فوق جهت افزودن تعداد بیشتر شبکههای مورد نظر به قالب لیست سفید و تشکیل فهرست مجاز، دستور زیر را جهت انسداد تمامی دیگر شبکههای موجود تایپ کنید:
netsh wlan add filter permission=denyall networktype=infrastructure
اکنون راهکار با موفقیت به انجام رسیده و تمامی شبکههای بدون مجوز از قالب فهرست نقاط دسترسی موجود در منطقه تحت پوشش پنهان گشتهاند. درصورتیکه قصد دارید تا اثر تغییرات فوق را معکوس کرده و شبکههای لیست انسداد را مجدداً برای رایانه شخصی هویدا سازید، کافی است تا دستور زیر را در پایانه اجرای فرامین سیستمعامل تایپ کنید:
netsh wlan delete filter permission=denyall networktype=infrastructure
اکنون تمامی شبکههای مربوطه دو مرتبه برای رایانه هویدا گشته و امکان اتصال به آنها نیز همانند قبل برقرار میباشد. حذف نقاط دسترسی موجود در قالب فهرست مجاز بهطور کلی لازم و ضروری نمیباشد (زیرا رایانه هماکنون نیز میتواند آنها را مشاهده کند)، اما در صورت نیاز میتوانید با عنایت به دستور زیر این مهم را نیز به انجام رسانده و تمامی پالایههای موجود را متوقف کنید:
netsh wlan delete filter permission=allow ssid="NAME" networktype=infrastructure
درصورتیکه قصد دارید تا فهرستی از تمامی پالایههای اعمال شده در قالب شبکههای وای فای مختلف را مشاهده کرده و سپس نسبت به تدارک برخی از اقدامات نظیر افزودن نقاط دسترسی بیشتر و یا حذف برخی از آنها اقدام کنید، میتوانید با استفاده از دستور زیر این مهم را به انجام رسانید:
netsh wlan show filters
اکنون پیش از اتمام نوشته فعلی ذکر این نکته نیز ضروری است که تمامی حسابهای کاربری دارای دسترسیهای مدیریتی به سیستمعامل ویندوز بهطور کلی میتوانند به پایانه اجرای دستورات مراجعه کرده و سپس تغییرات مورد نظر خود را در قالب آن اعمال کنند، بنابراین اگر توضیحات این مطلب را جهت جلوگیری از سوء استفاده برخی از شبکه و یا شبکههای وای فای موجود و یا وادار نمودن افراد جهت اتصال به یک نقطه دسترسی محدود به کار بستید، حتماً دقت کنید که حساب کاربری مورد استفاده شخص از دسترسیهای مدیریتی برخوردار نباشد.