به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

«سردرد» يکي از بيماري‌هاي شايع در انسان هاست که ممکن است علامت يک بيماري مهم باشد و نياز به پيگيري دقيق تر داشته باشد. اما اکثر اوقات در افراد سالمي که هيچ بيماري خاصي ندارند نيز سردرد بروز مي کند.

سردرد به دو دسته اوليه و ثانويه تقسيم مي‌شود. سردردهاي اوليه عبارتند از: ميگرن، سردرد خوشه‌اي Cluster headache و سردرد مزمن روزانه headache Tension . سردردهاي ثانويه علل و پاتولوژي‌هاي متعددي دارند.

هيچ درمان قطعي براي پيشگيري از سردرد وجود ندارد. اما روش‌هاي ساده‌اي وجود دارد كه با رعابت آنها مي‌توان احتمال وقوع سردرد را كمتر كرد.

چند راهكار براي پيشگيري از «سردرد»

1- در مورد ميگرن بهتر است اطلاعات بيشتري كسب كنيد مخصوصاً اگر سردرد شديد است و يا مرتبط با ساير علايم مثل تهوع و استفراغ استمطمئن شويد كه هر روز براي شروع كار خود آمادگي داريد، خوب استراحت كنيد و يك صبحانه خوب بخوريد.

2- به يك چشم پزشك مراجعه كنيد. سردرد ممكن است علامتي از مشكلات چشمي باشد و ممكن است نياز به تغيير شماره عينك وجود داشته باشد.

3- يك محيط كاري راحت براي خود ايجاد كنيد و تا آنجايي كه ممكن است در محيطي بدون استرس كار كنيد.

4- روش‌هايي را پيدا كنيد كه بتوانيد بر تقاضاها و استرس‌هاي كاري غلبه كنيد. مهارت‌هاي صحبت كردن و گفتگو روش‌هاي كنترل استرس را بياموزيد.

5- واكنش‌هاي ساده و سريع و عكس‌العمل‌هاي مؤثر را هنگام شروع سردرد ياد بگيريد.

6- اگر سردرد مداوم و منظم داريد هميشه همراه خود داروهاي تسكين دهنده درد داشته باشيد.

7- محيط كاري خود را امن و راحت كنيد.

كنترل سردرد در محيط كار

خوب است كه ميزان سروصدا و دماي محيط كار خود را بررسي كنيد و مشكلات را با كارفرماي خود در ميان بگذاريد. مطمئن شويد كه محيط كاري‌تان از نظر ارگونومي خوب طراحي شده و محل نشستن و نيازهايتان را بررسي كنيد.

شما بايد ارتفاع ميز و صندلي‌تان را بررسي كرده بنابراين صفحه كامپيوترتان بايد در مقابل چشمان‌تان باشد. همچنين مطمئن شويد كه قفسه‌ها و فايل‌هاي كافي داريد و وسايل اضافي از روي ميزكارتان وجود ندارد.

شما بايد همچنين مطمئن شويد كه فونت‌ها و روشني تضاد رنگ‌ها روي صفحه كامپيوتر شما كنترل شده است. هيچ نور آزاردهنده‌اي وجود ندارد و صفحه كليد شما راحت است. در صورتي كه مجبوريد به مدت طولاني در طي روز از تلفن استفاده كنيد از يك ميكروفون متحرك روي گوش خود استفاده كنيد.

در صورتي كه مواد شيميايي قوي در محيط كارتان وجود دارد (از مواد حلال صنعتي گرفته و تا عطرهاي ساير همكارانتان) مشكلات خود را بري همكارانتان توضيح دهيد و در محيط كاري‌تان از تهويه مناسب اسبفاده كنيد.

اگر ممكن است كار خود را طوري تغيير دهيد كه لازم نباشد به صفحه كامپيوتر نگاه كنيد و اگر اين‌ها باعث تسكين سردردتان نشد، با مدير خود صحبت كنيد. سرتان را كاملا پايين بياوريد و از يك كيسه خنك دور چشم خود استفاده كنيد و سعي كنيد يك خواب كوتاه داشته باشيد

براساس گزارش دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت همچنين براي جلوگيري از سردرد از نشستن به مدت طولاني خودداري كنيد. بنابراين پوزيشن خود را به طور مكرر تغيير دهيد و به طور منظم استراحت كنيد. روش‌هاي ساده مثل آرام‌سازي و ماساژ را ياد بگيريد. همچنين زماني را براي سازماندهي كارهايتان درنظر بگيريدو فقط مدام و يكسره كار نكيند.

مهارت‌هايي كه شما كمك مي‌كند تا روابط خود را بهبود ببخشيد را بياموزيد.

چگونه سردردهاي خود را درمان کنيم؟

- هنگامي كه در محيط كار سردرد داريد، استراحت كوتاهي كنيد. اگر امكان دارد به محيط آزاد برويد و به مدت 15 دقيقه كاملاً آرام بنشيند.

- به محض وقوع سردرد از مسكن‌هاي ساده همچون استامينوفن و يا ايبوپروفن استفاده كنيد.

- سعي كنيد به آرامي ناحيه سر در سمت جلو و بالاي گوش خود را ماساژ دهيد.

- از روش‌هاي آرامش‌سازي عضلات استفاده كنيد تا سردردتان كاهش يابد.

- به اندازه كافي آب بنوشيد حتما يك تا دو فنجان آب بخوريد. اگر گرسنه‌ايد چيزي بخوريد تا انرژي كافي به بدنتان برسد.

-اگر پس از خوردن غذا و يا صرف آشاميدني دچار سردرد شديد فهرستي از غذاهاي مصرف شده را ياد داشت کنيد. مصرف کنند گان برخي از مواد خوراکي ماننند پنير ويا شکلات ازخود حساسيت نشان ميدهند و دچار سردرد ميشوند.

- از زياده روي در مصرف چاي ، قهوه و آشاميدني‌هاي کافئين‌دار پرهيز کنيد.

- بياموزيم كه چطور عوامل ايجادكننده سردرد را بشناسيم بنابراين مي‌توانيم از ايجاد آن جلوگيري كنيم.

- يك دفترچه يادداشت روزانه تهيه كنيم سعي كنيم عوامل ايجادكننده سردرد را يادداشت نماييم.ايسنا

ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 8:24 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833776
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی