1- چرا پوست کودکان حساس است؟
برخلاف آنچه بسياري از افراد گمان ميکنند، پوست کودکان چند ساعت يا چند روز بعد از تولد کاملا تکامل پيدا ميکند و دقيقا مانند پوست يک فرد بالغ کار ميکند جز در 3 مورد. مورد اول ملانوسيتها يعني سلولهاي توليد ملانين است که از پوست در برابر اشعه ماوراي بنفش خورشيد محافظت ميکنند. مورد دوم سيستم عروقي پوستي است که هنوز تکامل پيدا نکرده است و مورد سوم رطوبت است که چون هنوز پوست کودکان نميتواند به اندازه کافي عرق توليد کند در نتيجه پوست به اندازه کافي مرطوب نميشود.اما اينکه چرا گفته ميشود پوست کودکان لطيف و حساس است براي آنکه پوست کودک و به ويژه نوزادان بيش از يک فراد بالغ به نسبت وزن به بدن در معرض آسيب است. به همين دليل موادي که با پوست در ارتباطاند و نواحياي از بدن که با بيرون ارتباط پيدا ميکند اهميت ويژهاي دارد چون مکانيسم سمزدايي و کليهها به اندازه يک فرد بالغ در نوزادان کامل نيست و ممکن است بدن به راحتي سموم و مواد آلرژيزا را به خود جذب کند.
2- آيا برخي نقاط بيش از ساير نقاط پوست، حساس است؟
بله. قطر اپيدرم در برخي قسمتهاي بدن به ويژه پلکها و بيضه نازکتر است. از سوي ديگر در کودکان باتکس به دليل تماسي تدريجي با ترکيبات محرک ادرار و مدفوع و يک محيط گرم و مرطوب بيشتر در معرض آسيب است. وقتي پوست يک کودک تحريک شده و ميسوزد راه براي ورود مولکولهاي شيميايي و آلودگيها باز ميشود.
3- آيا استفاده از شويندهها کار صحيحي است؟
استفاده از هر نوع شويندهاي براي کودکان نارس کار اشتباهي است اما براي کودکان عادي استفاده از محصولاتي که PH خنثي دارند توصيه ميشود. شامپوها و صابونهايي که PH قليايي دارند ميتوانند سبب پاک شدن چربي محافظتي روي پوست کودک شوند.از نظر متخصصان بهترين نوع شويندهها براي کودکان شامپوهاي مايع با PH خنثي يا کمي قليايي است که در ضمن مرطوبکننده و بدون بو و بدون رنگ باشند. با اين حال آبکشي کامل پس از شستوشو الزامي است.در مورد ساير محصولات بهداشتي مانند کرم سوختگي بايد گفت اين کرمها بايد از ترکيب چربي، آب و اکسيدزينک درست شده باشند و خيلي چرب نباشند چون خود ميتواند سبب التهاب پوست شود.
4- شايعترين بيماري پوستي ميان کودکان چيست؟
اگزما يا التهاب حاد پوست خشک از جمله بيماريهاي شايع پوستي نزد کودکان است و از هر 5 کودک يک نفر از 3 ماهگي تا 6 سالگي به آن مبتلا ميشود. دليل بروز اين اگزماها ميتواند عفونت، دندان درآوردن، تغيير آب و هوا يا محل زندگي، واکسيناسيون يا استرس باشد. خوشبختانه اين بيماري خوشخيم بوده و به سادگي رفع خواهد شد.
5- با کودک مبتلا به اگزماي پوستي چگونه بايد برخورد کرد؟
آب حمام و دستشويي بايد ولرم حدود 35 تا 36 درجه سانتيگراد باشد. حمام روزانه بلااشکال است البته به شرطي که طولاني و بيش از 5 دقيقه نباشد چون در اين صورت ميتواند سبب خشکي پوست شود. بايد از شامپوي مناسبي استفاده کرد و با دست به آرامي روي پوست کودک کشيد و درنهايت خيلي آرام با پارچهاي نرم او را خشک کرد. کوتاه کردن مرتب ناخنها ضروري است تا کودک پوست خود را نخراشد. استفاده از يک کرم مرطوبکننده سازگار و مناسب پوست کودک هم توصيه ميشود.در رابطه با محيط بايد گفت لازم است هواي اتاق کودک مرطوب بوده، زياد گرم نباشد و حيوانات خانگي در آن رفتوآمد نداشته باشند و صد البته ساکنان نبايد سيگار بکشند. لباسهايي که با پوست در ارتباط مستقيم است بايد از جنس کتان باشند و با شوينده بدون فسفات شسته شوند. مراجعه به پزشک و استفاده از دارو نيز توصيه ميشود.
6- آيا لکهاي تولد را بايد جدي گرفت؟
حدود 20 درصد از کودکان با لک يا لکهايي روي صورت و بدن متولد ميشوند. اين لکها ميتواند به رنگ بنفش در پايين کمر يا صورتي روي پلک، پيشاني، پشت گردن و... باشند. در صورتي که اين لکها کنار چشم يا دهان باشد به کمک ليزر ميتوان آنها را درمان کرد.
7- آيا برداشتن خال در دوران کودکي کار صحيحي است؟
خالها ممکن است در اوايل سن کودکي يا اوايل بزرگسالي روي بدن نمايان شوند. احتمال بدخيم شدن آنها بسيار کم است. به همين دليل پزشکان معمولا با برداشتن آنها موافقت نميکنند مگر آنکه اندازه درشتي داشته باشند يا رنگشان تيره باشد.پارسينه
به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .