به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

جريان‌هاي انحرافي كه اغلب صبغه ديني و مذهبي دارند از اينترنت و فضاي سايبر به عنوان يكي از اصلي‌ترين ابزارهاي خود براي نفوذ بيشتر در اذهان مردم سود مي‌جويند.

امروزه ما در دنيايي زندگي مي‌كنيم كه آن را جهان رسانه‌اي شده مي‌نامند. جهاني كه در آن رسانه‌ها هستند كه زندگي را براي ما معنا مي‌كنند. اين امر با ظهور ابزارهاي نوين ارتباطي به ويژه اينترنت و فضاي سايبر پررنگ‌تر شده به طوري كه همه جنبه‌هاي زندگي را تحت تأثير خود قرار داده است. جهان شمولي اين رسانه و قدرت مانور خانه به خانه آن در تمامي مناطق جغرافيايي و سهولت دسترسي و امكان ارتباط فرامنطقه‌اي از ويژگي‌هاي اين ابزار نوين است كه علاوه بر همه ويژگي‌هاي مثبت شاخصه‌هاي ديگري هم دنبال دارد كه نمايانگر بعد منفي اين رسانه است.

در اينجا به اجمال به بهره گيري جريان‌هاي انحرافي از فضاي مجازي اشاره مي‌کند.از جمله ويژگي‌هاي رسانه‌هاي نوين تكثر و تنوع رسانه‌اي فرديت فعال و خلاق، تعاملي شدن، گستردگي دامنه انتخاب مخاطبان، همگرايي تكنولوژيكي، سرعت و استفاده از فضاهاي مجازي است. فضاي مجازي، محيط الكترونيكي واقعي است كه ارتباط انساني را به شيوه‌اي سريع و فراجغرافيايي با ابزارهاي خاص به طور مستقيم و زنده ميسر مي‌سازد. تبديل جهان جغرافيايي به دهكده جهاني به صورت واقعي با رشد و گسترش فضاي مجازي اتفاق افتاده است. اين فضا و محيط كه بسياري از ويژگي‌هاي دوران فلسفي پسامدرن را در خود جاي داده موقعيت‌ها و شاخصه‌هاي بالقوه‌اي است كه وجه جداسازي آن با ديگر ابزارهاي رسانه‌اي و اطلاع رساني همراه است.فضاي مجازي علاوه بر اينكه مي‌تواند فرصت مناسبي براي تبليغ محسوب شود ممكن است تهديدهايي را هم به همراه داشته باشد. افرادي هستند كه با برنامه ريزي، باورهاي ما را تهديد مي‌كنند و به شكل پارتيزان‌هاي فرهنگي از اين فضا عليه ما بهره كافي را مي برند افرادي كه باعث ايجاد مكتب‌هاي انحرافي در فضاي مجازي شده‌اند و به تبليغات گسترده آنها مي پردازند.

اين جريان‌هاي انحرافي كه اغلب صبغه ديني و مذهبي دارند از اينترنت و فضاي سايبر به عنوان يكي از اصلي‌ترين ابزارهاي خود براي نفوذ بيشتر در اذهان مردم سود مي‌جويند. اين فناوري با انتقال همزمان صورت ، متن و تصوير و خلق محيط و فضاي جديد امكان برقراري ارتباط سريع، متنوع، جهان گستر و بي واسطه را فراهم مي‌كند. اين قابليت‌ها آن را به ابزاري كارآمد براي جريان‌هاي انحرافي تبديل كرده است. تعداد سايت‌هاي اين جريانها امروزه بيشتر از آن چيزي است كه بتوان تصور كرد و هزاران نمونه از آنها وجود دارد كه در حال حاضر در انجام امورشان خبره و استاد شده‌اند.

هر روزه بر تعداد اعضاي اين سايت‌ها افزوده مي‌شود اين امر به ويژه در ميان جوانان از طريق تشكيل گروه‌هاي الكترونيكي، بولتن، گروه‌هاي خبري شبكه‌اي، وب‌ها، جلسات گفتگوي اينترنتي، شبكه جهاني و... ديده مي‌شود.سايت‌هاي اين جريانها با ايجاد محيط و فضايي جديد جايگاه و مكاني ويژه براي انتشارعقايد انحرافي خود ايجاد مي‌كنند جايگاهي متفاوت و جذاب كه نمادهاي جديد تقدس را با ظرفيت‌ها و معاني تازه‌اي مي آفرينند. يكي از دغدغه‌هاي جوانان يافتن هويت است و رشد گسترده اينترنت، روند هويت يابي را نيز تحت تأثير قرار داده است. در اين مين جريان‌هاي انحرافي با حضور گسترده در فضاي مجازي از اين فرصت سوء استفاده مي‌كنند. آنها آموزه‌هاي خود را در قالبي جذاب و مثبت ارائه مي‌دهند در حالي كه در پس آنها چيزي جز جدايي از فرهنگ اصيل ديني، نابودي ارزش‌هاي اخلاقي، القاي تعاليم انحرافي و سوء استفاده از نيروي افراد فريب خورده در راستاي اهداف نهايي خود وجود ندارد.در چنين شرايطي كه هر گروه، فرقه يا جرياني در استفاده از فضاي مجازي و بهره برداري از آن حداكثر توان خود را به كار مي‌گيرند آيا جايي براي غفلت باقي مي‌ماند؟ افراد متعهد و آگاه نبايد ميدان را خالي كنند بلكه بايد اين فناوري را جهت ارائه فرهنگ ناب اسلامي هرچه بيشتر به كار برند. طراحي وبلاگ‌هاي ديني از جمله اين فعاليت‌هاست.

امروزه وبلاگ تبديل به ابزاري شده كه رواج بسياري پيدا كرده است و اقشار مختلف جامعه مي خواهند در حد فهم ديني خود در اين فضا ظاهر شوند و به فرهنگ سازي ديني بپردازند.امكاناتي كه وبلاگ در اختيار كاربران خود قرار مي دهد ظرفيت‌هاي مثبتي دارند مانند اينكه افراد مي‌توانند دل‌نوشته‌هاي خود را بنويسند منبع و لينك بدهند و از ساير سايت‌ها و لينك‌ها استفاده كنند.

وبلاگ نويسان ديني بايد از لينكها و بنرهاي مناسب بهره ببرند. آنها بايد فهم خود از دين را در چارچوب مفاهيم ديني بيان كنند تا مطلبشان از استحكام كافي برخوردار باشد و از نوشتن و ترويج نظرات شخصي خود بپرهيزند. در هر صورت فضاي مجازي، امري است كه ما با آن به شكل يك واقعيت رو به رو هستيم. فيلتركردن نمي‌تواند تنها راه مناسب براي مقابله با اين مكتبها باشد. پس ما بايد يك مهندسي فرهنگي داشته باشيم.ما بايد بتوانيم با كفايت آن را مديريت كنيم ما يك هويت مذهبي، ملي و اخلاقي داريم و بايد سعي‌مان در جهت تقويت آنها باشد. طلبه‌ها، دانشجويان و دانش آموزان بايد به اندازه ظرفيت خود براي استحكام پايه‌هاي فكري خويش تلاش كنند تا از اين خطرات مصون بمانند.راهبردنيوز

ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 8:58 AM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833677
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی