به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

پس از راه اندازي شبكه هاي اجتماعي و همه گير شدن آنها، يكي از مسائلي كه مورد توجه دانشمندان رشته هاي علوم انساني و رايانه قرار گفت، تفاوت هاي جنسيتي در نحوه استفاده از شبكه هاي اجتماعي بود.


زنان و مردان به شيوه هايي بسيار متفاوت از شبكه هاي اجتماعي استفاده مي كنند و مقدار زماني كه به اين كار اختصاص مي دهند هم متفاوت با يكديگر است.
به طور كلي محققان مختلف عليرغم برخي اختلاف نظرها حداقل در اين زمينه با هم اتفاق نظر دارند كه زنان بيش از مردان به استفاده از اين شبكه ها تمايل دارند و بيشتر از آنان از اين شبكه ها براي پيشبرد امور اجتماعي خود استفاده مي كنند. به طور كلي، فناوري هاي مختلف و به خصوص فناوري هاي ارتباطي در طول تاريخ به شكل هاي متفاوتي از سوي زنان و مردان براي برقراري ارتباط مورد استفاده قرار گرفته اند. شايد بتوان شبكه هاي اجتماعي مجازي را از جهاتي با تلفن مقايسه كرد.
امروزه اين شبكه ها هم مانند تلفن به طور گسترده و آماده در دسترس هستند و مي توان از منازل به آنها دسترسي داشت. در مورد تلفن هم هميشه اين فرضيه مطرح بوده كه زنان از آن بيشتر استفاده كرده و مدت طولاني را به مكالمه با تلفن اختصاص مي دهند. در اين ميان با توسعه كاربري رايانه در جوامع مختلف و همه گير شدن اين پديده و در نهايت راه اندازي شبكه هاي اجتماعي مشخص شد كه تجربه تلفن به نوعي در حال تكرار شدن است.
اين در حالي بود كه تلفن با رايانه بسيار متفاوت بود و بسياري در انتظار چنين پديده اي نبودند. همين استفاده از شبكه هاي اجتماعي در ميان زنان و به خصوص زنان و دختران جوان نگراني هاي فزاينده اي را در مورد امنيت آنان به وجود اورده است. اگر چه سوءاستفاده از تلفن ممكن بود، اما اين كار پيچيدگي چنداني نداشت و مقابله با آن هم چندان دشوار نبود، اما در مقابل شبكه هاي اجتماعي به روش هاي مختلف قابل سوءاستفاده هستند و پنهان نگهداشتن هويت مهاجم هم راحت تر است.
همين مساله موجب اعمال محدوديتهايي در زمينه استفاده از شبكه هاي اجتماعي در جوامع مختلف شده است. ورود رايانه ها به منازل و تمايل نسل جوان به استفاده از جديدترين دستاوردهاي ارتباطي پيشرفته اين نگراني را تشديد كرده است. بررسي هاي كلي نشان داده كه بيشتر كاربران سايت هايي مانند ماي اسپيس، زن هستند و در مقابل مردان بيشتر از سايت هايي مانند فيس بوك و LinkedIn استفاده مي كنند.
محققاني كه نحوه استفاده زنان و مردان از شبكه هاي اجتماعي مجازي را بررسي كرده اند به اين نتيجه رسيده اند كه نژاد، جنسيت، ميزان تحصيلات و ديگر اختلافات اجتماعي و فرهنگي در نحوه استفاده از آنها تاثيرگذار است و نه تنها زنان بيش از مردان به استفاده از اين شبكه ها علاقه دارند، بلكه بيشتر از مردان از سرويس هاي متنوع موجود در آنها بهره مي برند. اين مساله در مورد سه سايت Facebook، MySpace،‌ Friendster صدق مي كند.
بر خلاف اين تحقيق كه توسط Hargittai انجام شده، تحقيق ديگري كه توسط موسسه Pew صورت گرفته ثابت مي كند كه در حالي كه زنان معمولا يك نمايه يا پروفايل براي خود ايجاد مي كنند،‌ مردان تمايل به ايجاد نمايه ها و پروفايل هاي مختلف و متعدد براي خود دارند. البته بايد به يك نكته ظريف در مورد اين تحقيقات توجه داشت و آن اينكه بررسي هاي ياد شده همگي در آمريكا انجام شده و بعيد به نظر مي رسد كه بتوان نتايج آن را به كل جوامع در ديگر قاره ها با فرهنگ ها و تفاوت هاي اقتصادي،‌اجتماعي و سياسي تعميم داد.
در مورد نحوه استفاده از شبكه هاي اجتماعي هم نكات جالبي وجود دارد. زنان از اين شبكه ها براي تقويت ارتباطات اجتماعي خود بهره مي برند. همچنين وبلاگ نويسي و نگارش مطالبي در مورد خانواده و زندگي شخصي در ميان زنان بيشتر از مردان متداول است. علاوه بر اين زنان به انتشار عكس هاي خود و دوستانشان تمايل بيشتري در مقايسه با مردان دارند. آنان معمولا از بهترين دوستان خود در شبكه هاي اجتماعي نام مي برند. نوشتن شعرهاي مختلف و تلاش براي يافتن دوستان قديمي از جمله ديگر فعاليت هايي است كه زنان به طور گسترده در شبكه هاي اجتماعي انجام مي دهند.
در مجموع ترديدي وجود ندارد كه شبكه هاي اجتماعي زمينه هاي تازه اي را براي انجام مطالعات مفصل در حوزه علوم اجتماعي فراهم آورده اند و بسياري از عادات اجتماعي و شخصي مردم از اين طريق قابل مطالعه است.فارس
ادامه مطلب
یک شنبه 25 مهر 1389  - 10:43 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833786
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی