هنگامي كه آمريكا ناوهاي جنگي خود را براي حمايت از رژيم عراق به خليج فارس روانه كرد، حضرت امام خميني (ره) در ديدار با مسئولان فرمودند: «اگر من بودم با ورود اولين ناو آمريكايي به خليج فارس، آن را هدف قرار ميدادم».
اخلاق فردي، اجتماعي، مديريتي و ويژگيهاي رهبري امام (ره) از ايشان يك انسان كامل ساخته بود كه سخن گفتن درباره همه آنها مجالي بسيار ميطلبد.
از ويژگيهاي مهم اخلاقي براي رهبران و فرماندهان، شجاعت و دلاوري است. اين خصلت نقش حساسي را در ترغيب نيروهاي رزمي به جنگ و پيروزي بر دشمن ايفا ميكند.
حضرت امام (ره) خواه در دوران مبارزه با طاغوت و خواه در دوران دفاع مقدس، با شجاعت و دليري كم نظيري وارد صحنه مبارزه شد.
به تعبير يكي از عالمان «او ترس را ترساند». اين شجاعت و دلاوري يادآور شجاعتهاي پيامبر اكرم (ص) و حضرت علي (ع) در جنگهاي صدر اسلام بود. امام (ره) هنگامي كه حاميان دشمن بعثي براي لشكركشي و حضور در منطقه خليج فارس مهيا ميشدند، فرمود: «شما خيال ميكنيد كه حالا هم مثل سابق است كه در خليج فارس و در همه جا يك كلمه ميگفتيد، تمام ميشد قضيه. امروز ديگر آن حرفهاي سابق كه گفته ميشد، آن ارعابهايي كه ميكردند، كشتيهايي كه ميآوردند در اطراف خليج فارس و امثال اينها يا كارهايي كه ميكردند، تمام اينها كهنه شده است».
و آن هنگام كه وزير دفاع آمريكا به طور علني تهديد كرده بود كه «آمريكا در اين جنگ هر زماني كه صلاح بداند از دوستان عرب خود پشتيباني خواهد كرد»، حضرت امام (ره) با شجاعت در پاسخ فرمود: «هر يك از اينها بخواهند تعدي بكنند، ما تا آخرين نفرمان ميايستيم مقابلش. ما هم آمادهايم و كمربندها را محكم بستهايم و همه چيز براي عمليات آماده است».
دشمن همزمان با اين تهديدات، با استفاده از شيوههاي مختلف جنگ رواني، قصد ارعاب ملت ايران و تضعيف روحيه رزمندگان اسلام را داشت اما امام (ره) فرمودند: «نترسيد از اين هياهوها. هياهويي است كه ميكنند كه ما را با همان هياهوها بترسانند».
و هنگامي كه آمريكا ناوهاي جنگي خود را براي حمايت از رژيم عراق به خليج فارس گسيل داشت، مسئولان نظام در اين باره با حضرت امام (ره) گفتوگو كردند و نظر ايشان را جويا شدند.
امام (ره) با شجاعت تمام فرمود: «اگر من بودم با ورود اولين ناو آمريكايي به خليج فارس، آن را هدف قرار مي دادم».
دل آرام و قلب مطمئن حضرت امام (ره)، حاصل ايمان محكم و اعتقاد راسخ او به درياي بيكران الطاف الهي بود.
اين آرامش و طمانينه قلبي كه تندباد حوادث سخت آن را در هم نميشكست، تاثير مهمي در تصميمگيريهاي امام (ه) در دفاع مقدس داشت و عامل مؤثري براي استقامت رزمندگان در صحنه نبرد و تقويت روحيه آنان در مقابل هجوم دشمن بود.فارس