به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ماهی‌های پشه‌خوار

مطالعاتی که پیش از این بر روی ماهی های پشه خوار صورت گرفته بود نشان داده اند که این ماهی ها حقیقتا می توانند بشمارند و در بررسی های آزمایشگاهی میان کمیتهای عددی تفاوت قائل شوند.

 

اکنون بررسی های جدید نشان می دهند این ماهی ها نه تنها می توانند تفاوت میان اعداد کوچکی مانند 4 و 8 را از هم تشخیص دهند، بلکه می توانند تفاوت کمیتهای عددی بزرگتری مانند 100 و 200 را نیز به خوبی درک کنند.

 

"کریستیان آگریلو" از دانشگاه پادوا در ایتالیا می گوید زمانی که بر روی جاندارانی مانند این ماهی ها مطالعه انجام می گیرد نمی توان انتظار دیدن چنین نتایجی را از جانب آنها داشت. آنها بسیار شگفت انگیزند. اما این مهارتهای عددی زمانی که نسبت میان اعداد تغییر می کند، به کلی از هم پاشیده می شود، رویدادی که در میان داوطلبان انسانی نیز مشابه است.

 

در این آزمایشها به یک ماهی پشه خوار آموزش داده شد که در صورت عبور از میان دری که بر روی آن تعدادی مشخص از اشکال هندسی قرار داشت، می تواند به گروهی از هم نوعانش بپیوندد. سپس ماهی درون مخزنی قرار می گرفت که در آن مخزن دو در با تعداد متفاوتی از اشکال هندسی قرار داشت. در ابتدا ماهی نمی دانست کجا باید برود و به صورت اتفاقی یکی از درها را انتخاب می کرد، اما با گذشت زمان ماهی به تدریج به واسطه رویدادهایی فراتر از شانس یا اتفاق، در درست را انتخاب می کرد.

 

در آزمایش جدید همین روند تکرار می شود تنها با این تفاوت که تعداد اشکال هندسی بر روی درها زیادتر می شود و ماهی ها نیز با مواجه شدن با تغییری بزرگ در تعداد شکلهای هندسی به کلی تمرکز خود را از دست می دهند. اما دوباره پس از گذشت مدت زمانی می توانند تفاوتهای عددی را تشخیص داده و درِ درست را انتخاب کنند.

 

از دیگر نتایج به دست آمده این است که هرچه تعداد اشکال هندسی موجود بر روی درها نسبت به یکدیگر اختلاف کمتری داشته باشند، درصد خطای ماهی ها بالا می رود. برای مثال زمانی که نسبت اشکال بر روی دو در یک به دو، یا دو به سه باشد، نسبت به زمانی که این میزان سه به چهار باشد موفقیت ماهی در انتخاب درستِ در بیشتر است.

 

بر اساس گزارش نشنال جئوگرافیک، آزمایشهایی با محتوی مشابه بر روی انسانها نشان داد که با وجود بالاتر بودن میزان دقت در انسانها، تغییر ناگهانی نسبت اعداد به یکدیگر انسانها را نیز به اندازه ماهی های پشه خوار گیج می کند.

ادامه مطلب
پنج شنبه 23 دی 1389  - 10:01 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5825089
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی