پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم

http://uupload.ir/files/zs6b_1.jpg




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 30 آذر 1396  ] [ 4:46 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تفسیر نماز؛«اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم»

🌷﷽؛

🍀 تفسیر نماز؛«اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم» 🍀
 
خداوندا! ما را به راه مستقيم هدايت فرما.

🌱 صراط مستقيم كدام است؟
كلمه «صراط» كه بيش از 40 مرتبه در قرآن آمده است، به معنى راه هموار، روشن و وسيع است.  
در زندگى انسان راه هاى متعددى وجود دارد كه او بايد يكى از آن ها را انتخاب كند: راه هوس‏ هاى خود، راه هوس‏ هاى مردم، راه طاغوت‏ ها، راه نياكان و پيشينيان به جهت تعصّب‏ هاى قومى و نژادى، راه‏ وسوسه هاى شيطانى، و بالاخره راه خدا و اولياى خدا.

🌱 راه مستقيم، همان راه انبياست: «انَّك لَمِنَ الْمُرْسَلينَ عَلى‏ صِراطٍ مُسْتَقيمٍ» «سوره يس، آيات 3- 42» و راه بندگى خداست: «وَ انِ اعْبُدُوانى‏ هذا صِراطٌ مُسْتَقيمٌ» «سوره يس، آيه 61»

🌱 انسان بايد هم در انتخاب راه از خداوند كمك بگيرد و هم در ادامه دادن و بودن در راه. مانند لامپى كه براى روشن ماندن بايد هر لحظه از منبع اصلى برق دريافت كند. لذا نه ‏تنها مردم عادى بلكه پيامبر خدا و ائمه معصومين عليهم السلام بايد در هر نماز از خدا بخواهند كه آنان را بر صراط مستقيم پايدار بدارد. نه فقط در حال نماز بلكه در همه حال و در هر كارى، چه انتخاب شغل و چه انتخاب دوست، چه در ازدواج و چه در تحصيل، بايد همواره از خدا بخواهد كه او را در مسير مستقيم قرار دهد.  

📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 112




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 30 آذر 1396  ] [ 4:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نکته های صلوات

http://uupload.ir/files/o909_2.jpg




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 30 آذر 1396  ] [ 4:25 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

تفسیر نماز؛«اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم»

http://uupload.ir/files/3o4e_1.jpg

🌷﷽؛

🍀 تفسیر نماز؛«اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم» 🍀
 

خداوندا! ما را به راه مستقيم هدايت فرما.

🌷 كاروان هستى در حال حركت بسوى خداست: «الَيْهِ الْمَصير» «سوره مائده، آيه 18» و انسان نيز در تلاش و حركت: «انَّك كادِحٌ الى‏ رَبِّك» «سوره انشقاق، آيه 6» و در هر حركتى تنها يك راه مستقيم وجود دارد و باقى راه ها انحرافى است. اسلام براى اين حركت هم راه تعيين نموده هم راهنما، هم مقصد را مشخص كرده و هم وسيله حركت را در اختيار انسان قرار داده است و اين ما هستيم كه بايد انتخاب كنيم به كدام راه برويم.

🌷 قرآن دو نوع هدايت را مطرح مى ‏كند، يكى هدايت تكوينى نظير هدايت زنبور عسل كه چگونه از شهد گل ها بمكد و چگونه عسل بسازد و يكى هدايت تشريعى كه اختصاص به انسان‏ ها دارد و همان راهنمائى‏ هاى انبياى الهى است.

🌷 خداوند در عمق جان و فطرت هر انسان، ميل به رشد و كمال و حق‏ جوئى را قرار داده كه اگر اين ميل و كشش را در پرتو تعليمات انبيا پرورش داد مورد عنايت خاص خداوند قرار مى گيرد: «وَالَّذينَ اهْتَدَوْا زادَهُمْ هُدىً» «سوره محمّد، آيه 17» آنان كه هدايت را بپذيرند خداوند هدايتشان را بيشتر مى ‏كند و راه هاى خودش را به آن ها نشان مى ‏دهد.  

📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 112




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 30 آذر 1396  ] [ 4:22 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]