سه چيز را به تأخير ميندازید
رسول اللَّه صلى الله عليه و آله: ثَلاثَةٌ يا عَلِيُّ لا تُؤَخِّرهُنَّ: الصَّلاةُ إذا أتَت، وَالجَنازَةُ إذا حَضَرَت، وَالأَيِّمُ إذا وَجَدَت كُفؤاً. (الأيّم: التي لا زوج لها، بكراً كانت أو ثيّباً، مطلّقة كانت أو متوفّى عنها)
💠 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: اى على! سه چيز را به تأخير مينداز:
نماز، هنگامى كه وقتش مى رسد؛
🔹 جنازه، هنگامى كه براى تشييع آماده مى شود؛
🔸و خانم بى شوهر، هنگامى كه همسرى همشأن مى يابد.
(البته تأخیر در تشییع جنازه اگر سبب زیادی جمعیت و شکوه برای میت مسلمان شود، توصیه شده است)
🍀 ری شهری؛ شناخت نامه نماز ؛ ج 2؛ حدیث 993
سه چيز را به تأخير ميندازید
ادامه مطلب
«و آنان كه بر نمازهايشان مواظبت مى كنند»
الإمام الباقر عليه السلام- في قَولِ اللَّهِ عز و جل: «وَ الَّذِينَ هُمْ عَلى صَلَواتِهِمْ يُحافِظُونَ» (مؤمنون: 9) -: هذِهِ الفَريضَةُ مَن صَلّاها لِوَقتِها، عارِفاً بِحَقِّها لا يُؤثِرُ عَلَيها غَيرَها، كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِها بَراءَةً لا يُعَذِّبُهُ، ومَن صَلّاها لِغَيرِ وَقتِها مُؤثِراً عَلَيها غَيرَها، فَإِنَّ ذلِكَ إلَيهِ إن شاءَ غَفَرَ لَهُ وإن شاءَ عَذَّبَهُ.
✨ امام باقر عليه السلام- در باره سخن خداوند عز و جل: «و آنان كه بر نمازهايشان مواظبت مى كنند»-: مقصود، همين نماز واجب است. هر كس آن را در وقتش بخواند و حقّش را بداند و كارى را بر آن مقدّم ندارد، خداوند، بى گناهى اش را مى نويسد و عذابش نمى كند و هر كس آن را در غير وقتش بخواند و كارهاى ديگر را بر آن مقدّم كند، فرجامش با خداست. اگر خواست می بخشد و اگر خواست عذاب می کند.
بحار الأنوار: ج 83 ص 5
«و آنان كه بر نمازهايشان مواظبت مى كنند»
ادامه مطلب
پول حمام 💠
پول حمام 💠
روزى از روزها (با نداشتن بضاعت مالى) يك ناشناس به محضر ملا مهدى نراقى مى رسد و پول درشتى مثلًا صد تومان رايج آن روز را به اين طلبه گرانمايه اهدا مى كند ولى مرحوم نراقى از گرفتن پول خودداری مى كند بالاخره پس از اصرار زياد پول را دريافت كرده و در جاى معينى مى گذارد.
🌺 اتفاقاً در همان شب يا شب بعد محتلم مى شود مرحوم نراقى رويه اش چنين بوده كه هرگاه محتلم مى شده قبل از اذان صبح حمام مى رفته و از حمامى تقاضا مى كرده درب حمام را باز كند تا از وقت فضيلت نماز شب محروم نماند.
🌺 مرحوم نراقى در مرتبه اول با خواهش و تمنا از حمامى مى خواهد كه درب را به رويش باز كند ولى حمامى توجهى به خواهش او نكرده، آن مرحوم از طريق مال دنيا وارد شده و مى گويد پول حمام را دو برابر مى دهم باز نمى كند، 3 برابر، 4 برابر، 5 برابر، باز نمى كند. 10 برابر، 20 برابر، 30 برابر، و .... بالاخره اجرت حمامى را تا حد همان مبلغ درشت كه آن مرد ناشناس به او داده بود بالا مى برد.
🌺 وقتى حمامى آن مبلغ درشت را مى شنود بلافاصله درب را باز مى كند و ايشان وارد حمام مى شود تا به مناجات با رب العالمين بپردازد. پس از غسل به نماز شب ايستاده و عاشقانه اين جمله را مى گويد: «بار پروردگارا! تو را شكر مى كنم كه امشب مرا يارى كردى و به هر صورت بود موفق به خواندن نماز شب نمودى!»
📚 اکبر دهقان ؛ هزار و یک نکته اخلاقی از دانشمندان ؛ نکته ۲۰۳
پول حمام 💠
ادامه مطلب
در نماز های مستحبی و نماز فرادا رکوع و سجده را طولانی کنیم
الكافي عن أبان بن تَغلِب: دَخَلتُ عَلى أبي عَبدِ اللَّهِ عليه السلام وهُوَ يُصَلّي، فَعَدَدتُ لَهُ فِي الرُّكوعِ وَالسُّجودِ سِتّينَ تَسبيحَةً.
◾ ابان بن تغلب از شاگردان امام صادق علیه السلام: بر امام صادق عليه السلام وارد شدم. نماز مى خواند. پس در ركوع و سجودش شصت تسبيح شمردم.
(توصیه شده در نماز های مستحبی و نماز فرادا رکوع و سجده را طولانی کنیم)
📚 بحار الانوار؛ ج 47 ؛ ص 50
ادامه مطلب