دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

سیدعبدالکریم هاشمی نژاد(حجت الاسلام)

نام پدر: سیدحسن تاریخ تولد: - / - /1311
محل تولد: ایران - مازندران - بهشهر تاریخ شهادت: 07/04/1360
محل شهادت: مشهد طول مدت حیات: 49 سال
مزار شهید: حرم حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)


زندگینامه
سیدعبدالکریم هاشمی نژاد در سال 1311 ه.ش در شهرستان بهشهر از استان مازندران در خانواده ای متدین و مستضعف به دنیا آمد. دوران کودکی سید عبدالکریم در میان خفقان رژیم پهلوی در مغازه کوچک نفت فروشی پدرش سپری شد، و در عنفوان جوانی به حوزه علمیه آیت الله کوهستانی رفت، و پس از آموختن دروس سطح و فقه تحصیلاتش را در حوزه علمیه قم نزد اساتید بزرگواری ادامه داد. او در سال 1335 با بانویی از نوادگان زهرای اطهر (س) ازدواج نمود، و در سال 1340 در شهر مشهد مقدس اقامت گزید. هاشمی نژاد ضمن تدریس در حوزه با مختصر درآمدی که از طریق سخنرانی و یا حق التألیف آثارش به دست می آورد، مخارج زندگی خود را تأمین نمود.
سید با برپایی جلسات تبلیغ دین و تأسیس کانون فرهنگی جوانان و کانون بحث و انتقاد دینی سعی در ارشاد جوانان داشت، او بارها توسط مأموران ساواک دستگیر و برای مدتی زندانی شد اما هربار مصمم تر از قبل راهش را ادامه داد و به همراهی آیت الله سید علی خامنه ای و آقای واعظ طبسی به رهبری خمینی کبیر (ره) پایه های کفررژیم پهلوی را لرزاند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هاشمی نژاد به همراهی دوستانش پادگان لشگر 77 و پادگان مشهد را از دستبرد افراد فرصت طلب دور نگه داشت. چندی بعد در انتخابات خبرگان او از سوی مردم مازندران انتخاب شد و برای تدوین قانون اساسی به تهران رفت.
او دیگر هیچ نوع شغل دولتی را نپذیرفت و تنها مسئولیت تدریس و ادارة حزب جمهوری اسلامی مشهد را بر عهده گرفت. سید عبدالکریم هاشمی پس از سال ها جهاد و مبارزه و 19 سال تبلیغ دین مبین اسلام در روز هفتم تیرماه سال 1360 همزمان با سالروز شهادت جوادالائمه (ع) توسط منافقان کوردل [با انفجار نارنجک] در 49 سالگی به شهادت رسید و برای همیشه به آرامش ابدی دست یافت، پیکر پاکش را در «دارالزهد» حرم علی بن موسی الرضا (ع) به خاک سپردند.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:57 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

غلام رضا ویزواری

نام پدر: مختار تاریخ تولد: - / - /1334
محل تولد: ایران - گلستان تاریخ شهادت: 20/05/1360
محل شهادت: فلکه کاخ طول مدت حیات: 26 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
غلام‌رضا‌ ويزواري در سال 1334 در خانواده‌اي کشاورز و دوستدار اهل‌بيت (ع) به دنيا آمد. توفيق زيارت حرم آقا اباعبدالله‌الحسين (ع) در چهلمين روز تولدش نصيبش شد. تحصيلات ابتدايي خود را در مدرسه‌ي آزادي (پانزده بهمن سابق) و دوران متوسطه را در رشته‌ي طبيعي دبيرستان «استرآبادي» با موفقيت به پايان رسانيد. در سال 1354 و 1355 بود که پس از گذراندن يک دوره‌ي آموزش ابتدايي، اقدام به تأسيس کلاس خردسالان (پيکار با بي‌سوادي) کرد و در همان مقطع بود که به نداي انقلابي حضرت امام خميني (ره) لبيک گفت و با آشنايي با افکار استاد شهيد حضرت آيت‌الله مطهري، معرفت خود را بيش از پيش تعمق بخشيد. حضور او در راهپيمايي‌هاي مختلف به ويژه تظاهرات گسترده‌ي «ماه محرم گرگان» زبانزد مبارزين و انقلابيون اين ديار است تا اين‌که با ورود حضرت امام (ره) به ميهن عزيز اسلامي او نيز در معيت عاشقان امام (ره) و انقلاب به پيشواز حضرتش مي‌رود تا بسان قطره‌اي کوچک از درياي مواج مردم، ارادت خود را به شکلي شايسته به اثبات رساند. 
با آغاز پيروزي انقلاب اسلامي، عضو اصلي تشکيل کميته‌ي حفاظت شد و سپس با حضور متعهدانه و روشنگرانه‌ي خود، مقدمات تشکيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گرگان را فراهم کرد. اغتشاشات پراکنده و کور منافقين کوردل و عناصر فتنه‌ي غائله‌ي گنبد، او را بر آن داشت تا با عزمي آهنين، در محو اين نمادهاي زشتي گام بردارد. از اين رو به همراه تني چند از دوستان خود به سوي سپاه گنبد عزيمت کرد. با خاموشي شعله‌هاي فتنه و برپايي آتش شرارت قدرتمندان زر و زور خارج در جبهه‌هاي جنوبي و غربي، آرام ننشست و بدون فوت وقت خود را به «سرپل ذهاب» رسانيد و با حضور چند ماهه‌ي خود در مقام جانشيني گردان، سهم به سزايي را در پاکسازي گروه نابکار منطقه ايفا کرد. 
سردار ويزواري در مقطع کوتاهي نيز به عنوان مسئول تعاون سپاه گرگان در خدمت جبهه و پشتيباني از جنگ ايفا نقش کرد. فرماندهي عمليات سپاه گرگان در فاصله‌ي زماني دي ماه 1359 لغايت تير ماه سال 1360 نيز از جمله افتخارات ديگر اين سردار به حساب مي‌آيد. 
سرانجام کار و تلاش متعهدانه اين سردار دلير و بزرگوار، شهادت سرخي بود که خداوند باري‌تعالي در تاريخ 20مرداد1360 نصيب او کرد و منافقين کوردل که تاب تحمل او را از کف داده بودند و حضور و ظهورش را مانع بزرگي در راه وصول به اهداف خود مي‌ديدند، با شليک گلوله‌اي در فلکه کاخ او را در سن 26 سالگي از پاي درآوردند.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:53 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

علی رضا ویزش فرد

نام پدر: - تاریخ تولد: - /01/1366
محل تولد: - تاریخ شهادت: - /04/1389
محل شهادت: مسجدجامع زاهدان طول مدت حیات: 23 سال
مزار شهید: گلستان شهدا-اصفهان


زندگینامه
بي‌ادعا و خاکي بود، دانشجوي رشته علوم آزمايشگاهي دانشگاه زاهدان. وقتي او را مي‌ديدي مي‌گفتي اين‌جور اگر باشي شهيد نمي‌شوي غافل از اين که او گوي سبقت از بسياري خواهد ربود. او در فروردين 1366 قدم به عرصه‌ي هستي نهاد، 51 روز بعد از شهادت اسطوره‌ي مقاومت اصفهان سردار حاج‌حسين خرازي و در آن روز کسي نمي‌دانست که مزار او تنها 15 متر با حاج‌حسين فاصله خواهد داشت. سال‌ها بعد هنگامي که عامل انتهاري گروهک ملحد ريگي قصد انفجار بمب در مسجد جامع زاهدان را داشت علي‌رضا که غرق در مناجات دعاي کميل بود متوجه حضور او شد و آن ناجوان‌مرد را در آغوش کشيد. انفجار جليقه بمب‌گذاري شده، هر دو دست علي‌رضا را از بدن جدا کرد و او در تير ماه 1389 با 23 سال سن در شب تولد حضرت ابوالفضل(ع) با پيکري بي‌دست ميهمان آسمانيان شد. 
پيکر مطهرش را در گلستان شهداي اصفهان به خاک سپردند.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:53 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

محمدرضا ویم تاژ

نام پدر: مهدی تاریخ تولد: 01/01/1341
محل تولد: - تاریخ شهادت: 28/08/1360
محل شهادت: خیابان سهروردی جنوبی-تهران طول مدت حیات: 19 سال
مزار شهید: بهشت زهرا(س)-قطعه24-ردیف110-شماره5-تهران


زندگینامه
محمدرضا ویم تاژ در روز اول فروردین ماه سال 1341 به دنیا آمد. تا دوره متوسطه تحصیل کرد و به عنوان پاسدار در سپاه پاسداران مشغول کار و خدمت شد. محمدرضا در روز بیست و هشتم آبان ماه سال 1360 در خیابان سهروردی جنوبی شهر تهران مورد شناسایی و سوء قصد نیروهای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) قرار گرفت و در سن 19 سالگی به شهادت رسید. 
مزار پاک و مطهرش در بهشت زهرا(س) واقع می باشد.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:53 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

غلام رضا ویزواری

نام پدر: مختار تاریخ تولد: 20/06/1334
محل تولد: ایران - گلستان - گرگان تاریخ شهادت: 20/05/1360
محل شهادت: - طول مدت حیات: 26 سال
مزار شهید: گلزارشهدای امامزاده عبدالله-گلستان


زندگینامه
ویزواری در 20 شهریور ماه سال ۱۳۳۴ در خانواده‌ای مومن و معتقد در گرگان به دنیا آمد.
غلام ‌رضا تحصیلاتش را تا مقطع فوق‌دیپلم ادامه داد و در جبهه‌های جنگ با مسئولیت‌های مختلفی حضور بهم رساند و در نهاد مقدس سپاه گرگان فعالیت می‌کرد. 
در تاریخ بیستم مرداد۱۳۶۰ و در جریان ترور نافرجام آیت‌الله نورمفیدی امام‌جمعه گرگان، بر اثر اصابت تیر مستقیم به سر، در سن 26 سالگی به‌ شهادت رسید و پیکر پاکش در امامزاده عبدالله گلستان به‌خاک سپرده شد. 

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:53 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

علی ولی پورگودرزی

نام پدر: آقایار تاریخ تولد: 10/06/1337
محل تولد: ایران - تهران - تهران تاریخ شهادت: 21/10/1360
محل شهادت: خیابان عباس آباد-تهران طول مدت حیات: 23 سال
مزار شهید: بهشت زهرا(س)-قطعه24-ردیف126-شماره17-تهران


زندگینامه
علی ولی پورگودرزی در دهم شهریور ماه سال 1337 در تهران به دنیا آمد. وی دارای تحصیلات متوسطه و پاسدار بود. علی متاهل، دارای دو فرزند و در تهران سکونت داشت. سرانجام در بیست و یکم دی ماه سال 1360 در خیابان عباس آباد تهران توسط عناصر تروریستی سازمان مجاهدین خلق مورد سوء قصد واقع شد و در سن 23 سالگی به شهادت رسید. 
مزار پاک و مطهرش در بهشت زهرا(س) قرار دارد.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:52 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

هوشنگ وحیددستگردی

نام پدر: حسن تاریخ تولد: - / - /1304
محل تولد: ایران - اصفهان - اصفهان تاریخ شهادت: 14/06/1360
محل شهادت: بیمارستان طول مدت حیات: 56 سال
مزار شهید: -


زندگینامه
چه تلخ بود آن روز؛ انگار آسمان سخت می گریست. هنوز از عروج 72 یار مهربان امام چندی نگذشته بود، که خبری ناگواری در شهر پیچید؛ دفتر ریاست جمهوری ایران اسلامی بر اثر بمب گذاری منافقین ویران شد و ده ها لاله ی دیگر از بوستان انقلاب پرپر گشت. سرتیپ وحیدی دستگردی نیز در جرگه ی این عاشقان بود؛ که در روز هشتم شهریور ماه در سانحه ی بمب گذاری مجروح شد و چند روز بعد در تاریخ 14/6/1360 به آسمان پیوست. تا آن زمان شاید کسی نمی دانست هوشنگ وحیدی دستگردی، ریاست شهربانی جمهوری اسلامی، عارفی سالک بود.
بعد از عروج آسمانی اش بود که نوشتند : « در سال 1304 در اصفهان متولد شد. پدرش شادروان حسن وحیدی دستگردی مؤسس و مدیر مجله ی ادبی ارمغان بود و هوشنگ در فضای روحانی آن خانه متدین بزرگ شد و هیچ گاه از نماز شب غافل نگردید».
همان روزها خودش برای دوستانش تعریف کرد: « که در سال 1328 بعد از اخذ مدرک دیپلم به آموزشگاه شهربانی رفتم و در سال 1330 به درجه ی ستوان دوم ، در سال 1332 به درجه ی ستوان یکم ، در سال 1336 به درجه ی سروانی ، در سال 1342 به درجه ی سرگردی، در سال 1347 به درجه ی سرهنگ دومی و بالاخره در سال 1351 به درجه ی سرهنگ تمام دست یافتم». روحیه و اخلاق اسلامی او باعث شده بود، برخی از مسئولین شهربانی به او شک کنند و این شک به آن جا کشید که متوجه شدند سرتیپ دستگردی در نهضت تاریخی قیام علیه شاه نقشی دارد و باید اخراج گردد. خبر تلخی بود، اما هوشنگ خم نشد و کارش را ادامه داد و این توطئه ی شوم به نتیجه ای نرسید. تنها چند نفری را به مراقبت از او گذاشتند و با احتیاط کارها را به او ارجاع دادند. اما هوشنگ دلبسته ی دنیا نبود، او کارها را برای رضای خدا انجام می داد و از خدا مزد اخلاص می خواست. یک بار نیز به زیارت بیت الله الحرام مشرف شد و آن جا پیمان بست از صراط مستقیم رو برنگرداند. 
سال 57-1356 خودش را بازنشست کرد تا در قتل عام هموطنان عزیزش نقشی نداشته باشد و خود نیز با لباس مبدل در تظاهرات ها حضور یافت. با پیروزی انقلاب دوباره به محل کار خود بازگشت و با تمام توان خود در راه حفظ انقلاب تلاش کرد. ابتدا ریاست شهربانی اصفهان را پذیرفت و بعد از آن سرپرست اداره ی بازرسی شد ، سپس معاون انتظامی و بالاخره در تاریخ 14/12/1359 ریاست شهربانی کل کشور را بر عهده گرفت. وحیدی دستگردی 32 سال برای مردم خدمت کرد. گروهی به خاطر دارند که او ریاست کلانتری های 4، 6،7،11،12، 14، 17 و تهران نو ، اداره ی مبارزه با مواد مخدر و محلات را بر عهده داشت و صادقانه به اجرای قوانین پرداخت. سرتیپ هوشنگ وحیدی دستگردی در سن 56 سالگی با خاکیان وداع نمود و نامش را در جرگه ی شاهدان این دیار آسمانی ثبت کرد.

 


ادامه مطلب

[ سه شنبه 27 مرداد 1394  ] [ 11:52 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

تجلیل از غواص آزاده در مراسم تجلیل از آزادگان شرکت برق منطقه‌ای سمنان


در آیین تجلیل از آزادگان شرکت برق منطقه‌ای سمنان، از محمد رضا امینی، غواص آزاده جنگ تحمیلی تقدیر شد.
تجلیل از غواص آزاده در مراسم تجلیل از آزادگان شرکت برق منطقه‌ای سمنان

به گزازش خبرگزار دفاع مقدس از سمنان، همزمان با سالروز میلاد فرخنده کریمه اهلبیت (ع) حضرت فاطمه معصومه (س) ودرآستانه سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی با حضور مدیر عامل و تعدادی از کارکنان شرکت برق منطقه ای سمنان از کارکنان آزاده این شرکت تجلیل به عمل آمد .

در این مراسم سرهنگ پاسدار، آزاده غواص محمد رضا امینی مسئول پیشین بسیج دانشجویی استان سمنان و مسئول فرهنگی شهرداری شاهرود ضمن تبریک میلاد حضرت معصومه (س) و گرامیداشت سالروز ورود آزادگان گفت : همدلی و همزبانی آزادگان در دوران اسارت عامل مهم استقامت و پایداری آنان بود.

وی به بیان خاطراتی از عملیات مقدماتی والفجر 8 و رشادت های رزمندگان و غواصان گردان اخلاص در عبور از خطوط مستحکم دشمن پرداخت و اظهار داشت : عبور غواصان خط شکن در عملیات والفجر 8 از رودخانه خروشان اروند ، برای دشمن بعثی ، حیرت انگیز و غیر قابل باور بود ،  ولی با ایثار و ایمان استوار رزمندگان اسلام این کار مهم به انجام رسید.

در ادامه بخش کوتاهی از مستند " ما 30 نفر بودیم " که بیان خاطرات تعدادی از غواصان گردان اخلاص و آزاده غواص ، محمد رضا امینی ، در عملیات والفجر 8 بوده و به کارگردانی روح ا.. فخرو که توسط حوزه هنری استان سمنان و همکاری بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان ساخته شده است ، پخش گردید .

همچنین ، بمناسبت میلاد فرخنده حضرت فاطمه معصومه (س) یکی از مداحان به مدیحه سرایی  ومداحی در وصف کریمه اهلبیت (س) پرداخت و در پایان از 5 تن از آزادگان شرکت برق منطقه ای سمنان ، بنام های عباس قراچورلو ، حمید رضا قادری ، احمد اسلامی فر ، محمد رضا باقر نژاد و محمد ایمانی ، با اهداء لوح تقدیر تجلیل گردید.  

در بخشی از این لوح تقدیر آمده است : "درود خداوند بر مردان دلیر، شورآفرینان عشق، مردانی مرد که در قهقهه مستانه و در شادی وصولشان، عند ربهم یرزقونند و سلام بر تو آزاده بزرگوار که با رشادت و ایثارگری در چشمه ‌سار زلال رحمت الهی، زشتی‌ها و کژی‌ها را از روان خود پاک ساختی. همزمان با بیست و چهارمین  سالروز ورود آزادگان سر افراز به میهن اسلامی، به پاس بزرگداشت حضورتان در جبهه‌های حق علیه باطل و مقاومت و پایداری از ارزش‌های اسلام و انقلاب اسلامی ایران، این روز عزیز را به شما تبریک عرض نموده ، از خداوند منان برای جنابعالی و خانواده محترمتان که همواره یار و یاورتان بوده اند آرزو ی سلامتی و توفیق را دارم.امید است با عنایت معبود بی همتا و پیروی از رهنمودهای مقام عظمای ولایت در راستای تحقق اهداف متعالی نظام مقدس اسلامی موفق و موید باشید."

انتهای پیام /

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 3:52 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

از دور روی تپه‌ای پرچم عراق بود اما آنچه که توجه مرا به خود جلب کرد دویست سیصد متر آن طرف تر پرچم ایران دیده می‌شد. گویا با سه رنگ زیبای سرخ و سفید و سبز با حرکات باد برای ما دست تکان می‌داد و منتظر ما بود. باور کردنی نبود که اینجا مرز ایران و عراق است.
 

ادامه مطلب

[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 3:51 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

گردآوری زندگینامه شهدای پیشمرگ مسلمان کرد توسط دانشجویان دوره خط امام


مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی کشور از گردآوری زندگینامه شهدای پیشمرگ مسلمان کرد توسط دانشجویان دوره خط امام راویان نور خبر داد.
گردآوری زندگینامه شهدای پیشمرگ مسلمان کرد توسط دانشجویان دوره خط امام

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، "جواد تاجیک" مسئول قرارگاه نور سازمان بسیج دانشجویی کشور گفت: نهمین دوره آموزش راویان نور یادبود سردار شهید "ناصر کاظمی" به همت قرارگاه نور سازمان بسیج دانشجویی کشور در شهرستان سنندج در حال برگزاری است و هدف از برگزاری این دوره تربیت راوی دفاع مقدس می‌باشد که بتواند رشادت و جان فشانی شهدای عزیز را به طرق مختلف به سایر نسل‌ها منتقل کند.

 
وی با بیان اینکه خود بنده از خروجی‌های برگزاری دوره آموزش راویان نور هستم، افزود: در دوره‌های قبل نیز دانشجویانی از سراسر کشور در این دوره‌ها حضور داشته‌اند و تحت آموزش راویان دفاع مقدس، دوره‌های روایتگری را پشت سر گذاشته‌اند و امروز به عنوان راوی دفاع مقدس به نشر افکار و روحیات شهدا مشغول هستند.

مسئول قرارگاه نور سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه در دوره‌های قبلی، کلاس های تئوری در تهران برگزار می‌شد و بعد از برگزاری کلاس‌های تئوری، دانشجویان به مناطق عملیاتی جنوب اعزام می‌شدند، گفت: در این دوره کلاس‌های تئوری و عملی در مناطق غرب و شمالغرب کشور و با حضور فرماندهان جنگ به عنوان استاد راوی برگزار می‌شود و حضور اساتیدی همچون سردار مرتضی قربانی، سردار حسین دقیقی، سردار زهدی و سردار شعبانی در این کلاس های تئوری به این کلاس‌ها، رنگ و بوی معنوی می‌بخشد.
 

تاجیک با بیان اینکه چهار روز کلاس تئوری و چهار روز هم کلاس عملی برگزار خواهد شد، گفت: دانشجویان با حضور در مناطق عملیاتی به صورت میدانی با بحث روایتگری آشنا خواهند شد و با نقاطی که در آنجا عملیات‌های نظامی صورت گرفته است بیشتر آشنا خواهند شد.

مسئول قرارگاه نور گفت: دانشجویان حاضر در نهمین دوره آموزش راویان نور به بیست گروه تقسیم شده‌اند و نام یکی از شهدای مهاجر که در غرب کشور به شهادت رسیده‌اند، به عنوان مشخصه هر یک از این گروه‌ها انتخاب شده است و اعضای این گروه‌ها باید درباره این شهید به تولید محتوا بپردازند و هم چنین ۲۰ تن از شهدای پیشمرگان مسلمان کرد توسط این ۲۰ گروه انتخاب خواهند شد و دانشجویان با حضور در منازل این شهدا و تقدیم هدیه به خانواده این شهدای عزیز به تولید محتوا درباره این شهدا خواهند پرداخت.

/انتهای پیام

 


ادامه مطلب

[ دوشنبه 26 مرداد 1394  ] [ 3:50 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ > ]