دفاع مقدس

دفاع همچنان باقی است

وقتی حاج آقا دولابی از شهید هادی درخواست نصیحت کرد

 

"حاج آقا کمی با دیگران صحبت کرد. وقتی اتاق خالی شد، رو کرد به ابراهیم و با لحنی متواضعانه گفت: آقا ابراهیم ما را یه کم نصیحت کن!"

وقتی حاج آقا دولابی از شهید هادی درخواست نصیحت کرد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع پرس، امیر منجر از پیشکسوتان دفاع مقدس با بیان خاطره‌ای می گوید: سال اول جنگ بود. به مرخصی آمده بودم. با موتور از سمت میدان سرآسیاب به سمت میدان خراسان در حرکت بودیم. ابراهیم عقب موتورنشسته بود.

از خیابانی رد شدیم. ابراهیم یکدفعه گفت: امیر وایسا! من هم سریع آمدم کنار خیابان. با تعجب گفتم: چی شده؟
گفت: هیچی، اگر وقت داری بریم دیدن یک بنده خدا! من هم گفتم: باشه، کار خاصی ندارم.

با ابراهیم داخل یک خانه رفتیم. چند بار "یا الل"ه گفت. وارد اتاق شدیم. چند نفری نشسته بودند. پیرمردی با عبای مشکی و کلاهی کوچک بر سربالای مجلس بود.

به همراه ابراهیم سلام کردیم و در گوشه اتاق نشستیم. صحبت حاج آقا با یکی از جوانها تمام شد. ایشان رو کرد به ما و با چهره ای خندان گفت: آقا ابراهیم راه گم کردی، چه عجب این طرف ها؟

ابراهیم سر به زیر نشسته بود. با ادب گفت: شرمنده حاج آقا، وقت نمی کنیم خدمت برسیم.

همینطور که صحبت می کردند فهمیدم ایشان، ابراهیم را خوب می شناسد. حاج آقا کمی با دیگران صحبت کرد. وقتی اتاق خالی شد رو کرد به ابراهیم و با لحنی متواضعانه گفت: آقا ابراهیم ما را یه کم نصیحت کن!

ابراهیم از خجالت سرخ شده بود. سرش را بلند کرد و گفت: حاج آقا تو رو خدا ما را شرمنده نکنید. خواهش می کنم اینطوری حرف نزنید. بعد گفت: ما آمده بودیم شما را زیارت کنیم. ان‌شاءالله در جلسه هفتگی خدمت می رسیم. بعد بلند شدیم، خداحافظی کردیم و بیرون رفتیم.

بین راه گفتم: ابرام جون، تو هم به این بابا یک کم نصیحت می کردی دیگه سرخ و زرد شدن نداره!

با عصبانیت پرید توی حرفم و گفت: چی می‌گی امیر جون، تو اصلاً این آقا را شناختی؟! گفتم: نه، راستی کی بود؟!

جواب داد: این آقا یکی از اولیای خداست. اما خیلی ها نمی دانند. ایشون حاج میرزا اسماعیل دولابی بودند.

سالها گذشت تا مردم حاج آقا دولابی را شناختند. تازه با خواندن کتاب "طوبی محبت" فهمیدم که جمله ایشان به ابراهیم چه حرف بزرگی بوده است.

***
یکی از عملیات های مهم غرب کشور به پایان رسید. پس از هماهنگی، بیشتر رزمندگان به زیارت حضرت امام می‌رفتند. با وجودی که ابراهیم در آن عملیات حضور داشت ولی به تهران نیامد. رفتم و از او پرسیدم: چرا شما نرفتید؟

مکثی کرد و گفت: ما رهبر را برای دیدن و مشاهده کردن نمی خواهیم. ما رهبر می خواهیم برای اطاعت کردن. من اگر نتوانستم رهبرم را ببینم مهم نیست. بلکه مهم این است که مطیع فرمانش باشم و او از من راضی باشد.

ابراهیم در مورد ولایت فقیه خیلی حساس بود. نظرات عجیبی هم در مورد امام داشت. می گفت: در بین بزرگان و علمای قدیم و جدید هیچ کس دل و جرأت امام را نداشته است.

هر وقت پیامی از امام راحل پخش می شد. با دقت گوش می کرد. می گفت: اگر دنیا و آخرت را می خواهیم باید به حرف های امام عمل کنیم.

ابراهیم از همان جوانی با بیشتر روحانیان محل نیز در ارتباط بود. زمانی که علامه جعفری در محله ما زندگی می کردند، از وجود ایشان بهره های فراوانی برد. شهیدان آیت الله بهشتی و مطهری را هم الگویی برای نسل جوان می دانست.

کتاب سلام بر ابراهیم – ص 124
زندگی‌نامه و خاطرات پهلوان بی‌مزار شهید ابراهیم هادی


ادامه مطلب

[ سه شنبه 8 تیر 1395  ] [ 11:48 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

شناسایی هویت یک شهید گمنام پس از 33 سال

 

مراسم استقبال از خانواده شهید تازه شناسایی شده "عبدالحمید آقایی بومه" امروز در دانشگاه آزاد شهر بیضاء برگزار می‌شود.

شناسایی هویت یک شهید گمنام پس از 33 سال

به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، روابط عمومی کمیته جست و جوی مفقودین در اطلاعیه‌ای از شناسایی پیکر مطهر شهید عبدالحمید آقایی بومه از طریق DNA خبر داد.

شهید عبدالحمید آقایی بومه، فرزند هرمز، متولد 1343، اعزامی از استان فارس بود. این شهید بزرگوار در سال 1362 در سن 19 سالگی  به جبهه های جنگ اعزام و در عملیات محرم و در منطقه عملیاتی شرهانی به شهادت رسید.

لازم به ذکر است پیکر مطهر شهید عبد الحمید آقایی بومه در تاریخ 24 اردیبهشت 1394 به‌عنوان شهید گمنام در استان فارس، شهر بیضا، واحد دانشگاه آزاد اسلامی به خاک سپرده شد.


به همین منظور دانشگاه آزاد بیضا مراسم استقبال از خانواده شهید را با حضور دانشجویان، خانواده شهدا و ایثارگران برگزار می کند. مراسم استقبال از خانواده شهید عبدالحمید بومه امروز سه شنبه 8 تیرماه ساعت 18 در دانشگاه آزاد شهر بیضاء برگزار می‌شود.


ادامه مطلب

[ سه شنبه 8 تیر 1395  ] [ 11:47 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

عکس/ فیش حقوقی حاج احمد متوسلیان

 

تصویری از فیش حقوقی حاج احمد متوسلیان در فضای مجازی انتشار یافت.

عکس/ فیش حقوقی حاج احمد متوسلیان

 

کلید واژه‌ها


ادامه مطلب

[ سه شنبه 8 تیر 1395  ] [ 11:46 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

ترجمه و چاپ 10 عنوان کتاب دفاع مقدسی به زبان‌های عربی، ترکی، روسی و اردو

 

مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه از ترجمه و چاپ 10 عنوان کتاب دفاع مقدسی به زبان‌های عربی، ترکی، روسی و اردو خبر داد.

ترجمه و چاپ 10 عنوان کتاب دفاع مقدسی به زبان‌های عربی، ترکی، روسی و اردو

حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی، مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس از ترجمه و چاپ 10 عنوان کتاب به زبان‌های مختلف و زنده دنیا خبر داد و گفت: کتاب آن بیست و سه نفر خاطرات خودنوشت احمد یوسف‌زاده به زبان‌های ترکی، عربی و روسی ترجمه و چاپ شده است. کتاب "من زنده‌ام" خاطرات خانم معصومه آباد نیز به زبان‌های عربی، روسی و ترکی ترجمه و چاپ شده است.

وی افزود: کتاب نورالدین پسر ایران خاطرات سید نورالدین عافی به زبان ترکی ترجمه و چاپ شده و به زبان عربی در حال چاپ است. کتاب دختر شینا خاطرات همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر نیز به زبان ترکی و عربی چاپ شده و به زبان روسی در حال چاپ است. همچنین کتاب خاک‌های نرم کوشک روایت زندگی سردار شهید عبدالحسین برونسی نیز به زبان‌های عربی، ترکی و اردو چاپ و منتشر شده است.

شیرازی بیان داشت: کتاب‌های عباس دست‌طلا خاطرات حاج عباسعلی باقری و لشکر خوبان خاطرات مهدی قلی رضایی به زبان ترکی به چاپ رسیده است. رمان‌های شطرنج با ماشین قیامت نوشته حبیب احمدزاده و سفر به گرای 270 درجه نوشته احمد دهقان نیز به زبان روسی ترجمه شده، جشن حنابندان به قلم محمدحسین قدمی نیز به زبان عربی ترجمه و در حال چاپ است.

مسئول نمایندگی ولی فقیه در نیروی قدس سپاه عنوان کرد: این کتاب‌ها در کشورهای عراق، لبنان، ترکیه، روسیه و... منتشر شده است و بیشتر مترجمان این کتاب‌ها کسانی بودند که زبان مادریشان عربی، ترکی، روسی و اردو بوده است.

وی در خصوص شمارگان هر عنوان کتاب خاطرنشان کرد: برخی از کتاب‌ها به چاپ دوم رسیده‌اند و برخی در تیراژ سه هزار نسخه به چاپ رسیده‌اند.

شیرازی در رابطه با انتشار کتاب خاطرات سردار قاسم سلیمانی بیان کرد: این خاطرات در دو جلد نگاشته شده است؛ اما ایشان با انتشار آن موافقت نکرده‌اند و گفته‌اند تا زنده‌ام منتشر نشود.

انتهای پیام/


ادامه مطلب

[ سه شنبه 8 تیر 1395  ] [ 11:45 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

مراسم گرامیداشت بیست و نهمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت برگزار شد

 

مراسم گرامیداشت بیست و نهمین سالگرد بمباران شیمیایی شهرستان مرزی سردشت با حضور جمع کثیری از اقشار مختلف مردم و میهمانان داخلی و خارجی در این شهرستان برگزار شد.

مراسم گرامیداشت بیست و نهمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت برگزار شد

به گزارش  دفاع پرس ازارومیه،دراین مراسم که در مسجد جامع سردشت برگزار شد،استاندار آذربایجان غربی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این بمباران گفت: بمباران شیمیایی سردشت نمونه ای از حقوق بشر آمریکایی است که همواره کشورهای غربی از آن دم می زنند.

«قربانعلی سعادت» افزود: استکبار با بمباران شیمیایی شهر قهرمان سردشت قصد داشت تا مقاومت ملت ایران را درهم بشکند ولی متوجه شد که ملت قهرمان ایران با جانفشانی و رشادت های مثال زدنی خود به دژی تسخیر ناپذیر تبدیل شده است.

وی با بیان برخی مشکلات جانبازان شیمیایی این شهرستان نیز گفت: پرونده مصدومان شیمیایی این شهرستان هم اکنون در دست بررسی است و مسئولان تمامی سعی خود را به کار خواهند بست تا در این زمینه حقی از کسی ضایع نشود.

سعادت همچنین از ایجاد موزه شیمیایی درسردشت خبر داد و گفت: با احداث این موزه سعی خواهد شد مظلومیت مردم بی دفاع شهرستان سردشت به جهانیان نشان داده شود.

در بخشی دیگری از این مراسم نیز فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه جراحت و زخم های مردم مظلوم و بی دفاع سردشت و حلبچه بسیار عمیق است، اظهار کرد: حادثه ای که در سال 66 در سردشت اتفاق افتاد، نه یک حادثه بلکه یک جنایت بزرگ بشری بود.

سردار«عابدین خرم» گفت: جرم مردم بی دفاع سردشت گفتن نه به استکبار و ایستادگی در برابر نیروهای رژیم بعثی عراق، دفاع از مرزها و کیان میهن، همدلی، همبستگی و حمایت از رزمندگان اسلام بود.

وی با بیان اینکه مردم سردشت برگردن نظام حق دارند،افزود:مردم غیور و مقاوم شهر مرزی سردشت با ایستادگی و استقامت مثال زدنی خود در برابر دشمن بعثی، درس عزت و آزادگی را به همگان آموختند.

در این مراسم همچنین پیام های وزیر امور خارجه، رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی و میکروبی نیز قرائت شد.

در این مراسم وزیر انفال و شهیدان اقلیم کردستان عراق، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه سردشت و خانواده شهدا و جانبازان شیمیایی این شهرستان نیز حضور داشتند.

هفتم تیر 1366 رژیم بعثی عراق با استفاده از بمب های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه 118 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شد.


ادامه مطلب

[ سه شنبه 8 تیر 1395  ] [ 11:43 AM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

یادواره شهدای منطقه منبع آب در تبریز

 

همزمان با شهادت اولین شیهد محراب ، حضرت علی (ع) ، یادواره شهدای منطقه منبع آب در تبریز برگزار می شود.

یادواره شهدای منطقه منبع آب در تبریز

به گزارش دفاع پرس از آذربایجان شرقی ، یادوراه شهدای منطقه منبع آب روز یکشنبه 6 تیرماه ،بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در مسجد طالقانی تبریز واقع در خیابان ثقه الاسلام ، منبع آب برگزار می شود.


ادامه مطلب

[ یک شنبه 6 تیر 1395  ] [ 1:05 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

روزشمار دفاع مقدس (6 تیر 1395)

 

6 تیر 1395 هجری شمسی برابر با 20 رمضان 1436 هجری قمری و 26 ژوئن 2016 میلادی

روزشمار دفاع مقدس (6 تیر 1395)

رویدادهای مهم این روز در تقویم شمسی (6 تیر 1395)

• سوء قصد به جان حضرت آیت ‏الله "خامنه‏ ای" امام جمعه تهران در مسجد ابوذر (1360 ش)

• شهادت مهدی خوش سیرت فرمانده لشکر 16 قدس گیلان در عملیات نصر 4 (1366 ه.ش)

• آغاز عملیات منظم حاج عمران در منطقه پیرانشهر و حاج عمران توسط سپاه (1364 ه.ش)

• آغاز عملیات هواپیما ربایی از فرودگاه تل ‏آویو توسط مبارزان فلسطینی (1976 م)

• عملیات پاکسازی عباس آباد، اشترمل و ناوه در بانه توسط لشکر 52 قدس سپاه (1364 ه.ش)


ادامه مطلب

[ یک شنبه 6 تیر 1395  ] [ 1:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

صف برای زنده به گور شدن! + عکس

 

کودکی که قبل از زنده به گور شدن به دوربین عکاسی لبخند می‌زند.

صف برای زنده به گور شدن! + عکس

به گزارش گروه فضای مجازی دفاع پرس، در تصویر زیر کودکی را مشاهده می‌کنید که در صف انتظار برای زنده به گور شدن توسط رژیم بعثی عراق است. این کودک معصوم بی‌خبر از همه جا هنگام عکاسی به دوربین لبخند می‌زند.

گفتنی است؛ عملیات انفال مشهور به ژینوساید کرد‌ها، عنوان سلسله عملیات کشتار همگانی رژیم بعثی عراق بود که در سال ۱۹۸۸ به شیوه‌ای سیستماتیک در قبال کرد‌ها و مناطق کردنشین این کشور در پیش گرفت و به کشتار بیش از ۱۸۲هزار نفر و نابودی زیرساخت‌های حیات جمعی منجر شد.


ادامه مطلب

[ یک شنبه 6 تیر 1395  ] [ 1:03 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

"پس از 10 دقیقه، تمام مواضع گروهان یکم به دست نیروهای ایرانی افتاد. گروهی کشته شدند و بقیه به اسارت رزمندگان ایرانی درآمدند و سروان احمد العلوی نیز کشته شد."

 


ادامه مطلب

[ یک شنبه 6 تیر 1395  ] [ 1:00 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

سرگرد بسیجی ارتش که شیفته چمران شد

 

شهید رستمی به خاطر اینکه در شرایط شروع جنگ، خدمت در ستاد جنگ‌های نامنظم را بهتر دید، بدون اینکه مأموریتی از ارتش بگیرد، داوطلبانه به ستاد آمد و از آن روز به بعد هم طبق قانون نظام، حقوق ماهانه‌اش از سوی ارتش لغو شد.

سرگرد بسیجی ارتش که شیفته چمران شد

به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، شهید ایرج رستمی از یاران نزدیک شهید چمران بود که تنها یک روز قبل از ایشان به شهادت رسید. در واقع روز ۳۰ خرداد سال ۶۰ که رستمی به عنوان یکی از نیروهای آموزش و عملیات ستاد جنگ‌های نامنظم در میدان رزم دهلاویه شهید شد، روز بعد شهید چمران به خط دفاعی دهلاویه آمده بود تا علاوه بر تعیین جانشینی برای رستمی دیداری با رزمندگان داشته باشد که خودش نیز با اصابت گلوله خمپاره دشمن آسمانی شد. در حالی که چند روزی است سالروز شهادت این سردار رشید جبهه‌ها را پشت سرگذاشته‌ایم، نگاهی گذرا به سیره و منش جهادی شهید رستمی می‌اندازیم.

 سیمای ماه‌گون

«یک سرگرد ارتشی که بعد فهمیدیم او اهل آشخانه است. او به میل خود به صورت بسیجی در مجموعه شهید چمران فعالیت می‌کرد. بنده دیده بودم او را مکرر. یک شب همراه مرحوم چمران نشسته بودیم و در مورد مسائل روز، مسائل جبهه و مسائلی که فردا داشتیم حرف می‌زدیم. دیدم در باز شد. شهید رستمی وارد شد. چندین روز بود که او را ندیده بودم. دیدم سرتاپاش گل‌آلود است. این پوتینش گل‌آلود، بدنش خاک‌آلود، صورتش خسته، ریشش بلند. اما چهره‌اش را که نگاه کردم دیدم مثل ماه این چهره می‌درخشد. نورانی بود. روزهای قبل من ندیده بودم این نورانیت را. رفته بود در یک منطقه عملیاتی فعالیت زیادی کرده بود و حالا آمده بود و می‌خواست گزارش بدهد. بعد از چندی هم به شهادت رسید.»

مقام معظم رهبری خاطره جالبی از شهید رستمی تعریف کرده بودند. از نورانیت پیش از شهادتش و صفای این سرگرد بسیجی ارتش که شیفته چمران شد و به خاطر اینکه در شرایط شروع جنگ، خدمت در ستاد جنگ‌های نامنظم را بهتر دید، بدون اینکه مأموریتی از ارتش بگیرد، داوطلبانه به ستاد آمد و از آن روز به بعد هم طبق قانون نظام، حقوق ماهانه‌اش از سوی ارتش لغو شد. ایرج رستمی سال ۱۳۲۰ در شهر آشخانه در شمال غربی استان خراسان شمالی به دنیا آمد. دوران تحصیل خود را با موفقیت در آشخانه طی کرد و پس از پایان دوران تحصیل مقدماتی، راهی دوره سربازی در مشهد مقدس شد. رستمی بعد از اتمام دوران سربازی به ارتش پیوست و به نیروی هوابرد شیراز منتقل و همزمان با خدمت در ارتش موفق به اخذ دیپلم شد و توانست به دانشگاه افسری نیز راه پیدا کند.

درخشش و بالندگی ایرج رستمی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد. با گسترش دامنه آتش فتنه داخلی از سوی ضد انقلاب در کردستان، نیروهای ارتش به مرزهای غربی و شمال غربی اعزام شدند و در آنجا مسیر تازه‌ای در زندگی‌ شهید رستمی رقم خورد، چراکه رشادت‌هایش از دید دکتر مصطفی چمران دور نماند و این امر سبب آغاز یک دوستی عمیق بین این دو شد.

 


 
آموزش ستاد جنگ‌های نامنظم

شهید ایرج رستمی به همراه دکتر چمران در کردستان مجروح و برای مداوا به تهران منتقل شد که دوره درمانش ۹ ماه به طول انجامید. وی بعد از بهبودی‌اش که تقریبا مصادف با شروع جنگ تحمیلی شده بود، راهی جبهه‌ها شد و پس از مدتی به دستور شهید چمران مرکز آموزش نیروهای ستاد جنگ‌های نامنظم را راه‌اندازی کرد و مسئولیت آن مرکز (درب خزینه) از سوی شهید چمران بر عهده او گذاشته شد.

با شکل‌گیری مرکز آموزش به منطقه رفت و با طرح‌ریزی چندین عملیات در منطقه، ضربات سختی بر دشمن وارد آورد. در جریان هجوم دشمن به سمت سوسنگرد، رزمندگان ستاد جنگ‌های نامنظم، دهلاویه را که روستایی است در غرب سوسنگرد، خط مقدم خود قرار دادند. مدافعان دهلاویه ۱۰ روز سرسختانه در برابر دشمن مقاومت کردند تا اینکه در روز ۲۴ آبان ۱۳۵۹ دشمن با اشغال دهلاویه خود را به سوسنگرد رساند.

پس از شکستن حصر سوسنگرد، جاده دهلاویه و مرز چزابه در تصرف عراق بود. برای آزادسازی روستا و جاده دهلاویه، عملیاتی در ساعت ۳۰: ۴ بامداد ۶۰/۳/۲۶ با تلاش نیروهای ستاد جنگ‌های نامنظم و نیروهای سپاه به فرماندهی «ایرج رستمی» از دو محور روستای دهلاویه انجام گرفت و منجر به آزادی دهلاویه و عقب راندن دشمن تا یک کیلومتر بعد از دهلاویه شد.

سرانجام در بامداد ۳۱ خرداد ۱۳۶۰ در حالی که «ایرج رستمی» و همرزمانش درگیری سختی با دشمن بعثی داشتند، بر اثر اصابت گلوله توپ دشمن در منطقه دهلاویه به درجه رفیع شهادت نائل شد.
 
عاشق و معشوق در پی هم

شهید چمران پس از اطلاع از موضوع شهادت ایرج رستمی سریع خود را به منطقه رساند و در مورد شهید «ایرج رستمی» گفت: خدا «رستمی» را دوست داشت و برد، اگر ما را هم دوست داشته باشد می‌برد که این دوری زیاد طول نکشید و «چمران» در‌‌ همان محل شهادت شهید «ایرج رستمی» با اصابت گلوله خمپاره۶۰ به شدت مجروح شد و حین انتقال به بیمارستان به شهادت رسید و به همسنگر خود پیوست.

نویسنده : غلامحسین بهبودی

منبع: روزنامه جوان


ادامه مطلب

[ یک شنبه 6 تیر 1395  ] [ 12:59 PM ] [ مهدی گلشنی ]

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 40 ] [ 41 ] [ 42 ] [ 43 ] [ 44 ] [ 45 ] [ 46 ] [ 47 ] [ 48 ] [ 49 ]