به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

چكيده
انسان آفريده الهى است كه به سوى خداى سبحان در حركت است. كمال آدمى ولايت مدارى از اعتقاد تا عمل‏است تا بتواند به‏بارگاه قدس الهى و قرب به خداوند نايل آيد و در پرتو اين كمال از نظام ولايى پاسدارى كند. اين نوشتار به‏بايسته‏هاى ولايت مدارى به عنوان رسالت پاسدارى از ارزشهاى الهى و نظام اسلامى مى‏پردازد.

بقيه در ادامه
ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 5:48 PM
در سلسله عالمان اخلاق و صاحبان انديشه هاي تربيتي , كمتر كسي را مي يابيم كه ضمن دارا بودن افكار بلند معنوي و كردار ناب و شايسته سير و سلوكي , داراي ابعاد سياسي واجتماعي و ... نيز بوده باشد.

بسياري از ره پويان تزكيه و مرشدان سلوك , آنگاه كه به كندو كاواسرار خودسازي مي پرداختند,از قيل و قال مدرسه و درس مي گريختند و جامعه و خلق را رها مي كردند و به بهانه دل بستن به عرشيان , دامن از كوي فرشيان مي چيدند و چون هواي فناء داشتند,از واقعيت اين سرا بيگانه مي شدند. با پرداختن به اعتكاف در محراب , تاخت و تازابليسيان را نمي ديدند و از جنبش شب آوران و نقشه ظلمت آفرينان بي خبر بودند.

بقيه در ادامه

ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 5:46 PM

تغيير نام کاربران

در بسياري از موارد پيش مي‌آيد که بخواهيد بعد از به‌وجود آوردن کاربري در نام آن تغيير ايجاد کنيد. در اين‌صورت مي‌توانيد از دستور usermod همراه با دسترسي ريشه به‌صورت زير استفاده کنيد:

توصيه مي‌کنيم به اين سوئيچ اکتفا نکنيد زيرا اين دستور مي‌تواند از سوئيچ‌هاي بسياري استفاده کند که قابليت‌هاي بسيار خوبي را به آن مي‌افزايد.

usermod -l NEW_NAME OLD_NAME

در اين دستور از سوئيچ l- استفاده شده است.

مي‌توانيد با استفاده از دستور usermod --help ديگر سوئيچ‌هاي اين دستور را مشاهده کنيد.

براي مشاهده اطلاعات بيشتر در مورد هر دستوري مي‌توانيد از مستندات man به‌صورت man COMMAND استفاده کنيد.

اضافه کردن فيلتر به مديرفايل

در برخي از توزيع‌هاي لينوکسي به‌صورت پيش‌فرض، فيلتري در مديرفايل وجود ندارد و اين با توجه به حجم زياد فايل‌ها در زير‌شاخه‌هاي سيستمي باعث سردرگمي کاربران براي يافتن فايل مورد نظرشان خواهد شد.

براي اضافه کردن اين پلاگين به مديرفايل مي‌توانيد در قسمت بالاي مديرفايل، کنار کليدهاي ميان‌بر، راست‌کليک کرده و گزينه Configure را انتخاب و در منوي Toolbar گزينه Filter را برگزينيد.

در نهايت در پنجره سمت راست بر روي Filter Field دوبار کليک کرده و تنظيمات را ذخيره کنيد.

کاربراني که از مديرفايل Dolphin استفاده مي‌کنند نيز مي‌توانند از اين ترفند به همين صورت استفاده کنند.

محمدجواد مهدوي

ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 8:12 AM

مرورگرهاي اينترنتي در جهان امروز که کاملا وابسته به شبکه جهاني اينترنت است از اهميت بسياري برخوردار است.

در بازه‌هاي زماني بسيار کوتاه مرورگرهاي قدرتمندي مانند اکسپلورر، سافاري و فايرفاکس به‌روز مي‌شوند و نسخه‌هاي جديد و قدرتمندتر خود را به بازار مرورگرها عرضه مي‌کنند و همچنين در اين اواخر شاهد تولد مرورگرهاي جديدي از سمت شرکت‌هاي بزرگ جهان چون مايکروسافت و گوگل بوديم.

اين تغيير و تحولات گسترده نشان از وجود رقابتي شديد در اين حوزه دارد.

طبق آمار موجود در حال حاضر بيش از 90 درصد از کاربران رايانه از ويندوز مايکروسافت استفاده مي‌کنند و وجود اين مالکيت کاربر براي مايکروسافت بسيار خوشايند است در نتيجه تمام سعي خود را بر اين گذاشته تا در اين فضاي رقابتي، قدرت قديمي اينترنت‌اکسپلورر را حفظ کند.

همان‌طور که مي‌دانيد اکسپلورر هنوز هم از نظر پراستفاده‌ترين مرورگر در صدر قرار دارد که مطمئنا مهم‌ترين عامل اين موفقيت محبوبيت ويندوز است نه کارايي بالاي اکسپلورر.

وجود مرورگرهاي جديد توانست برخي از عيوب اکسپلورر را بيشتر نمايان کند.

امنيت، سرعت، امکانات و راحتي استفاده از عواملي هستند که با آن مي‌توان قدرتمند بودن و کارايي يک مرورگر را بررسي کرد.

شايد در ابتداي کار که مي‌خواهيد مرورگرهاي متن‌باز را از اينترنت دانلود کنيد کمي از نظر صرف وقت و دانلود اذيت شويد اما مطمئن باشيد که با اين مرورگرها روزگار بهتري را در جهان وب سپري خواهيد کرد.

ما در اين شماره مي‌خواهيم دو مرورگر متن‌باز را که در حال حاضر مدعي هستند که در اين دو عامل نسبت به اکسپلورر از برتري نسبي برخوردارند را با هم مقايسه‌کنيم تا هرکسي که به نوعي با متن‌باز ميانه خوبي دارد بتواند مرورگر دل‌خواه خود را انتخاب کند.

فايرفاکس و کروم، فرزندان جامعه متن‌باز

سخن درباره مرورگر کروم را با شکايت آغاز مي‌کنيم زيرا شرکت گوگل، مرورگر اينترنتي خود را با ادعاي متن‌باز ‌بودن وارد بازار کرده است اما در عمل، هدف خود را فراموش کرده و برخي از کشورها از جمله ايران را به‌دلايل کاملا سياسي تحريم کرده است و آن‌را در اختيار کاربران ايراني قرار نمي‌دهد.

مرورگر گوگل با تمام ويژگي‌هاي مثبت خود رسالتش را زير پا گذاشته است و باز بودن سورس منبع را محدود به کاربراني کرده که دوستشان دارد!

در مورد امنيت مي‌توان روي هر دوي اين مرورگرها حساب کرد زيرا با توجه به متن‌باز بودنشان، اميد هست که هر روز گامي در جهت پيشرفت و حل مشکلات آن‌ها برداشته شود.

اگر سري به سايت‌هاي رسمي اين دو مرورگر بزنيد خواهيد ديد که هر روز باگ‌ها و حفره‌هاي امنيتي جديدي در آن‌ها گزارش شده و در نتيجه متخصصان جامعه متن‌باز همه سعي خود را بر حل اين مشکلات مي‌گذارند.

گوگل کروم با استفاده از يک رابط برنامه‌نويسي با نام google safe browsing API يک فهرست سياه از سايت‌هايي که ممکن است به رايانه شما آسيب برساند تهيه‌کرده که اين امر به شما کمک مي‌کند تا هنگام ورود به يک وب‌سايت ناشناخته و مشکوک با اخطارهاي درست اين مرورگر از امنيت بيشتري برخوردار شويد. همچنين گوگل اين قابليت را روي مرورگر خود قرار داده تا براي هر صفحه‌اي که باز مي‌شود يک پردازش جداگانه صورت بگيرد تا مشکل يک پنجره روي ديگري تاثيرگذار نباشد.

نکته جالب ديگر درباره گوگل کروم تعيين جايزه نقدي براي کساني است که باگ‌هاي آن‌را پيدا کنند. گوگل اعلام کرده که براي کشف هر باگ 500 تا 1337 دلار جايزه مي‌دهد!

فايرفاکس متن‌باز نيز با توجه به باتجربه‌تر بودنش نسبت به کروم هم طرفداران بيشتري را دارد و هم تا به‌حال باگ‌هاي بيشتري را کشف و حل کرده است؛ اگر چه هنوز هم بدون اشکال نيست.

اين مرورگر نيز از دو نرم‌افزار Sandbox security model و bug bounty براي امنيت بيشتر کاربرانش در مقابل بدافزارهاي اينترنتي و نيز پيدا کردن باگ‌هاي جديد استفاده مي‌کند.

طبق آمار منتشر شده از سايت wakoopa، فايرفاکس در بين کاربران حرفه‌اي و نيمه‌حرفه‌اي از بيشترين محبوبيت برخوردار است و از نظر استفاده در بين اين کاربران مقام اول را دارد و بعد از آن کروم در مقام دوم و سپس سافاري و اپرا قرار دارند.

در نهايت شما به‌عنوان يک کاربر آزاد مي‌توانيد يک مرورگر را براي خود انتخاب کنيد اما با توجه به آمار موجود مي‌توان اين اطمينان را داد که استفاده از اين دو مرورگر تا حدي خيال شما را از نظر امنيت راحت مي‌کند.

اين نکته نيز قابل توجه است که نبايد در مورد اکسپلورر بي‌انصافي کرد زيرا اين مرورگر انحصارطلب در نسخه‌هاي جديد خود توانست عامل امنيت و سرعت را به‌طرز چشمگيري بالا ببرد.

هانيه تندهوش

ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 8:11 AM

گوگل اول و آخر اينترنت است! شايد اين جمله، شروع اغراق‌آميزي در وصف گوگل باشد اما خدمات اين غول اينترنتي آن‌قدر بي‌شمار، جذاب، رنگارنگ، بي‌نقص و کاربردي است که چشم‌پوشي از آن کار سختي است.

اگر چه ما ايرانيان دل خوشي از گوگل نداريم چرا که گوگل بارها و بارها رفتار مغرضانه و روي دوست‌نداشتني خود را به ما نشان داده است اما با اين وجود همچنان بايد اعتراف کنيم که اينترنت بدون گوگل سخت است چرا که به‌طور يقين، گوگل در هر کاري که وارد مي‌شود آن‌را آسان‌تر مي‌کند و اينترنت بزرگ‌ترين حيطه براي حکم‌فرمايي گوگل است.

جست‌و‌جو در گوگل لذت‌بخش‌تر است. خدمات پست الکترونيک گوگل کامل‌تر هستند و سرويس‌هاي مختلف آن يا نظير ندارد و يا يک سر و گردن از رقباي خود بهتر هستند، پس حال که چشم‌پوشي از گوگل آسان نيست، بد نيست بدانيد گوگل از شما چه مي‌داند.

جست‌و‌جو در گوگل بهترين راه براي تقديم کردن اطلاعات شخصي و علاقه‌مندي‌هايتان به گوگل است.

تقريبا بيشتر کاربران گوگل از Gmail استفاده مي‌کنند. البته گوگل پا را فراتر گذاشته است و Google Account را ايجاد کرده است.

براي استفاده موثر از خدمات گوگل مجبور خواهيد بود که Google Account را فعال کنيد.

Google Map ،iGoogle ،Google Buzz ،Google Doc و تعداد بسياري از خدمات گوگل در صورتي کار خواهند کرد که از Google Account استفاده کنيد.

IP شما بيانگر مکان زندگي شماست و گوگل به‌سادگي مي‌تواند حتي مکان دقيق زندگي شما را تشخيص دهد. حال وقتي جست‌وجو مي‌کنيد، گوگل مي‌داند که فردي ساکن در فلان شهر و حتي فلان خيابان و فلان کوچه، فلان علايق را دارد.

شايد اين دانايي آن‌قدرها مهم به‌نظر نرسد ولي وقتي گوگل علاقه‌مندي‌هاي يک جامعه را مي‌داند، اوضاع خطرناک مي‌شود.

در اولين نگاه، گوگل با استفاده از اين دانايي، تبليغاتي دلپذير به شما نشان مي‌دهد که باب طبعتان باشد. گوگل مي‌تواند با استفاده از اين دانايي شما را از برخي از علاقه‌مندي‌هايتان دلسرد و به موضوعات ديگري علاقه‌مند کند و يا يکي از علاقه‌مندي‌هاي شما را تقويت کند. البته اين‌کار آني و يک‌دفعه اتفاق نمي‌افتد اما گوگل مي‌تواند اين‌کار را در زماني طولاني و سر فرصت انجام دهد.

شايد اين ادعا براي کاربران Google Account باورنکردني باشد؛ پس بگذاريد خود گوگل اين موضوع را اثبات کند.

به Google Dashboard مراجعه کنيد تا ببينيد گوگل چه چيزهايي از شما مي‌داند.

گوگل فهرستي از نام تمام دوستان شما حتي در ايميل‌هاي ديگر، کتاب‌هايي که در Google Book خوانده‌ايد، روزهايي که در google Calendar مشخص کرده‌ايد، متن کامل چت‌هاي شما، فيلم‌هايي که در Youtube ديده‌ايد و فراتر از آن Web History مرورگر شما را مي‌داند. لزومي ندارد همه سايت‌ها براي گوگل باشند تا اين همه اطلاعات به‌دست آورد. شما از گوگل مي‌پرسيد که به چه سايتي برويد و او خيلي خوب مي‌داند که چه جواب‌هايي به شما و يا هرکس ديگري داده است.

در Google Dashboard فهرست کامل از جست‌وجوهاي شما در طي 9 ماه گذشته وجود دارد.

9 ماه فرصت زيادي است که گوگل با توجه به اطلاعات وسيع خود فعاليت‌هاي متناسبي انجام دهد.

ايجاد بزرگ‌ترين پايگاه آماري جهان حداقل کاري است که گوگل مي‌تواند با اين همه اطلاعات انجام دهد و صد البته اين‌کار را نيز انجام داده است.

مدت‌ها پيش اتحاديه اروپا از اين اطلاعات وسيعي که گوگل جمع‌آوري مي‌کند، احساس خطر کرده بود.

خوب است بدانيد که پيش از اين گوگل اين اطلاعات را حداقل يک‌سال حفظ مي‌کرد اما بر اثر فشارهاي اتحاديه اروپا مجبور شد اين زمان را به 9 ماه کاهش دهد.

رسوايي اخير گوگل در جاسوسي از شبکه‌هاي بي‌سيم غير امن باعث شد که اين فشارها نيز بيشتر شود اما هنوز هيچ‌کس نتوانسته مانع فعاليت‌هاي گسترده گوگل شود. از همين‌رو طيف گسترده‌اي در يک ماه گذشته عليه گوگل به‌راه افتاده است.

در اولين اقدام مي‌توانيد با استفاده از Google Toolbars در مرورگر خود برخي از اين دسته اطلاعاتي که گوگل از شما مي‌داند را حذف کنيد. بنابر قوانين بين‌المللي، کاربران مي‌توانند مانع برخي از اين جاسوسي‌هاي علني شوند. اگر چه بينگ و ياهو نيز اطلاعاتي را ذخيره مي‌کنند اما به‌جرات اين اطلاعات کمتر از آن چيزي است که گوگل ذخيره مي‌کند.

شايد استفاده از رقباي گوگل کمي ايمن‌تر به‌نظر برسد. دقت داشته باشيد که Chrome چشم بيناي گوگل در رايانه شماست، پس اگر از طرفداران جدي آن نيستيد، مرورگرهاي ديگر را نيز امتحان کنيد.

کسري پاک‌نيت

ادامه مطلب
چهارشنبه 19 خرداد 1389  - 8:08 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 74

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6043196
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی