به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اعتقاد به ظهور منجي در آخرالزمان از مفاهيم اساسي دين اسلام بوده و پيامبر اكرم (ص)‌ نيز بدان بشارت داده است. بنابراين عجيب نخواهد بود اگر با عباراتي هم‌چون «وأقم به كتابك» و «وعجّل الفرج» در صحيفه سجاديه مواجه شويم.

 كتاب ارزشمند صحيفه سجاديه، مجموعه‌اي از ادعيه و نجواهاي امام چهارم شيعيان، حضرت علي بن الحسين (ع) را شامل مي‌شود.
اين كتاب به «انجيل اهل بيت» و «زبور آل محمد» و «اخت القرآن» معروف است و آيت‌الله مرعشي نجفي آن را دومين كتاب بزرگ شيعيان مي‌داند. صحيفه سجاديه در قالب دعا و نيايش، مفاهيم عميق و حقايق بسياري از علوم و معارف اسلامي و عرفاني، قوانين و حدود شرعي و حتي مسايل سياسي، اجتماعي، تربيتي و اخلاقي را در خود جاي داده است.
يكي از نكات جالبي كه در اين كتاب ارزشمند وجود دارد، ادعيه‌اي است كه در مورد مقوله انتظار و منجي مطرح شده است.
قطعات 60، 61، 62 و 63 از دعاي چهل‌وهفتم صحيفه و همچنين، قطعه يازدهم از دعاي چهل‌وهشتم صحيفه سجاديه، ارتباط مستقيمي با امام زمان (عج) و انتظار فرج آن حضرت دارد، كه متن آن (ترجمه علي شيرواني) در پي مي‌آيد:

* قطعه 60 از دعاي چهل‌وهفتم:
ـ اللهم انّك ايّدت دينك في كل اوانٍ بامام اقمته علماً لعبادك، ومناراً في بلادك بعد أنْ وصلت حبله بحبلك، وجعلته الذّريعة الي رضوانك، و افترضت طاعته، وحذّرت معصيته، وأمرت بامتثال اوامره، والانتهآء عند نهيه، واَلّايتقدّمه متقدّم، ولايتاخّر عنه متأخّر فهو عصمة اللائذين، وكهف المؤمنين وعروة المتمسّكين، و بهاء العالمين.
ـ بار الها! تو در هر زمان دين‌ات را به وسيله امامي تأييد كردي و او را نشانه هدايت بندگانت، و مشعلي تابناك در شهرهايت قرار دادي، پس از آن كه رشته او را به ريسمان خود پيوند زدي، و او را وسيله دستيابي به خشنودي خود ساختي، و فرمانبرداريش را واجب كردي، و از نافرمانيش بر حذر داشتي، و فرمان دادي كه اوامرش را اطاعت، و نواهي‌اش را ترك كنند، و كسي بر او تقدم نجويد، و از او عقب نيفتد، كه او پناه پناه‌آورندگان، ملجأ مؤمنان، دستاويز چنگ‌زنندگان، و روشنايي چشم جهانيان است.

* قطعه 61 از دعاي چهل‌وهفتم:
ـ اللهم فاَوزعْ لوليّك شكر ما انعمت به عليه، واوزعنا مثله فيه، واته من لدنك سلطاناً نصيراً، وافْتح له فتحاً يسيراً، واعنه بركنك الاعزّ،‌ واشْدد ازره، وقوّ عضده، وراعه بعينك، واحْمه بحفظك وانصره بملائكتك، وامدده بجندك الاغلب.
ـ بار الها! به ولي خود، شكر نعمت‌هايي را كه به او عطا كرده‌اي الهام فرما، و به ما نيز سپاس چنين وجودي را الهام نما، از جانب خود به او نيرويي ياري دهنده عطا فرما، و به آساني درهاي پيروزي را به رويش بگشا، و با قوي‌ترين استوانه‌هايت ياريش ده، پشتش را گرم، و بازويش را توانمند گردان، و به ديده خود مورد عنايتش قرار ده، و در كنف حفاظت خود حمايتش كن، و با فرشتگانت ياريش فرما، با نيرومندترين سپاهت به او مدد رسان!

* قطعه 62 از دعاي چهل‌وهفتم:
ـ واقم به كتابك وحدودك وشرآئعك وسنن رسولك صلواتک اللّهم عليه و اله، واَحْي به ما اماته الظالمون من معالم دينك، واجل به صدأ الجور عن طريقتك، وابن به الضرّاء من سبيلك، و اذل به النّاكبين عن صراطك، وامحق به بغاة قصدك عوجاً.
‌ـ توسط او كتاب و حدود و احكام و سنت‌هاي پيامبرت صلواتک اللّهم عليه و اله را به پا دار، و توسط او آن نشانه‌هاي دينت را كه ستمگران از بين برده‌اند احيا كن، و به وسيله او تيرگي ستم را از راه خود پاك ساز، و سختي راه خود را برطرف ساز، و آنان را كه از راهت منحرف شده‌اند از سر راه بردار، و كساني را كه مي‌خواهند كژي پديد آورند؛ نابود كن!

* قطعه 63 از دعاي چهل‌وهفتم:
ـ واَلن جانبه لاوليآئك، وابسط يده علي اعدائك، وهبْ لنا رأفته، ح ورحمته وتعطّفه وتحنّنه، واجعلنا له سامعين مطيعين، وفي رضا ساعين، والي نصرته والمدافعة عنه مكنفين، واليك وإلي رسولك صلواتک اللّهم عليه و اله بذلك متقرّبين.
ـ و دل او را بر دوستانت نرم گردان، و دست قدرتش را بر دشمنانت بگشا، و رأفت و مهرباني و عطوفت و لطفش را نصيب ما گردان، و ما را مطيع او قرار ده، و در راه خشنودي او پر تلاش، و در نصرت و دفاع از او ياري‌رسان گردان، تا بدين وسيله به سوي تو و پيامبرت تقرب جويم!

* قطعه 11 از دعاي چهل‌وهشتم
ـ اللهم صلّ علي محمدٍ وال محمدٍ، إنك حميدٌ مجيدٌ، كصلواتك وبركاتك وتحيّاتك علي اصفيائك ابراهيم وال ابراهيم، وعجّل الفرج والرّوح والنّصرة والتّمكين والتّاييد لهم.
ـ بار خدايا! بر محمد و آل محمد درود فرست، كه تو ستوده و بلند مرتبه‌اي، همانند درودها و بركت‌ها و تحياتت بر برگزيدگانت، ابراهيم و آل ابراهيم، و در فرج، آسايش، ياري، تمكين و تأييد آنان تعجيل فرما!
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 4:34 PM

چكيده
همپايى قرآن و عترت حاوى اين نكته است كه تفسير قرآن را بايد از عترت جست. همين موضوع ضرورت آشنايى بيشتر با سخنان اهل بيت را آشكار مى سازد و صحيفه سجاديه، خود ترجمان قرآن است. آشنايى بهتر با اين كتاب آسمانى از نظر سند، شرحهاى آن، زمان، معارف مندرج درآن، ساختار و سرانجام كتابهاى ديگرى كه در حكم جلدهاى بعدى آن هستند، از اهداف اين نوشته است و اميدوار است به اين پرسش ها پاسخ دهد كه صحيفه سجاديه چگونه كتابى است و امام سجاد(ع) چرا معارف بلند الهى را در قالب نيايش بيان كرده است و سرانجام راهبرد نيايش در اين زبور آل محمد (ص) چيست؟

بقيه در ادامه


ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 4:31 PM

چكيده

اين مقاله تلاش دارد تا با مطالعه شواهد و مستندات، سايت Sarsart.org را (پروژه اينترنتي كه در واكنش به شيوع بيماري سارس در بهار سال 2003 شكل گرفت ) مورد ارزيابي قرار دهد. متدهاي كيفي تحقيق شامل مطالعه اسنادي، تحليل نشانه شناختي و مصاحبه، بكار گرفته شده اند تا نمود و فحواي اين برنامه مورد آزمون قرار گيرد. اين تحليل به شناسايي راه هاي مقابله هنرمندان و بلاگرها با بازنمايي هاي رسمي از بيماري سارس مي پردازد . سايت Sarsart بازنمايي هاي صورت گرفته را در سه سطح به چالش كشانده است :

بقيه در ادامه
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 4:29 PM
آنچه پيش رو داريد، نگاهي است گذرا به برخي كلمات حضرت سجاد ـ عليه السلام ـ درباره حضرت مهدي ـ عليه السلام ـ و اهّم دعاهايي كه آن حضرت درباره امام زمان ـ عليه السلام ـ ، انتظار آن حضرت، فرج او، دعا براي سلامتي و نصرت او و....فرموده است.

با قامت عصمت و حيا مي­آيد
با بانك مناجات و دعا مي­آيد
ميلاد عبادت است يعني سجاد
از سوي خدا به سوي ما مي­آيد[1]

بقيه در ادامه
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 4:28 PM

رادار يك دستگاه راديويي است كه براي مشاهده اجسام و اندازه‌گيري برخي ويژگي‌هاي آنها به وسيله امواج الكترومغناطيسي به كار مي‌رود. كاربرد اصلي رادار و محل پيدايش و رشد آن در صنايع نظامي و هوانوردي است و نقش اصلي يك سيستم راداري نظارت بر يك محدوده بزرگ و تشخيص اجسام متحرك، رديابي اهداف و استخراج مشخصاتي مانند سرعت و ارتفاع و ... مي‌باشد.

خيال پردازي در بسياري از مواقع به حقيقت مي‌پيوندد. جالب است بدانيد كه اختراع رادار هم در حقيقت همانند بسياري از اختراعات ديگر ريشه در يك داستان علمي - تخيلي دارد. واژه رادار كه امروزه در سرتاسر دنيا كاربرد دارد، همانند راديو و تلويزيون يك اصطلاح بين المللي شده است. در واقع اختراع رادار از يك پديده فيزيكي و بسيار طبيعي به نام انعكاس گرفته شده است، همه ما بارها و بارها بازگشت صدا را در مقابل صخره‌هاي عظيم تجربه كرده‌ايم. نور خورشيد هم با استفاده از همين پديده است كه از سوي ماه و در هنگام شب به ما مي‌رسد.

امواج راديويي و الكترومغناطيس نيز قابليت انعكاس و بازتاب دارند و رادار بر اساس همين خاصيت ساده بوجود آمد. ساده‌ترين رادارها در حقيقت از يك فرستنده و يك گيرنده راديويي بوجود آمدند. اين وسايل ابتدايي فقط قادر بودند وجود شيء را اعلان كنند و به هيچ وجه توانايي تشخيص اندازه و ويژگيهاي ديگر آن را نداشتند. بنابراين بشر در ساخت رادار نيز از طبيعت استفاده‌هاي فراوان و اساسي كرده و با تغييراتي جزئي براي خود وسيله‌اي سودمند ساخته است.

معمول ترين سنسور فعال كه عمل تصويربرداري را انجام مي دهد رادار مي باشد . رادار(radio detection and ranging) مخفف وبه معناي آشكارسازي به كمك امواج مايكرويو است .به طور كلي مي توان عملكرد رادار را در چگونگي عملكرد سنسورهاي آن خلاصه كرد . سنسورها سيگنال هاي مايكرويو را به سمت اهدف مورد نظر ارسال كرده وسپس سيگنال هاي بازتابيده شده از سطوح مختلف را شناسايي مي كند . قدرت (ميزان انرژي) سيگنالهاي پراكنده شده جهت تفكيك اهداف مورد استفاده قرارمي گيرد . با اندازه گيري فاصه زماني بين ارسال ودريافت سيگنال ها مي توان فاصله تا اهداف را مشخص كرد . از مزاياي شاخص رادار مي توان به عملكرد رادار در شب يا روز وهمچنين قابليت تصويربرداري درشرايط آب و هوايي مختلف اشاره كرد . امواج مايكرويو قادر به نفوذ در ابر مه ,گردوغبار وباران مي باشند . از آنجايي كه عملكرد رادار با طرز كار سنسورهايي كه با طيف هاي مرئي ومادون قرمز كار مي كنند متفاوت است لذا مي توان با تلفيق اطلاعات بدست آمده تصاوير دقيقي را بدست آورد .

* انواع رادار از نظر ارسال موج
رادار پالسي
رادار موج پيوسته(سينوسي)

* مكانيسم عمل
همانطور كه امواج دريا و امواج صوتي پس از رسيدن به مانعي منعكس مي‌شوند، امواج الكترومغناطيسي هم وقتي به مانعي برخورد كردند، بر مي‌گردند و ما را از وجود آن آگاه مي‌سازند. به كمك امواج الكترومغناطيسي نه تنها از وجود اجسام در فاصله دور باخبر مي‌شويم، بلكه بطور دقيق تعيين مي‌كنيم كه آيا ساكن هستند يا از ما دور و يا به ما نزديك مي‌شوند؟ حتي سرعت جسم نيز بخوبي قابل محاسبه است. وقتي امواج منتشر شده از رادار ، به يك جسم دور برخورد مي‌كنند، به طرف نقطه حركت بر مي‌گردند. امواج برگشتي توسط دستگاههاي خاص در مبدا تقويت مي‌شوند و از روي مدت رفت و برگشت اين امواج ، فاصله بين جسم و رادار اندازه گيري مي‌شود.


* كاربردها
نظارت و رهگيري هواپيماها و موشكها
نظارت و رهگيري اهداف دريايي يا زميني
نظارت و رهگيري اجرام فضايي
هواشناسي
اندازه گيري سرعت وسايل نقليه
رادار دهانه تركيبي براي تصوير دو-بعدي و سه-بعدي
پيداكردن مين در زمين
فرود(براي نمونه براي هواپيما) دقيق
عكسبرادري از كره‌هاي ديگر با رادار تصويري
پرهيز تصادم
پيدا كردن آب در مناطق شنزار و خشك
نظارت بر اهداف جنبنده در زمين
نظارت بر اهداف جنبنده در مناطق پردرخت

زماني رادار وارد جنگلها شد، انگلستان پايگاههاي وسيعي را با رادار مجهز كرد و به اين ترتيب هواپيماهاي آلماني در كار خودشان دچار اختلال شدند. به عقيده بسياري از كارشناسان همين رادار بود كه آلمان را علي رغم حمله‌هاي گسترده هوايي بر روي شهرهايي نظير لندن ، ناكام گذاشت. همچنين بسياري از زير درياييهايي كه تعداد زيادي از كشتيهاي حمل و نقل و ناوهاي جنگي متفقين را به قعر دريا مي‌فرستادند، با كمك رادارها شناسايي شدند و در عمليات گوناگون خود دچار شكست گرديدند.
رادارها حتي در توپخانه‌ها ، موشك اندازها و جنگهاي زير درياييها نيز وارد عمل شدند و توجه قدرتهاي بزرگ تسليحاتي را ، حتي پس از شكست هيتلر و پايان جنگ جهاني به خودشان جلب كردند. اما صرف نظر از كاربردها نظامي، رادار خدمات صلح آميز بسياري را براي انسان امروزي در برداشته است. كاهش سوانح در مسافرت هاي دريايي و هوايي همگي مديون رادار هستند.

در حقيقت يكي از مهمترين كاربردهاي علمي رادار با آغاز عصر فضا به وجود آمد و بشر توانست براي اولين بار با كمك رادار به فضا دسترسي پيدا كند و حتي سطح سياره ها و اشكال گوناگون آنها را شناسايي كند. اين موفقيت سالها قبل از آن بود كه سفينه ها بتوانند از سطح سيارات عكسبرداري كنند. بنابراين رادار علي رغم خرابي هايي كه با گسترده تر كردن جنگها به وجود آورد، توانست خدمات بسيار ارزنده اي را براي جامعه بشري به ارمغان آورد و انسان اين همه را مديون طبيعت بي ادعاست!

مركز كنترل ترافيك فرودگاهها براي رديابي هواپيماها چه آنها كه بر روي باند فرودگاه قرار دارند و چه آنها كه در حال پرواز هستند و هدايت آنها از رادار استفاده مي‏كنند. در برخي از كشورها پليس از رادار براي شناسايي خودروهاي با سرعت غير مجاز استفاده مي‏‏كند. ناسا از رادار براي شناسايي موقعيت كرة زمين و ديگر سيارات استفاده مي‏كند، همين طور براي دنبال كردن مسير ماهواره‏ها و فضاپيماها و براي كمك به كشتي‏ها در دريا و مانورهاي رزمي از آن استفاده مي‏شود. مراكز نظامي نيز براي شناسايي دشمن و يا هدايت جنگ‏افزارهايشان از آن استفاده مي‏كنند.

هواشناسان براي شناسايي طوفانها، تندبادهاي دريايي و گردبادها از آن استفاده مي‏برند. شما حتي نوعي خاص از رادار را در مدخل ورودي فروشگاهها مي‏بينيد كه در هنگام قرار گرفتن اشخاص در مقابلشان، درب را باز مي‏كنند. بطور واضح مي‏بينيد كه رادار وسيله‏اي بسيار كاربردي مي‏باشد. در اين بخش از مقالات ما به اسرار رادار مي‏پردازيم. استفاده از رادار عموماً در راستاي سه هدف زير مي‏باشد:

شناسايي حضور يا عدم حضور يك جسم در فاصله‏اي مشخص – عمدتاً آنچه كه شناسايي مي‏شود متحرك است و مانند هواپيما ، اما رادار قادر به شناسايي حضور اجسام كه مثلاً در زير زمين نيز مدفون شده‏اند، مي‏باشد. در بعضي از موارد حتي رادار مي‏تواند ماهيت آنچه را كه مي‏يابد مشخص كند، مثلاً نوع هواپيمايي كه شناسايي مي‏كند. شناسايي سرعت آن جسم- دقيقاً همان هدفي كه پليس از آن در بزرگراهها براي كنترل سرعت خودروها از آن استفاده مي‏كند.

جابجايي اجسام – شاتل‏هاي فضايي و ماهواره‏هاي دوار بر دور كره زمين از چيزي به عنوان رادار حفره‏هاي مجازي براي تهيه نقشه جزئيات ، نقشه‏هاي عوارض جغرافيايي سطح ماه و ديگر سيارات استفاده مي‏كنند. تمام اين سه عمليات مي‏تواند با دو پديده‏اي كه شما در زندگي روزمره با آن آشنائيد پياده شود: «پژواك» و «پديده دوپلر» اين دو پديده بسادگي قابل فهم مي‏باشند، چرا كه هر روزه شما با آنها در حوزه شنوايي خويش برخورداريد. رادار از اين دو پديده در حوزه امواج راديويي استفاده مي‏برد.


* رادار در طبيعت
شايد رادار طبيعي بيشترين استفاده را براي خفاش دارد. چرا كه اين پرنده شب پرواز ، داراي حس بينايي ضعيفي است و به كمك طبيعت راداري كه دارد، مي‌تواند موانع دور و بر خود را تشخيص دهد. خفاش هنگام پرواز فريادهاي ابر صوتي خاصي ايجاد مي‌كند كه پس از برخورد با اجسام مختلف ، منعكس مي‌شود و به گوش خفاش مي‌رسد. بوسيله همين پژواك صداهاي ابر صوتي است كه نوع مانع و فاصله آن را تشخيص مي‌دهد و طوري پرواز مي‌كند كه از تصادم با آنها در امان باشد.
بالنها و دلفينها نيز از همين پديده بازتاب استفاده مي‌كنند كه در مورد بازتابهاي صوتي به آن "سونار " گفته مي‌شود.

منبع: سايت ماهنامه جنگ افزار
ادامه مطلب
شنبه 26 تیر 1389  - 4:27 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 77

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5838056
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی