به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

كمال‌الدين عيني، از پژوهشگران سرشناس متون كلاسيك و سردفتر ادبيات معاصر تاجيك، در سن 83 سالگي در اثر بيماري قلبي درگذشت.


  كمال‌الدين عيني، از پژوهشگران سرشناس متون كلاسيك و فرهنگ و تاريخ و ادب فارسي محسوب مي‌شود. وي همچنين از بنيان‌گذاران انجمن فارسي‌‌زبانان جهان به نام «پيوند» بود كه دانشمندان و فرهنگيان فارسي‌زبان را در قالب برگزاري همايش‌هاي مختلفي گرد هم آورده‌است.
كمال‌الدين عيني در 15 مه سال 1928 در شهر سمرقند، متولد شد. وي در سال 1949 از بخش خاورشناسي دانشگاه دولتي سن‌پترزبورگ فارغ‌التحصيل شد و در سال‌هاي 1953 ـ 1955 اولين مدير شعبه دست‌نويس‌هاي شرقي وابسته به رياست فرهنگستان علوم تاجيكستان بود. او همچنين در طول سال‌هاي مختلف در پژوهشگاه زبان و ادبيات و در پژوهشگاه خاورشناسي و آثار خطّي فرهنگستان علوم تاجيكستان فعاليت كرد.
وي در باب آثار و احوال بزرگان ادبيات فارسي، مانند رودكي، خيام، فردوسي، جامي، ابن‌سينا، ناصرخسرو، هلالي، واصفي، فخر‌الدين گرگاني و ديگران پژوهش‌هاي ارزنده‌اي داشته است.
از مهم‌ترين كارهاي او مي‌توان به مشاركت در تهيه متن نه ‌جلدي شاهنامه فردوسي، تدوين آثار منتخب پنج‌جلدي عبدالرحمان جامي و نشر آثار پدرش صدرالدين عيني اشاره كرد.
وي مقالاتي درباره داستان ليلي و مجنون بدرالدين هلالي، قصيده در آثار رودكي، كمال‌الدين بهزاد، نقّاش معروف، ديوان خواجوي كرماني و رساله‌هايي نيز درباره بدرالدين هلالي و شهريارنامه مختار غزنوي منتشر كرده‌است. برخي از اين رسالات و مقاله‌ها به زبان‌هاي انگليسي و روسي، و برخي هم به فارسي، در ايران منتشر شده‌اند.
كمال‌الدين عيني متن‌هاي انتقادي برخي از كتاب‌هاي قديمي مانند هماي و همايون (1969)، و گل و نوروز (1972) از خواجوي كرماني را تهيه كرد و در تهيه متن كتاب‌هاي ويس و رامين از فخر‌الدين گرگاني (1970) و بدايع الوقايع از زين‌الدين واصفي (1970)، با پژوهشگران ديگر همكاري كرد.
وي كتابي هم به نام كارنامه عيني در سال 1978 درباره پدرش نوشت. كمال‌الدين عيني يكي از مؤلفان كتاب‌هاي درسي ادبيات تاجيك براي كلاس نهم مكتب‌هاي ميانه (1957 ـ 1970) بود.
او تا روزهاي پاياني عمر خويش مشغول انجام فعاليت‌هاي‌ پژوهشي در انستيتوي شرق‌شناسي (ميراث مكتوب)، وابسته به فرهنگستان علوم تاجيكستان بود و طي اين مدت بيش از چهارصد مقاله درباره آثار ادبي شخصيت‌هاي برجسته ادبيات كلاسيك و معاصر فارسي تاجيكي منتشر كرد.
مراسم بزرگداشت كمال‌الدين عيني صبح روز يكشنبه، بيست‌وچهارم مردادماه، با حضور فرهنگيان تاجيك، مقامات دولتي، نزديكان و خويشان او و دوستداران ادبيات، در مسجد مركز اسلامي تاجيكستان برگزار شد.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 مرداد 1389  - 6:48 PM

آيت‌الله مجتبي تهراني در سخناني در مورد راه‌هاي برطرف ساختن موانع اجابت دعاي ديگران گفت: بر اساس يك روايت اسلامي، هركس روزي 27 مرتبه براي مؤمنين و مؤمنات طلب آمرزش كند، از كساني خواهد بود كه دعايشان مستجاب است.


به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني آيت‌الله مجتبي تهراني، اين استاد اخلاق در هشتمين روز از ماه مبارك رمضان به بيان سخناني با موضوع «چگونه موانع اجابت دعاي ديگران را برطرف كنيم؟!» پرداخت كه مشروح آن در پي مي‌آيد؛

بحث ما راجع به ماه مبارك رمضان بود كه ماه تلاوت «قرآن نازل» و بازگو كردن كلام الهي و ماه دعا و درخواست عبد از ربّ خود است كه از آن تعبير به «قرآن صاعد» مي‏كنند. عرض كردم دعا بر دو قسم است؛ مأثور و غيرمأثور. گفتم ادعيه غير مأثور داراي شرايطي است كه جلسه گذشته بحث ما به «تقدم در خواسته‏ها» رسيد. ديشب چند مطلب را مطرح كردم؛ يك مطلب همين بود كه عرض كردم انسان براي خودش نسبت به تقدم در خواسته‏هايش، خواسته‏هاي معنوي را بر حاجت‌هاي مادّي مقدّم بدارد.

بقيه در ادامه


ادامه مطلب
یک شنبه 31 مرداد 1389  - 6:46 PM

درآمد امارات از محل ارائه خدمات اينترنت پرسرعت به كاربران تا سال 2015 به يك ميليارد دلار خواهد رسيد.


به نقل از آي تي پي،‌ رسيدن به اين درآمد به معناي افزايش 30 درصدي درآمدهاي فعلي اين كشور بابت ارائه خدمات اينترنت پرسرعت است.
تكميل شبكه هاي فعلي فيبرنوري و امكان دسترسي به آن در دورافتاده ترين نقاط اين كشور در افزايش درآمد امارات از محل ارائه خدمات اينترنت پرسرعت نقش اساسي ايفا خواهد كرد.
بر اساس براوردهاي موسسه Pyramid Research حداكثر درآمد امارات از محل ارائه خدمات اينترنت پرسرعت تا پايان سال 2010 به 695 ميليون دلار بالغ خواهد شد.
پيش‌بيني ها حاكي است كه با اين رشد درآمدي علاقه مردم به استفاده از سرويس هاي ارزش افزوده مانند تلويزيون اينترنتي، بازي هاي آنلاين نيز بيشتر خواهد شد.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 مرداد 1389  - 6:45 PM

شركت هوندا سري اتومبيل‌هاي Legend خود را به سيستم ديجيتالي جديدي موسوم به Motion Adaptive Electric Power Steering يا (EPS) مجهز كرده كه قرار است از تاريخ پنجم سپتامبر وارد بازار شود.

http://c0378172.cdn.cloudfiles.rackspacecloud.com/9945_6090860337.jpg

اين فناوري به گونه‌اي طراحي شده است كه مي‌تواند استواري و استحكام خودرو را افزايش دهد تا ايمني راننده و سرنشينان افزايش يابد.
زماني كه جاده لغزنده است و يا خودرو در حال خروج از مسير است، اين فناوري به صورت خودكار وارد عمل مي‌شود و كنترل خودرو را در دست مي‌گيرد تا احتمال بروز هرگونه حادثه از بين برود.
علاوه بر اين، فناوري Motion Adaptive EPS علاوه بر مدل Legend، در ديگر خودروهاي هوندا نظير Odyssey و Accord نيز به كار گرفته مي‌شود.
نخستين محصولات هوندا با اين فناوري هوشمند وارد بازارهاي ژاپن مي‌شوند و پس از گذشت مدتي در ديگر كشورهاي جهان نيز به فروش مي‌رسند.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 مرداد 1389  - 6:42 PM

فهرست پرفروش‌ترين نويسندگان ادبي انگليس با معرفي «جيمز پترسون» با درآمدي قريب به 70 ميليون دلار در صدر اين جدول، انتخاب و معرفي شد.


در اين فهرست كه نام 10 نويسنده صاحب‌نام و پرفروش انگليس را در خود جاي داده است، «جيمز پترسون» نويسنده 17 رمان به عنوان موفق‌ترين و پرفروش‌ترين نويسنده ادبي در صدر گروه قرار گرفته است. اين نويسنده در سال گذشته بالغ بر 70 ميليون دلار از طريق فروش آثارش درآمد داشته است.
در اين فهرست از نويسندگان ديگري چون « استفاني مه‌ير»، «استفان كينگ»، «جان گريشام»، «دانيل استيل» و «جي كي رولينگ» نيز نام برده شده كه «رولينگ» خالق مجموعه داستان هاي «هري پاتر» در انتهاي اين جدول جاي گرفته است. اين نويسندگان نيز به ترتيب 40، 34،15 و 10 ميليون دلار در سال گذشته درآمد داشته‌اند.
در اين فهرست بعد از نام «پترسون» به ترتيب از «استفاني مه‌ير» با رقم 40ميليون دلار، «استفان كينگ» 34 ميليون دلار، «دانيل استيل» با 32 ميليون دلار، «كنت فلوئت» 20 ميليون دلار، «دين كونتز» با 18 ميليون دلار، «ژانت ايوانويچ» 16ميليون دلار، «جان گريشام» با 15 ميليون دلار، «نيكولاس اسپارك» با 14 ميليون دلار و «جي كي رولينگ» با 10 ميليون دلار از جمله پرفروش‌ترين نويسندگاني هستند كه در اين فهرست قرار گرفته‌اند.
به عنوان مثال «استفاني مه‌ير» در سال گذشته 100 ميليون نسخه از رمان «گرگ و ميش» در سراسر جهان به فروش رساند.
آثار نويسندگان نام برده در اين فهرست در سال گذشته در صدر پرفروش‌ترين كتاب هاي ادبي منتشر شده در كشورهاي مختلف قرار گرفتند.

ادامه مطلب
یک شنبه 31 مرداد 1389  - 6:39 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 73

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5898878
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی