به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

اين سؤال و جواب، با همه‏ى انسان‏ها، با زبان حال، صورت گرفته، آن هم بعد از بلوغ و كمال عقل؛ زيرا هر انسانى بعد از رسيدن به كمال عقل و ملاحظه‏ى‏ آيات صنع پروردگار در آفاق و انفس، به يكتائى او با زبان حال اعتراف مى‏كند.

آياتى از قرآن كريم به پيمانى كه خداوند از انسان‏ها گرفته، اشاره كرده است، اما مهم‏ترين اين آيات كه مفسران نيز به تبيين و توضيح اين پيمان پرداخته‏اند آيات 172- 174 سوره‏ى اعراف مى‏باشد.

مهم‏ترين پرسش كه در اينجا مطرح است اين است كه اين «ظهور» و «بروز» كى واقع شده؟ وبه چه‏صورت انجام گرفته است؟ وخلاصه منظور از«عالم ذر» چيست؟

در پاسخ به اين سؤال و شرح عالم ذر و تفسير آيه فوق حداقل شش قول وجود دارد كه هر كدام را جمعى يا بعضى از دانشمندان اسلامى پذيرفته‏اند:

1. نظر محدثين و اهل ظاهر، كه گفته‏اند: همانگونه كه در بعضى از احاديث آمده فرزندان آدم تا پايان دنيا، به صورت ذرات كوچكى از پشت آدم خارج شدند، و فضا را پر كردند- در حالى كه داراى عقل و شعور و قادر بر تكلم و سخن گفتن بودند- خداوند آنها را مخاطب قرار داد، و از آنها سؤال كرد: آيا من پروردگار شما نيستم؟ (الَسْتُ بِرَبِّكُمْ؟) و همگى در پاسخ گفتند: آرى (بَلى‏!) و به اين ترتيب پيمان نخستين بر توحيد گرفته شد، و خود انسان‏ها شاهد خويشتن بودند.

2. منظور از عالم ذر، و تفسير آيه فوق اين است كه ذرات نخستين وجود انسان، يعنى نطفه، از پشت پدران به رحم مادران انتقال يافت، و به تدريج در عالم جنين به صورت انسان كاملى درآمد، و در همان حال خداوند قوا و استعدادهائى به او داد كه بتواند حقيقت توحيد و آئين حق را درك كند، و اين فطرت توحيدى را در وجود او عجين ساخت.

اين تفسير را گروهى از مفسران مانند صاحب «المنار» و «فى ظلال القرآن» انتخاب كرده‏اند و از بسيارى از مفسران ديگر نقل كرده‏اند.

3. منظور از «عالم ذر» همان «عالم ارواح» است، يعنى در آغاز، خداوند ارواح انسان‏ها را قبل از اجسادشان آفريد و مخاطب ساخت و از آنها بر توحيد خويش اقرار گرفت. اين تفسير را از بعضى از روايات استفاده كرده‏اند.

4. اين پرسش و پاسخ در ميان گروهى از انسان‏ها و خداوند به وسيله پيامبران، به زبان قال واقع شده؛ زيرا گروهى از انسان‏ها بعد از تولد و كمال عقل، دلايل توحيد و يكتاپرستى را به وسيله انبيا شنيدند، و به آن پاسخ مثبت دادند و «بَلى‏» گفتند.

اين تفسير را مرحوم «سيد مرتضى» به عنوان احتمال ديگرى در توضيح آيه فوق ذكر كرده است، «ابوالفتوح رازى» نيز اين تفسير را به عنوان يك احتمال در تفسير خود آورده است.

5. اين سؤال و جواب، با همه‏ى انسان‏ها، با زبان حال، صورت گرفته، آن هم بعد از بلوغ و كمال عقل؛ زيرا هر انسانى بعد از رسيدن به كمال عقل و ملاحظه‏ى‏ آيات صنع پروردگار در آفاق و انفس، به يكتائى او با زبان حال اعتراف مى‏كند.

گوئى خداوند با ارائه اين آيات، از آنها سؤال مى‏كند: «الَسْتُ بِرَبِّكُمْ»؟ (آيا من پروردگار شما نيستم؟) و آنها با زبان حال مى‏گويند: «بَلى‏» و گفتگو با زبان قال، شواهد و نظائر فراوان دارد. اين تفسير را مرحوم «شيخ طوسى» در «تبيان» از «بلخى و رُقانى» نقل مى‏كند.

6. مرحوم علامه طباطبائى قدس سره در «الميزان» مى‏فرمايد: آنچه از آيات مختلف قرآن استفاده مى‏شود اين است كه وجود اشياء اين عالم، داراى دو جنبه يا دو صورت است: صورتى به سوى دنيا دارد و حكمش اين است كه تدريجاً از «قوّه» به «فعل» و از «عدم» به سوى «وجود» مى‏آيد، در آغاز ناقص است سپس كامل مى‏شود، و سرانجام فانى شده، به سوى پروردگار باز مى‏گردد.

و صورتى به سوى خدا دارد و اشياء جهان از نظر اين بعد الهى، امورى هستند غير تدريجى، و فعليت محض، بى‏آنكه داراى قوه يا نقصى باشند و منتظر فعليت.

و به تعبير ديگر: موجودات، داراى دو نوع وجودند، يك وجود جمعى در نزد خدا كه در قرآن به عنوان ملكوت از آن ياد شده، و ديگر موجودات پراكنده كه با گذشت زمان تدريجاً ظاهر مى‏شوند.

به اين ترتيب عالم انسانيت دنيوى مسبوق به عالم انسانيت ديگرى است كه در آنجا هيچ موجودى محجوب از پروردگار نيست، و با شهود باطنى او را مشاهده كرده و به وحدانيت او اعتراف مى‏كند.

اين بود مجموعه نظرهايى كه ذيل آيه مورد بحث مطرح است.

كه البته برخى از آنها با هم منافاتى ندارد و قابل جمع هستند و ممكن است به برخى از آنها نيز اشكالاتى وارد باشد.

ولى اعتقاد بيشتر محققان از جمله آيةاللَّه مكارم شيرازى بر اين است كه اين سوال و جواب به زبان حال بوده، نه به زبان قال. از اين رو تفسير پنجم نسبت به بقيه قوت بيشترى دارد. « براى اطلاعات بيشتر به تفسير موضوعى پيام قرآن، ج 3 مبحث« پيمان عالم ذر» رجوع فرماييد»

منابع جهت مطالعه بيشتر:

1. تفسير موضوعى پيام قرآن، جلد سوم.

2. تفاسير نمونه، الميزان و ... ذيل آيات 172- 174/ اعراف.SNN

ادامه مطلب
چهارشنبه 24 شهریور 1389  - 12:04 PM

http://snn.ir/NewsImage/D8707/M158907041928.jpg

تا به حال در تشخيص مزه آب با اينكه هر روز چند بار از آن استفاده مى‏كنيد، فكر كرده‏ايد، آيا ممكن است براى آب مزه و طعمى تعيين كرد؟ جواب آن است كه از ائمّه أهل بيت عليهم السلام وارد شده است.

طعمهاى گوناگون خوردنيها و آشاميدنيها (شيرين، تلخ، بى مزه و غيره) را به وسيله قوّه ذايقه با چشيدن و خوردن و آشاميدن مى توان تشخيص داد.

امّا تا به حال در تشخيص مزه آب با اينكه هر روز چند بار از آن استفاده مى‏كنيد، فكر كرده‏ايد، آيا ممكن است براى آب مزه و طعمى تعيين كرد؟ جواب آن است كه از ائمّه أهل بيت عليهم السلام وارد شده است.

حسين بن علوان مى گويد: از اباعبداللّه پرسيدند: آب چه مزه‏اى دارد؟ فرمود: زندگى است؛ خداى سبحان مى‏فرمايد: زندگى هر چيز را از آب قرار داديم؛ امام عليه السلام با جمله «طعم الحيات» مى‏خواهد اهميت و ارزش آب را بيان نمايد، اگر مزه‏اى براى آب تعيين شود غير از حيات، مزه ديگر ندارد و در او بهترين طعمها و گواراترين لذّتها وجود دارد، و با آشاميدن آن جانداران ادامه حيات مى‏دهند؛ و در صورت نبود آن زندگيى مفهومى ندارد (نبود آن مساوى است با نابودى حيات)! « الكافى: ج 6 ص 381 و مجمع البيان ج 4 ص 44 بانقل‏ازتفسير العيّاشى: بحارالانوار: ج 66، ص 447/»

دركتاب وافى درمعناى حديث مى گويد:«همانطور كه باقوّه چشائى مزه ‏زندگى با آنهمه لذّتهايش تشخيص داده نمى شود، آب نيز به آنگونه است» امام صادق عليه السلام فرمود: «مزه آب، زندگى و مزه نان، نيرو است.» « بحارالأنوار: ج 78 ص 254»

 از امام صادق عليه السلام ازمزه آب و نان، سؤال شد فرمود: مزه آب حيات و مزه نان، زيستن وزنده ماندن است»« المناقب: ج 4 ص 353 بحارالأنوار: ج 49 ص 9»

ابن كوّايكى از بزرگان خوارج، از اميرمؤمنان عليه السلام پرسيد: «مسافت ميان آسمان و زمين چه اندازه است فرمود: به اندازه دعاى مستجاب، گفت طعم آب چيست؟ فرمود: طعم زندگى است.»(تفسير على بن ابراهيم: ص 568؛ بحارالأنوار: ج 14 ص 141)

بنى اسرائيل به حضرت سليمان اصرار كردند كه پسرت را براى خودت جانشين تعيين نما، فرمود: شايستگى آن را ندارد. باز اصرار كردند فرمود: ازاو مسائلى مى‏پرسم اگر جواب صحيح دهد، پسرم مزه آب و نان چيست نتوانست جواب دهد، بدين صورت عدم لياقتش براى وصايت ثابت گرديد. امام صادق عليه السلام فرمود: «طعم آب، حيات و طعم نان، قوّت است.» « المناقب: ج 1 ص 510؛ بحارالأنوار: ج 10 ص 8»

بابيان ديگر. اگر در بيابان سوزان و دل كوير آدمى دچار تشنگى شده و به حالت اغماء در افتد، يا به سرحد مرگ رسيده، ازهمه جا اميدش قطع شود؛ در چنين حالتى اگر يك جرعه آب را به قيمت يك كشور به او إرائه دهند و او هم آن را بناچار بخرد و از مرگ حتمى نجات يابد، درآن حالت است كه معناى دقيق اين أحاديث فهميده مى شود و در آنجا است كه آيات به روشن تفسير مى‏گردد.


ادامه مطلب
چهارشنبه 24 شهریور 1389  - 10:09 AM

گاه ديده‏ايم كه مبتلايان به عشق سوزان، گناه را در لباس عبادت انجام مى‏دهند! و ترك عبادت را عبادت مى‏پندارند! اين مسأله مخصوصاً در جريانات حزبى و سياسى خيلى روشن و آشكار است.

حضرت علي(ع) فرمود: «هر كس به چيزى (ديوانه‏وار) عشق بورزد، چشمانش را ضعيف مى‏كند، و قلبش را بيمار مى‏سازد، سپس با چشمى معيوب مى‏نگرد، و با گوشى ناشنوا مى‏شنود، (زيرا) خواسته‏هاى دل، عقلش را از كار انداخته، و دنيا قلبش را ميرانده است» «نهج البلاغه، خطبه 109».

شرح و تفسير

اين جملات به مسأله مهمّى براى همه انسان‏ها اشاره دارد، و آن اين كه: انسان در صورتى مى‏تواند در زندگى خويش راه صحيح را طى كند كه شناخت درستى از «حقّ» و «باطل» و «صحيح» و «فاسد» داشته باشد و خوشبختانه خداوند ابزار شناخت را در اختيار همگان قرار داده است.

 «وَ جَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَ الْابْصارَ وَ الْافْئِدَةَ»؛ «خداوند براى شما (ابزار شناختى، كه عبارتند از:) گوش و چشم و عقل قرار داده است» « سوره نحل، آيه 78».

ولى گاهى اين ابزار تبديل به موانع و حجاب‏هايى براى شناخت مى‏شود كه در اين صورت نتيجه معكوس مى‏دهد.

يكى از موانع شناخت عشق سوزان به مسايل غير واقعى است كه در حديث فوق به آن اشاره شده است. اين مطلب را هر كس در زندگى شخصى خود تجربه كرده است. گاه ديده‏ايم كه مبتلايان به عشق سوزان، گناه را در لباس عبادت انجام مى‏دهند! و ترك عبادت را عبادت مى‏پندارند! اين مسأله مخصوصاً در جريانات حزبى و سياسى خيلى روشن و آشكار است.

بنابراين بر ما لازم است كه با الهام از اين فرمايش نورانى حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام تعادل را در همه مسايل، از جمله در عشق و محبّت، مراعات كنيم تا دستخوش عوارض سوء آن نشويم و عشق سوزان بسان پرده‏اى ضخيم مانع شناخت حقايق نشود.


ادامه مطلب
چهارشنبه 24 شهریور 1389  - 10:07 AM

ویندوز های 32 بیتی حداکثر میتوانند از 3 گیگ رم استفاده و پشتیبانی کنند یعنی مثلا اگر شما 4 گیگ رم روی سیستم خود دارید و یک ویندوز 32 بیتی نصب کرده اید فقط میتوانید از 3 گیگ رم خود استفاده کنید و 1 گیگ آن بلا استفاده می ماند و این در حالی است که نسخه های 32 بیتی ویندوز های سرور این مشکل را ندارند !

حداکثر رم پشتیبانی شده در ویندوز سون

حداکثر رم پشتیبانی شده در ویندوز سون

اما ویندوز های 64 بیتی از میزان رم بیشتری پشتیبانی میکنند.

علت این امر چیزی نیست جز طمع مایکروسافت برای فروش دیگر محصولات خود ! یعنی بیل گیتس کابرانی را که قصد استفاده از 4 گیگ رم را دارند مجبور به خرید نسخه 64 بیتی ویندوز میکند.

در این مقاله برنامه ای را به شما معرفی میکنیم که با دستکاری ویندوز 32 بیتی میتوانید از مقدار رم بیشتری در ویندوز ویستا و سون استقاده کنید.

 

یکی از دلایلی که خیلی ها از نصب کردن ویندوز 64 بیتی فراری بودند این بود که بعضی از برنامه ها و درایور سخت افزار های مختلف بر روی این ویندوز نصب نمی شد . به همین دلیل اکثر کاربران از نسخه 32 بیتی ویندوز استفاده میکنند و به عبارتی قید استفاده از رم بالا را می زنند !

اما باید این مطلب را هم ذکر کنم که امروزه 99 درصد نرم افزار های مختلف بر روی ویندوز های 64 بیتی نیز نصب می شوند . همچنین ویندوز سون 64 بیتی به راحتی کرک می شود و می توانید از آن استفاده نمایید.

خوب حالا چاره کار چیست ؟

به لطف وبلاگ REMKO اخیرا یک پچ بسیار مفید برای ویندوز ویستا ساخته شده است که قادر است ویندوز های 32 بیتی را قادر به پشتیبانی از 4 گیگ رم و حتی بیشتر نماید.

»» برای دانلود پچ مخصوص ویندوز ویستا از این لینک استفاده نمایید.

این پچ کرنل ویندوز را طوری تغییر میدهد که ویندوز شما از تمامی میزان حافظه RAM‌ سیستم شما بهره ببرد. برای این کار باید فایل پچ را در مسیر Windows\System32\ کپی کنید تا برنامه فایل ntoskrnl.exe را پیدا و کرک کند.

پچ کرنل مخصوص ویندوز ویستا 64 بیتی

پچ کرنل مخصوص ویندوز ویستا 64 بیتی

نحوه کرک کردن ویندوز سون 32 بیتی برای پشتیبانی از 4 گیگ رم و بیشتر :

برای کرک کردن ویندوز سون باید دست به دامن پچ یک گروه روسی به نام Staforce بشوید. نحوه عملکرد این پچ نیز مانند پچ بالا می باشد.

بعد از اجرا بر روی دکمه مربوطه کلیک نمایید تا ویندوز شما کرک شود.

پچ مخصوص ویندوز سون 32 بیتی

پچ مخصوص ویندوز سون 32 بیتی

»» دانلود پچ مخصوص ویندوز سون 32 بیتی

ادامه مطلب
چهارشنبه 24 شهریور 1389  - 9:47 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 79

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 6076265
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی