وقتي صحبت از طراحي 3بعدي و متحرکسازي بهميان ميآيد، بيشتر نرمافزارهاي قدرتمند و پيچيدهاي مانند
3DMax و Maya و نرمافزارهايي از اين دست به ذهن خطور ميکند؛ در صورتي که ميتوانيم با استفاده از نرمافزارهاي ساده و کمحجمي چون Xara3D در مدت زماني بسيار کوتاه و بدون نياز به آموزشهاي پيشرفته، لوگوي 3بعدي دلخواه خود را با چند کليک ساده بصورت ثابت يا متحرک طراحي کنيم.با نصب نرم افزار 5 مگابايتي زارا
Xara3D محيط ساده آن همانند آنچه در شکل آمده، ظاهر خواهد شد. دقت کنيد که اگر نرمافزار ريجيستر نشده باشد، آرم نرمافزار در پسزمينه همه طرحها نمايش داده ميشود. براي کار با اين نرمافزار، 9 مرحله در پيش داريم:1- طراحي خود لوگو
2- تنظيم رنگ قسمتهاي مختلف لوگو
3- ايجاد حجم
4- تنظيم حالت نمايش لوگو
5- تنظيم شکل حجم کنارههاي لوگو
6- نورپردازي
7- تعريف جنس و بافت
8- تعريف انيميشن
9- ايجاد خروجي
در مرحله طراحي لوگو ميتوانيم آنرا بصورت متني يا گرافيکي در نظر بگيريم در صورتي که بخواهيم لوگوي ما بصورت متن باشد، کافي است با کليک روي آيکن متن در جعبه ابزار سمت چپ، محيط برنامه متن دلخواه خود را تايپ کنيم. فقط دقت کنيد که براي تايپ متون فارسي حتما بايد آنرا ابتدا در محيط يک برنامه فارسينويس (مانند شتاب و مريم) تايپ کنيد و بعد آنرا به محيط اين نرمافزار ببريد تا بصورت صحيح ديده شود.
اگر در نظر داريد لوگوي دلخواهتان بصورت گرافيکي باشد، بايد ابتدا آنرا در يک نرمافزار برداري مثل ادوبي ايليستريتور يا کورلدراو طراحي کرده و با فرمت wmf يا emf از قسمت import design به برنامه وارد سازيد.
پس از طراحي لوگو يا نوشتن متن مورد نظر، با بردن ماوس روي لوگوي طراحي شده و درگ آن ميتوانيم حجم دلخواهي را روي آن پياده کنيم.
با درگ ماوس در خارج از محيط لوگو نيز ميتوانيم نسبت به تغيير زاويه ديد لوگو اقدام کنيم. جهت تنظيم رنگ کافي است روي آيکن دوم جعبه ابزار کليک کنيم و از بخش بازشده در سمت راست محيط برنامه، با انتخاب قسمت مورد نظر از لوگو مثل خود متن، پسزمينه متن، لبههاي متن و يا نورهاي موجود نسبت بهتعويض رنگ آنها اقدام کنيم.
با انتخاب چهارمين ابزار از جعبه ابزار ميتوانيم يکي از حالتهاي نمايش لوگو مانند حالت فقط متن، حالت دکمه مانند و... را انتخاب کرده و اندازه هر کدام را تنظيم كنيم.
پنجمين ابزار از جعبه ابزار ما را در طراحي لبههاي حجم ايجاد شده کمک خواهد کرد و بهکمک اين قسمت و با استفاده از حالتهاي پيشفرضي که با انتخاب آن در سمت راست محيط کاري ظاهر ميشود، ميتوانيم نسبت به تنظيم شکل لبههاي حجم ايجاد شده اقدام کنيم.
براي تنظيم نورپردازي لوگو بايد از قسمت بالاي محيط کاري روي آيکن لامپ کليک کنيم تا چهار فلش نشاندهنده جهت نورپردازي ظاهر شود.
پس از آن با کليک روي هر فلش و جابهجايي آن ميتوانيم مکان نور مورد نظر را تنظيم و جلوه دلخواه را ايجاد کنيم.
از فلشي که بهرنگ سياه و سفيد ديده ميشود، جهت تنظيم سايه لوگو استفاده خواهد شد و مقدار سايه نيز با کليک روي ابزار ششم از نوار ابزار و تنظيم مقادير پنجره سمت راست قابل تغيير خواهد بود.
با انتخاب ابزار هفتم نوار ابزار و فعال کردن گزينه Texture از سمت راست ميتوانيم بافت دلخواهي از بافتهاي موجود در اين برنامه را جهت اعمال روي لوگوي خودمان انتخاب کنيم و در نهايت با آخرين ابزار جعبه ابزار ميتواني انيميشن دلخواهي را متناسب با نحوه نمايش لوگوي خود از بين انيميشنهاي موجود برنامه انتخاب و با کليک روي آيکن پخش انيميشن که کنار آيکن فعالسازي نورها (لامپ) در بالاي محيط برنامه قرار گرفته، مي توان انيميشن انتخاب شده را پخش کرد.
در پايان با انتخاب گزينه export از قسمت فايل، ميتوانيم خروجي بصورت ثابت (عکس) و انتخاب export animation خروجي متحرک با فرمت avi، swf يا gifتوليد كنيم.
همچنين با انتخاب گزينه export screen saver ميتوان لوگو توليدشده را بصورت محافظ صفحه نمايش ذخيره ساخته و در محيط ويندوز از آن استفاده کرد.
اين نرمافزار خود داراي نمونههاي آماده فراواني است که از قسمت open در مسير نصب برنامه قابل دسترس است و افزون بر آن از بخش import که خود 3 قسمت animation، style و design را دربردارد نيز ميتوان به طرحهاي متنوع ديگري در زمينههاي نام برده شده دست يافت.