به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

علاوه بر اشياي نوك‌تيز، گرما و حرارت آتش نيز ازجمله عواملي هستند كه مي‌توانند موجب تركيدن بادكنك شوند، اما با استفاده از يك راهكار ساده مي‌توانيد آزمايشي را ترتيب دهيد تا بتوانيد يك بادكنك را بدون احساس نگراني از تركيدن آن، به طور مستقيم در معرض آتش قرار دهيد. براي انجام اين آزمايش به دو بادكنك، چند چوب كبريت و مقداري آب نياز داريد.

در ابتدا يكي از بادكنك‌ها را باد كنيد و انتهاي آن را گره بزنيد. در بادكنك ديگر يك‌چهارم فنجان (حدود 60 ميلي‌ليتر)‌ آب بريزيد. سپس آن را باد كنيد و انتهاي آن را محكم ببنديد. يكي از چوب‌كبريت‌ها را روشن كنيد و آن را زير بادكنك نگه داريد. چه اتفاقي مي‌افتد؟ به محض برخورد شعله ناشي از سوختن چوب با سطح بادكنك حتي پيش از آن كه شعله آتش به سطح آن برخورد كند، اين بادكنك مي‌تركد. يك چوب‌كبريت ديگر را نيز روشن كنيد و آن را درست زير محل تجمع آب در بادكنك دوم نگه داريد. شايد متعجب شويد، اما اين بادكنك نمي‌تركد. حتي مي‌توانيد دوده‌اي را كه بر سطح بادكنك ايجاد مي‌شود نيز روي آن ببينيد. در حقيقت شعله آتش، دماي هر آنچه را كه در هر دو بادكنك است، افزايش مي‌دهد. در بادكنكي كه تنها محتوي هواست، سطح بادكنك داغ شده و به قدري ضعيف و شكننده مي‌شود كه نمي‌تواند در برابر فشار هواي درون بادكنك مقاومت كند. اما در بادكنكي كه محتوي مقداري آب است آب، گرماي ناشي از از شعله آتش را جذب مي‌كند و به همين علت سطح بادكنك خيلي داغ نمي‌شود.

در نتيجه استحكام بادكنك در اثر گرما و حرارت كاهش پيدا مي‌كند و بادكنك نمي‌تركد. به طور كلي آب جاذب خوبي براي گرماست. براي تغيير دماي آب،‌گرماي زيادي لازم است. براي اين كه دماي يك گرم آب را يك درجه سانتي‌گراد افزايش دهيد به 10 برابر انرژي گرمايي لازم براي يك درجه افزايش دماي يك گرم آهن نياز داريد. به همين علت به جوش آمدن آب درون يك كتري زمان نسبتا زيادي به طول خواهد انجاميد. از سوي ديگر، با كاهش دماي آب، حجم زيادي گرما در محيط آزاد مي‌شود. از اين رو در فصول سرد سال، كاهش دما در نواحي جغرافيايي كه در مجاورت درياها و اقيانوس‌ها قرار دارند در مقايسه با نواحي‌اي كه در نزديكي مناطق خشك و بياباني هستند،‌ چندان محسوس نيست.

جذب گرماي شعله آتش،از طريق آب موجود در داخل بادكنك ،مانع از نازك شدن بادكنك و كاهش مقاومت آن در برابر گرما مي شود و در نتيجه اين بادكنك از مقاومت خوبي در برابر گرما برخوردار بوده و بر خلاف آنچه انتظار مي‌رود نمي‌تركد.به عبارت ديگر در اين آزمايش، آب همچون مانعي از تغييراتي كه بايد در ساختار بادكنك ايجاد شود جلوگيري مي كند.

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:29 AM

توليد مثل گياهان از جمله ويژگي‌هاي منحصر به فرد اين گروه از موجودات زنده است كه مي‌توان آن را از مهم‌ترين نشانه‌هاي غلبه گياهان بر محيط پيرامون‌شان دانست. دانه گياه همچون پناهگاهي از گياهك در حال رشد، محافظت مي‌كند. در داخل دانه علاوه بر گياهك، بافت مغذي وجود دارد كه مواد غذايي مناسب و كافي براي رشد گياه را فراهم مي‌كند.

 دماي بهينه، وجود مقدار كافي هوا و همچنين تامين آب مورد نياز براي رشد گياه از جمله عوامل مهمي هستند كه در چرخه رشد گياه و باروري آن نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كنند. در نخستين مرحله از چرخه رشد گياه، دانه‌ها پس از دريافت نور و هواي كافي از مرحله كمون و نهفتگي خارج مي‌شوند. سپس ديواره محافظتي‌شان باز مي‌شود و پس از دريافت انرژي لازم از لپه‌هاي گياه كه در حقيقت برگ‌هاي دانه محسوب مي‌شوند، دانه‌ها شروع به رشد مي‌كنند.

آميلوپلاست‌ها، منبع نشاسته سلولي گياه هستند كه به علت تاثير نيروي جاذبه در قسمت‌هاي پاييني گياهك قرار مي‌گيرند و موجب رشد ريشه گياه در اعماق خاك مي‌شوند. از اين فرآيند تحت عنوان زمينگرايي ريشه نام برده مي‌شود. در مرحله بعدي چرخه رشد، جوانه گياه به رشد ادامه مي‌دهد و سر از خاك بيرون مي‌آورد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

با قرار گرفتن نخستين قسمت از گياه در معرض تابش نور خورشيد، فرآيند فتوسنتز آغاز مي‌شود و به اين ترتيب از اين مرحله به بعد گياه مي‌تواند مواد غذايي مورد نيازش را كه پيش از اين از طريق لپه‌ها در دانه تامين مي‌كرد، بسازد.

اولين برگ‌هاي حقيقي گياه در ادامه فرآيند رشد، در امتداد برگ‌هاي اوليه كه بخشي از دانه گياه محسوب مي‌شوند، رشد مي‌كنند و ساقه نيز در امتداد بافت ساختماني جنيني كه ميرستم نام دارد، رشد مي‌كند. در ادامه دانه تبديل به يك گياه بالغ مي‌شود كه قادر به توليد دانه يا به عبارتي توليدمثل است. تغييرات داخلي و خارجي در جوانه انتهايي گياه موجب تبديل جوانه انتهاي ساقه به گل مي‌شود. آب و مواد غذايي موجود در خاك از مهم‌ترين عوامل رشد گياه هستند كه از طريق ريشه گياه جذب مي‌شوند و وجود آنها از نخستين مراحل رشد گياه لازم و ضروري است. جيبولين‌ها هورمون‌هاي گياهي هستند كه در نخستين مراحل جوانه‌زني دانه گياه در خاك، در قسمت داخلي دانه توزيع مي‌شوند. اين هورمون‌ها موجب توليد آنزيم‌هايي مي‌شوند كه از تجزيه قند، نشاسته، چربي و پروتئين قادر هستند قندها، اسيدهاي چرب و اسيدهاي آمينه را در گياه توليد كنند. اين تركيبات مواد غذايي لازم براي رشد گياهك و جوانه گياه را تامين مي‌كنند. در اغلب گياهان، جوانه‌زني در نخستين روزهاي فصل بهار يا پاييز آغاز مي‌شود. فرآيند رشد در برخي از گياهان به قدري سريع است كه موجب مي‌شود پس از گذشت 8 روز، طول گياه به 20 سانتي‌متر افزايش يابد. گرچه ممكن است مراحل رشد در انواع مختلف گياهان تا حدودي متفاوت باشد، اما در اغلب آنها، اين فرآيند شامل مراحل مشابهي است.

مترجم: فرانك فراهاني‌جم

منبع: britanica

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:25 AM
۱ـ‌ هرگز از دستمال كاغذي يا دستمال‌هاي توالت براي پاك كردن شيشه عينك خود استفاده نكنيد.

اين دستمال‌ها از چوب ساخته شده اند و شيشه‌هاي عينك شما را خش مي‌اندازند. دكتر Robert Noecher مي‌گويد من از كراواتم براي اين‌كار استفاده مي‌كنم، به اين خاطر كه از ابريشم ساخته شده و بسيار نرم و لطيف است.

۲ـ‌ عينك‌هاي آفتابي پولاريزه براي كم كردن حساسيت نسبت به نور و بازتاب آن از اجسام براق، بسيار مناسب هستند، اما براي ديدن صفحه‌هاي موبايل يا سيستم‌هاي راهياب، شما را با مشكل مواجه خواهند كرد. اين مشكل حتي براي ديدن صفحه‌هاي دستگاه‌هاي خودپرداز جدي‌تر خواهد بود.

۳ـ‌ بسياري از ما فكر مي‌كنيم، پس از يك جراحي چشم، بسرعت مي‌توانيم به زندگي عادي خود برگرديم، اما در واقع براي بسياري از افراد، اين زمان، مقاديري بيشتر طول مي‌كشد. پس از اين‌كه مجبور شويم روي يك متن چند صفحه‌اي تمركز كنيم، متوجه مي‌شويم آنقدر‌ها هم كه فكر مي‌كنيم كار ساده‌اي نيست و به زماني بيش از اين نياز است.

۴ـ‌ بسياري از مردم مي‌دانند كه اشعه ماوراء بنفش (UV) به پوست آسيب جدي مي‌رساند، اما نمي‌دانند كه اين اشعه براي چشمان نيز مضر است. آيا شما از كساني هستيد كه تنها زماني‌كه آسمان آفتابي است، عينك مي‌زنيد؟ مثل اين مي‌ماند كه بگوييد من فقط گاهي اوقات سيگار مي‌كشم!

عينك آفتابي‌اي را انتخاب كنيد كه به اندازه كافي براي جلوگيري از ورود اشعه از بالا و پايين بزرگ باشند حتي اطراف آن نيز ضخيم باشد، اگر از لنز استفاده مي‌كنيد محافظ UV را بخواهيد.

۵ـ‌ به‌رغم اين كه نسل‌هاي مختلف، درباره فوايد هويج، به فرزندان خود بسيار گفته‌اند، هويج بهترين غذا براي چشم‌ها نيست. البته شايد بتوان اين امتياز را بيشتر به اسفناج، كلم پيچ و ديگر سبزيجات با برگ تيره نسبت داد.

6 ـ‌ قطره‌هاي چشم (از هر نوع)، اگر در يخچال نگهداري شوند، سوزش كمتري ايجاد مي‌كنند.

۷ـ‌ بعضي پزشكان بيماران را جهت جراحي آب مرواريد تحت فشار قرار مي‌دهند. اگر براي جراحي با مشكلات مالي مواجه هستيد بايد گفت كه صبر كردن براي اين جراحي آسيبي به چشم‌هاي شما نمي‌رساند. آب مرواريد فقط ديد شما را با مشكل روبرو مي‌كند مانند اين است كه از يك پنجره كثيف به بيرون نگاه كنيد.

۸ـ‌ مطالعه در نور كم به چشمان شما آسيب نمي‌رساند. بدترين چيزي كه ممكن است اتفاق بيفتد سردرد شدن شماست.

۹ـ‌ اگر از لنز‌هاي مدت دار استفاده مي‌كنيد، آنها را قبل از خواب در بياوريد. شانس عفوني شدن چشم‌ها هنگام خواب با اين لنزها ۱۰ تا ۱۵ برابر بيشتر است.

لنزهاي مدت دار لنزهايي هستند كه مي‌توان آنها را تقريباً تا ۷ روز بدون اينكه نيازي به در آوردنشان به هنگام خواب باشد، استفاده كرد.

۱۰ـ‌ زماني كه به قطره چشم نياز داريد، آن قطره‌اي را كه از خيلي وقت پيش در كابينت نگه داشته‌ايد، استفاده نكنيد. اگر چشم شما عفوني شده باشد اين قطره شايد قرمزي چشم را بهتر كند، اما ممكن است باعث بدتر شدن عفونت شود. برخي افراد چشم خود را به خاطر همين اشتباه از دست داده‌اند.

۱۱ـ‌ ورم ملتحمه هميشه خوش خيم نيست. برخي بيماران به خاطر اين بيماري دچار حساسيت به نور شده يا بينايي خود را از دست مي‌دهند. اما بسياري از پزشكان آنتي‌بيوتيك را براي درمان آن تجويز كرده كه اگر مشكل ويروسي باشد هيچ كمكي نخواهد كرد. اما اگر مبتلا به ورم ملتحمه باكتريايي شده باشيد، شايد چنين درماني براي شما كارگر باشد.

۱۲ـ‌ تست‌هاي سالانه تنها راه براي جلوگيري از اين بيماري‌ها هستند. اين اصلا خوب نيست كه منتظر بمانيم تا علائم بيماري‌هاي چشمي به طور كامل ظاهر شوند و برايمان مشكل‌ساز شوند تا به پزشك مراجعه كنيم. توجه داشته باشيد، برخي بيماري‌هاي چشمي تا زماني‌كه بينايي شما را از بين نبرند، بروز نمي‌كنند.

۱۳ـ‌ اگر شما بالاي ۶۰ سال هستيد و تصميم به عمل جراحي ليزيك گرفته‌ايد، صبر كنيد تا دچار آب مرواريد شويد. سپس ما مي‌توانيم بينايي شما را طي جراحي آب مرواريد ترميم كنيم و بيمه نيز براحتي هزينه آن را پرداخت خواهد كرد.

از: نشريه اينترنتي سالم‌زي


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:20 AM
اين روزها فهرست پرواز‌هاي 3 سال آينده به سوي ايستگاه بين‌المللي فضايي در حالي اعلام شده است كه شكست‌هاي اخير روسيه در ماموريت‌هاي فضايي سايه ابهام بر امنيت موشك‌ها و ناو‌هاي فضايي اين ابرقدرت سابق فضانوردي انداخته است.

موشك فضايي سايوز در واقع نمونه تكامل‌يافته‌اي از موشك بين‌قاره‌اي موسوم به آرـ7 است كه در سال‌هاي پرآشوب جنگ سرد ساخته شده بود. اين موشك در چندين نوبت دوباره طراحي شده و زيرسامانه‌هاي الكترونيكي و هدايتي آن اصلاحات فراواني را شاهد بوده است اما ساختار كلي آرـ7 آنچنان خوب طراحي شده بود كه هنوز نيازي به اصلاح آن يا تغيير فرآيند پرتاب، احساس نشده است. موشك فضايي سايوز در بالاترين طبقه خود مي‌تواند پذيراي محموله‌هاي فضايي متنوعي شامل انواع ماهواره، ناو باربري پروگرس يا سفينه سرنشين‌دار سايوز باشد. همنامي سفينه فضايي سايوز با موشكي كه آن را حمل مي‌كند در‌برخي مواقع باعث سردرگمي خواننده ناآشنا مي‌گردد. اولين نمونه ناو سرنشين‌دار سايوز قادر به حمل 3 سرنشين بود كه احتياجي به پوشيدن لباس فضايي نداشتند. اين نمونه از سايوز كه به منظور سفر به ماه طراحي شده بود، همچنين داراي تجهيزات لازم براي الحاق بود اما دريچه‌اي جهت نقل و انتقال بين 2 سفينه‌اي كه به هم وصل مي‌شدند، پيش‌بيني نشده بود. از اين رو فضانوردان براي انتقال بين سفينه‌ها مجبور به انجام راهپيمايي فضايي بودند، كاري كه در زمان الحاق سايوز ۴ و ۵ روي داد. از نظر تاريخي اين رويداد، اولين الحاق 2 ناو فضايي سرنشين‌دار و اولين جابه‌جايي خدمه بين 2 سفينه محسوب مي‌شود. فضانوردان ناوهاي كيهاني سايوز ۱ تا ۱۱، بجز در موارد ضروري (به طور مثال راهپيمايي فضانوردان سايوز5) از لباس فضايي استفاده نمي‌كردند. اين مساله باعث مرگ كيهان‌نوردان سايوز۱۱ در هنگام بازگشت به زمين شد. اين اتفاق زماني رخ داد كه هنگام بازگشت فضانوردان به زمين و پس از جدايي واحدهاي مداري و بازگشت، يكي از دريچه‌ها به طور تصادفي باز شد و باعث خروج هواي ناو به خارج و خفگي فضانوردان گرديد. با حذف يك صندلي در سايوزهاي ۱۲ تا ۴۰، تعداد سرنشينان به 2 نفر كاهش يافت اما در عوض خدمه مي‌توانستند لباس فضايي مناسبي بر تن كنند تا در شرايط ويژه و اضطراري از جان آنها محافظت نمايد. با توسعه برخي تجهيزات و به روز كردن دستگاه‌ها، ناو‌هاي سايوز ـ تي توانستند تعداد سرنشينان را بار ديگر به ۳ نفر برسانند در حالي كه هر سه مي‌توانستند لباس فضايي بر تن داشته باشند.

سايوز تي.ام سال ۱۹۸۶ و به منظور حمل و نقل خدمه به ايستگاه فضايي «مير» طراحي و ساخته شد. در اين نمونه از سفينه فضايي سايوز، موتورهاي زمان نشستن، راديوي برد بلند، چتر نجات اضطراري و سيستم جديد خودكار براي ملاقات و الحاق در فضا اضافه شد. بعد‌ها و پس از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، نمونه ديگري از سايوز، با پسوند تي.ام.آ جهت حمل و نقل بار و مسافر به ايستگاه بين‌المللي فضايي طراحي و ساخته شد و تغييراتي بنا به سفارش سازمان فضايي آمريكا در سامانه چتر نجات و محفظه سرنشين آن اعمال شده است. ناو پروگرس كه مدل غيرسرنشين‌دار سايوز است به منظور حمل بار به ايستگاه‌هاي فضايي طراحي و ساخته شده است.

ماموريت‌هاي سال آينده

كمتر از يك ماه پيش و در آخرين ماموريت سرنشين‌دار اين سفينه فضايي، ناو كيهاني سايوز تي.ام.آ-03 ام در حالي سكوي پرتاب خود در پايگاه بايكونور را ترك كرد كه الگ‌كانوننكو شهروند روسيه، آندره كويپرس تبعه هلند و دانالد پتيت فضانورد آمريكايي بر عرشه آن حضور داشتند. 2 روز بعد اين ناو به ايستگاه فضايي بين‌المللي پيوست و طبق برنامه قرار است سرنشينان آن تا خرداد سال آينده در اين پايگاه مداري فعاليت كنند. طي اين مدت فرماندهي ايستگاه با الگ كانوننكو خواهد بود.

سفينه بعدي يعني سايوز تي.ام.آ-04 ام بايد در روزهاي نخستين نوروز و يكي دو روزي قبل از اين‌كه ما ايراني‌ها سبزه گره بزنيم راهي فضا شود. فرماندهي اين ناو با كيهان نورد با سابقه روس گنادي پادالكاست. در اين سفر، سرگي روين، شهروند روسيه و جوزف آكابا، تبعه آمريكا وي را همراهي خواهند كرد.

گنادي پادالكا سال 1368 به عنوان فضانورد انتخاب شد. وي يك پرواز به ايستگاه مداري مير و 2 سفر به ايستگاه فضايي بين‌المللي داشته و 585 شبانه روز از عمرش را خارج از جو زمين گذرانده است. سرگي روين سال 1375 به جرگه كيهان‌نوردان روس پيوست و تاكنون لذت سفر به فضا را نچشيده است. جوزف آكابا تقريبا 7 سالي است كه نامش در ليست فضانوردان ناسا نوشته شده ولي همين 2 سال پيش شانس آورد و توانست به مدار زمين سفر كند؛ ماموريتي كه 13 روز طول كشيد.

پيش‌بيني شده است كه سايوز تي.ام.آ-04 ام و سرنشينانش در مهر ماه 1391 به زمين بازگردد.

سايوز تي.ام.آ-05 ام كه اوايل تابستان پيش رو راهي مدار زمين مي‌شود، 6 ماه به ايستگاه فضايي بين‌المللي متصل باقي خواهد ماند و سپس با 3 سرنشين جديد راه بازگشت به زمين را در پيش مي‌گيرد. يوري مالنچنكو (شهروند روسيه)، سونيتا ويليامز (تبعه آمريكا) و اكيهيكو هوشيد (فضانورد ژاپن)، 3 كيهان‌نورد باسابقه‌اي هستند كه سوار بر اين ناو راهي فضا خواهند شد.

يوري مالنچنكو سال 1375 براي سفر به فضا انتخاب شد. نخستين سفرش را 7 سال بعد انجام داد. پس از آن يك بار هم با شاتل فضايي، سفر كوتاه 11 روزه‌اي به مدار زمين داشت اما هر كدام از سفر‌هاي بعدي او با سايوز به ايستگاه فضايي بين‌المللي حدود 6 ماه طول كشيد كه جمع مدت اقامت فضايي‌اش را به514 شبانه روز رساند. در جريان سومين سفر، او در حالي كه در مدار زمين بود با دختر مورد علاقه‌اش ازدواج كرد. مراسم عروسي آنها از طريق مركز هدايت پرواز انجام شد و نام او به عنوان نخستين داماد فضايي به ثبت رسيد!

سونيتا ويليامز سرنشين ديگر سايوز تي.ام.آ-05 ام يك ماموريت 195 روزه در پرونده دارد كه در جريان آن طي 4 بار راهپيمايي در فضا، ركورد جالبي از راهپيمايي زنان در فضا را به مدت 29 ساعت و 17 دقيقه به دست آورد و اكيهيكو هوشيد فضانورد ژاپن نيز يك بار با شاتل آمريكا سفري تقريبا 14 روزه به مدار داشت.

پس از اين ماموريت مي‌توانيد از تابستان خودتان لذت برده و به سفر برويد تا اين‌كه در اوايل پاييز نوبت پرتاب بعدي از راه برسد. در اين ماموريت پاييزي الگ نويتسكي، يوگني ترلكين (هر دو شهروند روسيه) و كوين فورد (تبعه آمريكا) با سايوز تي.ام.آ-06 ام سكوي پرتاب شماره 1 بايكونور را به مقصد مدار زمين ترك خواهند گفت. آنها قرار است مثل ساير خدمه ايستگاه فضايي بين‌المللي حدود 6 ماه در اين سرزمين كوچك‌مداري اقامت كنند و البته حسابي كار نمايند. الگ نويتسكي و يوگني تارلكين هيچ كدام سابقه سفر فضايي ندارند، اما كوين فورد قبلا يك‌بار تجربه ماموريتي 14 روزه به مدار زمين را داشته است.

سفر بعدي با سايوز تي.ام.آ-07 ام است كه اواخر پاييز سال بعد آغاز مي‌شود. اين ناو فضايي قرار است تا اواخر شهريور 1392 در كنار ايستگاه بين‌المللي فضايي در مدار زمين باقي بماند. بر عرشه اين ناو 3 كيهان‌نورد از 3 كشور مختلف دنيا حضور خواهند داشت؛ رامان راماننكو شهروند روسيه، تام مارشبورن تبعه آمريكا و كريس هدفيلد فضانورد كانادا.

رامان راماننكو، فرزند فضانورد با سابقه و ركورددار روسيه، يوري راماننكو و از نسل دوم كيهان‌نوردان به شمار مي‌رود. اين خلبان برجسته نيروي هوايي 15 سال پيش جهت آموزش براي ماموريت‌هاي فضايي فراخوانده شد. وي نخستين سفر فضايي‌اش را 4 سال بعد از آغاز تمرينات فضانوري انجام داد و 188 شبانه‌روز در فضا بود. تام مارشبورن، كيهان‌نورد 51 ساله ناسا سال 1388 سفري 16‌روزه با شاتل فضايي به مدار زمين داشت. كريس هدفيلد فضانورد كانادايي از همكار آمريكايي‌اش باسابقه‌تر است و طي 2 سفر در سال‌هاي 1373 و 1380 بيش از 20 شبانه‌روز در فضا بوده است.

اما آخرين سايوز سال 1391 موسوم به سايوز تي.ام.آ-08 ام به فرماندهي پاول وينوگردوف در حالي اواسط زمستان راهي مدار زمين مي‌شود كه الكساندر ميسوركين شهروند روسيه، كريس كسيدي تبعه آمريكا وي را همراهي مي‌كنند تا حدود 6 ماه در ايستگاه فضايي بين‌المللي همكاري داشته باشند.

پاول وينوگردوف، كيهان‌نوردي است كه ماموريت فضايي در پرونده دارد. سفر اول او در مجتمع مداري مير حدود 198 شبانه‌روز طول كشيد و پرواز دومش در ايستگاه فضايي بين‌المللي نيز حدود 6 ماه ادامه داشت. در جريان همين سفر بود كه او مجموعه‌اي از مينياتور‌هاي استاد فرشچيان را به عنوان نخستين محموله ايراني با خود به فضا برد.

الكساندر ميسوركين، سرگرد نيروي هوايي روسيه كه سال 1384 براي سفر به فضا انتخاب شد، نخستين پروازش را با همين ماموريت انجام خواهد داد. كريستوفر كسيدي فضانورد 41 ساله آمريكايي كه 8 سال است به گروه كيهان‌نوردان ناسا پيوسته است، يك پرواز 16 روزه به فضا در پرونده خود دارد و حالا مي‌رود تا 6 ماه زندگي در مدار زمين را تجربه كند.


ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:19 AM

مريم كوچولو هنوز به مدرسه نمي‌رود وخواندن و نوشتن بلد نيست، اما خيلي دلش مي‌خواهد كه بتواند كتاب بخواند مخصوصا كتاب‌هاي قصه‌اي را كه بابا برايش خريده است.

بيشتر وقت‌ها مريم كتاب‌هايي را كه بابا برايش مي‌خواند برمي‌داشت و چند بار صفحاتش را ورق مي‌زد و تصاويرش را نگاه مي‌كرد و خيلي سعي مي‌كرد‌ آنها را بخواند، اما نمي‌توانست.

او چند بار در مورد اين موضوع با مامان و بابا حرف زده بود، اما آنها هم گفته بودند كه بايد صبر كند تا بزرگ‌تر بشود و به مدرسه برود آن وقت باسواد مي‌شود و مي‌تواند خودش كتاب بخواند، اما مريم دوست داشت كه هرچه زودتر كتاب‌ها را بخواند.

يك روز كه بابا مي‌خواست برايش قصه‌اي را بخواند از مريم خواست كه برود و از اتاق ديگر عينكش را بياورد.

دخترك عينك را آورد و بابا آن را به چشمانش زد و شروع به خواندن كرد. مريم در تمام مدتي كه بابا قصه را مي‌خواند حواسش پيش عينك بابا بود و با خودش مي‌گفت كه حالا فهميدم بابا چطور مي‌تواند كتاب بخواند، وقتي كه عينك را به چشمانش مي‌زند. اگر من هم يك عينك داشته باشم مي‌توانم بخوانم، اما نمي‌دانست كه از كجا براي خودش يك عينك تهيه كند.

كمي فكر كرد و دست آخر به اين نتيجه رسيد كه او هم از عينك بابا استفاده كند! خيلي خوشحال بود و منتظر ماند تا قصه تمام شد و آن وقت به بابا گفت: بابا جون ميشه عينكتونو يه دقيقه بدين به من؟

بابا نگاهي به مريم انداخت و پرسيد: براي چي مي‌خواي؟

ـ شما بدين مي‌گم.

ـ باشه اما مواظبش باش.

مريم سرش را تكان داد و گفت: مواظبم.

و بعدش عينك را از بابا گرفت وروي چشمانش گذاشت و كتاب را برداشت تا آن را بخواند، اما همه چيز را تار مي‌ديد و حتي تصاوير آن راهم نمي‌توانست خوب ببيند. با ناراحتي به باباش گفت: پس چرا نمي‌تونم بخونم!؟

باباكه از ديدن مريم با آن عينك خنده‌اش گرفته بود، گفت: دخترگلم معلومه كه نمي‌توني بخوني، گفتم كه شما اول بايد بري مدرسه.

دختر كوچولو با اخم و ناراحتي گفت: پس چرا شما مدرسه نمي‌ري، ولي مي‌توني بخوني!؟

ـ خب من الان نمي‌رم، اما وقتي بچه بودم رفتم مدرسه.

ـ يعني شما وقتي عينك مي‌زني باسواد نمي‌شي.

بابا اين بار با خنده گفت: نه عزيز دل من، مگه آدم با عينك باسواد مي‌شه.

ـ اگه راست مي‌گي بگو ببينم پس چرا عينك مي‌زني؟

ـ چون چشمام ضعيف شده، اين عينك روهم دكتر داده.

ـ راست مي‌گي بابا؟

ـ بله كه راست مي‌گم، حالا شما تنها كاري كه بايد بكني اينه كه صبر كني تا بري مدرسه و ان‌شاءالله بتوني همه چيز رو خودت بخوني.

ـ بابا، كي مي‌رم مدرسه؟

2 سال ديگه.

مريم توي دلش دعا كرد كه خيلي زود 2 سال ديگر بشود تا او بتواند به مدرسه برود و قصه بخواند.

رضا بهنام

ادامه مطلب
جمعه 7 بهمن 1390  - 11:14 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 16

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5823039
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی