به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

قبل و بعد از انجام فعاليت‌هاي ورزشي بهتر است از حركات كششي استفاده كنيد تا بتوانيد حركات ورزشي را با توانايي بهتري انجام دهيد و دچار آسيب‌هاي عضلاني و مفصلي نشويد. انجام حركات كششي پا از جمله اين حركات هستند. با توجه به اين كه پاها در اكثر فعاليت‌هاي ورزشي نقش دارند، اين حركات كششي از اهميت ويژه‌اي برخوردارند. انجام ندادن حركات كششي در عضلات همسترينگ(عضله سه سر ران) مي‌تواند باعث بروز كمردرد يا پادرد شود به همين ترتيب آماده نبودن عضلات چهارسر ران و پشت ساق، موجب درد هنگام راه رفتن مي‌شود. حركات كششي زير براي آماده كردن عضلات پا و انجام فعاليت بيشتر توصيه مي‌شوند:

حركت اول: روي زمين بنشينيد و پاهايتان را مقابل خود دراز كنيد. بدنتان را كمي به جلو خم كنيد. در همين حال كف دست‌هاي خود را از روي ران‌ها به سمت مچ حركت دهيد تا كشش را در عضله پشتي ران (عضلات همسترينگ) احساس كنيد. چند ثانيه در همين وضعيت بمانيد. اگر برايتان امكان دارد بيشتر به جلو خم شويد تا كشش بيشتري ايجاد كنيد. وقتي به نقطه حداكثر كشش رسيديد باز هم چند ثانيه صبر كنيد. در طول مدت حركت، تنفسي آهسته و مداوم داشته باشيد چرا كه نگه داشتن نفس، حركت كششي را مخدوش مي‌كند. هنگام انجام اين حركت نبايد بدن خود را در جهات ديگر تكان دهيد زيرا ممكن است باعث بروز آسيب هنگام تمرين شود. اين حركت را 10 بار تكرار كنيد.

حركت دوم: روي زمين بنشينيد و پاهايتان را مقابل خود دراز كنيد. يكي از پاهايتان را از زانو خم كنيد و زير باسن يا در كنار مفصل ران قرار دهيد. حالا به آرامي بدنتان را به سمت عقب متمايل كنيد تا جايي كه كشش را در قدام ران (عضله چهارسرران) احساس كنيد. 3 ثانيه در همين حالت بمانيد. اين حركت را 10 بار براي هر يك از پاها انجام دهيد.

   

ادامه مطلب
شنبه 19 فروردین 1391  - 7:33 AM

يكي از ويژگي‌هاي منحصربه‌فرد چشم اين است كه ميزان روشنايي نور موجود در محيط هيچ محدوديتي در ديد ايجاد نمي‌كند. ما انسان‌ها نه تنها در معرض تابش مستقيم نور خورشيد،‌ بلكه در تاريكي مطلق نيز مي‌توانيم از توانايي ديداري خود براي ديدن اجسامي كه در اطرافمان قرار دارند، استفاده كنيم.

در حقيقت براي اين‌كه چشم ما انسان‌ها بتواند از چنين قابليتي برخوردار باشد 3 بخش مختلف تأثيرگذار هستند. مردمك چشم يكي از قسمت‌هاي اصلي ساختار چشم است كه براساس شدت نور موجود در محيط باز يا بسته مي‌شود. درواقع شرايطي كه فرد در معرض تابش مستقيم نور خورشيد قرار داشته باشد مردمك چشم بسته شده و به اين ترتيب مانع از ورود نور شديد به داخل چشم مي‌شود.

سلول‌هاي ميله‌اي و مخروطي شبكيه نيز از ديگر بخش‌هاي چشم هستند كه در افزايش قابليت‌ها و توانايي‌هاي حس ديداري انسان نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كنند. چشم به كمك اين سلول‌ها از نور موجود در محيط آگاه مي‌شود. سلول‌هاي مخروطي توانايي تشخيص رنگ را دارند، اما سلول‌هاي ميله‌اي تصاوير را به صورت سياه و سفيد دريافت مي‌كنند و به همين دليل در شرايطي كه محيط تاريك باشد اين سلول‌ها از عملكرد بهتري در تشخيص تصاوير برخوردارند.

رودوپسين نيز قسمت ديگري از چشم است كه مي‌توان گفت در بينايي شب، نقش بسيار مهمي ايفا مي‌كند. در حقيقت رودوپسين ماده شيميايي است كه در سلول‌هاي ميله‌اي شكل وجود دارد. سلول‌هاي ميله‌اي شبكيه از اين ماده شيميايي براي جذب فوتون‌ها و تشخيص نور استفاده مي‌كنند. هنگامي كه سلول رودوپسين فوتوني را جذب مي‌كند، به مولكول شبكه‌اي و مولكول اپسين شكسته مي‌شود. مولكول اپسين واحد ساختماني بخش رنگدانه‌اي شبكيه چشم است. اين مولكول‌ها با گذشت زمان دوباه با هم تركيب مي‌شوند كه البته انجام اين فرآيند به كندي صورت مي‌گيرد.

بنابراين زماني كه چشم‌ها در معرض نور قرار مي‌گيرند، رودوپسين موجود در سلول‌هاي ميله‌اي شكل شبكيه به مولكول‌هاي اپسين و شبكيه‌اي شكسته شده و در نتيجه در شرايطي كه به‌طور ناگهاني محيط تاريك مي‌شود، سلول‌هاي ميله‌اي قادر به تشخيص تصوير نخواهند بود. با گذشت زمان مولكول‌هاي اپسين و شبكيه‌اي تركيب شده و در نتيجه ماده شيميايي رودوپسين بار ديگر ايجاد مي‌شود و سلول‌هاي ميله‌اي توانايي از دست رفته خويش را باز مي‌يابند.

 

مريم وكيلي

 

ادامه مطلب
شنبه 19 فروردین 1391  - 7:31 AM

نازنين كوچولو دختر خوب و بانمكي بود كه بيشتر كار‌هايش را خودش انجام مي‌داد، اما توي يك كاري خيلي تنبلي مي‌كرد. او مسواك‌زدن را دوست نداشت و به آن اهميت نمي‌داد. چند باري پدر و مادرش در مورد فایده‌های مسواك‌ و اين‌كه این كار چقدر براي سلامت دندان‌ها مفيد است با او صحبت كرده بودند، ولي نازنين زياد توجه نمي‌كرد و هر بار كه قرار بود مسواك بزند، بهانه‌هاي مختلفي مي‌آورد. «مسواكم سفته، مسواكم زشته، خمير دندانم تنده، بد مزه س و...».

حتي يكي دو باري هم بابا مسواك و خمير دندانش را عوض كرده بود، اما باز هم مرتب مسواك نمي‌زد و هر زمان هم كه مي‌خواست اين كار را انجام بدهد، خيلي بي‌حوصله و بي‌دقت مسواك مي‌زد.

تا اين كه يك شب موقع خواب احساس كرد كه دندانش درد مي‌كند و كم‌كم دردش زياد شد به اندازه‌اي كه ديگر نتوانست تحمل كند و از شدت درد گريه‌اش گرفت؛ نازنین بابا را صدا زد، ولي او كاري نمي‌توانست بكند، بنابراين تصميم گرفت كه نازنين را پيش دندانپزشك ببرد.

دخترك كه از دكتر و وسايلش مي‌ترسيد با گريه گفت: «من مي‌ترسم و نمي‌يام. دكتر‌رودوست ندارم؛ نمي‌يام.»

بابا گفت:« دخترم! چاره‌اي نداريم اگه بخواي خوب بشي بايد بريم دكتر».

نازنين مادرش را صدا زد:‌ «مامان جون بيا؛ نمي‌خوام برم. دوست ندارم.... آي دندونم!» همين‌طور كه آه و ناله مي‌كرد و اشك مي‌ريخت، صداي مادرش را شنيد:‌«چي شده دخترم‌؟ بلند شو گريه نكن‌ بلندشو؟!»

نازنين چشم‌هايش را باز كرد و با تعجب ديد كه مامان بالاي سرش نشسته؛ خوب دور و برش را نگاه كرد. بابا آنجا نبود؟

چند دقيقه‌اي كه گذشت و حواسش جمع شد، تازه فهميد‌ تمام اين ماجرا را خواب مي‌ديده، خيلي خوشحال شد و خدا را شكر كرد كه دندانش درد نمي‌كند!

نگاهي به مادرش انداخت و گفت: «مامان‌جون قول مي‌دم كه ديگه از اين به بعد مرتب مسواك بزنم، قول مي‌دم!» مادر كه از رفتار نازنين حسابي تعجب كرده بود، لبخندي زد و گفت:« آفرين به دختر گلم.»

‌ رضا بهنام

 
 

ادامه مطلب
جمعه 18 فروردین 1391  - 9:06 AM

از مدت‌ها قبل خودش را آماده كرده است. متن را بارها و بارها خوانده و تمرين نموده، همه چيز را هم مي‌داند؛ اما وقتي روز مورد نظر فرا مي‌رسد، همه چيز خراب مي‌شود؛ مي‌خواهد صحبت كند اما صدايش مي‌لرزد، عرق ‌كرده است، عصبي است، چشمش تار مي‌بيند و همه چيز از يادش رفته است.

اين اتفاق داستان نيست، خيلي از ما حداقل يك بار در زندگي اين شرايط را تجربه كرده‌ايم. مطمئنم شما هم وقتي اين مطلب را مي‌خوانيد، به ياد يكي از خاطرات روزهاي مدرسه يا دانشگاه خودتان مي‌افتيد؛ روزي كه از ترس حال خوبي نداشتيد.

ترس از سخنراني در جمع

محققان مي‌گويند ترس از صحبت كردن در جمع مشكلي شايع‌ است. بنابراين اگر شما هم از صحبت در جمع مي‌ترسيد، خجالت نكشيد و به جاي آن به فكر راه حلي براي مقابله با آن باشيد.اول از همه بايد علت ترس را بشناسيد. معمولا دليلي كه اغلب افراد براي ترس خود دارند، ترس از خجالت‌زده شدن است؛ اين‌كه مردم به آنها بخندند، به آنها توهين كنند و... .

وقتي در اتاق خود تنها هستيد، آيا عصبي مي‌شويد و خجالت مي‌كشيد؟ مسلما جواب شما منفي است. بنابراين تنها دليل اين عصبانيت، ترس از قضاوت نادرست مردم است.

اما بايد طرز فكر خود را تغيير دهيد. اگر مي‌خواهيد از اين ترس نجات پيدا كنيد، بايد بتوانيد اين كارها را انجام دهيد. مثلا قبل از سخنراني به جاي اين‌كه به قضاوت منفي مردم فكر كنيد، به انتقال هرچه بهتر پيام خود به مخاطبان بينديشيد و سعي كنيد براي بهتر شدن صحبت‌هاي خود اقدامي موثر كنيد.

همچنين سعي كنيد تا مي‌توانيد صحبت كردن در جمع را تمرين كنيد. اگرچه شايد تاكنون بارها اين كار را انجام داده باشيد، اما هر چه بيشتر تمرين كنيد راحت‌تر خواهيد شد. البته خيلي بهتر است اگر هميشه در حضور گروهي از دوستان صحبت كنيد. با اين كار نه تنها صحبت در جمع براي شما راحت‌تر خواهد شد، بلكه اعتماد به نفستان هم بيشتر مي‌شود.

بنابراين با كمي تمرين و تغيير شيوه تفكر، مي‌توانيد به بهترين شكل با اين مشكل مقابله كنيد.

   

ادامه مطلب
جمعه 18 فروردین 1391  - 9:05 AM

سوزي تنها 6 سالش است كه به پدرش درباره محلي كه بازي كرده است، دروغ مي‌گويد. تيمي در 10 سالگي خراب كردن كامپيوتر همسايه را از خانواده‌اش مخفي مي‌كند و... .

اين دروغ‌ها مي‌تواند همين طور ادامه پيدا كند؛ بزرگ‌تر و مهم‌تر شود و حتي به مرحله‌اي برسد كه نوجوان درباره مصرف مواد مخدر، قرص‌هاي اعتيادآور و... نيز دروغ بگويد؛ اما اگر پدر و مادر بدانند و بلد باشند چگونه بايد برخورد كنند، مي‌توانند از دروغ گفتن‌هاي دائمي كودك جلوگيري كنند در حالي كه متاسفانه والدين اغلب اشتباه مي‌كنند و خودشان بيشتر باعث دروغ گويي كودك مي‌شوند.

خودتان دروغ نگوييد

كاملا مشخص است پدر و مادري كه براي مسائل جزئي دروغ مي‌گويند، چه فرزنداني تربيت خواهند كرد! بچه‌هاي آنها مي‌بينند و مي‌آموزند دروغ بگويند. البته حتما دروغ‌هاي بچه‌ها بيشتر و بزرگ‌تر از والدينشان خواهد بود. پس بهترين راه‌حل اين است كه هيچ وقت و به هيچ دليلي دروغ نگوييد؛ حتي اگر مشكلي داريد كه فكر مي‌كنيد با دروغي كوچك و جزئي حل مي‌شود.

مثلا خيلي از پدر و مادرها در سينما براي اين‌كه براي فرزندشان بليت تهيه نكنند، سن او را دروغ مي‌گويند، ولي نمي‌دانند با اين كار اگرچه در پول بليت صرفه‌جويي مي‌كنند، اما فرزندي دروغگو تربيت خواهند كرد!

البته والدين مرتكب اشتباهات ديگري نيز مي‌شوند و ناخواسته كودك را تشويق به دروغگويي مي‌كنند. مثلا هيچ وقت نبايد زماني كه مي‌دانيد كودك كار اشتباهي انجام داده است از او بپرسيد اين كار را كرده است يا نه. اين پرسش همراه با عصبانيت، كودك را تحت فشار قرار مي‌دهد و در نتيجه او ترجيح مي‌دهد دروغ بگويد. در اين شرايط خيلي بهتر است اگر مستقيم به كودك بگوييد از كار اشتباه او خبر داريد و سپس او را براي اين كار تنبيه كنيد.

بنابراين متخصصان به والدين توصيه مي‌كنند هيچ وقت با عصبانيت از كودك بازجويي نكنند. پس از اين‌كه كودك به اشتباه خود اعتراف كرد نيز نبايد او را مورد سرزنش و مجازات‌هاي سنگين قرار داد. اگر كودك چنين برخوردي را ببيند، ترجيح مي‌دهد با دروغ گفتن از تنبيه‌هاي آينده نجات پيدا كند. پس به جاي اين كار به كودك نشان دهيد اگر متوجه دروغ او شويد، تنبيهات شما سخت‌تر مي‌شود. مثلا اگر كودك خودش قبول مي‌كند به فردي توهين كرده است، بايد از او بخواهيد معذرت‌خواهي كند و كاري خوب براي جبران اشتباهش انجام دهد؛ ولي اگر به كسي توهين كرد و سپس به دروغ آن را از شما مخفي نمود، بايد از او بخواهيد عذرخواهي كند، كار خوبي انجام دهد و پس از آن نيز يكي از امتيازاتي را كه قبلا داشته است از او بگيريد. او بايد بفهمد دروغ گفتن در مورد اشتباهي كه مرتكب شده است، مجازاتش را سنگين‌تر مي‌كند.

پس براي اين‌كه كودك كمتر دروغ بگويد و تشويق به اين كار نشود:

•‌ هيچ وقت او را دروغگو نناميد.

•‌ وقتي مرتكب اشتباهي مي‌شود با آرامش از او توضيح بخواهيد.

•‌ اهميت صداقت را به او بياموزيد و برايش توضيح دهيد دروغگويي روابط دوستانه را از بين مي‌برد.

•‌ به چيزهايي كه كودك در موردش دروغ مي‌گويد، دقت كنيد و سعي كنيد در آن موارد بيشتر به كودك كمك كنيد.

در هر صورت هميشه به ياد داشته باشيد بيشتر دروغ‌هايي كه كودكان مي‌گويند، به دليل شرايطي است كه در آن قرار مي‌گيرند. بنابراين اگر اين وضعيت تكرار شود، او به راحتي تبديل به فردي دروغگو خواهد شد. پس محيطي ايجاد كنيد كه كودك آرام و راحت بتواند دغدغه‌هايش را با شما مطرح كند.

   

ادامه مطلب
جمعه 18 فروردین 1391  - 9:04 AM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 43

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5823188
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی