آنفولانزا یک ویروس موذی است. به سلولها نفوذ کرده، خود را تکثیر می کند و دیگر سلولها را قبل از این که سیستم ایمنی بدن شما از وجود آن خبر داشته باشد، مبتلا می کند.
اکنون می دانیم که این ویروس چطور وقت خود را خیلی خوب تنظیم می کند. آنفولانزا همانند یک سارق ماهر با استفاده از ساعت خود، کار بد خود را انجام داده و قبل از آنکه دستگیر شود دست به فرار می زند.
مکانیسم زمانی این ویروس هدف جدید داروهای ضد آنفولانزا است و مهمتر اینکه این مکانیسم می تواند به ما در ساختن واکسن آنفولانزا با ایمنی بیشتر کمک کند. «بنجامین تنوور» و همکارانش در بیمارستان “کوه سینا” – Mount Sinai در نیویورک در تلاشند تا زمان فرار این ویروس را بیابند. آنها دریافتند که یکی از ژنهای این ویروس حاوی توالی است که وظیفه کنترل تبدیل ژن به پروتئین را بر عهده دارد، اما بسیار غیر قابل اعتماد و متغیر است.
این ژن بیشتر یک پروتئین اصلی می سازد اما اغلب یکی دیگر نیز بوجود می آورد که “پروتئین هسته ای ارسالی” – nuclear export protein یا به اختصار ان ای پی نام دارد. با استفاده از مولکولهای “ریز آر ان ای” که برخی ذره های این ژن را مهار می کند، این تیم تحقیقاتی قادر بودند سرعت تولید “پروتئین هسته ای ارسالی” را کاهش و یا افزایش دهند.
محققین سپس شاهد بودند که ویروس نتوانست گروه سلولهای زیر کشت ریه را مبتلا کند. تنوور می گوید: «وقتی سرعت این پروتئین کاهش داده شد، پاسخگوئی سیستم ایمنی قادر بود تا قبل از آنکه ویروس منتشر شود با آن درافتد.هنگامی که سرعت آن افزایش داده شد، ویروس سلولها را قبل از آنکه با تکثیر و به مقدار کافی آنها را مبتلا کند، رها کرد».
این به آن معناست که ان ای پی ساعت شماطه دار آنفولانزا است. تنوور افزود: «ویروس آنفولانزا در حدود ۸ ساعت زمان دارد تا قبل از آنکه سیستم ایمنی بدن خبر دار شود به طور موثری خود را تکثیر کند. ان ای پی به اندازه کافی جمع می شود و وقتی به مقدار مورد نیاز در سلول به وجود آمد، ویروس را از ساختن پروتئین باز نگه می دارد و باعث ترک آن در زمان مناسب می شود».
او همچنین گفت به همین دلیل است که ویروس آنفولانزا بدتر از ویروس سرماخوردگی است که این کار را نمی کند. این ویروس می تواند فضای بزرگی از بافت ریه را قبل از بیداری سیستم ایمنی بدن عفونی کند. همچنین به این دلیل است که یک شخص می تواند قبل از آنکه علائم بیماری را داشته باشد آن را منتقل کند.
یک ویروس آنفولانزا با یک مکانیسم دفاعی زماندار می تواند اساس نوع جدیدی از واکسن آنفولانزا باشد. بیشتر واکسنهای امروزی حاوی ویروس مرده هستند. یک واکسن با ویروس زنده و ضعیف شده وجود دارد که موثرتر است اما نمی توان آن را برای نوجوانان یا افراد پیر استفاده کرد چرا که ممکن است به علت ضعیف تر بودن سیستم ایمنی بدن آنها تبدیل به یک بیماری خطرناک شود. با این حال این بیماری آنفولانزا بیشتر باعث مرگ این تفرتد می شود.
ادامه مطلب
شنبه 30 دی 1391 - 9:55 AM