به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

 شايد برايتان بارها اتفاق افتاده باشد كه هنگام استحمام متوجه ضايعه‌اي پوستي در محل رويش موهاي بدن بخصوص در ناحيه زير بغل و پاها شده باشيد و سراسيمه از ترس اين كه ممكن است اين توده سرطان باشد، خود را به پزشك برسانيد.

ولي مطمئن باشيد هر توده‌اي كه زير پوست به وجود مي‌آيد، نمي‌تواند نوعي تومور بدخيم باشد و گاه به دليل عدم رعايت نكات بهداشتي و برخي ملاحظات پوستي بي‌آن‌كه علت آن را بدانيد، به وجود مي‌آيد.

 

يكي از عللي كه مي‌تواند باعث ايجاد اين توده‌ها شود به نحوه تراشيدن موهاي بدن بر مي‌گردد و جالب است بدانيد افرادي كه اغلب براي خلاصي از موهاي بدن، به تيغ متوسل مي‌شوند، دچار اين مشكل مي‌شوند و پس از مدتي استفاده از اين تيغ‌ها، ريشه موهايشان دچار عفونت شده و اين معضل خود را به شكل چند جوش قرمز سر چركي كنار هم نشان مي‌دهد.

دكتر نيما استواري، فلوشيپ فوق‌تخصص ليزر و زيبايي در اين باره به «جام‌جم» مي‌گويد: فولیكولیت یا عفونت ریشه مو در اكثر مواقع به دليل باكتري و عفونت است و اگر در ناحيه سر باشد خود را به شكل جوش‌هاي سطحي حاوي چرك نشان مي‌دهد.

به گفته وي نفوذ باكتري به عمق پوست مي‌تواند ايجاد فولكوليت كند كه در اين حين ورزشكاران و افرادي كه به سبب شغلشان، با خاراندن پوست خود سبب به وجود آمدن خراش در ناحيه پوستشان مي‌شوند مستعد آن هستند.

اين متخصص پوست و مو ابراز مي‌كند: «پسودوفولكوليت» در آقاياني كه داراي ريش‌هاي زبر هستند و صورت خود را با تيغ اصلاح مي‌كنند بسيار شايع است و در اغلب اوقات اين جوش‌هاي كنار هم به ظاهر چركي، در ناحيه زير گردن مشهود است در حالي كه مي‌توان گفت اين نوع از فولكوليت، به هيچ عنوان واقعي نيست و دليل آن اصلاح مو است و به همين دليل براي درمان آن بر خلاف فولكوليت از آنتي بيوتيك استفاده نمي‌شود.

اين پزشك متخصص مي‌افزايد: گاهي در پشت سر و در ناحيه گردن جوش‌هايي بر اثر زبري زياد مو زده مي‌شود كه درمان اين نوع از جوش بسيار سخت است و بايستي از طريق ليزر از شر اين فولكوليت‌ها خلاص شد.

فولكوليت در زنان

 

شايع‌ترين فولكوليت مو در زنان در ناحيه پا و پس از اصلاح است. دكتر استواري در اين باره مي‌گويد: در روزهاي پس از اصلاح، جوش‌هايي شبه فولكوليت در اين نواحي پديدار مي‌شود كه در واقع سرهاي تيز باقيمانده موهاي تراشيده شده سبب ايجاد ضايعه التهابي پوست مي‌شود، به همين جهت توصيه بر اين است كه با استفاده از كرم‌هاي ضدالتهاب، به جنگ با آن رفت.

وي بجز باكتري‌ها، قارچ‌ها را نيز از علل فولكوليت مو عنوان كرده و مي‌افزايد: اين نوع جوش‌ها در ناحيه شانه‌ها و كمر ايجاد مي‌شوند كه به فولكوليت پيتروس پوروم معروف است كه در اين وضعيت بر خلاف آكنه، به درمان‌هاي عادي جواب نداده و بايد از درمان‌هاي خوراكي و شامپوهاي ضد قارچ استفاده كرد.

او اضافه مي‌كند: بيماري فولكوليت روي پوست سر، ريزش مو را سبب مي‌شود كه در مراحل اوليه به صورت موقت است، ولي هنگامي كه ترميم آن منطقه همراه با باقي ماندن جوشگاه باشد، ناحيه آسيب ديده دچار كچلي مي‌شود، بنابراين بهتر است اين بيماري در مراحل اوليه درمان شود تا در درازمدت جا نينداخته و فرد را دچار كچلي هميشگي نكند.

پيشگيري از فولكوليت

 

اين فوق‌تخصص تصريح مي‌كند: براي پيشگيري از اين بيماري، رعايت بهداشت گام نخست است كه شامل عدم صدمه به پوست، استفاده از روش‌هاي ملايم اصلاح مو، استفاده از تيغ‌هاي تيز، استفاده از آب گرم قبل از اصلاح و كمپرس آب سرد پس از اصلاح، جلوگيري از خاراندن پوست و در نهايت جلوگيري از پوشيدن شلوار‌هاي بسيار تنگ پس از اصلاح پاهاست.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 7:01 PM

  

یكی از مسوولیت‌های مهم والدین، پرورش فرزندان است. موارد زیادی وجود دارد كه در مراحل گوناگون رشد كودك بایدآنها را رعايت كرد. عزت‌نفس یكی از این موارد بوده كه نیازمند توجه و اهمیت است.

عزت‌نفس صفتی نیست كه بتوان آن را در كلمات بیان كرد، بلكه‌از طریق رفتار و شخصیت افراد قابل دیدن است. عزت‌نفس؛ یعنی با خود راحت بودن و فردیت و شخصیت درون خود را پذیرفتن. باید به ویژگی‌های خوب درون خود افتخار كنید و از ویژگی‌های بد درونتان آگاه باشید. عزت‌نفس درباره «خود را دوست داشتن» است. حیرت‌آور است كه چگونه یك فرد می‌تواند خود را دوست نداشته باشد؟ فقط چند دقیقه در مورد برخی از افرادی كه می‌شناسید فكر كنید، آیا كاملا از خود راضی هستند؟ آنها بعضی از ویژگی‌های خود را دوست نداشته و از داشتن این ویژگی‌ها رضایت ندارند.

برخی از ظاهر خود ناراضی هستند، برخی پول بیشتری می‌خواهند، برخی به دنبال داشتن شغل دیگری هستند، برخی دوست دارند مسیر كاری خود را تغییر دهند در حالی كه برخی از افراد نیز از روابط خانوادگی‌شان رضایت ندارند. اینها افرادی با عزت‌نفس پایین هستند.

اما در مورد عزت‌نفس كودكان چطور؟ به عنوان یك والد، موارد اشاره شده را به خاطر بسپارید و مراقب باشید كه فرزندتان را به درستی پرورش داده و تربیت كنید. اگر فرزندتان نسبت به دیگر همسالانش از عزت‌نفس پایینی برخوردار است، گناهش به گردن شماست.

كودكی كه از عزت‌نفس برخوردار باشد، خلاق، خوشحال، فعال و دارای اعتماد به نفس است. كدامیك از والدین از داشتن چنین فرزندانی لذت نمی‌برند؟ كودكان، اعتماد به نفس را از روشی كه با آنها رفتار می‌شود، (بخصوص رفتاری كه والدین با آنها دارند) كسب می‌كنند. شما نقشی مهم در ارزش قائل شدن فرزندتان برای خود‌ ایفا می‌كنید.

دوست داشتن كودكان به خاطر‌خودشان

اگر همیشه سعی می‌كنید، اشتباهات فرزندتان را به رویش بیاورید (به رُخش بكشيد)، تنها سبب می‌شوید او برای خود ارزشی قائل نباشد. فراموش نكنید كه آنها را حتی برای كوچك‌ترین دستاوردهایشان تشویق كنید. از این‌كه بیش از حد آنها را سرزنش كنید، دست بردارید؛ هرگز تصور نكنید كه چنین كاری آنها را به انسان‌هایی كامل‌تر تبدیل می‌كند.

اگر اشتباهاتشان را گوشزد می‌كنید، به ویژگی‌ها و صفات خوبشان نیز اشاره كنید. درون همه انسان‌ها صفات بد وجود دارد، به فرزندانتان كمك كنید تا بر این صفات بد غلبه كنند. بهترین صفاتشان را كشف نموده و بر ویژگی‌های خوبشان صحّه گذارید. به خاطر نداشتن برخی صفات، سرزنش شان نكنید، بلكه به پرورش صفاتی كه از آن برخوردارند بپردازید.

راه‌حل ارائه كنیم

مطمئنا باید اشتباهات كودك را به او گوشزد كرد، اما باید از راه درستش وارد شد. ضروری است اشتباهات را خاطر نشان كرد و دلیل «اشتباه» نامیدنشان را نیز بیان كرد. در بسیاری از اوقات، كاری كه از نگاه شما اشتباه به نظر می‌آید، در نگاه كودك كاملا درست و معقول است. به آنها راه درست را نشان دهید. ضمنا، آنها را تشویق كنید تا این فعالیت را دوباره انجام دهند. این كار به آنها فرصت دیگری می‌دهد و بنابراین می‌توانند با درست انجام دادن كار مورد نظر، اعتماد به نفسشان را افزایش دهند.

مقایسه نكنیم

همان‌طور كه شما از این‌كه با دیگران مقایسه شوید، متنفر هستید، كودكانتان نیز همین‌طور هستند. بیشتر اوقات، مردم فرزندانشان را با همكلاسی‌هایشان، بچه‌های محله یا دوستانشان مقایسه می‌كنند؛ این مقایسه‌ها در مواردی چون نمرات امتحانی، انجام دادن درست تكالیف، عادات كلی و... صورت می‌گیرد. در اينجا بايد هشدار داد كه این خطرناك‌ترین كاری است كه می‌توانید با كودكتان انجام دهيد. هر چقدر هم كه كوچك باشد، كودك می‌فهمد كه این كار اشتباه است و از این‌كه این‌گونه او را در مقابل دیگران خوار می‌شمارید، احساس ناخشنودی می‌كند.

درس و مدرسه ، در حد معقول

بسیاری از والدین و معلمان باور دارند كه مدرسه تنها امري است كه در زندگی كودكان وجود دارد. از این‌كه فقط به تكالیف و امتحانات كودك اهمیت دهید، دست بردارید. بسیاری از اوقات، كودكان تكالیف را فقط برای این‌كه تمامش كنند، انجام می‌دهند. با كودكان درباره اهمیت تكالیف و انجام دادنش در زمان مناسب، صحبت كنید.

به آنها اجازه دهید خودشان برای زمان مطالعاتشان برنامه‌ریزی كنند. آنها را مجبور نكنید تا بر اساس روالی كه شما تعیین می‌كنید، پیش بروند. این كار در رشد كودك اختلال ایجاد می‌كند.

آنها را باور كنيم

كار اشتباهی است كه همواره كودكان را با این جمله خطاب كنید: «تو چی می‌دونی، تو فقط یه بچه‌ای.» به حرفشان گوش دهید، یاد بگیرید آنها را درك كنید و همواره وقتی را به آنها اختصاص دهید. همان‌طور كه دوست دارید، به علایق و بیزاری‌های شما احترام گذاشته شود، كودكان نیز می‌خواهند به علایق و بیزاری‌هایشان احترام بگذارید. می‌توانید عقیده آنها را درباره موضوعات مختلف‌‌ ـ‌ چه به آنها مربوط باشد و چه نباشد‌‌ ـ‌ جویا شوید. این كار به آنها این احساس را می‌دهد كه بخشی از خانواده هستند و به عقاید و انتخاب‌های آنها اهمیت داده می‌شود و برایشان ارزش قائلند.

مجبورشان نكنيم

كودكان شما شاید به دلایل زیادی چون امتحانات، بیماری، كسب موفقیت، دعوا با دوستان و... تحت فشار باشند؛ سعی كنید با صحبت درباره موضوع، از فشار روی دوش شان بكاهید. با آنها حرف بزنید و كاری كنید كه احساس راحتی و آرامش كنند؛ در این صورت است كه آنها مشكلاتشان را با شما در میان می‌گذارند.

كودكانتان را مجبور كنید در فعالیت‌های گروهی شركت كنند؛ بازی، ورزش و پیشآهنگی، فعالیتی‌هایی هستند كه برای كودكان كمرو و با عزت‌نفس پایین بسیار مناسب است.

اما به علایق كودكتان نیز توجه كنید و بر اساس آنها دست به انتخاب زنید. درك درست كودكان، مسوولیت اصلی شما در ساختن عزت‌نفس در كودكان است.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 6:59 PM

 چربي‌هاي شكمي آن دسته از چربي‌هايي هستند كه ارگان‌هاي داخلي را احاطه مي‌كنند و فرد را در مخاطره ابتلا به انوع بيماري‌ها قرار مي‌دهند.

به گزارش ايسنا، چربي‌هاي شكمي كه‌ چربي‌هاي مخفي نيز ناميده مي‌شوند بيشتر ناحيه اطراف معده را مي‌پوشانند. اين دسته از چربي‌ها با چربي‌هايي كه به پوست نزديك‌ترند تفاوت داشته و از آنها خطرناك‌تر هستند. در واقع خطر اين نوع از چربي از چربي تجمع يافته در ديگر نواحي بدن بيشتر است و فرد را در معرض ابتلا به ديابت، بيماري‌هاي قلبي، فشار خون و كلسترول بالا قرار مي‌دهد.

 

منشأ تجمع اين نوع چربي، خوردن چربي، قند زياد و عدم تحرك فيزيكي است، زيرا كالري اضافي ناشي از تغذيه غيرصحيح در ارگان‌ها تجمع پيدا مي‌كند. كالري اضافي كه با ورزش نسوزد در بدن و در اطراف ارگان‌ها تجمع مي‌يابد و اين روند مخصوصا در افرادي كه از قبل اضافه وزن دارند، تشديد مي‌شود.

شنا، پياده‌‌روي و به طور كلي ورزش منظم در كاهش اين دسته از چربي‌ها نقش دارد، البته نبايد‌ به 2 يا 3 جلسه ورزش سبك در طول هفته دل خوش كرد، بلكه چربي‌هاي شكمي و كاهش آنها نيازمند 5 وعده برنامه ورزشي سخت‌تر است.

مصرف رژيم غذايي حاوي پروتئين، ميوه و سبزي بيشتر و كاهش مصرف چربي جهت تسريع در سوزاندن كالري دريافتي، يكي ديگر از مهم‌ترين راهكارهاي كاهش چربي‌هاي شكمي است.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 6:58 PM

 

گرمازدگي سن و سال نمي‌شناسد، هر كدام از اعضاي خانواده مي‌توانند دچار گرمازدگي شوند كه در اين حالت بايد به فرد گرمازده كمك شود.

 

 

بدن انسان به طور عادي داراي يك مكانيسم تنظيمي گرمايي است و بر هم خوردن تعادل در اين مكانيسم به نحوي كه درجه حرارت بدن به طور غير عادي بالا رود، موجب گرمازدگي مي‌شود.

بالا رفتن دماي هوا موجب افزايش تبخير آب بدن مي‌شود، حجم آب بدن كم ‌مي‌شود و ضربان قلب بالا مي‌رود كه همراه با اين تبخيرات، الكتروليت‌هاي سديم و پتاسيم كه جزو مواد ضروري بدن هستند نيز از بدن انسان خارج مي‌شوند.تبخير بيش از حد آب از بدن به علت گرماي زياد موجب كاهش فشار خون مي‌شود و در نتيجه خون به موقع به كليه‌ها و مغز نمي‌رسد. ادرار نيز بر اثر گرمازدگي كاهش پيدا مي‌كند.در صورت پايين آمدن فشار خون و نرسيدن خون به مغز، فرد دچار سرگيجه شده و در اين صورت فرد گرما زده با بيهوشي نيمه كامل مواجه مي‌شود.

گرمازدگي بر 2 نوع كلاسيك و فعاليتي قابل تقسيم است. افراد در سنين بالا، مبتلايان به بيماري‌هاي قلبي و عروقي، بيماري‌هاي مزمن، رواني، معلولان، افراد چاق و فربه و يا به هرعلتي با كاهش ميزان مايعات بدن به فرم كلاسيك دچار مي‌شوند.

در گرمازدگي به صورت فعاليتي در هر سني به ويژه در كودكان و به دنبال فعاليت‌هاي ورزشي سنگين بويژه در آب و هواي مرطوب بروز مي‌كند.

لازم است بدانيد كه در صورت عدم تشخيص يا انجام ندادن مراقبت‌هاي لازم، احتمال بروز عوارض و حتي مرگ و مير در افراد گرمازده بالاست.

علائم

 

ضعف و خستگي، كشيدگي و درد عضلات، استفراغ و تهوع، پوست رنگ‌پريده و چسبناك، گرفتگي عضلات، سرگيجه، ضعف و غش، ادرار زرد تيره يا نارنجي، سردرد و اسهال از علائم نشان‌دهنده گرمازدگي هستند.بر اين اساس در صورتي كه فردي اين علامت‌ها را مشاهده كرد بايد سريعاً خود را به جاي خنك برساند و مايعات خنك بنوشد‌ و در صورت داشتن اسهال، ضعف و بي‌حالي به پزشك مراجعه كند.

متاسفانه بيشتر افراد به علت دير مراجعه‌ كردن به پزشك دچار عوارضي مي‌شوند كه مهم‌ترين آنها از بين ‌رفتن كليه‌هاست كه در پي آن كاهش حجم ادرار ايجاد شده و در نهايت منجر به دياليز مي‌شود بنابراين درمان بايد در همان دقايق اوليه انجام شود.

پيشگيري

 

پوشيدن لباس‌هايي از جنس نخ، پنبه و كتان كه تبادل گرما را امكان‌پذير مي‌كند، از توصيه‌هاي مهم براي پيشگيري از گرمازدگي است، در اين موارد گرماي هوا صرف تعريق بدن و در نتيجه متعادل نگهداشتن درجه حرارت بدن مي‌شود، همچنين با نوشيدن مقادير كافي مايعات، حجم مايعات از دست رفته بدن بر اثر تعريق تامين مي‌شود.

پوشيدن لباس‌هاي نخي، آزاد و با رنگ روشن در پيشگيري از گرمازدگي بسيار موثر است. لباس‌هاي نايلوني، تيره‌رنگ و تنگ از تبخير آب بدن پيشگيري مي‌كند و دماي بدن افزايش مي‌يابد.

به افراد مسن و افراد مبتلا به بيماري‌هاي زمينه‌اي و مشكلات قلبي توصيه مي‌شود در ساعات گرم روز، كارهاي سنگين انجام ندهند و به محض اين كه احساس تشنگي كردند، آب بنوشند.براي تامين آب و املاح مورد نياز بدن و جلوگيري از گرمازدگي در فصل تابستان، مصرف آب، آب‌ميوه طبيعي و افزودن اندكي آب‌ليمو به آب توصيه مي‌شود.بدن در شرايط عادي به 8 ليوان آب در شبانه‌روز احتياج دارد ولي افرادي كه در طول روز در معرض تابش مستقيم آفتاب و هواي گرم قرار دارند بايد آب بيشتري مصرف كنند.همچنين بايد به اين نكته توجه شود كه هنگام بازگشت به منزل نبايد بلافاصله در معرض باد مستقيم كولر قرار گرفت. ابتدا بايد لباس‌هاي خيس از عرق تعويض شده و بتدريج تعادل دمايي با محيط ايجاد شود.

گرمازدگي در نوزادان

 

نوزادان نسبت به گرمي و سردي هوا حساسيت خاصي دارند و از آنجايي كه قادر نيستند با زبان خود به اطرافيان بفهمانند كه گرم يا سردشان است، واكنش‌هايي را از خود نشان مي‌دهند.به گزارش فارس، به خاطر حساسيتي كه مادران و اطرافيان نسبت به نوزاد تازه متولد شده پيدا مي‌كنند بر اين باورند كه اگر در اين فصل دستگاه‌هاي خنك‌كننده را خاموش و نوزاد را بيشتر بپوشانند كه سلامت نوزادشان تأمين ‌شود.

اما اين اقدام مادر مانع از رسيدن هوا به داخل ريه نوزاد مي‌شود و از طرفي با بالا رفتن ميزان تعرق در نوزاد بر اثر پوشش زياد، دفع مايعات صورت مي‌گيرد كه اين مساله بسيار خطرناك است تا جايي كه باعث گرمازدگي نوزاد مي‌شود.

تشنگي، بي‌حالي، خشك و قرمز شدن پوست از علائم گرمازدگي در نوزادان است.با توجه به فصل گرما رطوبت بين 22 تا 23 درجه بهترين دماي هوا براي نوزادان است. از اين رو اگر اين دما و ميزان پوشش افزايش پيدا كند حرارت بدن نوزاد نيز بالا خواهد رفت كه تب و كم شدن آب بدن نوزاد را به دنبال خواهد داشت تا جايي كه نوزاد
تشنج مي‌‌كند.

گرمازدگي در كودكان

 

لازم است خانواده‌ها بدانند كه كوكان نيز دچار گرمازدگي مي‌شوند.گرمازدگي در كودكان در 2 حالت اتفاق مي‌افتد؛ نخست گرمازدگي ناشي از هوا و ديگري بر اثر ورزش يا فعاليت‌هاي زياد در هواي گرم. گرمازدگي ناشي از هوا در كودكان موجب گشاد شدن رگ‌هاي خوني و پايين آمدن فشارخون مي‌شود تا جايي كه به شوك و غش در كودكان منجر مي‌شود.

اگر كودك براثر گرمازدگي غش كرده باشد، ابتدا بايد وي را در جاي خنك خواباند؛ به‌طوري كه سر او در قسمت بالا قرار گيرد تا خون به مغز برسد. قرار دادن كودك گرمازده در وان آب سرد مي‌تواند موجب بهبودي او شود، البته پوشاندن بدن كودك گرمازده با دستمال خيس نيز مي‌تواند، مؤثر باشد.

توصيه مي‌شود كودكان در هنگام بعدازظهر بازي و فعاليت كنند، ضمن اين‌كه كودك در هنگام ورزش حتما از آب خنك استفاده كند چرا كه اين كار مانع از افزايش دماي بدن مي‌شود.

مريم روزبهاني

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 6:57 PM

 

تمام زنان دنيا وقتي مادر مي‌شوند دوست دارند‌ مادري نمونه باشند و بتوانند وظايف مادري خود را به خوبي انجام دهند. اما محدوده اين وظايف كجاست و چگونگي عمل به وظايف مادري تا چه حد مي‌تواند مادر را نمونه و بدون نقص كند. گاهي يك مادر با زحمات زيادي كه مي‌كشد نمي‌تواند آنطور كه خودش و فرزندش مي‌خواهند مادري كند، اما مادر ديگري با زحمت كمتري مي‌تواند توقعات خود و فرزندش را از مادري كردن برآورده سازد. راستي مادر نمونه كيست؟

 

عشق مادري

اولين و مهم‌ترين وظيفه يك مادر عشق ورزيدن به فرزندش است. شما بايد به فرزندتان بفهمانيد كه عاشقانه دوستش داريد. گاهي برخي مادران فكر مي‌كنند كه اگر به تمام خواسته‌هاي فرزندشان جامه عمل بپوشانند يعني خيلي دوستش دارند در حالي كه اين امر تنها تا سن يك سالگي كارساز مي‌باشد و پس از آن بايد با روش‌هاي تربيتي به فرزند ياد داد كه هرچه مي‌خواهد نمي‌شود به دست بياورد و حق حكومت بر بقيه انسان‌ها را ندارد. گاهي نيز با محبت‌هاي زياد از حد، فرزند خود را لوس بار مي‌آورند و او را در روابط آينده‌اش با بقيه انسان‌ها دچار مشكل مي‌كنند. عشق ورزيدن به فرزند به معني تسليم او شدن نيست. عشق ورزيدن يعني هيچ گاه به فرزندتان نگوييد دوستت ندارم و حتي وقتي خواسته‌اي نامعقول از شما دارد يا اشتباهي مرتكب مي‌شود به او بگوييد كه گرچه خيلي دوستت دارم اما اين كارت اشتباه بود و اين نتيجه كار خودت است. يا من دوستت دارم اما اين خواسته تو عملي نيست. فرزند شما نبايد ياد بگيرد كه از عشق شما نسبت به خود سوءاستفاده كند. البته اينها بدان معني نيست كه شما مادري خشك و بي‌عاطفه باشيد بلكه مي‌توانيد در عين مهرباني و محبت دچار افراط و تفريط نشويد. فرزند شما بايد هميشه در پناه عشق مادري احساس آرامش كند. فرزندتان را در هر سني كه هست در آغوش بگيريد، ببوسيد و به او بگوييد كه دوستش داريد. با او مهربان و صادق باشيد و هميشه برايش وقت بگذاريد، او را سرزنش نكنيد، هيچ‌گاه به تنبيه بدني متوسل نشويد و فكر نكنيد كه فرزندتان مي‌داند كه شما عاشقش هستيد. او احتياج دارد كه شما اين را به او بفهمانيد.

سلامتي جسم و روح

از وقتي كودك شما در رحم‌تان است، ‌وظيفه داريد كه از لحاظ سلامتي جسمي و روحي به او رسيدگي كنيد و اين رسيدگي تا آخر عمر ادامه دارد، اما هرچه كودك شما بزرگتر مي‌شود اين رسيدگي حساسيت كمتري پيدا مي‌كند و از حالت مستقيم به غير مستقيم تبديل مي‌شود. تغذيه كودك از دوران جنيني تا وقتي كه خودش بتواند غذاي مناسب را تشخيص داده و بخورد به عهده مادر است. مادر بايد با يك برنامه‌ريزي صحيح به سلامتي فرزند خود اهميت دهد. لازم است دقت شود كه اهميت به سلامتي نبايد تبديل به وسواس شود كه هم مادر و هم فرزند در آن دچار آسيب شوند. همچنين به خاطر داشته باشيد كه در كنار سلامتي جسمي بايد توجه كامل به سلامت روح و روان كودك هم بشود. مادران يادشان باشد كه بهترين راه يافتن روش‌هاي صحيح حفظ سلامتي جسمي و روحي كودك، كمك گرفتن از متخصصين است پس مادران موفق كساني هستند كه ارتباط خود را با متخصصين جسم و روح كودك قطع نمي‌كنند. نكته ديگر اين است كه يك مادر نمونه خودش نيز بايد از سلامتي جسم و روح برخوردار باشد پس به سلامتي خود نيز اهميت دهيد تا بتوانيد مادري نمونه باشيد.قطعا روابط شما با همسرتان نيز بر سلامتي جسم و روح شما و فرزندتان تاثيرگذار است پس قبل از بچه‌دار شدن روابط خود و همسرتان را بهبود بخشيد و اگر مشكلي وجود دارد برطرف كنيد. اگر هم پس از بچه‌دار شدن مشكلاتي به وجود آمد حتما با كمك گرفتن از روان‌شناسان خانواده، تاثيرات منفي بر سلامت خود و فرزندتان را به حداقل برسانيد.

تربيت و كشف استعدادها

تربيت صحيح فرزندان و كشف و شكوفا كردن استعدادهاي او نيز يكي از وظايف مادران است. يك مادر نمونه آن است كه با مطالعه و مشورت با روانشناسان در زمينه تربيت و كشف استعدادهاي كودك بتواند فرزندي لايق تربيت كند و از نقاط ضعف شخصيت فرزند خود نگذرد و در رفع آنها بكوشد. ممكن است فرزند شما يك استعداد خاص داشته باشد كه شما به هيچ‌وجه از آن خبر نداشته باشيد پس روش‌هاي كشف استعداد را ياد بگيريد و هيچ استعدادي را به كودك تلقين نكنيد؛ شايد آنچه شما دوست داريد، فرزندتان دوست نداشته يا در آن مورد خاص استعداد نداشته باشد. پس از كشف استعداد، مادر وظيفه دارد كه روش‌هاي شكوفايي آن استعداد خاص را پيدا‌ و زمينه شكوفايي آن را فراهم آورد. به فرزند خود اعتماد به نفس دهيد به اين صورت كه نقاط قوت واقعي او را پيدا كنيد و از آنها تعريف كنيد. مراقب باشيد كه اين اعتماد به نفس كاذب نشود يعني به اندازه و واقعي باشد. همچنين نقاط ضعف فرزندتان را نيز با احتياط به او گوشزد كرده و در رفع آنها به او كمك كنيد.

مادر نمونه براي فرزندش يك حامي عادل و با انصاف است. شما بايد از فرزندتان حمايت كنيد ولي با عدالت و انصاف، يعني اگر جايي فرزندتان خطا مي‌كند به او بفهمانيد كه خطا كرده است و حمايت بيش از اندازه نيز از او به عمل نياوريد. حمايت نابجا و بيش از اندازه، به فرزند شما به اشتباه مي‌قبولاند كه هرچه انجام مي‌دهد درست است در حالي كه يك انسان كامل بايد بفهمد كه كجا اشتباه مي‌كند.

به فرزند خود اعتماد كنيد و به او ميدان عمل بدهيد. به او و عقايدش احترام بگذاريد. درست است كه شما تجربه بيشتري داريد اما اين بدان معني نيست كه هرچه شما فكر مي‌كنيد درست باشد. هرچه فرزندتان را محدودتر كنيد او بيشتر از شما دور مي‌شود. به او يك آزادي عمل با كنترل از راه دور بدهيد. به او صداقت را ياد دهيد و با رفتارتان به او اجازه دهيد كه با شما صداقت داشته باشد و بداند كه تمام حرف‌هايش را مي‌تواند به شما بگويد. دوست فرزند خود باشيد. فرزند شما قبل از هر چيز يك انسان است پس به حقوقش احترام بگذاريد و در هر سني استقلال شخصي‌اش را متناسب با سنش بپذيريد و نگذاريد كه بيش از حد به شما وابسته شود.

شايد يكي از نكات مهم در اين‌كه بتوانيد يك مادر نمونه باشيد تعداد فرزندان شما باشد. پس با توجه به توانايي‌هاي خود در مادر بودن، تعداد فرزندان خود را تعيين كنيد. اگر ظرف توانايي شما در حد يك فرزند است پس به يك فرزند قانع بوده تا بتوانيد برايش مادري نمونه باشيد.

حديث‌السادات ميرزايي

ادامه مطلب
یک شنبه 24 اردیبهشت 1391  - 6:55 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 105

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5833952
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی