به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

ثبت اختراع سبز توسط یک گروه از محققان ایرانی

دنیای اقتصاد- حفاظت  از محيط زيست امروزه به يكي از مهم‌ترين دغدغه‌های كشورهاي توسعه يافته تبديل شده است؛ هرچند این مساله در کشور ما کمتر مورد توجه مسوولان قرار می‌گیرد؛ اما به تازگی گروهی از محققان جوان ایرانی دست به طراحی شارژر ویژه‌ای زده‌اند که به حفاظت از محیط زیست کمک شایانی می‌کند.
تكنولوژي‌ای كه در اين شارژرها به كار رفته  است، باعث  مي‌شود كه در مصرف برق حداكثر صرفه‌جويي صورت گيرد و صرفه‌جويي در مصرف انرژي؛ یعنی جلوگیری از آسيب رساندن به محيط زيست و گرم شدن كره زمين است. آخرين نمونه از نوآوري‌هايي كه در اين راستا انجام شده توسط شركت اپل و در موبايل آي‌فون 5 به کار رفته است. 
به اين صورت كه پس از اينكه شارژ باتري موبايل پر مي‌شود ديگر هيچ جريان برقي وارد دستگاه نمي‌شود. سهيل قيامي، سرپرست تیم طراحان پاورکاتر (PowerCutter)، در رابطه با برتري طرحشان نسبت به این تکنولوژی مي‌گويد: درست است که در گوشی‌هایی مانند آی‌فون زمانی که دستگاه به‌طور کامل شارژ می‌شود، جریان الکتریسیته به باتری قطع می‌شود؛ اما فکری برای زمانی که دستگاه از شارژر جدا می‌شود و شارژر بدون استفاده روی پریز می‌ماند، نشده است.
وی می‌افزاید: درست است كه مقدار برقي كه در اين حالت مصرف مي‌شود، بسيار ناچيز است؛ ولي تصور كنيد كه اگر روزي تمامي كاربران دستگاه‌هاي الكتريكي دنيا از اين شارژر استفاده كنند موجب چه صرفه‌جويي عظيمي در مصرف برق خواهد شد.
به گفته وی استفاده از اين شارژر جدید  يك راه حل ساده و ارزان است كه از اتلاف بيهوده اين مقدار انرژي جلوگيری و به صورت غير مستقيم به حفظ محيط زيست كمك مي‌كند. قیامی تاکید می‌کند که يكي ديگر از اهداف اين طرح افزايش طول عمر مفيد شارژر است. 
بر اساس اظهارات وی، با اين شرايط ديگر نيازي به جدا كردن شارژر از پريز نيست. به عبارت ديگر هنگامي كه شارژر به پريز برق متصل است؛ ولي سوكت آن به دستگاه الكتريكي متصل نيست، جريان الكتريسيته وارد ترانسفورماتور داخل شارژر نمي‌شود در نتيجه برق مصرف نمي‌شود. سهيل قيامي، كوروش مهدوي، المیرا چراغی، سبا صبور صادق‌زاده و یسنا کلانتر  دانشجويان طراحي صنعتي دانشگاه آزاد تهران با اختراعشان در مسابقات جهاني رد دات 
(Red Dot) آلمان كه يكي از معتبرترين مسابقات طراحي صنعتي در سطح دنيا است نیز شرکت کردند و توانستند   جايزه طرح برگزيده این دور از مسابقات را نیز کسب کنند.
در حالی این طرح از سوی برگزارکنندگان این مسابقه معتبر مورد توجه قرار گرفته است که به گفته سهیل قیامی، تاکنون مسوولان و نهادهای دولتی و خصوصی از این طرح حمایت نکرده‌اند. سهيل قيامي از توجه به طرحش توسط ارگا‌ن‌های خصوصی  گله دارد و مي‌گويد: وقتي كه براي معرفي طرح به يك شركت خصوصي رفته بوديم مدير عامل شرکت بعد از اينكه طرح را برايش معرفي كرديم، گفت كه طرح شما طرح بسيار خوب و كاربردي است، ولي فكر مي‌كنم تا 50 سال آينده طرحتان  در ايران كاربردي نداشته باشد.

ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:28 PM

هرگاه تصمیم به خرید دوربین می گیرید و چرخی در بازار می زنید، با صدها مدل متنوع از هر دسته (از ببین و بگیر تا بدون آینه یا DSLR) روبرو می شوید که تصمیم گیری نهایی را بسیار سخت می کنند. از سویی نگران این هستید که «آیا این دوربین مناسبی برای من است؟» و از سوی دیگر از خود می پرسید «واقعا بهترین دوربین را با این پول خریدم؟»

 

و هر فردی را آشنا با بازار دوربین های دیجیتال گیر بیاورید، از او می پرسید «به نظرت در رنج فلان تا فلان چه دوربینی بخرم بهتر است؟

 

اگر چه این لیست هیچگاه کاملا بی نقص نخواهد بود و همیشه به نکات تکمیلی شما دوستان نیاز خواهد داشت، اما سعی می کنیم با نگاهی به دوربین های موجود در بازار، لیستی کاربردی را در هر دسته عرضه کنیم.

 
اما پیش از شروع، باز هم تاکید می کنیم که به جای اهمیت دادن به قیمت؛ اینکه چه دوربینی بخرید، کاملا بستگی به کارکرد آن برای شما و استفاده معمول تان دارد. آیا به دنبال عکاسی حرفه ای و تجاری هستید؟ یا می خواهید یکدوربین رده بالا و پیشرفته در جیب تان داشته باشید؟ یا به دنبال گزینه ای کاملا مناسب برای سفرهای طولانی می گردید؟ شاید هم یک همه کاره جمع و جور لازم دارید که در میهمانی های خانوادگی به ثبت لحظات خاطره انگیز بپردازید؟
 
 

Nikon D5200

تقریبا می توان گفت بهترین کیفیت عکس و ویدیو را در این کلاس به ارمغان می آورد. طراحی سیال و روان فرآیند عکاسی و امکانات مناسب و کارآمد، نیکون دی ۵۲۰۰ را تبدیل به دوربینی کرده که می توان گفت بسیار بیشتر از پولتان آش می خورید. 
 
هنگامی هم که بخواهید از مشکلات آن بگویید، شاید تنها نکته قابل ذکر، عدم وجود موتور فوکوس خودکار در بدنه باشد. این موضوع باعث می شود هنگام انتخاب لنز، کمی محدود شوید. به طور کلی این دوربین را می توان یک انتخاب عالی برای عکاسان نیمه حرفه ای و برنامه های خانوادگی و مسافرت های تفریحی دانست.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۲۴.۱ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه 
قیمت: ۲،۴۵۰،۰۰۰ تومان
 
 

Canon EOS Rebel T4i / EOS 650D

این دوربین تصاویر و ویدیوهای فوق العاده خوبی را فراهم می آورد و کارکرد «نمایش زنده» صفحه نمایش آن نسبت به نسل قبلی اش بهبود قابل توجهی داشته است. ضمن اینکه فرآیند عکاسی هم در آن ساده تر شده است. البته هنگامی که ISO را بالا می برید، مقداری از کیفیت عکس ها کاسته می شود.
 
یک دوربین خوب که مجموعه کاملی از لنزهای STM کانن را پشتیبانی می کند و شاید تنها نسخه ای از خانواده ربل باشد که بتوان آن را شایسته عنوان «کاملا پیشنهاد شده» دانست. البته اگر تنها عکاسی برای تان مهم باشد و چندان به دنبال فیلمبرداری نباشید، احتمالا بتوانید مدل های جایگزین ارزان تری را هم در بازار بیابید.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۲،۱۰۰،۰۰۰ تومان
 
 

Canon EOS Rebel T5i / EOS 700D

این دوربین یکی از نمونه های عالی در زمینه استفاده از نمایشگر لمسی دوربین های ببین و بگیر در خانواده DSLR است. در اینجا پیاده سازی پنل لمسی همراه با بهینه سازی آن برای ضبط ویدیو بوده و البته همچنان مانند نسل های قبلی خانواده ربل، عکس ها و فیلم هایی عالی را ثبت می کند. علاوه بر اینکه کارایی اش بهبود چشمگیری داشته است.
 
البته کارایی سیستم فوکوس خودکار phase-detection آن در مقایسه با رقبا کمی عقب است و کارکرد «نمایش زنده» هم نمی تواند میدان-داری کند. نقاط کوچک فوکوس خودکار روی منظره یاب، به سختی دیده می شوند و همین استفاده از آنها را مشکل می کند. 
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- صفحه نمایش ۳ اینچی لمسی
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۲،۶۰۰،۰۰۰ تومان
 

Canon EOS Rebel T3i / EOS 600D

این دوربین در کنار قابلیت های ویدیویی عالی خود، کیفیت عکس و فیلم خوبی هم دارد. البته اگر بخواهید از هر دو قابلیت فیلم و عکس برداری به طور همزمان استفاده کنید، تنظیمات آن کمی ناامید کننده هستند. حالت عکاسی متوالی آن هم برای ثبت تصاویر ورزشی، کودکان یا حیوانات، کمی باعث آزار است.
 
به نسبت هزینه ای که می کنید، این دوربین انتخابی مناسب برای ویدئوگرافرها است. البته اگر نیازی به نمایشگر دقیق و کارآمد آن ندارید می توانید مدل های پایین تر را انتخاب کنید. و البته برای عکاسان خلاق هم گزینه ای عالی به نظر می رسد. اما اگر به دنبال عکاسی حرفه ای در زمینه هایی چون ورزش، کودکان یا حیوانات هستید، شاید این گزینه مناسب شما نباشد.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۷ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۷۰،۰۰۰ تومان
 
 

Canon EOS Rebel T2i / EOS 550D

عملکردی سریع، کیفیت عکسی عالی و کیفیت ویدیویی بالاتر از متوسط، از خصوصیات این دوربین هستند. البته منظره یاب آن هنگام کار کمی آزار دهنده است و کنترل کادربندی هنگام فیلمبرداری می تواند باعث رنجش شما شود. هرچند اگر به دنبال یک DSLR خوش قیمت می گردید که کیفیت کار مناسبی برای شروع کار یک عکاس آماتور-جدی داشته باشد، انتخابی مناسب خواهد بود.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۸.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳.۷ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت:   تقریبا ۲،۳۰۰،۰۰۰ تومان
 

Nikon D5100

کیفیت عکس های این دوربین واقعا عالی هستند و امکان کاهش نویز بسیار خوبی دارد. و برای هر دو کارکرد عکس و فیلمبرداری با طراحی ساده و موثر فرآیند روبرو هستیم. اتحاد مجموعه ای وسیع از امکانات به درد بخور، این دوربین را تبدیل به انتخابی بسیار مناسب نموده است.
 
البته، اگر چه می توان گفت دوربین سریعی است، ولی برخی کارکردهای آن نسبت به هم گروهی های اش با کمی مشکل روبرو هستند.
 
هرچند شاید این دوربین با هیچ یک از شاخص های رده بندی شخصی، در جایگاه نخست قرار نگیرد؛ اما نیکون دی ۵۱۰۰ ترکیبی عالی از کیفیت عکس، عملکرد، امکانات و طراحی را پیش روی شما می گذارد و البته قیمتی مناسب را هم برای همه اینها پیشنهاد می کند.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۶.۲ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۴ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۲۰،۰۰۰ تومان
 
 

Nikon D3100

کیفیت عکس عالی و جایگیری مناسب دکمه های کنترلی، به همراه حالت راهنمای کاربر پسند، این مدل نیکون را بهدوربینی خواستنی بدل کرده. همچنین امکان کنترل فوکوس دستی در حالت فیلمبرداری را هم نباید از خاطر برد. البته منظره یاب نسبتا کوچک، و کندی کارکرد نسبت به رقبا را نباید فراموش نمود.
 
این دوربین در دسته DSLRهای رده پایین، کیفیت عکسی عالی را در بدنه ای فراهم آورده که برای عکاسان با تجربه، ساده و موثر است و به همان میزان برای عکاسان نیمه حرفه ای صمیمانه بوده و باعث وحشتشان نمی گردد. تنها مشکل آن عملکردش است که نسبت به رقبا کمی کندتر است.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۴.۸ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-6400 و 12800
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۳ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۴۴۰،۰۰۰ تومان
 

Sony Alpha SLT-A37

اگر چه سونی نسبت به رقبا، مدت زمان زیادی نیست وارد این بازار شده، اما توانسته با این دوربین، از نظر کارکرد یک پیشرو باشد که از قابلیت های خوب و کیفیت عکس قابل قبولی هم برخوردار است. البته در این میان مشکلاتی مانند تیره بودن منظره یاب الکترونیک یا کوچک بودن نمایشگر هم به چشم می خورند.
 
اگر به دنبال محصولی ارزان قیمت، با نمایشگر متحرک، منظره یاب و عملکرد سریع هستید، احتمالا Alpha SLT-A37 جزو اولین انتخاب های تان خواهد بود.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۱۶.۱ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 25600
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۷ یا ۵.۵ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه
قیمت:   تومان
 
 

Nikon D3200

نیکون دی ۳۲۰۰ با عملکردی سریع و قابل قبول و کیفیت عکسی بسیار خوب، تمام آنچه را که از یک DSLR انتظار دارید، در اختیار تان می گذارد. البته از نظر طراحی فرآیند ثبت عکس و همچنین حل مشکلاتی که در نسل های گذشته داشته، کمی ضعیف عمل کرده است. اگر به دنبال ارتقاء از دوربین های ببین و بگیر باشید، این DLSR رده پایین می تواند یکی از انتخاب های مناسب تان باشد.
 
مشخصات فنی:
- رزولوشن ۲۴.۷ مگاپیکسل
- سنسور CMOS - APS-C
- ISO 100-12800 و 50,25600,51200,102400
- ذخیره فرمت RAW
- سرعت شاتر 1/4000 تا ۳۰ ثانیه
- عکاسی متوالی ۴ فریم در ثانیه
- فیلمبرداری 1080P با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه
قیمت: ۱،۷۳۰،۰۰۰ تومان
 
در میان رده پایین ها، شما کدام دوربین DSLR را پیشنهاد می کنید؟

 

ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:26 PM

این دو سه ساله، توجه عموم مردم به «شتاب‌دهنده ذرات» و در رأس آنها LHC جلب شده است.

شتاب‌دهنده، دستگاهی است که در آن ذرّات باردار (مانند: ذرات بنیادی، اتم‌های یونیزه شده، مولکولها یا قسمت‌های مولکول) به وسیلهٔ میدان‌های الکتریکی یا مغناطیسی تا سرعت‌های بسیار زیادی شتاب ‌داده می‌شوند. به طوری که سرعت بسیاری از آنها، حتی تا نزدیکی‌های سرعت نور می‌رسد.

از شتاب‌دهنده‌ها در زمینه‌های مختلفی از فیزیک، از جمله در اندازه‌گیریهای متعددی در فیزیک هسته‌ای استفاده می‌شود: یعنی از طریق شلیک ذرّات، توسط شتاب‌دهنده به سوی جسم در حال تحقیق (Target) و پراکندشدن آنها و اندازه‌گیری، توسط یک دوربین یا آشکارساز (Detector).

08-21-2013 07-39-04 PM

ما به صورت جسته و گریخته می‌دانیم که اگر بدن در مجاورت مواد رادیواکتیو یا پرتوهای خطرناک قرار بگیرد، چه پیش می‌آید، اما در مورد شتابدهنده ذرات، چه؟ اگر کسی را مثلا در حین کار یک شتابدهنده در معرض برخورد آن ذرات قرار بدهیم، چه پیش خواهد آمد؟

مشخص است که ما اصلا امکان آزمایش عملی چنین چیزی را نداریم، اما در سال ۱۹۷۸ حادثه‌ عجیبی پیش آمد که امکان داد دست‌کم برای یک بار در تاریخ، خطرات چنین چیزی آزمایش شود!

آناتولی پتروویچ بوگورسکی، یک دانشمند روس، تنها شخصی است که تا حالا در معرض ذرات شتاب‌داده شده در یک شتاب‌دهنده قرار گرفته است.

در سال ۱۹۷۸، او به عنوان یک پژوهشگر در پژوهشگاه فیزیک Protvino کار می‌کرد و مشغول تحقیقاتی با استفاده از شتاب‌دهنده ذرات این مرکز به نام سینکروترون U-70 بود.

در ۱۳ جولای این سال، او متوجه شد که قطعه‌ای از شتاب‌دهنده به درستی کار نمی‌کند، برای همین خم شد تا مشکل را حل کند، غافل از آنکه با این کار سرش درست در مسیر عبور پروتون‌های شتاب‌داده شده، قرار گرفته گرفته است.

برای لحظه‌ای، او به گفته خودش، «نوری درخشان‌تر از هزار خورشید» را دید، ولی هیچ دردی حس نکرد.

پرتو عبور کرده از سر او، معادل دو هزار گری بود. gray واحد میزان جذب انرژی پرتوهای یونیزان است و هر گری معادل جذب یک ژول نرژی به ازاری هر کیلوگرم از ماده است. معمولا اگر کسی به صورت ناگهانی در معرض ۵ گری اشعه قرار بگیرد، در عرض ۱۴ روز فوت می‌کند. اما هر چه باشد، نوع اشعه هم مهم است و تا آن زمان کسی در معرض پروتون شتاب‌داده شده قرار نگرفته بود.

08-21-2013 07-40-26 PM

همان طور که در عکس بالا می‌بینید، اشعه از پس سر بوگورسکی وارد شده بود و از نزدیکی بینی‌اش بیرون آمده بود. به فاصله کوتاهی از حادثه، قسمت چپ سر بوگورسکی متورم شد، او را به بیمارستان بردند، انتظار می‌رفت او در عرض چند روز فوت کند، دانشمندان در نظر داشتند او را برای مطالعه این شرایط تحت مراقبت و نظارت دقیق قرار بدهند.

در عرض چند روز، قسمتی از پوست پس سر و صورت او، ریخت، ابفت استخوان جمجمه و مغز او هم توسط اشعه سوخته بود، اما در کمال تعجب بوگورسکی نمرد و به تدریج بهبود پیدا کرد!

علیرغم اینکه اشعه از مغز او عبور کرده بود، او توانایی‌های هوشی خود را بدون تغییر، حفظ کرد. البته او آسیب‌هایی هم دید:

- او شنوایی گوش چپ‌اش را از دست داد.

- در عرض دو سال پس از حادثه، قسمت چپ صورت او به تدریج فلج شد.

- او نسبت به گذشته، در حین انجام فعالیت‌های ذهنی، زودتر خسته می‌شد، اما با این همه او بعد از حادثه توانست به تحصیل ادامه بدهد و PhD خود را هم بگیرد.

-آثار جانبی دیگر، ابتلای او به تشنج absence بود و تشنج تونیک کلونیک بود. (در تشنج نوع اول، شخص به مدت کوتاهی، معمولا زیر ۲۰ ثانیه، حتی بدون اینکه خودش آگاهی داشته باشد، دچار تشنجی می‌شود که به صورت کاهش سطح هوشیاری و خیره شدن تظاهر پیدا می‌کند و در آن خبری از حرکات کلاسیک لرزش دست و پاها نیست، اما در تشنج تونیک کلونیک، ما با تشنج کلاسیک روبرو هستیم که فرد بیهوش می‌شود، روی زمین می‌افتد و دست و پایش به شدت تکان می‌خورند.)

08-21-2013 07-36-56 PM

اما عجیب‌ترین اثر جانبی پرتوهای پروتون شتاب‌داده شده روی بدن بوگورسکی این است که سمت راست صورتش، مثل هر پیرمردی دیگری در سن او، دچار چین و چروک شده است، اما سمت چپ صورتش، گویی فریز شده و چین و چروکی در آن مشهود نیست. از این نظر شتاب‌دهنده مثبل یک بوتاکس با اثر ماندگار عمل کرده است!

بوگورسکی ازدواج کرده است و صاحب یک پسر است.

منبع

ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:24 PM

امروزه سرعت حرف اول را می‌زند. از اینترنت و قطعات پردازشی گرفته تا انواع وسایل نقلیه، تمام تلاش مهندسان بر آن است تا با به کارگیری آخرین دانسته‌های فنی خود، سریع‌ترین محصولات را تولید کنند. در این مطلب از شاتر، نگاهی می‌اندازیم به پرسرعت‌ترین قطارهای جهان که در یک چشم بر هم زدن، فواصل میان کشورها را طی می‌کنند.

 

Frecciarossa 1000

 این قطار فوق پرسرعت توسط صنایع حمل و نقل بامباردیو ساخته شده است و با نام‌های V300 Zefiro و ETR 1000 نیز شناخته می‌شود. هزینه‌ی ساخت آن و مسیر حرکتش، 2 میلیارد دلار بوده و قرار است در سال 2015، اولین سفر خود را با سرعت 354 کیلومتر بر ساعت آغاز کند. مسافرین این قطار می‌توانند فاصله میلان تا رم را تنها در 2 ساعت و 12 دقیقه طی کنند.

HSL-1

800px-Thal

این قطار بلژیکی با سرعت 197 کیلومتر بر ساعت، 15 سال است که در حال انجام وظیفه است و اگر قصد رفتن از بروکسل به پاریس را داشته باشید، بیش از 90 دقیقه معطل نخواهید شد.

ETR 500

800px-Naples Central station gorgeous long-distance train

سرعت Elettro Treno Rapido 500، به 300 کیلومتر بر ساعت هم می‌رسد و مسافران ایتالیایی را ظرف یک ساعت از میلان به بلونیا منتقل می‌کند.

Eurostar

34774643 818dfeaa7b b

یورو استار، در مسیر خود از پاریس، بروکسل، و لندن می‌گذرد و فرانسه و بلژیک و انگلستان را به یکدیگر پیوند می‌دهد. این قطار اروپاگرد، تا 297 کیلومتر بر ساعت سرعت می‌گیرد و مسیر حرکت آن، از مناطق بکر و طبیعی اروپا و تونل‌های زیر زمینی لندن است.

AVE Talgo-350

371016362 73bf408194 b

یک ماتادور تمام عیار و سرکش که  با سرعت 330 کیلومتر بر ساعت در خط مادرید-بارسلونا و 254 کیلومتر بر ساعت در ریل‌های میان مادرید و وایادولید، خاک اسپانیا را به لرزه در می‌آورد.

THSR 700T

8232798234 50f509c140 b

با سرعتی معادل 297 کیلومتر بر ساعت، از سال 2007 مشغول به جا به جایی شهروندان تایوانی است.

KTX 2

5038871405 da6d87f78c b

اهل کره‌ی جنوبی است  و توسط صنایع هیوندای روتم ساخته شده است. KTX2 همچنین اولین قطار پرسرعت تجاری در کشور کره‌ی جنوبی است که تا 304 کیلومتر بر ساعت سرعت می‌گیرد. خطوط کیونگبو، مسیر از سال 2010، میزبان این قطار بوده است.

ICE 3، کلاس 403

 800px-ICE 3 Oberhaider-Wald-Tunnel

محصول شرکت بامباردیر زیمنس است که اصالتا آلمانی بوده و سرعتش به 318 کیلومتر بر ساعت می‌رسد. خط فرانکفورت-کولونی مسیر حرکت ICE 3 است که از نزدیکی تونل اوبرهایدر ولد می‌گذرد.

TGV

2992892235 26df3aeca5 b

این قطار در فرانسه ساخته شده و از طراحی ایرو دینامیک ویژه‌ای برخوردار است. سرعت آن به  379 کیلومتر بر ساعت هم می‌رسد، اما به دلیل برخی محدودیت‌ها بر روی 318 کیلومتر بر ساعت قفل شده است.

Shinkansen E5

 2018 11

شرکت هیتاچی کاوازاکی ژاپنی، این قطار پرسرعت و منحصر به فرد را تولید کرده که حداکثر سرعتش 440 کیلومتر بر ساعت است، اما معمولا آن را در حال سفر با سرعت 320 کیلومتر بر ساعت می‌بینیم.

 CRH380A bullet train

800px-Sifang CRH2 380A at Shanghai Expo

تصویری که مشاهده می‌کنید از ایستگاه هونگ کیاو در مسیر بیجینگ،شانگهای گرفته شده است. حداکثر سرعت این قطار چینی به 485 کیلومتر بر ساعت می‌رسد اما معمولا با سرعت کمتری حرکت می‌کند.  CSR Qingdao Sifang Locomotive and Rolling، سازنده‌ی این پرسرعت چینی است که 494 نفر گنجایش دارد و در دو خط شانگهای-نانجینگ و شانگهای-یانگزو جا به جا می‌شود.

magnetic levitation

mahlev

و بالاخره رسیدیم به سریع‌ترین قطار در جهان  با سرعت 430 کیلومتر بر ساعت که در خطوط میان‌ شهرهای چین حرکت می‌کند. این قطار با  ریل‌های مغناطیسی خود هیچ تماسی ندارد و در هنگام حرکت، به  واسطه‌ی نیروی مغناطیسی تنها بر روی ریل‌ها سر می‌خورد.

البته با پایین آوردن میزان اسطکاک، می‌توان این سرعت را تا 500 کیلومتر بر ساعت نیز افزایش داد.

در حال حاضر متخصصان آمریکایی در حال کار بر روی یک فناوری ارتباطی جدید به نام Hyperloop هستند که ممکن است برای همیشه جای قطارهای مسافربری را بگیرد. هزینه‌ی ساخت سامانه‌های هایپرلوپ بالا است و به دانش و تخصص زیادی نیازمند است، اما با فراهم آوردن سرعت 1220 کیلومتر بر ساعت، شاید جای حرفی باقی نماند.

قطاری از آینده: L0 ژاپنی

Screen shot 2013-08-20 at 1.28.28 PM

اما در سال‌های آینده شاهد چه چیزهایی خواهیم بود؟ سری قطارهای ژاپنی L0، تا کنون بسیاری از آزمایش‌ها را پشت سر گذاشته و رکوردهای زیادی شکسته‌اند. این قطار که قرار است تا سال 2027 بر روی ریل‌هاش شهری و بین شهری قرار گیرد، مسیر  349 کیلومتری ناگویا تا توکیو را در 40 دقیقه می‌پیماید.

ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:13 PM
باشگاه خبرنگاران، عوامل زيادي در کند بودن سيستم، موثر است؛ از پايين بودن سرعت هارد تا کم بودن فضاي RAM. اما با يکسري راهکارهاي ساده مي توان به بهبود سرعت رايانه کمک کرد. شايد بعضي از اين نکته ها براي شما تکراري باشد، اما يادآوري آن ها مفيد است:
 
۱- پيش از بوت شدن کامل سيستم عامل، هيچ اپليکيشني را اجرا نکنيد.
 
۲- پس از بستن اپليکيشن ها، دسکتاپ را رفرش کنيد. اين کار باعث مي شود، فايل هاي غير ضروري و استفاده نشده از RAM حذف شود.
 
۳- تصاوير سنگين را به عنوان عکس پس زمينه انتخاب نکنيد. اگر RAM دستگاه شما پايين است، اصلاً بک گراند نگذاريد.
 
۴- دسکتاپ خود را با ميانبرهاي زياد، شلوغ نکنيد. هر آيکن ميانبر، ۵۰۰ بايت از فضاي RAM را اشغال مي کند.
 
۵- به صورت دوره اي، سطل آشغال رايانه را خالي کنيد. تا زماني که اين  کار را نکرده ايد، فايل ها از روي هارد حذف نمي شود.
 
۶- بعد از وب گردي، فايل هاي موقت اينترنتي (Internet Temporary Files) را حذف کنيد.
 
۷- هر 2ماه يک بار، هاردتان را Defrag کنيد، اين کار باعث مرتب سازي و آزاد شدن مقادير زيادي از فضاي ديسک سخت مي شود که نتيجه آن اجراي سريع تر اپليکيشن ها ست.
۸- حداقل 2 درايو روي هارد خود داشته باشيد. اپليکيشن هاي سنگين مانند فتو شاپ يا 3D Max را روي درايو دوم نصب کنيد.به گزارش zoomit ،در مواقعي که فضاي RAM پر باشد، ويندوز از فضاي خالي درايو خود (به عنوان مثال درايو C)، به عنوان حافظه مجازي (Virtual Memory) استفاده مي کند. پس تا حد امکان اين درايو را خالي نگه داريد.
 
۹- اگر نرم افزار جديدي نصب مي کنيد، آيکن آن را در Tray درج نکنيد؛ چرا که اين کار علاوه بر گرفتن فضاي RAM، باعث کاهش سرعت بوت سيستم مي شود. علاوه بر اين مانع اجراي خودکار اپليکيشن ها هنگام شروع به کار سيستم عامل شويد.
 
۱۰- رايانه خود را از گرد و غبار و آلودگي دور نگه داريد. گرد و غبار با جمع شدن دراطراف فن CPU، سرعت کارکرد آن را پايين مي آورد. به اين ترتيب دماي پردازنده بالا مي رود که نتيجه آن کاهش سرعت عمل اجراي دستورات خواهد بود. به کمک هواي فشرده کيس خود را تميز کنيد.به ياد داشته باشيد که RAM، محيط کار CPU محسوب مي شود،بهتر است آن را تا حد امکان خالي نگه داريد.
ادامه مطلب
پنج شنبه 31 مرداد 1392  - 4:10 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 25

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 5821734
تعداد کل پست ها : 30564
تعداد کل نظرات : 1029
تاریخ ایجاد بلاگ : پنج شنبه 19 شهریور 1388 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 19 آذر 1397 

نویسندگان

ابوالفضل اقایی