کریمه اهل بیت
معصومه، قصه بلند مدینه تامشهد است


ايوان طلا: اين ايوان از معروف ترين ايوان هاى صحن عتيق است، همراه با دو ا يوان کوچک تر کنار آن، که در شمال روضه مقدّسه قرار دارند، در سال 925 هـ ق هنگام تجديد بناى گنبد و احداث صحن عتيق و گلدسته هاى آن توسّط شاه بيگى بيگم ساخته شده است و کار تزيين و طلاکارى آن در سال 1249 هـ ق به دستور فتحعلى شاه قاجار آغاز و در سال 1267 هـ ق در زمان حکومت ناصرالدّين شاه به اتمام رسيد. در اين ايوان ها انواع تزيينات هنرى اسلامى مانند، مقرنس کارى و گچ برى و آينه کارى به کار رفته و کتيبه هايى نفيس به خطّ کوفى و نسخ و ثلث در آن ديده مي شود.

 

 

از آن جمله مى توان به کتيبه اى به خطّ ثلث سفيد در زمينه لاجوردى، در اطراف و بر فراز آن ايوان اشاره نمود، که متن آن را حديث شريف و نورانى: «اَلا وَ مَن ماتَ عَلى حُبِّ آلَ محمّد ماتَ شَهيداً» در برمى گيرد. پايين تر از اين کتيبه، بدنه ايوان تا دو متر، آراسته به کاشى هاى معرّق است و بعد از آن کتيبه سراسرى ديگرى به چشم مى خورد و بالاى آن مقرنس هاى سقف ايوان با خشت طلا پوشيده شده است. دو ايوان کوتاهتر نيز در دو طرف ايوان طلا قرار دارد، که به کاشى هاى معرّق آراسته شده است. طول ايوان طلا نه متر، عرض شش متر و ارتفاع آن 80/14 متر است.

در حال حاضر باگذشت بيش از يک قرن و نيم سال از طلاکاري ايوان عتيق بر روى خشت هاى مسى، به مرور زمان طلاى آن از بين رفته و يا بسيار نازک و تيره شده و جلوه ظاهرى خود را از دست داده است و نياز به دليل عمر زياد و فرسودگى، استحکام خود را از دست داده و ضرورت تعمير و مرمت اين بناى مقدّس تاريخي را دو چندان نموده است.




[ یک شنبه 3 شهریور 1392  ] [ 12:24 PM ] [ کریمه اهل بیت ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ


تاریخ چشم به راه فاطمه ای دیگر است. به کوچه باغهای حرم تو پناه می آورم و در سایه سار ملکوتی آن، نفسی تازه می نمایم. کنار نهر استجابت می نشینم و قطره ای می شوم در آبی زلال اشک های زائرانت. ضریح نورانی ات را در آغوش میگیرم و از بین شبکه های آن، مزار مطهر تو را تماشا می کنم. باورم نمی شود! آیا به این سادگی به زیارت تو آمده ام! تو که زیارتت، همسان زیارت یاس گمشده مدینه است!

آمار سايت
كل بازديدها : 236300 نفر
كل مطالب : 617 عدد
آخرين بروز رساني : چهارشنبه 29 مهر 1394 
امکانات وب