وطنم ايران
حماسه سياسي، حماسه اقتصادي

یک اقتصاددان ارشد اتاق فکر کابینه دولت چین گفت که این کشور باید خود را برای رویارویی با تبعات منفی رکود اقتصادی جهان آماده کند.

به گزارش ایسنا، یو بین ـ مدیر دپارتمان تحقیقات اقتصاد کلان مرکز توسعه تحقیقات چین ـ در این باره گفت: چین باید برای مقابله با خطرات شدید ناشی از رکود اقتصاد جهانی خود را آماده کند. اگرچه پیش بینی می شود رشد اقتصادی چین طی سال جاری به رقم امیدوارکننده 8.5 درصد برسد.

وی افزود: اقتصاد چین امسال با ترکیبی از یک کاهش تقاضا در کوتاه مدت و افت بهره وری در بلندمدت مواجه خواهد شد. دولت چین باید از هم اکنون برنامه های لازم را برای مقابله با خطرات احتمالی در دست داشته باشد.

به گزارش رویترز این اظهارات در حالی مطرح شد که فعالیت بخش تولیدی چین در ماه مارس امسال برای پنجمین ماه پیاپی با کاهش مواجه شد.

منبع:تابناک 




[ جمعه 11 فروردین 1391  ] [ 1:10 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

تحولات منطقه تاکنون به نفع اسلام و مسلمانان بوده است/ قویاً با هر طرح آمریکایی در ارتباط با سوریه، مخالفیمحضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز(پنجشنبه) در دیدار آقای رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و هیئت همراه وی ، با تاکید بر لزوم تعمیق بیش از پیش همکاریهای دو کشور خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران به طور جدی معتقد به گسترش همکاریها با ترکیه است و هرگاه دو کشور در زمینه مسایل مختلف با یکدیگر همراه بودند، این همراهی بسود ایران و ترکیه و همچنین دنیای اسلام بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار که در تالار آیینه حرم مطهر رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به ظرفیتهای فراوان گسترش همکاریها، بخصوص در زمینه نفت و گاز افزودند: ایران از لحاظ مجموع منابع نفت و گاز در جهان، بسیار غنی است.
حضرت آیت الله خامنه ای همچنین با اشاره به شرایط حساس منطقه تاکید کردند: به لطف خداوند تحولات منطقه تاکنون به نفع اسلام و مسلمانان بوده است و از این پس نیز اینگونه خواهد بود.
ایشان افزودند: مهمترین مسئله در شرایط حساس منطقه این است که کشورهای مستقل، تصمیمهای صحیحی بگیرند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به نگاه ابزاری قدرتهای مسلط دنیا بویژه آمریکا به کشورهای منطقه خاطر نشان کردند: آمریکاییها هیچ ملتی را به عنوان ملت مستقل قبول ندارند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: آمریکاییها با همه کشورها اینگونه رفتار می کنند و بنابراین همواره باید در تصمیم گیریها مصالح کشورهای اسلامی در نظر گرفته شود.
ایشان با اشاره به حضور سیاستمداران با گرایشهای اسلامی در راس قدرت ترکیه تاکید کردند: چنین شرایطی در ترکیه به هیچ وجه مطلوب آمریکا و غرب نیست و همان مقدار که آنها از این شرایط ترکیه ناخرسند هستند، جمهوری اسلامی ایران از حضور برادران مسلمان در راس قدرتِ ترکیه بسیار خرسند است .
رهبر معظم انقلاب در خصوص اوضاع سوریه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران قویاً با هر طرحی که آمریکاییها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند مخالف است، خاطر نشان کردند: جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است.
ایشان تاکید کردند: ما از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می کنیم و اصلاحاتی که در سوریه شروع شده، باید ادامه یابد .
آقای رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی فراوان از فراهم شدن فرصت ملاقات با رهبر انقلاب اسلامی به پیوندهای تاریخی ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم با توجه به این سابقه کهن، باید روابط دو کشور بویژه در بخش همکاریهای زیرساختی تعمیق بیشتری پیدا کند.
نخست وزیر ترکیه، ترکیب هیئت همراه خود را نشانگر عزم جدی ترکیه برای گسترش روابط با ایران بخصوص در بخش انرژی دانست و با اشاره به شرایط منطقه افزود: منطقه با شرایط بسیار سختی مواجه است که امیدواریم بتوانیم این دوران را سپری کنیم .

منبع:leader.ir

 




[ جمعه 11 فروردین 1391  ] [ 1:08 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

با نگاهی دقيق به معضلات و مشكلات فراروي حيات انسانها، مي توان گفت از عمده ترين علل اين مشكلات ، معضل اقتصادي و معيشتي و مسايل مربوط به آن همچون فقرگرايي، محدوديت تجارت و داد و ستد، تورم ، ناتوانايي اقتصادي ، عدم تناسب عرضه و تقاضا و مسايلي از اين دست است كه بيشتر آن از ثمرات شوم اقتصاد ضد اسلامي حاكم بر جهان و به ويژه كشورهاي اسلامي است و بسياري از بحرانهاي اقتصادي در جوامع انساني از اين نوع اقتصاد ضد اسلامي و ظالمانه نشات مي گيرد و از آثار اين نوع اقتصاد، سركوبي مردم و پايمال ساختن آزادي ها، مسدود ساختن راه هاي معيشت براي مردم و محروم ساختن بندگان خدا از مواهب و بركات الهي است كه خداوند آنها را بر ايشان ارزاني داشته است.
در سالهای اخیر ، مقام معظم رهبری براي اينكه كشور عزيزمان از نظر اقتصادي به درجه ي مطلوب خود برسد و تمامي كارشكني ها و تحريم هاي اقتصادي دشمنان را تحت الشعاع خود قرار دهد ، اسامی سال ها را با محوریت اقتصادی تعیین می کنند،

مانند: سال اصلاح الگوی مصرف ،سال همت و کار مضاعف، سال جهاد اقتصادي، ایشان در پیام نوروزی خود به مناسبت حلول سال 1391 هجری شمسی ضمن بيان اقدامات و فعالیت های گسترده مردمی و حکومتی در سال گذشته که به نام « جهاد اقتصادي » نامیده شده بود ، سال جديد را به نام سال « توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني » نامگذاری نمودند؛ تا بحول و قوه الهي و با تلاش و كوشش همه ملت و مسئولان با يك جهش انقلابي در اين امر مقدس،ريشه فقر و بدبختي و بيكاري و اقتصاد نامطلوب از اين سرزمين رخت بربسته و نظام جمهوري اسلامي در تمام زمينه ها الگويي براي ديگر كشورهاي جهان گردد.

مقام معظم رهبري در قسمتي از بيانات گهربار خويش فرمودند:
بخش مهمی از جهاد اقتصادی مسئله‏ ى تولید ملی است که اگر ملت با همت، عزم و آگاهی و با همراهی برنامه ریزی درست مسئولان بتواند مشکل تولید داخلی را حل کند بدون تردید بر چالشهایی که دشمن ایجاد می کند غلبه خواهد کرد.[2]
هر چند حکومتداری وجوه مختلفی از اقتصاد و سیاست و هنر و اجتماع و روابط بین الملل را در بر دارد ، اما تردیدی نیست كه اقتصاد پايه اساسي حفظ ، توسعه و ادامه حيات حكومت ها، به شمار مي رود ، حتی در عرصه دین نیز اهمیت اقتصاد تا بدان اندازه است که پيامبراكرم (ص) فرمودند: « لولا رحمه ربّی علی فقراء اُمتی کاد الفقر أن یکون کفراً»[3]
اگر رحمت پروردگارم بر تهیدستان امتم نبود، نزدیک بود فقر به کفر بینجامد.
مسئلة اقتصاد و فقر زدایی به قدری دارای اهمیت است که از آن حضرت نقل شده: « فلو لا الخبز ما صلّینا و لا صمنا و لا أدّینا فرائض ربّنا.»[4]
اگر نان نبود - و شکم ها گرسنه بود - از نماز و روزه و انجام سایر فرائض و واجبات خبری نبود.
مولاي متقيان علی (ع) نیز خطاب به فرزندش محمد حنفيه مي فرمايند:
« يَا بُنَيَّ إِنِّي أَخَافُ عَلَيْكَ الْفَقْرَ فَاسْتَعِذْ بِاللَّهِ مِنْهُ فَإِنَّ الْفَقْرَ مَنْقَصَةٌ لِلدِّينِ مَدْهَشَةٌ لِلْعَقْلِ دَاعِيَةٌ لِلْمَقْتِ».[5]
ای فرزند! من از تهیدستی بر تو هراسناکم ، از فقر به خدا پناه ببر، که همانا فقر ، دین انسان را ناقص ، و عقل را سرگردان ، و عامل دشمنی است.
فقر زدایی ، پروسه ای است که نتیجه آن ، ایمان زایی ، اندیشه گستری ،رفاه عمومی ، زدودن بسیاری از تخلفات و جرم ها و عداوت ها و ... است و البته این مهم نیز با شعار و بخشنامه و دستورالعمل های بی پشتوانه میسر نمی شود. فقر زدایی ، جز با توسعه متوازن و عدالت محور اقتصاد میسر نمی شود . حکومت ها ، اگر نخواهند یا نتوانند توسعه اقتصادی مناسب با جامعه خود تدارک ببینند ، یا دچار شکاف طبقاتی خواهند شد و یا در عادلانه ترین شکل ممکن ، فقر را به تساوی بین مردمانشان تقسیم خواهند نمود. ما ، ناگزیر از توسعه اقتصادی هستیم ، با این حال از آنجا که در عرصه اقتصاد ، سال ها از قافله کشورهای پیشروی اقتصادی عقبیم ، رسیدن به حد مطلوب ، با عملکردهای معمول اقتصادی میسر نیست بلکه تلاش هاي جهاد گونه درزمينه هاي مختلف اقتصادي مي طلبد.
بدون شك مطالعه مسيري که مقام معظم رهبري از سال اصلاح الگوی مصرف و همت مضاعف، کار مضاعف ترسیم کردند تا سال گذشته که به جهاد اقتصادی و امسال به تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی رسیدند این موضوع را به اثبات می رساند که در مسیر تبدیل ایران اسلامي به یک قدرت اقتصادی، ایشان از ریشه ای ترین کارها همچون تغییر فرهنگ مصرف در کشور تا ملزومات آن یعنی حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی توجه لازم را داشته و راه را نشان داده اند. به عبارتي ديگرمي توان گفت انتخاب اين شعارمحوري بعد از سال جهاد اقتصادی در راستاي برنامه‌هایی است كه نظام جمهوري اسلامي در سالهای گذشته داشته است ، مي باشد.
آنچه که از مفهوم توليد ملي و حمايت از كار و سرمايه ايراني می توان درک کرد آن است که به نظر می رسد این نوع اقدامات داراي مؤلفه هايي به شرح ذیل است که با درک و فهم صحیح و تلاشی بیشتر در حوزه اقتصادی و استفاده بهتر از ظرفیت های اقتصادی در کشور ، می توان در راستای تحقق شعار سال 91 ، گام برداشت :

1- معنی و مفهوم توليد ملي
تولید ملی ( یا محصول ملی ) به ارزش پولی همه ی کالاها و خدماتی که در دوره ی معینی، معمولا ً یک سال، در کشوری تولید شده، گفته می شود. به این اعتبار تولید ملی یک جریان در واحد زمان است و معمولا ً بر حسب دلار در سال و مانند اینها ، بیان می شود . درآمد ملی به ارزش پولی تمامی درآمدهایی که در دوره ی معینی در کشوری، در جریان تولید، کسب شده گفته می شود. « هزینه ی ملی » ارزش پولی تمام هزینه هایی است که در دوره ی معینی در کشوری پرداخت شده است. تولید ملی را بسته به اینکه هزینه های تولید از آن کم شده یا نه می توان به دو زیرشاخه تقسیم نمود: تولید خالص ملی و تولید ناخالص ملی
1-1- اهميت توليد ملي
در جهان صنعتي امروز، به توليدملي به عنوان يك سلاح رقابتي نگريسته مي‌شود و سازمان‌هاي توليدي در محيطي قرار گرفته‌اند كه از ويژگي‌هاي آن مي‌توان به افزايش فشارهاي رقابتي، تنوع در محصولات، تغيير در انتظارات اجتماعي و افزايش سطح توقع مشتريان اشاره كرد.
اهميت توليد ملي در اقتصاد بر كسي پوشيده نيست. در سال‌هاي اخير به قدري اين موضوع از سوي متوليان امر توليد تكرار شده است كه هر كس به شخصه مي‌تواند درباب فوايد آن براي استقلال كشور، جلوگيري از خروج ارز و مهم‌تر از همه اشتغال‌زايي، اظهار نظرنمايد.
1-2- توليد ملي ، قبل از انقلاب اسلامي
رژيم وابسته پهلوی از طریق اجرای سیاستهای استعماری ضربه های مهلکی به توان تولید ملی وارد کرد و عقب افتادگی های فراوانی را برای مردم و کشورمان به میراث گذاشت.درگذشته، دشمنان مردم نه تنها هویت دینی بلکه همه احساس توانائی و روحیه خود باوری را هدف گرفته و ضربه های ویرانگری را در این عرصه به ملت ما وارد نموده بودند و هویتی وابسته ، مصرفی ، ناتوان ، غیر خلاق و در خدمت غرب را به ملت ما وارد کرده بودند.زخم ها وجراحت های فراوانی که آثار آنها کم وبیش ،مشهود ومحسوس است وبخش مهمی از رنجهای ملت ما ناشی از این زخمهاست..
1-3- توليد ملي ، بعد از انقلاب اسلامي
وجه مهم استقلال خواهی و استعمار ستیزی در انقلاب اسلامی ، جبران تحقیری بود که از ناحیه ضربه به تولید ملی در ملت ما بوجود آمده بود .از همین رو در مقدمه قانون اساسی جمهوري اسلامي ايران ضمن برشمردن اعتراض در هم کوبنده امام خمینی (ره) به توطئه آمریکائی انقلاب سفید که گامی در جهت تثبیت پایه های حکومت استبدادی و تحکیم وابستگی های سیاسی ، فرهنگی و اقتصادی ایران به امپریالیزم جهانی بوده بعنوان طلیعه نهضت اسلامی و بدنبال آن ارائه نظریه حکومت اسلامی که در آن اقتصاد وسیله است نه هدف ، چنین آمده است:
در تحکیم بنیادهای اقتصادی اصل ، رفع نیازهای انسان در جریان رشد و تکامل اوست نه همچون دیگر نظامهای اقتصادی تمرکز و تکاثر ثروت و سودجوئی ، زیرا که در مکاتب مادی اقتصاد خود هدف است و بدین جهت در مراحل رشد ، اقتصاد عامل تخریب و فساد و تباهی میشود ولی در اسلام اقتصاد وسیله است و از وسیله انتظاری جز کارآئی بهتر در راه وصول به هدف نمیتوان داشت. با این دیدگاه برنامه اقتصاد اسلامی فراهم کردن زمینه مناسب برای بروز خلاقت های متفاوت انسانی است و بدین جهت تامین امکانات مساوی و متناسب و ایجاد کار برای همه افراد و رفع نیازهای ضروری جهت استمرار حرکت تکاملی او برعهده حکومت اسلامی است.
و در اصل سوم قانون اساسی دولت را موظف به بکارگیری همه امکانات خود می نماید تا از جمله مواردی همچون بند 12 مبنی بر پی ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هرنوع محرومیت در زمینه های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه و بند 13مبنی بر تامین خودکفائی در علوم و فنون صنعت و كشاورزی و امور نظامی و مانند اینها محقق گردد و در اصل 43 برای تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد ، با حفظ آزادگی او بعنوان ضوابط حاکم بر اقتصاد ایران در بندهای 8 و 9 می نوسید:
بند 8: جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر سلطه کشور
بند9: تاکید بر افزایش تولیدات کشاورزی ، دامی و صنعتی که نیازهای عمومی را تامین کند و کشور را به مرحله خودکفائی برساند و از وابستگی برهاند.
براي نيل به مطالبات مقام معظم رهبري در سال 91 (سال توليد ملي وحمايت از كار و سرمايه ايراني)، بايد هدف نهايي رسيدن به توليد صادرات ‌گرا و تبديل شدن ايران به يك كشور صادراتي باشد. تولید دارای ابعاد گوناگون است. از یک طرف اشتغال را افزایش می‌دهد و از طرفی واردات را کاهش می‌دهد. علاوه بر آن اثر روانی آن یعنی افزایش اعتماد به نفس ملی و غرور ملی ارتقاء خواهد یافت و اثرات هویت‌بخش آن بر شخصیت تک‌تک مردم نیز مؤثر خواهد بود. استقلال اقتصادی از مسیر تولید می‌گذرد. بنابراین تولیدات استراتژیک باید در اولویت سياست اقتصادي سال 91 قرار گیرد و موانع تولید باید شناسایی و برطرف شود و اصل تولید ملي نیز به مثابه ارزش معرفی شود.

2- حمايت ازکار وسرمايه ايراني
پیامبر اکرم(ص) مي فرمايند: طَلَبُ الحَلالِ فَرِیضَةٌ عَلَی کُلِّ مُسلِمٍ و مُسلِمَةٍ[6]
کار کردن برای کسب مال حلال، بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.

هر جامعه‏اى براى تداوم حيات و بقا به كار و فعاليت مردم و مسؤولان احتياج دارد. كار قسمت اعظم از زندگى انسان را در بر مى‏گيرد. به عقيده‏ىِ بسيارى از متفكران اجتماعى و انديشمندان اسلامى انسان موجودى اجتماعى است. انسان‏ها قسمت اعظم نيازها و احتياجات خود را از طريق كار گروهى و اجتماعى تأمين مى‏كنند. كار سرمايه و ذخيره‏ىِ ملى است و مى‏تواند به رشد تمدن كمك كند. اگر افراد جامعه‏اى به طور نسبى بتوانند كار و شغل مناسب به دست آورند و شغل آنان متناسب با استعدادها، توانايى‏ها و علائق آنها باشد، زمينه براى نوآورى، ابتكار، رشد و پيشرفت در ابعاد اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى جامعه به وجود مى‏آيد. برعكس اگر زمينه‏هاى اشتغال و كار در جامعه محدود و تقاضا براى كار بسيار باشد، به تدريج بيكارى افزايش مى‏يابد. گسترش بيكارى منجر به آسيب‏ها و پيامدهاى ناگوار در جامعه مى‏شود.
2-1- حمایت های کامل و درست
كار مجموعه عملياتى كه انسان با استفاده از مغز، دست‏ها، ابزار و ماشين‏ها براى استفاده‏ىِ عملى از ماده روى آن انجام مى‏دهد و اين اعمال نيز متقابلاً بر انسان اثر مى‏گذارد و او را تغيير مى‏دهد.
تولیدی که بر پایه های سرمایه های انسانی و اجتماعی شکل گیرد، سرریز های مثبت خارجی خواهد داشت و این سرریزها عامل ارتقاء بیشتر تولید شده و از سویی با ایجاد بسترهای خصوصی سازی و کارآفرینی در کنار مهیا کردن ابزار بهره وری ( سرمایه های انسانی و اجتماعی) تمایل به سرمایه گذاری در تولید را افزایش داده و بازار را به سمت رقابتی شدن می برد. و آن جاست که قیمت رقابتی یکی از ثمرات مثبت بازار رقابتی است، شکل می گیرد. راه اصلی برای این که تولید خودش، خودش را قوی کند این است که تولید بر پایه سرمایه های انسانی و اجتماعی شکل بگیرد وبرای این امر لازم است که دانش داخلی سوار بر تکنولوژی وارداتی شود. برای این که دانش سوار بر تکنولوژی وارداتی شود دولت باید حمایت کند. حمایت در سرمایه گذاری در امر تحقیق و توسعه، بزرگترین رسالت امروز دولت در سال رونق تولید می باشد.این امر سبب ایجاد سرمایه های اجتماعی شده و به تبع آن، تولید از ثمرات مثبت ای که کشورهای توسعه یافته از تولید خویش بهره مند می شوند، برخوردارخواهد شد. لذا برای رونق تولید، دولت باید حمایت کند. منتهی حمایت درست نه عدم حمایت و نه تخریب و نه حمایت نادرست.

2-2- نظارت در كار
يكى از امور مهم، نظارت و كنترل بر كارها و فعاليت‏ها است. اگر نظارت بر كار به‏نحو مطلوب صورت گيرد، كاهش آسيب‏ها و افزايش كارايى‏ و نهايتاً رشد و رونق اقتصادى و اجتماعى را به دنبال مى‏آورد.
نظارت در كار اقشار مختلف، مهم تلقى مى‏شود؛ اما به نظر مى‏رسد كه نظارت بر فعاليت‏ها و كارهاى دو قشر بازرگانان و مديران (زمامداران) ضرورى‏تر است.
چنان كه حضرت على (ع) مى‏فرمايد:
اى گروه بازرگانان از خدا بترسيد، به خريداران نزديك شويد، با بردبارى و حوصله خود را از سوگند خوردن دور كنيد و از دروغ بپرهيزيد و از ستم بر كنار باشيد و ستمديدگان را يارى كنيد و پيمانه و ترازو را به صلاح آوريد، در كار مردم تقلّب نكنيد و در روى زمين فساد برپا ننماييد و تبه‏كارانه زندگى نكنيد.[7]
کارگران ازارزشمندترین طبقه و سودمندترین گروه , در جامعه ها هستند. چرخ عظیم جوامع بشری , با دست توانای کارگران در حرکت و چرخش است . حیات یک ملت مرهون کار و کارگراست[8]
2-3- راههاي رسیدن به اهداف نامگذاری سال 91
تولید ملی، تلاش و جهادی اقتصادی می‎طلبد، و رسیدن به مقصد مطلوب در نتیجه یک برنامه‎ریزی صحیح و مدون اتفاق می‎افتد و اگر بتوانیم به درستی به وظیفه خود عمل کنیم قطعا خواسته رهبري محقق می‎شود. ضرورت جهاداقتصادی برای غلبه برتمامی مشکلات مفید بوده است که ادامه این روند نتیجه خوبی را برای ما خواهد داشت. بنابراین همه ما نسبت به این وظیفه خطیر مسئول هستیم چرا که همت همه‎جانبه می‎تواند راه را برای رسیدن به خواسته‎هایمان نزدیک‎تر کند.
- مجلس و دولت در این سال باید با برنامه ریزی هماهنگ بتوانند این شعار مهم را در عرصه اقتصاد ملی به یك باور عمومی تبدیل و زمینه را برای شكوفایی هرچه بیشتر اقتصاد كشور مهیا كنند.
- نامگذاری سال 91 به عنوان سال« تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» وظیفه متولیان را سنگین و تلاش بیشتر در این بخش را ضروری می کند.
- رسیدن به اهداف نامگذاری سال 91 بدون توجه به علت های فرهنگی و روانی گرایش به مصرف كالاهای خارجی و مقابله فرهنگی با این معضل امكان پذیر نخواهد بود. تحقق بیانات رهبر معظم انقلاب نیازمند ارتقا سطح كیفی و تغییر نگرش برخی از هموطنان به تولیدات داخلی است. باید همه مسوولان و مدیران بخش صنعت و فرهنگی از لحاظ نظری و اجرایی و به صورت عملیاتی باید به این پیام توجه كنند
- بايد باحل مشکلات تولیدکنندگان انگیزه تولید آنها را از افزايش داد.
- باید استانداردهای ساخت داخل را به حد مطلوب برسانیم تا مردم بتوانند برای رفع نیازهای خود بویژه اقلام مصرفی و روزمره، كالاهای ایرانی را انتخاب كنند ،ارتقا سطح كمی و كیفی تولیدات داخلی و خرید آن توسط مردم ایران اسلامی ضمن به گردش درآوردن اقتصاد كارخانه ها موجب كاهش شدید نرخ بیكاری در كشور را فراهم خواهد كرد.
- واردات اجناس خارجی یكی از عوامل عمده وابستگی كشور در بخش های مختلف اقتصادی است و قطع آن نخستین گام در جهت استقلال و پایان دادن به تمام وابستگی های كشور است.
- با برنامه ریزی های منسجم و كارشناسی مسوولان بخش صنعت و بانك های عامل باید به بهترین شكل ممكن از سرمایه های ایرانی استفاده كنند.
- با توجه به اجرای قانون هدفمند كردن یارانه ها، تولیدات داخلی بویژه در حوزه كشاورزی و صنعت بیش از پیش نیازمند حمایت دولت هستند تا بتوانند تحولات مهمی را در عرصه تولید رقم بزنند.
سخن آخر اينكه:
ایران اسلامی همواره در طی 33 سال عمر خود با هجمه های مختلف از سوی استکبار جهانی مواجه بوده است و دشمن سعی کرده با تحریم ها مانع از پیشرفت و توسعه ایران شود. دشمن با شکست در صحنه های مختلف تقابل با نظام، با شکست های فاحش مواجه شده است، دشمن امروز جبهه دیگری را مورد هدف قرار داده است و آن، عرصه اقتصادی است. اما اراده محکم و استوار حرکت ملت ایران در مسیر اقتدارو عزت به عنوان یک عامل مهم در شکست توطئه های دشمنان نظام محسوب مي گردد، دشمن در تقابل با ملت ایران از ابزار تحریم استفاده می کند و این ابزار نیز همواره با ایستادگی ملت بزرگ ایران به شکست منتهی شده است. امروز دنیای غرب قصد جلوگیری از پیشرفت ما را کرده است. آنها می خواهند با تحمیل تحریم ها و جلوگیری از پیشرفت ملت ایران، استقلال و عزت ما را هدف قرار دهند. حال که رهبر معظم انقلاب اسلامی، با ایستادگی های خود فضای جهادی جدیدی برای جوانان ما و ملت پر افتخارو مسئولين ایران اسلامي آماده کرده است، باید قدر آن را بدانیم و همه همت و نیروهای خود را برای شکست طرح های ظالمانه غرب علیه ملت ایران بسیج کنیم . والسلام
منابع مورد استفاده:
- نهج البلاغه
- صحيفه نور
- پايگاه اينترتي مقام معظم رهبري
- حيدري نراقي، علي محمد، جهاد اقتصادي، قم 1390
- آزادبخت، محمد حسين، حمايت از توليد ملي لازمه قدرت اقتصادي، پايگاه اينترتي بولتن نيوز
- علی اکبری حسن، تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی، پايگاه اينترتي مشرق 




[ جمعه 11 فروردین 1391  ] [ 12:48 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

با تصویب هیئت وزیران، سرمایه بانک مرکزی از ۲۵ هزار میلیارد ریال به ۲۸ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: هیئت وزیران بنا به پیشنهاد مجمع عمومی بانک مرکزی و به استناد بند (هـ) ماده (۱۰) قانون پولی و بانکی کشور- مصوب ۱۳۵۱ افزایش سرمایه این بانک را تصویب کرد.

با این مصوبه، سرمایه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد ریال (۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۵ ) به مبلغ بیست و هشت هزار میلیارد ریال (۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۰۰۰/۲۸) ریال افزایش می یابد.

منبع:الف  




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:47 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

با موافقت دولت، علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی نماینده ویژه رئیس جمهور و مسئول تسویه و تهاتر بدهی مسکن مهر شد.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیئت وزیران به استناد اصل صد و بیست و هفتم قانون اساسی تصویب کرد؛ اختیارات هیئت وزیران موضوع بند(۳۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور به منظور تسویه یا تهاتر بدهی حاصل از احداث خدمات زیربنایی، آماده سازی و روبنایی مسکن مهر از محل واگذاری یا فروش اموال غیرمنقول وزارت راه و شهرسازی و موسسات تابعه به وزیر راه و شهرسازی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور تفویض شود.

بر این اساس، تصمیم نماینده یاد شده در چارچوب اصل صد و بیست و هفتم قانون اساسی در حکم تصمیم رئیس جمهور و هیئت وزیران بوده و با رعایت ماده(۱۹) آیین نامه داخلی هیئت دولت قابل ابلاغ است.

منبع:الف  




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:46 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

 رئیس جمهور با اشاره به ایجاد راه آهن مشترک ایران و ترکمنستان از طریق همکاری متخصصان دو کشور، گفت: مناسبات دو کشور گسترش می یابد.

به گزارش مهر، محمد احمدی نژاد در دیدار با معاون کابینه وزرای ترکمنستان در امور نفت و گاز بر لزوم تلاش در جهت گسترش و استحکام بیش از پیش مناسبات ایران و ترکمنستان، تاکید کرد.

رئیس جمهور در دیدار "خوجا محمد اف"، معاون کابینه وزرای ترکمنستان در امور نفت و گاز با اشاره به ظرفیت های همکاری میان تهران - عشق آباد، اظهار داشت: احداث راه آهن مشترک توسط متخصصان و پیمانکاران ایران و ترکمنستان پروژه ای مهم و تاریخی است و مسئولان دو کشور باید همه تلاش خود را در جهت بهره برداری هرچه زودتر از این پروژه به کار گیرند.

احمدی نژاد همچنین بر اهتمام ویژه مسئولان دو کشور در خصوص رفع برخی مشکلات موجود در مسیر اجرای این پروژه و دیگر پروژه های مشترک میان دو کشور تاکید کرد و افزود: مطمئنا با کمک و همکاری یکدیگر همه مشکلات را برطرف و روابط تاریخی میان دو کشور را مستحکم تر از گذشته خواهیم کرد.

خوجا محمد اف، معاون کابینه وزرای ترکمنستان در امور نفت و گاز نیز ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با دکتر احمدی نژاد، نتایج گفتگوهای خود با مسئولان ایرانی را در جهت گسترش روز افزون همکاری های دو جانبه مثبت ارزیابی و از توجه ویژه رئیس جمهور نسبت به بهره برداری هرچه زودتر از پروژه های مشترک میان دو کشور قدردانی کرد.

منبع:الف 




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:44 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

رئیس جمهور گفت: اگر مخالفان مانع تراشی نکنند قول می‌دهم تا پایان دولت دهم بیکاری را از ایران ریشه‌کن خواهیم کرد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه اجرای عدالت در ایران از سوی دولت به صورت جدی پیگیری می‌شود و برای تحقق عدالت در کشور گام‌های بزرگی برداشته است.

احمدی نژاد اظهار داشت: اجرای هدفمندی یارانه‌ها یکی از این اقدامات است و کسانی که واقع بین بودند پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها به ملت ایران تبریک گفتند.من از روزهای اول به اجرای هدفمندی یارانه‌ها می‌دانستم که قدرتهای بزرگ مخالف ایران مخالف اجرای این طرح هستند و کسانی که منافعشان به خطر می‌افتد با هدفمندی مخالفت می‌کنند.

وی افزود: دشمنان خارجی و بدخواهان داخلی آنقدر علیه هدفمندی یارانه‌ها جوسازی کردند و تلاش داشتند تا با مأیوس کردن مردم به اجرای این طرح آسیب بزنند.

احمدی نژاد تاکید کرد:‌ اخلال در بازار ارز و طلا برای مقابله با اجرای هدفمندی یارانه‌ها بود و از اول هم من می‌دانستم که اینها با هم همصدا شده و علیه مردم توطئه می‌کنند. چرا باید عده‌ای در نظام و بازار ارز اخلال کرده و برای بر هم ریختن اقتصاد مردم تلاش کنند. ‌فضای اقتصاد کشور همراه با آرامش و ثبات است و دولت با جدیت هدفمندی یارانه‌ها را پیگیری می‌کند.

وی گفت: تمام توطئه‌ها طی چند ماه اخیر برای اخلال در نظام اقتصادی کشور بود و خارجی‌ها و بدخواهان داخلی نمی‌خواستند هدفمندی‌ یارانه‌ها با موفقیت پیگیری شود.

احمدی نژاد گفت: ‌تحریم‌های غرب برای جلوگیری از پیشرفت ملت ایران است و جوسازی ‌های اخیر، ‌کاذب و دروغین است و این دولت به فضل الهی بر تمام این مشکلات غلبه خواهد کرد و اجازه نمی‌دهد آرامش اقتصادی و ثبات در بازار کشور بر هم بخورد.

وی تاکید کرد: آنهایی که میخواستند از ملت ایران انتقام بگیرند بدانند که با اخلال در بازار ارز و طلا نمی‌توانند مردم ما را مایوس کرده و آنها را از اجرای هدفمندی یارانه‌ها و در نهایت توسعه همه جانبه کشور باز دارند.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد:‌ بعضی افراد جاهل داخلی و قدرت‌های زورگوی خارجی بدانند که این زمستان می‌گذرد رو سیاهی برای آنها خواهند ماند.

احمد‌ی نژاد در بخش دیگری از سخنان خودبه اجرای دومین طرح دولت برای تحقق عدالت اشاره کرد و گفت‌: این طرح برای اشتغال‌زایی است و همه باید برای رفع مشکل بیکاری جوانان همصدا و هماهنگ باشیم.

رئیس جمهور گفت:‌من از شرایط و امکانات کشور اطلاع کافی دارم و تاکید می‌کنم می‌شود در یک مدت کوتاه ریشه بیکاری را از سرزمین ایران خشک کرد به شرطی که همه هماهنگ باشند و یاری کنند و تمام دستگاه‌ها و نهادها در یک مسیر برای رفع بیکاری تلاش کنند.

وی افزود:‌ آحاد جامعه‌،مسئولان، کشاورزان، صنعتگران و تجار باید به میدان بیایند و برای رفع بیکاری تلاش کنند.

احمدی نژاد گفت:‌ عده‌ای تنها در گوشه‌ای نشسته و فقط می‌گویند نمی‌شود بیکاری را رفع کرد، عده‌ای دیگر هم مدام در مقابل طرح‌های دولت مانع تراشی می‌کنند من به آنها می‌گویم ما بهترین جوانان و بهترین امکانات را داریم چرا نمی‌گذارید رفع بیکاری در کشور محقق شود.

رئیس جمهور تاکید کرد: اگر مخالفان فقط مانع تراشی نکنند قول می‌دهم تا پایان دولت دهم بیکاری را از ایران ریشه کن خواهیم کرد.

وی با اشاره به پتانسیل بسیار در ایران به ویژه در حوزه نیروی انسانی و منابع ملی گفت:‌ باید اینها را کنار هم قرار داد و با تعامل و همکاری برای رفع بیکاری تلاش کنیم.

احمدی نژاد خطاب به سران غرب گفت:‌ اگر چند حاکم احمق در منطقه ما از شما حمایت می‌کنند به برنامه‌های خود جامع عمل می‌پوشانید و به خدا اگر یک روز مردم این کشورها آزاد شوند حاکمان خود را که دست‌نشانده شما هستند بیرون خواهند کرد.

وی تاکید کرد:‌ چرا با ملت‌ها با زبان زور سخن می‌گویید مدام خطاب به ملت ایران می‌گویید گزینه‌های مختلف روی میز است بگذارید آن قدر روی میز باشد تا بپوسد؛ دوران استکبار و استعمار گذشته است و دوره زورگویی شما نیز می‌گذرد.

منبع:الف  




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:43 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

نسیم: قیمت هر دلار در بازار امروز یکشنبه ۲۸ اسفند، یک هزار و ۹۱۰ تومان معامله شد/ هر یورو دو هزار و ۵۱۵ تومان و هر پوند انگلیس سه هزارو ۳۰ تومان فروخته شد 




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:43 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0

آن چه را که می‌نویسم نه تنها حکم شرع مقدس بلکه تجربه‌ای است که نه یک بار بلکه صد بار با حواسم حس کرده‌ام و ذائقه‌ام طعم تلخ آن‌ها را چشیده و جانم از پلیدی‌اش رنج برده‌است.

سرورم با این اداراتی که از شاهان به ما ارث رسیده و غرب کافر به کام خود دستکاری کرده است، جمله نجات بخش "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" تحقق‌پذیر نیست. زیرا که شرع مقدس می‌فرماید: اگر گلاب را در ظرف آلوده به شراب بریزید گلاب هم نجس می‌گردد و پزشکان می‌گویند اگر بهترین غذاها را در ظرف آلوده به میکروبی بریزید آن غذا آدم‌کش می‌گردد.

و با چنین مدارک و تجربه‌های تلخی که از اداراتمان دارم، باور دارم که اگر کارآفرینان تا پایان سال در پی تولید بدوند در پایان دوندگی‌ها چیزی به جز یک جفت کفش پاره و سرمایه‌ای بر باد رفته و دلی شکسته حاصلی نمی‌برند. من که چند بار ماجرای مهندسانی که کمر همت برای تبدیل آبیاری ابتدایی کشاورزی را به آبیاری صنعتی بربستند را به مسئولان گزارش داده‌ام لیکن در این جا به عنوان سندی بر ادعا دگر بار تکرار می‌کنم.

و چون مهندسان آبیاری صنعتی دریافتند بیشترین سوبسیدهای آبیاری (سالی ۱۰۰میلیارد تومان) خرج خرید ورق‌های ژئوممبران می‌شود و این ورقه‌ها از جزیره‌ای فسقلی وارد می‌گردد. به ریاست جمهور گزارش می‌دهند و ایشان مبلغ هشت و نیم ملیارد تومان بیش از تمام مخارج تاسیسات به بانکی حواله می‌دهند لیکن گروه چهار سال برای اخذ مجوزها از ادارات، پیاده‌روی می‌کنند و هفت خان رستم را که در نوردیدند همان بانک سه هزارملیارد تومانی می‌فرماید ما چنین بودجه‌ای نداریم! گر چه توان پرداخت سالی ده میلیارد از این ورقه‌ها را دارد و در این چهار سال ۴۰۰ ملیارد تومان را پرداخت کرده است و گروه را به تهران از پی نخود سیاه فرستاده است و چون نخود سیاه وجود ندارد، زمین‌گیر می‌گردند و لحظه درماندگی به جزیره دعوت می‌شوند و به آنان گفته می‌شود بیش از این خود را نیازارید زیرا ما در میان مسئولان کشور شما، دوستان و شرکایی و در هر اداره یاوری داریم که به شما اجازه همکاری با ما را نمی‌دهند. و گروه صدها شکایت می‌کنند و دادرسی نمی‌یابند!!

این یکی گرم و گیراتر است: نویسنده فرهنگ‌نامه شیمی؛ برنده کتاب سال پس از آن که در کشوری با درآمدهای بسیار، اشباع می‌گردد، مصمم می‌شود برای حفظ ایمان نوه‌هایش، به همراه سه فرزند پزشک و دانشمندش به ایران برگردند و بیمارستان خیریه‌ای در یکی از مناطق محروم مشهد تاسیس کنند. اداره بهداشت خراسان رضوی می‌فرماید ما در صورتی با تاسیس چنین بیمارستانی موافقت می‌کنیم که آن را در بالای شهر و منطقه‌ای بسازی که آپارتمان‌های تازه‌ساز آن جا را متری ۶ ملیون تومان می‌خرند و در انتهای خیابان طبرسی منطقه‌ای با نیم ملیون فقیرنشین مجوز داده نمی‌شود. دکتر هنگامی که از ساختن بیمارستان در منطقه فقیرنشین مایوس و مصمم می‌شود خیراتی خود را در کشور دیگری تاسیس کند با خنده تلخی به من می‌گوید: تو با این ادارات چگونه می‌توانی در ایران نفس بکشی؟ و این داستان را برایم حکایت می‌کند:

در آن کشور می‌خواستم برای کسب درآمد بیمارستان خصوصی بسازم و من برای کسب مجوز، نامه‌ای به سازمان بهداشت نوشتم و خود بردم . مسئول پس از خواندن نامه با لهجه مشهدی مرا به نام خواند و گفت عمو جان این جا که ایران نیست که برای هر کاری از هر چه اداره در کشور دارید استعلام بگیرید. برو خواسته و داشته‌های خود را در گزارشی بنویس و به اداره کاریابی بده و آن جا پس از پانزده روز، تمام راهکارها را به تو نشان می‌دهند و من چنین کردم و ۱۵ روز بعد چنین دفترچه‌ای به درب خانه‌ام آوردند. شهرداری از خدمت من تشکر کرده بود و نوشته بود اگر بیمارستان را در فلان منطقه فقیرنشین تاسیس کنی ما هر چه پول لازم دارید با نرخ ۴% تقدیم می‌کنیم و القصه ما با امضایی، ساختن بیمارستان را به شرکتی واگذار کردیم و ۱۱ ماه بعد بیمارستان به بهرداری نشست و ما از لحظه تاسیس تا امروز پول پارو می‌کنیم . اما در این جا برای تاسیس بیمارستان خیریه‌ای در زمین خود و به خرج خود سرم سفید شده و به بلاد کفر برمی‌گردم چه ادارات آنان با فرهنگ اسلام از ادارات شما آشناتر هستند؟!!

آه که فرهنگ اداری دل‌خواه شهدای ما در کافرستان پیاده شده است و فرهنگ ادارات دل‌بسته کفر در کشوری که ما به خاطر نمایش اسلام در آن، رودخانه‌ای خون داده‌ایم. سرورم و مسئولان دلسوز! تا ما هم چنین اداره‌هایی نداشته باشیم هر چه بکاریم، درو کنیم و در انبان ذخیره بریزیم در پایان زحماتمان، انبان خالی را بر دوش می‌کشیم. و لا حول و لا قوه الا بالله.

منبع:الف  




[ پنج شنبه 10 فروردین 1391  ] [ 6:42 PM ] [ علی اصغر خرم ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By Vatanam Iran :.

تعداد کل صفحات : 73 :: 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 >

درباره وبلاگ

اینجانب این وبلاگ رو برای خوش آمد گویی به سال جدید زدم و میخوام در مسابقه شرکت کنم امید وارم موفق شم. لطفا نظر بدید و من رو در آباد سازی این وبلاگ همراهی کنید. برای تبادل لینک هم همچنان منتظر شما عزیزان هستم با تشکر
نويسندگان
لينکستان
امار سايت
كل بازديدها : 448808 نفر
كل مطالب : 1143 عدد
تعداد کل نظرات: 45 عدد
آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 15 خرداد 1392 
امکانات وب

سخنان رهبري
نظرسنجي